Joop

Mannelijke medewerker kinderdagverblijf sterft uit

  •    •  
01-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-8244209.jpg
Aantal 'min of meer gedwongen vertrokken' door klagende ouders... Mannen willen niet langer 'bekeken worden als ze een kind optillen'...
Tientallen mannen zijn het afgelopen jaar gestopt als leider op een kinderdagverblijf sinds de grote Amsterdamse zedenzaak. De Belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen (Boink) heeft een bericht daarover van de NOS bevestigd.
Volkskrant:

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Rambaldy
Rambaldy1 feb. 2012 - 19:05

het werd tijd!!

linkserakker
linkserakker1 feb. 2012 - 19:05

Zorgelijke ontwikkeling. Ik kan me nog heel goed een grap herinneren van Youp in 1 van zijn conferences. Dat was vlak na de "clowns" in Oude Pekela. Mijn dochter knuffelen terwijl ik voor het raam sta? Voor je het weet staat de wijkagent voor de deur.

Waterbeer
Waterbeer1 feb. 2012 - 19:05

Kinderen nemen om in de opvang te stoppen?

Backtobasics
Backtobasics1 feb. 2012 - 19:05

Ook weer een uitvloeisel van de angst-cultuur en conservatisme die momenteel in Nederland heerst. Natuurlijk gebeuren er dingen, maar die hysterie is echt Amerikaans. Alles wat niet helemaal standaard is (bv man in een vrouwenberoep) is bij voorbaat verdacht.

DanielHoogland2
DanielHoogland21 feb. 2012 - 19:05

Ik hoop dat de geavanceerde, progressieve, zich altijd beter wanende vrouwelijke journalistiek zich hier intensief mee gaat bezighouden. Ik heb me bijvoorbeeld altijd al afgevraagd waar de frontline vrouwen zijn als het gaat om vraagstukken zoals dienstplicht. En hoe het komt dat de man al duizenden jaren oorlog kan voeren, zonder dat de vrouwen hun talmatige invloed gebruiken om dit te bestrijden. Een vergeten stuk emancipatie ?

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 feb. 2012 - 19:05

Ik heb aan de hand van het kindermisbruik van ’t Hofnarretje een mailtje naar de burgemeester gestuurd, de strekking, plaats camera’s met eventueel de mogelijkheid voor ouders te kunnen meekijken wat er zoal gebeurt op b.v. hun Blackberry, ik kreeg keurig antwoord met de mededeling dat die instellingen het niet zo zagen zitten ondanks de aanbeveling van de ingestelde commissie, men had het liever over 4 ogen op de werkplek, dat is m.i. fundamenteel fout, geeft alsnog de mogelijkheid tot misbruik. Er is niets mis op zich met mannen in de kinderopvang, door cameratoezicht kan een ieder zich van verdachtmakingen verschonen, nu gaan misschien integere krachten hierdoor verloren, dat het in de meeste gevallen mannen zijn vind ik spijtig, die doen m.i in principe niets onder voor vrouwen, daarbij is er volgens mij een schreeuwend tekort aan krachten, kapitaalsvernietiging door onnodig wantrouwen.

KoningPruts
KoningPruts1 feb. 2012 - 19:05

Vreemd. Iets met natte voeten..

Yggdrasil
Yggdrasil1 feb. 2012 - 19:05

In een vrij recent interview over seksueel misbruik binnen de katholieke kerk getuigde een man van seksueel misbruik maar niet van een man maar van een vrouw. Ik hoor enkel verhalen over mannen en kindermisbruik maar nooit over vrouwen en kindermisbruik. Doen vrouwen dat niet of minder misschien. Of moet ik dit topic toch zien als een vorm van de grote paranoia waar dit land mee worstelt.

