Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Manneken Pis moet broekje aan van preutse Amerikanen

  •  
20-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
294 keer bekeken
  •  
monopol
Dat Amerikanen via internet hun zedelijke normen aan de rest van de wereld trachten op te leggen, is bekend maar nu openen ze de strijd tegen het afbeelden van het menselijk lichaam ook in de gewone wereld. Hasbro, de Amerikaanse eigenaar van onder meer het Monopoly-spel, eist dat Manneken Pis een zwembroek aan heeft op de Brusselse versie van het kapitalistische gezelschapsspel. Het bedrij wil voorkomen dat kinderen met de plasser van het beroemde beeld geconfronteerd worden. Dat meldt de VRT :
"“We hadden er een tekening van Manneken Pis opgezet”, laat Pieter De Wulf van Groep 24, het bedrijf dat de Belgische stads-Monopoly’s ­uitbrengt, weten. “Maar Amerika wou geen blote plasser zien van een kindje op de doos van een familiespel. Ook niet toen we er aan toevoegden dat Manneken Pis wereldbekend en cultureel erfgoed is.” En dus moet Manneken Pis vanaf volgende week door een zwembroekje plassen op de Brusselse Monopoly-doos. "
mp
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.