Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden wil maatregelen na bloedbad op school, Trump steekt wapenlobby hart onder de riem

Schietpartij op basisschool Texas: 22 doden, onder wie 19 kinderen
Joop

Man valt reizigers in trein in Duitsland met bijl aan

  •  
18-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-07-18 om 23.52.00
Updates onderaan
In een trein in Duitsland, nabij Würzburg in het zuiden van het land, heeft een man maandag meer dan twintig mensen verwond met een bijl. Lokale media melden dat de verdachte neergeschoten is door de politie toen hij op de vlucht sloeg. De verbinding tussen Wurzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt is inmiddels gesloten. Ook is een helikopter onderweg.
Een aantal slachtoffers verkeert in levensgevaar, aldus een woordvoerder van de politie tegen FOCUS Online.
Update 23.25
Een politiewoordvoerder laat weten dat er drie zwaargewonden zijn, 1 lichtgewonde. Veertien mensen zijn in shock. De dader is neergeschoten op het moment dat hij op de vlucht sloeg. Over zijn identiteit is nog niets bekend.
Update 23.50
De dader zou een 17-jarige Afghaanse vluchteling zijn. Dat heeft Joachim Herrmann, de deelstaatminister van Binnenlandse Zaken van Beieren laten weten.
Update 00.10
De dader is doodgeschoten. Over zijn toestand was lang onduidelijkheid, maar inmiddels heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn dood bevestigd.
Update 19 juli
IS heeft dinsdag de aanval van de Afghaanse tiener opgeëist. Via het persbureau Amaq bracht de terreurgroep een video naar buiten waarin de vermoedelijke dader zijn aanval aankondigt en oproept tot nieuwe aanslagen. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann, blijft er echter bij dat niets erop duidt dat de dader lid was van een terroristische organisatie. Volgens Herrmann zou uit een briefje wat op zijn lichaam werd gevonden blijken dat hij zelf geradicaliseerd is. Ook zou hij zijn slachtoffers willekeurig hebben uitgekozen.
Meer informatie volgt.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (209)

Ittekleur
Ittekleur20 jul. 2016 - 10:26

JanB – 20 juli 2016 at 01:46 [De kans is vele malen groter dat je morgen door een tokkie in een pooierbak met spoilers van de fiets wordt gereden. Komt nog bij dat dit de eerste asielzoeker is die zoiets flikt (score 1 op 300.000). Het juiste perspectief, daar gaat het om. Angsthazen zien dat perspectief echter niet.] Ik vind dit altijd een goedkoop argument. Dit geldt ook voor de kans als afro-amerikaan slachtoffer van een racistische moord door de politie te worden. Allemaal angsthazen? Dus, maar niet over lullen?

1 Reactie
Common Sense
Common Sense20 jul. 2016 - 15:06

Je bedoelt mensen als Probz?

JanB2
JanB219 jul. 2016 - 23:46

Een aandeel "terroristen" van 10 (de score van de afgelopen 2 jaar) op de 300.000 is verdomd weinig. De kans is vele malen groter dat je morgen door een tokkie in een pooierbak met spoilers van de fiets wordt gereden. Komt nog bij dat dit de eerste asielzoeker is die zoiets flikt (score 1 op 300.000). Het juiste perspectief, daar gaat het om. Angsthazen zien dat perspectief echter niet. Dat is eigen aan hun angst. Angst is vaak irreëel. De echte angstbeelden ontgaat de angsthaas dan ook vaak. Het echte angstbeeld in dit verband: een totaal destabiliserend Midden-Oosten en hele volksstammen die "opgevangen in eigen regio" temidden van de ellende ter plaatse gaan radicaliseren. Komen vanzelf massaal deze kant op (grenzen ZIJN niet te sluiten in weerwil van wat idioten als Wilders beweren). Ze komen dan niet voor een beter leven maar om "ongelovigen" om zeep te helpen (de machtsaspiratie's van IS gaan nu al tot in Spanje). Wat hier nodig is: fatsoenlijke opvang, intensieve screening en (psychologische) begeleiding, snelle procedures en duidelijkheid over wie wel en wie niet wordt toegelaten. Kost wat, maar de tijd van goedkope oplossingen is door de halfslachtigheid van Europa (mede in de hand gewerkt door schuimbekkend rechts en zweverige liberaal-democraten) al lang voorbij. Een verstandig humaan vluchtelingenbeleid is cruciaal om een totaal inferno in het Midden-Oosten te voorkomen, een inferno dat ook in Europa voor flinke schroeiplekken zal zorgen. Wir schaffen das. Nur Versager schaffen es nicht.

6 Reacties
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon20 jul. 2016 - 7:45

Met uw statistische relativering probeert u een groeiend probleem te downplayen. Ik voorspel u dat dit fenomeen zich de komende tijd expotentieel zal gaan ontwikkelen. Vandaag wordt er melding gemaakt van meerdere nieuwe incidenten. Ik denk dat het merendeel van de Europeanen terecht zeer bezorgd is en een ander beleid voorstaat. Dit zal steeds meer richting een "Fort Europa" gaan met een zeer restrictief immigratie en vluchtelingenbeleid.

Dopper2
Dopper220 jul. 2016 - 9:17

"Wat hier nodig is: fatsoenlijke opvang, intensieve screening en (psychologische) begeleiding, snelle procedures en duidelijkheid over wie wel en wie niet wordt toegelaten. Kost wat, maar de tijd van goedkope oplossingen is door de halfslachtigheid van Europa (mede in de hand gewerkt door schuimbekkend rechts en zweverige liberaal-democraten) al lang voorbij." Ja, maar daar had men mee moeten beginnen, nu is het daar te laat voor. En nee, dat is niet de schuld van een halfslachtig Europa, maar van een halfslachtige EU. En dat is niet in de hand gewerkt door 'schuimbekkend rechts', maar door linkse policor die luidkeels riepen dat iedereen maar binnen moest komen: "we moeten iedereen redden" was het enige, juiste antwoord, terwijl men als dwazen met 'You're are welcome'-bordjes stond te wuiven of als humanitaire hipsters op Griekse stranden selfies stond te maken van hun 'zie mij eens goed doen'-vakantie. Pas daarna hoorden we geluiden van mensen die wat kritischer zijn ('schuimbekkend rechts'), die vraagtekens plaatsten bij al die 'vluchtelingen'. Ondertussen is het gevolg dat we werkelijk geen flauw idee hebben wie we binnen hebben gelaten. Nu blijkt die Afghaanse jongen in Duitsland wellicht uit Pakistan te komen. En die verwarring geldt voor nog veel meer 'vluchtelingen'. Ondertussen zijn mensen verdwenen uit de opvang, ondergedoken bij familie of kennissen of hebben zich onder nieuwe namen aangemeld voor een nieuwe lot in de asieltombola. Niet zo gek dat het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen afneemt. En dat heeft niets te maken met schuimbekkend rechts.

