Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mannen, jullie zijn minder mooi dan jullie denken

  •  
19-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mannen.jpg
Forensisch tekenaar confronteert mannen met hun lelijkheid
Veel vrouwen zouden best wat aan hun eigen lichaam willen veranderen. Grotere borsten, vollere lippen, een kleinere neus, etc. Mannen daarentegen zijn vaak heel tevreden met zichzelf. Heel tevreden. En vaak nog onterecht ook.
Eerder deze week toonden we een filmpje dat in opdracht is gemaakt van een bekend cosmetica-producent. Een forensisch tekenaar maakte twee schetsen van verschillende vrouwen. Eén gebaseerd op hoe de dames zichzelf beschrijven en één op basis van een ooggetuigenverslag. En wat bleek? Ze zijn mooier dan ze zelf denken. De komedie groep New Feelings Time maakte deze prachtige parodie.
Bekijk ook op Joop: Je bent mooier dan je denkt

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

sjaakie2
sjaakie219 apr. 2013 - 8:51

Leuk hej mannen afkraken. Waarom mogen mannen zich niet goed voelen over hun uiterlijk?

lembeck
lembeck19 apr. 2013 - 8:51

Het is echt niet helemaal eerlijk gedaan deze keer. De mannen hadden elkaar moeten beschrijven. Niet door vrouwen. Ik vond ze best meevallen, al was dat stukje megalomanie er wel degelijk. Maar dit verdienden ze ook weer niet. Ik vond bepaalde opmerkingen van de vrouwen dan ook ronduit beledigend. Rape eyes? Straight from Mordor? Dat vond ik zeer beslist niet. Kreeg meer de indruk dat er opmerkingen in de antichambre gevallen waren en dat de dames hun gram haalden. Onsportief.

marietjejansen
marietjejansen19 apr. 2013 - 8:51

Geweldig grappig. Ook de reacties van de heren hier. Vinger op de zere plek.

elise1964
elise196419 apr. 2013 - 8:51

Ik begrijp dat niet iedereen heeft begrepen dat het hier om een parodie gaat. Mischien daar eerst eens een topic aan wijden Joop?

Tom Meijer
Tom Meijer19 apr. 2013 - 8:51

Heerlijk dat er ondanks de duidelijke aankondiging toch nog reageerders zijn die er in tuinen.

Zjenny
Zjenny19 apr. 2013 - 8:51

Echte mannen , echte knappe mannen , ach.... Echte vrouwen, echte knappe vrouwen...ach.. Authentieke mensen, JA!! Daar gaan we voor! :)

hannogroen
hannogroen19 apr. 2013 - 8:51

Om met David Letterman te spreken: 'veel mannen gaan naarmate ze ouder worden steeds meer op Clint Eastwood liijken, helaas geldt voor veel vrouwen hetzelfde'.

Spuit112
Spuit11219 apr. 2013 - 8:51

Hihihi sommige dudes voelen zich wel erg aangesproken. Ach, hoe lelijk we ook zijn, de dames moeten het er maar mee doen hahaha

msj_meijerink
msj_meijerink19 apr. 2013 - 8:51

Zoals mijn mooie dochter zou reageren: duhhuh! Ik heb drie mooie koters op de wereld gezet en wat kan mij boeien hoe de buitenwereld nu tegen mij aankijkt.

bruces
bruces19 apr. 2013 - 8:51

Mannen moeten mannelijkheid uitstralen en geen verwijfd reclamebord.

1 Reactie
SocialDarwinistisch
SocialDarwinistisch19 apr. 2013 - 8:51

Zoiets: Het klassieke idee van mannelijkheid hangt samen met emotionele controle, succes, dominantie, geweld, macht, een seksistische, homofobe houding en heeft invloed op de plaats van de man in het gezin. Inkomen bepaalt daarbij zijn autoriteit. Dat geldt in getrouwde en niet getrouwde relaties. http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/15036_het_klassieke_idee_van_mannelijkheid/