Dehnus
Dehnus1 feb. 2012 - 19:05

Ach ja, net alsof Vrouwen geen kinders kunnen misbruiken.

opgeheven
opgeheven1 feb. 2012 - 19:05

Erg sneu voor deze mannen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat mijn vriendin en ik bij het uitzoeken van een kinderdagverblijf wel specifiek hebben gevraagd of er mannen werken of niet. En dat was voor de zedenzaak. De directrice vertelde dat ze niet mocht zeggen dat ze geen mannen aannemen en dat iedereen een gelijke kans heeft maar ze zei er wel bij dat er op dat desbetreffende kinderdagverblijf nog nooit een man had gewerkt en dat zei ze met een blik van "en die komen hier ook niet." De meeste mannen zullen ongetwijfeld het beste met de kinderen vor hebben maar van de daders is toch 99% man.

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2012 - 19:05

Ouders moeten niet zo zeuren. En al helemaal niet gaan klagen bij de leiding.

1 Reactie
Echo10
Echo101 feb. 2012 - 19:05

Je hebt vast geen jonge kinderen...

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2012 - 19:05

Kinderen baren en opvoeden is een taak voor vrouwen. Tot een jaar of 5 vinden mannen kinderen sowieso saai. Wantrouw mannen die anders zeggen.

2 Reacties
sociaaltje
sociaaltje1 feb. 2012 - 19:05

Wat insinueert u hiermee eigenlijk? Wat is het volgende, ook geen leraren meer voor de kleuterkassen? Ik vind deze bijdrage echt van een schandalig niveau.

Jan Jansen2
Jan Jansen21 feb. 2012 - 19:05

U zou dus inderdaad niet voor mijn kinderen mogen zorgen.

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2012 - 19:05

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
JAWEH
JAWEH1 feb. 2012 - 19:05

Heb hetzelfde meegemaakt..jezelf altijd zichtbaar houden voor collega's als je een interactie met een kind aangaat en het heeft met wassen e.d. te maken. Dan weet je zeker dat je nergens van beschuldigd kan worden maar het haalt de spontaniteit van het werk af. Het werk is bijna niet meer te doen voor mannen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 feb. 2012 - 19:05

Wees blij dat er een onderzoek gestart is waardoor het niet boven de markt is blijven hangen, binnen de clientèle bestaat er een categorie die er op uit is de therapeut “onschadelijk” te maken, dit is zo’n geëigende methode.

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2012 - 19:05

'k Heb aantal jaren voor de communicatie-afdeling en directie van een kinderopvangorganisatie gewerkt. Hoewel ik geen pedagogisch medewerker was, kwam ik vaak genoeg op locaties om een oordeel te kunnen vellen. Daar waar zorgtaken de boventoon voerden, opvang van baby's en peuters, zijn vrouwen vaak beter op hun plek dan mannen. Echter, bij de BSO deden mannelijke medewerkers het ronduit geweldig. De jongens waren verguld met aanwezigheid van mannen, want dan er lekker worden geravot, maar ook de meiden vonden het prima. Voetballen, skaten, hutten bouwen! Het is ronduit treurig te noemen dat mannen nu worden weggekeken. vervelden bij-effect: niet alleen op school, ook na school krijgen kinderen nog alleen met vrouwen te maken. Werkelijk een ramp voor de ontwikkeling van jongens.

2 Reacties
Crunchy Frog
Crunchy Frog1 feb. 2012 - 19:05

Mee eens!

JAWEH
JAWEH1 feb. 2012 - 19:05

En net zo goed een ramp voor de ontwikkeling van meisjes

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 feb. 2012 - 19:05

Het enige recht van de man is het aanrecht, En dat moet ook kunnen. Gelijk kappen gelijk monnikken. Minimaal 2000 jaar moet wij zo door gaan, de vrouw had dat recht 2000 jaar lang, nu de man, even ruilen. Trouwens, over gelijkkwaardigheid man vrouw!

1 Reactie
Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort1 feb. 2012 - 19:05

Daarvoor had de vrouw de macht in handen ongeveer 10.000 jaar lang. Dat hele man on top ding is pas gekomen samen met de nadagen van het paganisme. Vrouwen baren namelijk, en zijn dus in dat opzicht veel waardevoller dan mannen.