JanB2
JanB220 jul. 2016 - 16:16

Met uw statistische relativering probeert u een groeiend probleem te downplayen. Ik voorspel u dat dit fenomeen zich de komende tijd expotentieel zal gaan ontwikkelen. De statistieken laten op dit moment geen andere optie open dan downplaying. Uw "exponentiele ontwikkeling" is daarentegen precies datgene wat een halfslachtig rechts beleid over Europa kan afroepen.

JanB2
JanB220 jul. 2016 - 16:17

Ja, maar daar had men mee moeten beginnen, nu is het daar te laat voor. Nee, zo'n screening kan alsnog. Men moet er alleen aan beginnen.Het aantal mensen dat uit zicht is geraakt is vooralsnog relatief klein.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon20 jul. 2016 - 18:12

@ Jan B Ik bedoelde idd exponentiele ontwikkeling. Zal wel door de warmte komen. Ik vind de huidige situatie waarbij oorlogsvluchtelingen in NW-Europa opvangen worden ook halfslachtig. Het zou veel beter zijn alle vluchtelingen in de regio op te vangen. Maar dan wel op een veel humanere wijze dan nu gebeurt met goede huisvesting, goede voedselverstrekking, scholing e.d. Voor het geld dat wij kwijt zijn aan opvang en aan statushouders zou je een veelvoud aan vluchtelingen in de regio kunnen opvangen.

Dopper2
Dopper220 jul. 2016 - 18:20

Nee, zo’n screening kan alsnog. Men moet er alleen aan beginnen. Neen, veel te laat. Mocht men daar nu nog aan beginnen, zal er m.i. een enorme toestroom in de illegaliteit ontstaan van mensen die geen vertrouwen (lees: uitzetting vrezen) hebben in een positief resultaat. Daarnaast, we praten hier over meer dan een tot anderhalf miljoen mensen uit een groot aantal landen, zonder papieren, met papieren, met vervalste papieren, verspreid over 10 - 15 (?) EU-landen die elk hun eigen methoden hanteren. En dan nog. Hoeveel illegalen zijn er tot nu uitgezet (want dat hoort ook bij een screening) en tegen welke kosten? Het aantal illegale immigranten in Europa ligt nu al tussen de 1,9 en 3,8 miljoen. Kortom, too late, too little. Er komen er alleen maar bij en het aantal uitzettingen in vergelijking daarmee is minimaal. Dat is een dijkdoorbraak bestrijden met een theelepel.

Harry5
Harry519 jul. 2016 - 17:28

We kunnen de grenzen niet dichtgooien voor één verwarde jongen die zo'n daad pleegt. Waarom altijd een hele groep (moslims) aanspreken op daden van één persoon. Als het een christelijke autochtone Duitser was geweest die deze daad gepleegd had dan kun je toch ook niet zeggen dat alle autochtone christelijke Duitsers Duitsland uitgezet moeten worden? En deze jongen had ook gearresteerd kunnen worden inplaats van doodgeschoten, dit doet de zaak dus ook geen goed. Steeds meer Amerikaanse toestanden in Europa, het eind is zoek.

2 Reacties
ronald8
ronald820 jul. 2016 - 7:29

Harry doe even normaal. 1) Niemand zegt dat we de grenzen moeten dichtgooien. 2) Draai er niet omheen: vrijwel alle politiek gemotiveerde terreur komt van de Islam hier in Europa. 3) Als me tante klootjes had dan was het mijn oom ("Als het een christelijke autochtone Duitser was geweest die deze daad gepleegd had dan kun je toch ook niet zeggen dat alle autochtone christelijke Duitsers Duitsland uitgezet moeten worden?") 4) De gast is een gast en de gastgever is de gastgever. Want types zoals jij zijn hypocriet als het gaat om mensen in andere landen: Wanneer een cultuur dreigt onder te gaan in Afrika of in Zuid Amerika ben jij vast van mening dat het hun cultuur is en hun land en wil je ze beschermen. Maar als het over ons land gaat zijn de wandaden van een GAST net zo te beoordelen als de hypothetische wandaden van de GASTGEVERS. Je bent de weg kwijt, serieus. 5) "De jongen had ook gearresteerd kunnen worden." Nu ben je krankzinnig geworden en weet je blijkbaar een oordeel te geven over het politie-optreden zonder enige kennis van zaken. Verder is het absurd dat je meer oog hebt voor de dader dan de omstandigheden van de slachtoffers en de politie die met deze situatie moet omgaan. Kortom om een walgelijke post.

Sfinx2
Sfinx220 jul. 2016 - 13:54

Beetje last van de hitte?

ronald8
ronald819 jul. 2016 - 15:50

Laten we er niet omheen draaien dit is de prijs die de bewoners betalen voor hun ruimhartige "Wir Schaffen Es". Het is een afweging en de prijs wordt steeds duidelijker. We helpen 300.000 vluchtelingen in Europa en laten ons door een paar extremisten onder de vluchtelingen doden. Eens kijken hoe de tweede generatie het gaat doen? Eens kijken wat de sociaal politieke fall-out hier weer van gaat worden? Het klinkt raar ook voor mij, maar het is wel de realiteit.

2 Reacties
slopsma
slopsma20 jul. 2016 - 10:46

We helpen 300.000 vluchtelingen in Europa u bent van het verdraaien van cijfers merk ik. Alleen al in Duitsland gaat het dik over het miljoen migranten.

Dopper2
Dopper220 jul. 2016 - 12:47

@ Slopsma: ik vraag me ook al een tijdje af waar dat getal van 300.000 opeens vandaan komt. Volgens zitten er zoveel alleen al in Zweden. In Duitsland is het inderdaad een miljoen of meer.

GeachteLezer
GeachteLezer19 jul. 2016 - 15:18

Het is een wonder dat niet meer incidenten gebeuren met gevluchte jongeren. De meeste hebben nogal wat meegemaakt en dat zal zijn sporen nalaten. Een deel van deze mensen ontspoort en deze jongen dus nogal extreem. Ik zie hierin geen bewuste aanslag maar eerder een doorgedraaide persoon, die kennelijk ook nog eens vatbaar bleek voor de onzin van IS. Het is een vreselijk incident maar ik denk absoluut niet exemplarisch voor "de vluchteling". Al bewees hij zijn mede-vluchtelingen niet bepaald een dienst.

Linda3
Linda319 jul. 2016 - 14:22

Overal ter wereld kunnen groepen mensen in vrede met elkaar samenleven. De problemen beginnen als groepen mensen andere groepen mensen als minderwaardig beschouwen en zichzelf als superieur. En wanneer er geweld vanuit groepen gepleegd wordt kan dit gemakkelijk escaleren, met als resultaat een burgeroorlog. Wanneer men bang wordt voor elkaar en elkaar als de vijand gaat beschouwen. Dat is waar oorlogzuchtigen op uit zijn, om in de angst en chaos naar de macht te kunnen grijpen. Om vrede te stichten moet men ophouden te denken in groepen, maar denken in individuen en in vredelievendheid en niet vredelievendheid. Niet groepen mensen, maar de haat en discriminatie morten bestreden worden. Als je voor vrede wilt gaan is niet een groep je vijand, maar de 'niet vredelievendheid'. Een hoofddoek en een vroom gebed doen niemand kwaad. Wanhopige vluchtelingen ook niet. Wel zij die op oorlog uit zijn, zij die geweld willen plegen en discrimineren. Helaas is het moeilijk om extremisme te bestrijden. Er zullen waarschijnlijk altijd extremisten rond blijven lopen, vanuit allerlei groeperingen. Maar zij vormen vaak een minderheid. En er is altijd een voedingsbodem. De kunst is om die weg te nemen. Wij kunnen op dat vlak leren van de psychologie (hoe komt iemand zo extremistisch?) als van de geschiedenis (Wat was in het verleden de voedingsbodem voor extremisme?) Ik denk dat het vaak begint met minderwaardigheidsgevoelens en/of onrechtvaardigheidsgevoelens, die dankzij extremistisch gedachtengoed worden veruild met superioriteitsgevoelens, wraak en macht. De voornaamste opgave is wellicht om zowel de voedingsbodem weg te nemen (moeilijke opgave in een gedeeltelijk oneerlijke wereld, maar alle beetjes goedheid en rechtvaardigheid helpen), als het extremistisch gedachtengoed te bestrijden. Misdaden tegen de mensheid zijn vaak moeilijk te voorkomen. Mensen aan de grens tegenhouden of het land uitzetten, zal niet alles voorkomen. Zolang er vijandschap heerst zullen nieuwe extremisten opstaan. Bovendien liggen her en der wapens die niet door een grens worden tegengehouden... Een druk op de knop en we zijn er geweest. Er worden rare spelletjes gespeeld in deze wereld... We kunnen niet alles voorkomen, maar we kunnen wel met alle vredelievende mensen, de vrede proberen hoog te houden. Dat betekent elkaar als gelijkwaardige individuen blijven zien, onrecht bestrijden, blijven zien wie vredelievend is en wie niet, en extremistisch gedachtengoed en misdaden bestrijden. Als je de oorlog verklaard aan een hele groep, duw je mensen richting extremisme, haat en vijandschap. Bovendien heb je dan een grote vijand. Als je de vredelievende mensen steunt, heb je een nog veel grotere vriend (want ik denk dat de groep die het liefst vrede wil en niet houdt van geweld altijd groter blijft!). De macht van eenheid (medemenselijkheid) en vredelievendheid is ook heel groot! Zelfs extremisten hebben soms het extremisme de rug toegekeerd nadat zij zoveel medemenselijkheid hebben ontmoet, bv doordat 'de vijand' hen het leven heeft gered, dat hun haat geen stand kon houden. Liefde en medemenselijkheid kan soms wel degelijk haat overwinnen! We hebben helaas niet alles in de hand, maar we hebben wel een keuze: maken we een hele groep mensen (ongeacht vredelievend of niet) tot onze vijand, of blijven we gaan voor vrede en bestrijden we alleen extremisme en misdaden tegen de mensheid en proberen we de voedingsbodem voor extremisme te verwijderen? Oorlog is verdeeldheid, haat, angst, geweld. Vrede is eenheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen en medemenselijkheid.

6 Reacties
Marri2
Marri219 jul. 2016 - 15:05

Okay, mooi verhaal En hoe past die verwarde islamitische geest met een bijl , in jouw verhaal ? Is hij in oorlog met ons of hoe zit het?

Casparus2
Casparus219 jul. 2016 - 16:53

Hear,hear!

panterarosso65
panterarosso6519 jul. 2016 - 19:36

onzin, als we niet dachten dat onze democratie en waarden de beste waren waarom hebben we dan niet andere gekozen, staat ons vrij de sgp streeft naar een theocratie, de nieuwe communistische partij naar een arbeiders paradijs ik durf wel dat de westerse idealen (hoe bros en onperfect als ze soms zijn uitgevoerd) superieur zijn aan de theocratie, autocratie en dergelijke die men elders heeft. Wie dat prefereert mij best maar hier niet vrede is geen kadotje wat je kumbaja zingend krijgt vrede is iets dat je verdient, beschermd en waar je, hoe tegenstrijdig het ook lijkt ook voor moet willen vechten

De meute
De meute19 jul. 2016 - 21:38

Ik denk dat je ergens wel een punt hebt. Al vind ik het her en der naïef. Natuurlijk, met alle goede bedoelingen die in een westerse cultuur goed werken zou je een westers persoon kunnen veranderen. Dit gaat jammer genoeg niet op voor die terroristen. Wat je goed aankaart is de schaamtecultuur. Altijd een dingetje geweest in die contreien. In dit geval, schaamte dat hun land niet vooruitkomt in termen van financieel gewin voor iedereen, wetenschap, vrijheid en een overvloed aan voedsel of andere productie. Dit terwijl ze wel het juiste geloof aanhangen natuurlijk. Dat het Westen al die vrijheid, kennis, voedsel, financiën heeft en jouw land niet is natuurlijk om te schamen als je denkt dat jou geloof en levenswijze de beste is. Daarom verkroppen ze het niet. Je hebt gelijk als je zegt de voedingsbodem wegnemen in de vorm van ontwikkelinghulp ed. Maar dit zien ze meer als een aalmoes die je aan een zwerver geeft. Hoewel goedbedoeld, ze schamen zich er wederom voor dat ze niet in onze positie zitten. Het oplossen van het armoedeprobleem bijvoorbeeld zal daarom niet de haat wegnemen. Want die haat is gebaseerd op die aalmoes. Die vernedering om hulp aan te moeten nemen van het rijke (Christelijke) Westen.

Linda3
Linda320 jul. 2016 - 11:57

Ok Marri, je hebt gelijk. Ik reageer eigenlijk meer op de gehele discussie dan op dit incident... Maar het punt is dat dit soort incidenten hoe je het ook wendt of keert, angst zaaien en de verhoudingen tussen groepen mensen geen goed doen. Dat is wat IS wil: angst zaaien en verdeeldheid. En dat is denk ik niet moeilijk om voor elkaar te krijgen! Toch denk ik dat we tenminste een beetje macht hebben om het niet te laten escaleren: hard blijven werken voor de vrede! Burgers dienen zoveel mogelijk beschermd te worden tegen dit soort geweld. (Maar helaas is het vrij makkelijk om geweld te plegen en moeilijk te voorkomen. En het helpt volgens mij niet om bv vluchtelingen de toegang te weigeren; als je kwaad wil, zoek je een andere manier om binnen te komen...). Tegelijkertijd moeten we IS niet zijn zin geven. En het zomaar laten gebeuren dat groepen mensen tegen elkaar uitgespeeld gaan worden. Naar mijn mening kun je (net als bij veel andere groepen gelovigen) de groep gelovige moslims indelen in: de verlichten (zij die veel nadenken over hun geloof, hun geloof in de moderne tijd hebben geplaatst en er moderne denkbeelden op na houden), de gemoedelijken (zij die geloven vanuit hun hart en er verder niet echt kritisch over nadenken, maar vooral de positieve waarden uit hun geloof nastreven en het, over het algemeen, goed voorhebben met de mensen om hen heen), de orthodoxen (die alles op de letter willen uitvoeren en daarmee vaak de cultuur van lang geleden proberen na te bootsen) en de extremisten (die er de meest extreme denkbeelden uitpakken en de milde weglaten. Zoals ook extreme Christenen 'heb uw naaste lief gelijk u zelf' uit het oog zijn verloren, en extreme joden 'Gij zult niet doden', enz) Ik denk dat het belangrijk is om wat dat betreft een onderscheid te blijven maken. En geen groepen over 1 kam te scheren met extremisten. Want de valkuil is er om alleen je eigen groep als 'de goeden' te (gaan) zien en de anderen als 'de vijand'. Maar daarmee sticht je geen vredelievende samenleving.

Linda3
Linda321 jul. 2016 - 0:49

Ik vergeet (tenminste) nog 1 groep: de niet-praktiserenden (zij die wel geloven, maar er -nog- niets mee doen). Zij kunnen alle kanten op. Deze groep varieert, gok ik, het meest in de opvattingen die zij heeft en de wegen die zij inslaat! Ik denk dat er vooral uit deze groep, een klein deel (!), met name jonge mensen, is die gevoelig zou kunnen zijn voor radicalisering. Zij voelen zich vaak buitenbeentjes, hebben soms een schuldgevoel omdat ze zich niet als goede moslims gedragen/horen nergens bij/zouden wellicht een eigen weg willen inslaan die 'beter' lijkt dan wat hun ouders deden en hebben misschien wraakgevoelens naar een cultuur die hen toch niet als volledig gelijkwaardig blijft beschouwen, wat ze ook doen... Dit hoeft (en zal in de meeste gevallen) niet tot radicalisering leiden! Kan even zo goed leiden tot een onafhankelijk, vredelievend bestaan. Maar het kan in sommige gevallen een motief zijn. Wellicht zijn ontspoorde jongeren, die soms het misdadigerspad hebben gekozen, nog het meest gevoelig. Want zij hebben zich vaak toch al afgekeerd van de maatschappij. (Dit is een inschatting die ik maak). Natuurlijk kunnen mensen uit allerlei groepen alle kanten op. Uit eigen beweging of omdat de groep een bepaalde weg in slaat. Mensen zijn soms eigenwijs, maar vaak ook heel beïnvloedbaar. Als de koers die gevaren wordt, steeds radicaler wordt, dan is de kans groot dat er heel wat mensen (niet iedereen!) zullen zijn, die meevaren! Dit geldt voor alle mogelijke groeperingen, vanuit alle mogelijke religies of overtuigingen, zoals moslims, christenen, joden, linksen, rechtsen enz. Maar ook vijandigheden gericht tegen een bepaalde groep, kunnen zorgen voor meer radicalisering. Daarom is het belangrijk om elkaar niet kwijt te raken; elkaar te blijven steunen, spreken, scherp te houden, corrigeren, waarderen en om elkaar te blijven geven als gelijkwaardige medemensen!

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 13:46

Het is eigenlijk wel een beetje pijnlijk, ik zie veel cynische reacties, maar verschillende malen om een suggestie tot oplossing vragen levert behalve een paar flauwigheden en wat clichés, en een enkele wel serieuze poging helemaal niets op. En dat is best wel jammer, dan blijkt toch wel dat het twintigtal personen die ik koppel aan extreem rechts gedachtengoed nog niet zo ver zijn dat ze over oplossingen nadenken. Misschien komt dat nog. Veel succes.

5 Reacties
Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 15:01

inderdaad! Zo heeft Wilders aangegeven miljoenen moslims Europa uit te willen zetten. Hoe gaat hij dat verwezenlijken? Met treinen?

peterh2
peterh219 jul. 2016 - 15:12

Volgens mij zijn hier al heel veel suggesties gedaan, alleen ze staan u niet aan...

TheHun
TheHun19 jul. 2016 - 16:26

Om een oplossing te vinden zul je eerst het probleem moeten definiëren. Wat is de oorzaak? Is het de Islam, de uitzichtloosheid waarin de aanslagplegers zich bevinden, armoede, een cultuurkloof waar men mee worstelt, een combinatie van die factoren, etc. etc. Zolang onderzoek naar- en discussie omtrent de oorzaak gefrustreerd word, komen we niet veel verder denk ik. Het aantal slachtoffers blijft in ieder geval oplopen.

marius20452
marius2045219 jul. 2016 - 18:25

@ Not a Jolly Jumper. Je stelt dat het twintigtal personen die je koppelt aan extreem rechts gedachtengoed nog niet zover zijn dat ze over oplossingen nadenken. Hier gaat de suggestie vanuit dat je vindt dat er oplossingen nodig zijn en dat JIJ daar wel over nagedacht hebt. Welnu, waarvoor moeten oplossingen komen en welke volgens jou? Kom eindelijk eens zelf over de brug ipv steeds maar blijven steken in je verwijten naar anderen toe.

Bram Emanuel
Bram Emanuel19 jul. 2016 - 19:48

En wat is volgens jolly de oplossing?

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 13:22

AL die ontkenenrs van de van de feitelijke wortels van de huidige problematiek: de geschiedenis van westers kolinialisme en illegale oorlogen, de steun voor Israel etc, zijn heimelijk gewoon blij met dit soort reacties omdat ze door deze feiten te ontkennen heerlijk bevestigd worden in hun Hitleriaanse wereldbeeld.

3 Reacties
Tuck'R
Tuck'R19 jul. 2016 - 17:13

Warm hè.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 19:36

De link met Afghanistan is er al: http://nos.nl/artikel/2118540-dader-treinaanval-wurzburg-wilde-mogelijk-wraak-na-dood-vriend.html

Bram Emanuel
Bram Emanuel19 jul. 2016 - 19:51

Dit soort aanslagen worden ook in landen gepleegd die niks met westers kolonialisme of israel te maken hebben, bijvoorbeeld Thailand of Saoudi-Arabie. Uw "verklaring" snijdt dus geen hout.

Chupacabra2
Chupacabra219 jul. 2016 - 11:40

@not a jolly jumper In plaats van mensen in de hoek te zetten met jouw reacties, vreeg ik me iets af: wat zie jij als oplossing?

2 Reacties
Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 12:12

Hij ziet waarschijnlijk niet eens een probleem..

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 13:41

> wat zie jij als oplossing? Beste Chupacabra, ik heb mijn oplossingen en de beperkingen ervan al een paar keer beschreven, verderop naar beneden. Ik wil ze niet herhalen, want dan krijg ik mogelijk een probleem met de redactie, die hopelijk probeert herhaling binnen een draadje te voorkomen.

Machielse932
Machielse93219 jul. 2016 - 11:29

En hoe oud was deze minderjarige 'vluchteling' werkelijk? Blijkt namelijk dat het ontzettend vaak om twintigers gaat die zich voordoen als minderjarige zodat ze meer kans maken.

3 Reacties
Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 15:54

Een bron is zeker teveel gevraagd?

Common Sense
Common Sense20 jul. 2016 - 5:52

BJ: daar jij uberhaupt niet geinteresseerd bent in de waarheid zijn bronnen zinloos.

Dick3
Dick321 jul. 2016 - 9:11

Zijn foto spreekt boekdelen..

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2016 - 11:26

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 19:40

http://nos.nl/artikel/2118540-dader-treinaanval-wurzburg-wilde-mogelijk-wraak-na-dood-vriend.html

Al2
Al219 jul. 2016 - 19:55

Aanbieding bij de Hornbach misschien??

Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович19 jul. 2016 - 10:34

Elke dag een komt de Islam in het nieuws, elke dag een stukje verlichting en vrede die van het goddeloze westen naar het paradijs brengt. Geloof is opium voor het volk, waar alleen maar oorlog en ellende uitvloeit. Het ene geloof is gelukkig het andere niet, zo is er nog nooit in naam van het Boeddhisme oorlog gevoerd en liggen de christelijke kruistochten ver achter ons. Maar de islam hakt elke dag op onze beschaving in. Wanneer open wij onze ogen en zien dat deze elementen niet wenselijk zijn in onze samenleving

BasBoot
BasBoot19 jul. 2016 - 9:55

wat een rechtse reakties allemaal. dit heeft toch helemaal niets met islam of afganistan of vluchtelingen te maken. incidentje, klaar en simpel. of een zionistisch komplot, dat kan natuurlijk ook. bovendien, wat hebben die mensen in die trein voor vreselijke rechtse discriminerende islamofobe dingen gedaan om die arme jongen zo te provoceren? dan hebben ze het er toch gewoon zelf naar gemaakt? en om hem dan zomaar dood te schieten!!! vreselijk! was een goed gesprek bij een kopje thee niet veel meer op z'n plaats geweest? maar ja, discriminatie, dus meteen schieten op de onschuldige minderheden.

4 Reacties
Иосиф Виссарионович
Иосиф Виссарионович19 jul. 2016 - 10:28

@Basboot Cynisme is een kunst, helaas ben ik bang dat sommige lezers hier jouw text letterlijk nemen en nog steunen ook.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:35

We lachen ons te berste over dat grappige cynisme van sommige mensen, :) :) :) :) :)

DaanOuwens
DaanOuwens19 jul. 2016 - 10:50

@ BasBoot Domme reactie. Alsof er mensen zijn die dit soort aanslagen accepteren. Iedereen keurt een dergelijke actie af en voorkomen moet worden dat dit soort mensen naar het westen komt. Dat is iets anders als vluchtelingen laten sterven aan de grenzen. Moeilijk genoeg om dit op een menselijke en realistische manier te doen. Dit soort reacties als deze van jou is niet meer dan stemmingmakerij en haatzaaien.

BasBoot
BasBoot19 jul. 2016 - 14:04

@DaanOuwens: doe eens rustig en wees geen onderdeel van het probleem! Ten eerste: niet "iedereen keurt een dergelijke actie af". allereerst was er de politie die geschoten heeft, en die keuren hun actie dus zeker niet af. maar er is ook enorm veel bijval van mensen in de trant van "opgeruimd staat netjes". inplaats van ontkennen kun je het ook benoemen, al dan niet met een kopje thee. Ten tweede: dat jij zegt dat "voorkomen moet worden dat dit soort mensen naar het westen komt" is een wel erg xenofobe opmerking. En dat lost ook nog eens niets op. Als je dat gezin uit Hong Kong de toegang was ontzegt (als dat al zou kunnen), dan zijn er nog genoeg anderen hier die aanstoot geven en dus dit soort incidenten veroorzaken. Ten derde: in tegenstelling tot jou extreem-rechtse suggestie om vluchtelingen aan de grens te laten sterven, propageer ik juist om iedereen maar gewoon binnen te laten, want niemand is illegaal, dus zijn grenzen ook niet nodig; weer een probleem opgelost. Alleen moeten dan demense die hier al zijn niet zo rascistisch zijn en zich wat meer aanpassen, zodat ze geen aanstoot geven aan vluchtelingen die gewoon een beetje snel geprikkkeld zijn. Het is natuurlijk al stressvol genoeg om je studio, kantoor, praktijk of laboratorium vaarwel te zeggen, lang te reizen, en dan hier in zo'n vreemde heidense toestand terecht te komen, in een tent, barak, of zelfs in een pleeg-gezin. Met slechte wifi. Wie zou daar niet van over de rooie gaan? Je zou ook eens wat begrip kunnen tonen. in plaats van om de echte slachtoffers te gaan neerschieten. aan de grenzen of buiten de trein, dat maakt weining verschil. Tenslotte: "dit soort mensen"... da's jereinste discriminatie! je zou je moeten schamen! beter nog: ga aangifte tegen jezelf doen.

Dewik2
Dewik219 jul. 2016 - 9:38

De Duitse overheid, net als de Nederlandse overheid accepteert het feit dat er onder de tienduizenden vluchtelingen ook terroristen bevinden. Dat is inmiddels toegegeven na eerdere ontkenning. Dat getal kan oplopen tot 40,000 voor heel Europa. De overheid houdt dus rekening met een X aantal slachtoffers wanneer zo'n terrorist aktief wordt. Rutte/Merkel spelen dus Russisch roulette met het volk. Er is een kans dat het misgaat, maar de kans dat het goed gaat is veel groter. De kans is klein, maar het spelletje heet nog steeds Russisch Roulette. Ik zou eigenlijk willen weten hoeveel slachtoffers van potentiele terroristen zijn ingecalculeerd door Dhr Rutte? Of kan Dhr Rutte garanderen dat dit hier nooit zal gebeuren ? Nee dus

14 Reacties
Achterberghen2
Achterberghen219 jul. 2016 - 10:24

Volgens Judith is wat jij zegt hysterie.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:37

> Dat getal kan oplopen tot 40,000 voor heel Europa. Doe eens een berekening van dat getal, hoe dat tot stand is gekomen, bronvermelding is ook handig. Dank. > Rutte/Merkel spelen dus Russisch roulette met het volk. De kans dat het misgaat is aanwezig, jij noemt die kans klein, ik ben minder optimistisch. Ik ben benieuwd welke maatregelen jij verstandig vindt

DaanOuwens
DaanOuwens19 jul. 2016 - 10:52

@ Dewik De wedervraag is hoeveel mensen wil jij laten sterven aan de grenzen van Europa. Onschuldige burgers, hoeveel mogelijk daarvan dood? Mannen? Vrouwen? Kinderen? 250.000? Dat is nu al het aantal slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Hopeveel meer mogen dood? 2 miljoen? 5 miljoen? 20 miljoen? Noem eens een aantal, wat is het aantal doden waarvan jij denkt dat het acceptabel is?

Jorrt88
Jorrt8819 jul. 2016 - 11:09

Een lafbek die enkel om zijn eigen geeft ziet liever 100 onschuldige mensen creperen dan dat er 1 terrorist binnenkomt. Een goed mens neemt liever het risico op 2 terroristen om 1 onschuldig mens te helpen. Dat is het verschil. Ja we nemen een enorm risico, maar het alternatief is wmb vele malen erger. Mensen opofferen voor je eigen geluk want: 'not my problem'. Ach, zo was men allemaal in de oorlog ook: eigenlijk was bijna niemand fout maar een poot uitsteken om te helpen, ho maar. De Nederlander is op een gezonde uitzondering na dan ook altijd een lafbek geweest. Als dat die 'eigen cultuur' van ons is die zo nodig beschermd moet worden dan liever die denkbeeldige tsunami. Welkom in de geglobaliseerde wereld, waarbij ieder probleem OOK jouw probleem is.

Albert Einstein
Albert Einstein19 jul. 2016 - 11:33

De politici zullen wel weer beweren dat het een "duivels dilemma" is. Maar dat is het helemaal niet. Een politicus moet zijn land beschermen. Punt uit. Zolang niet met 100% zekerheid kan worden gegarandeerd dat de immigranten geen kwade bedoelingen hebben, moeten de grenzen dicht blijven. Elke "afweging" is absurd en verwerpelijk.

J.Vermeer
J.Vermeer19 jul. 2016 - 12:59

@ Daan ouwens: Niet zo hysterisch Daan., Ondertussen bestaat jouw vluchtelingenstroom voor het grootste deel uit afghanen, marokkanen met vals syrisxhe paspoorten en eritreers die meteen weer op vakantie gaan naar eritrea zogauw ze een status hebben..... Daarnaast blijft het een feit dat elke vluchteling die over land Nederland bereikt minimaal 6 veilige landen heeft doorkruist. Spanje en Portugal zijn superveilig , lekker weer en toch zien ze geen enkele asiezoeker...Hoe zou dat toch komen? Misschien iets met uitkeringen? Wat mij betreft zijn we ruimhartig in opvang vluchtelingen en schroeven we de voorzieningen flink omlaag.

Nagus
Nagus19 jul. 2016 - 13:08

@Daan Ouwens: nu zijn vluchtelingen opeens onschuldige burgers. Maar alle blanken zijn wel verantwoordelijk voor holocaust, kolonialisme en racisme. Dat is meten met twee maten. Wij hebben in eerste instantie verantwoordelijkheid voor onze eigen mensen. En die komen nu in het gedrang.

Nagus
Nagus19 jul. 2016 - 13:12

@jort88 a Heel nobel van je hoor, maar jij offert dus graag je eigen familie op om 10 anderen te kunnen redden.

geen-mening
geen-mening19 jul. 2016 - 13:23

@ DaanOuwens Die mensen hoeven natuurlijk helemaal niet te sterven, ze zitten al (relatief) veilig in een opvang kamp in Turkije, geen pretje laat dat duidelijk zijn maar niet levensbedreigend. Ze kiezen er zelf voor om zichzelf en hun gezin in gevaar te brengen door met smokkelaars in zee te gaan, vervolgens komen ze aan in het wederom veilige Griekenland, ook niet ideaal maar niet levensbedreigend. Dan besluiten ze zelf om via de Balkan te gaan lopen waar de hekken dicht zijn, in plaats van dan te denken hier is niks en we kunnen niet verder dus we moeten maar terug, gaan ze voor die hekken zelf een humanitaire crisis veroorzaken om hun zin door te drammen. Dus antwoord op je vraag is 0 met de toevoeging dat als ze zelf voor een levensbedreigende situatie zorgen het eigen schuld dikke bult is. Als wederdienst moeten wij natuurlijk wel voor goede opvang zorgen maar dat hoeft helemaal niet in NL nadat ze al 10 andere landen zijn gepasseerd, sterker nog alle mensen die zover komen komen dus niet voor veiligheid want die hadden ze al.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 14:31

> Zolang niet met 100% zekerheid kan worden gegarandeerd dat de immigranten geen kwade bedoelingen hebben, moeten de grenzen dicht blijven. Dicht? Als in Noord Korea? Wat betekent voor jou dicht? Een groot bewaakt hek erom heen, zoadt het onmogelijk is om illegaal ons land binnen te komen? Einde Nederland doorvoer-land? Dat vrachtwagens en schepen in lange files staan te wachten op grondige controle? of mogen die gewoon doorgaan? Maar dan kun je je de moeite van de grenzen potdicht afsluiten wel besparen. Want je denkt toch niet dat terroristen netjes in de rij gaan staan totdat iemand om een paspoort vraagt. Dus dicht is 100% dicht, dat betekent, miljarden schade voor Nederland dat een transport en doorvoerland is. Die schade wordt direct verhaald op de Nederlandse burger, een flesje wijn of sinaasappel wordt dan al snel tientallen procenten duurder. De havens van Antwerpen en Hamburg zullen direct profiteren. De Maasvlakte wordt een kale vlakte. Enkele procenten prijsverhoging is voor veel bedrijven een reden om te verhuizen. Bedrijven werken tegenwoordig zonder voorraad, vandaar dat transport zo belangrijk is. Voorraad is kapitaal vernietiging, het kapitaal dat staat opgeslagen kan niet anders worden geïnvesteerd. Denk je dat de Nederlanders dat willen? ik weet heel zeker van niet. Wilders roept het wel, het bekt lekker, maar het helpt niet, of ons naar de kl...te.

Albert Einstein
Albert Einstein19 jul. 2016 - 14:39

Not a Jolly Jumper, Ik bedoel natuurlijk de buitengrenzen.

GeachteLezer
GeachteLezer19 jul. 2016 - 23:21

Hoeveel verkeersdoden accepteer jij, voor je eindelijk de auto wil verbieden? Jaarlijks vallen 700 doden door auto's en de regering kan geen enkele garantie geven dat er geen nieuwe slachtoffers gaan vallen. Is dat ingecalculeerd door Rutte?

Albert Einstein
Albert Einstein20 jul. 2016 - 6:10

Geachte lezer, De auto biedt zoveel voordelen dat je een afweging moet maken tussen het aantal verkeersdoden, en de afschaffing van de auto. Asielzoekers daarentegen bieden geen enkel voordeel. Alleen nadelen. Dat zou je sowieso niet moeten willen, zelfs als het geen terrorisme met zich meebrengt.

Jorrt88
Jorrt8820 jul. 2016 - 8:57

@Nagus Ik weet niet waar je dat leest. Zo simplistisch stel ik het niet.

geen-mening
geen-mening19 jul. 2016 - 9:07

Wordt het niet gewoon tijd om te accepteren dat de westerse en de islamitische wereld niet te verenigen zijn?! Ik heb helemaal niks tegen moslims of islam ansich (religie in algemene zin is natuurlijk gewoon gekkigheid) maar het blijkt gewoon keer op keer dat beide een volkomen ander "Utopia" nastreven en dat gaat niet hè. En dan heb ik het niet alleen over aanslagen, maar ook bijv. ook over het gedrag van die Turken afgelopen weekend, of de problemen met Marokkaanse jeugd enz. enz. Er zijn echt voorbeelden in overvloed waaruit blijkt dat wij een andere kant op gaan dan zij en dat is op langer termijn gewoon onhoudbaar. Het is niet per definitie iets religieus maar ook iets heel erg cultureels. Het klinkt op papier heel gezellig een multiculturele, open en vrije samenleving maar door tolerant te zijn tegen groepen die in feiten intolerant zijn ten opzichte van onze normen en waarden vorm je uiteindelijke een intolerante gesloten samenleving, dat blijkt nu al als je ziet dat de Marokkaanse en Turkse gemeenschap eigenlijk helemaal geen deel uitmaken van onze samenleving maar deze min of meer gebruiken om hun eigen samenleving binnen die van ons in stand te houden.

12 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:54

> Wordt het niet gewoon tijd om te accepteren dat de westerse en de islamitische wereld niet te verenigen zijn?! En als we dat accepteren, wat stel je dan voor als volgende stap? Ik zie dat je niks voor stelt in deze reactie, maar misschien moet je er even over nadenken. Neem gerust je tijd, morgen zijn deze problemen er ook nog.

Casparus2
Casparus219 jul. 2016 - 11:55

Het koninkrijk der nederlanden is eeuwen lang voor het grootste deel een moslimstaat geweest.Zo ook het UK en Franrijk. Ik word beroerd van het moslimbashen.Wat doen al die pvvtrollen op deze site?

il viaggiatore
il viaggiatore19 jul. 2016 - 12:26

@ Casparus, Je gaat wel eventjes voorbij dat in die periode er nog met harde hand werd geregeerd en dat die periode nu niet een van de meest mooie bladzijde`s zijn in onze vaderlandse geschiedenis. Zelfs kort na de 2de wereldoorlog moesten wij onze agressie nog eventjes kwijt in Indonesië. Zo ook Frankrijk, zo ook het VK. Nu moeten we niet meer willen dat we terug gaan naar die tijd. Ikzelf ben ook geen voorstander van de inmenging in het M-O. Laat die landen het inderdaad allemaal maar zelf uitzoeken en zelf oplossen. Dat betekent wat meer zonnepanelen op het dak schroeven en eens werk maken van alternatieve brandstoffen. Wij denken dat een verlichting nog steeds mogelijk is binnen de Islam, maar er is al eeuwen een renaissance bezig. En zolang S-A de gouden standaard zet binnen de islamitische wereld ben ik inderdaad terughoudend. Zeg maar anti SA en anti Amerika. Daarnaast ben ik mij terdege van bewust dat niet iedereen die hier komt het beste met ons voor heeft. En zo iemand kan dus best jonge mensen in een AZC laten radicaliseren. Dat is wel de realiteit die aanwezig is maar wat mensen zoals jij als dom rechts gelul afdoet.

geen-mening
geen-mening19 jul. 2016 - 12:32

in de eerste plaatst moet al het religieus onderwijs worden afgeschaft, gewoon alle scholen openbaar, zelfde boeken, zelfde examens etc., het moet verboden worden om onder de 18 religieuze diensten bij te wonen (heeft niks met religie te maken maar met aanleren) en ook uit de politiek moet religie volledig verbannen worden. Geloven prima maar doe je maar thuis en in stilte. Verder zo de internationale gemeenschap Libië schoon moeten gaan vegen, is nu toch een verloren zaak en begint een steeds grotere dreiging te worden. Libië kunnen we dan als veilige zone gebruiken voor vluchtelingen en tegen gelukzoekers. En ik weet dat het vrij Wilderiaans klinkt maar mensen met een dubbel paspoort die 3x in de fout gaan (kleine vergrijpen) of 1x een delict plegen waar een straf van 10 jaar of meer op staat gelijk het land uit mikken naar het land van hun andere nationaliteit en de Nederlandse intrekken. Er zouden eigenlijk vanuit de overheid ook "kampen" (klinkt gelijk zo verkeerd, sorry) worden opgezet waar minderjarige die 2x in de fout gaan tot hun 21ste worden opgesloten en met militaire discipline worden opgevoed (leren, werken, sporten en slapen), als de ouders het niet wensen te doen dan doen we het zelf wel. Heel ahoy inrichten als stemlokaal voor de Turkse verkiezingen etc. moet ook gewoon volledig worden verbannen, als je mee wilt doen aan de Turkse politiek moet je daar gaan wonen. Het klinkt misschien allemaal behoorlijk hard en asociaal maar dat pappen en nathouden heeft ons deze ellende opgeleverd, iedereen is gewoon welkom in Nederland en kan hier iets van zijn leven maken maar dan moet je wel mee willen doen, wil je dat niet moet je lekker ergens anders gaan wonen.

geen-mening
geen-mening19 jul. 2016 - 12:36

@ Casparus Waar bash ik precies moslims dan?

Molly Sweet2
Molly Sweet219 jul. 2016 - 13:05

'Het koninkrijk der nederlanden is eeuwen lang voor het grootste deel een moslimstaat geweest.Zo ook het UK en Franrijk.' Hola, ik heb iets gemist in mijn studie naar de geschiedenis van west-Europa. Ehm... Wanneer was dat precies, dat 'eeuwenlang voor het grootste gedeelte'? Dan kan ik mijn kennis even bijwerken. Dank je.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 14:16

Beste geen-mening, ik onderstreep een aantal van de oplossingen die je aanbiedt. Dat van die godsdienst verbieden onder de 18, ach ja, dat schijnt een issue voor jou te zijn. Volgens mij helpt het niets tegen terrorisme, daarbij is het onhaalbaar. Je krijgt daarvoor nooit de vereiste 2/3 meerderheid om voor de benodigde grondwetswijziging. Dus de haalbare oplossingen, ik ben ook voorstander van het opruimen van de ellende in Libië, want als we niet opletten hebben we daar een tweede Syrië. En we kunnen de vluchtelingenstroom uit Libië alleen maar aanpakken als dat een ordentelijk land is waarmee je gedegen afspraken kunt maken. Dat uitwijzen van mensen met een dubbel paspoort na drie misdrijven klinkt mooi, maar ik vrees dat dat contraproductief is, omdat die uitgewezen jonge mensen niet in staat zijn elders een levensonderhoud op te bouwen, en dat ze dan een ideale poel voor IS vormen. Ze spreken Nederlands, ze kennen de cultuur, en omdat ze in een wanhopige positie verkeren zijn ze tot veel in staat. Ik vind dat onverstandig. Zwaardere straffen voor criminele jeugd is mogelijk ook een goede zaak, zorgen dat ze op een goede manier terugkomen in de maatschappij. Ik laat dat liever aan deskundigen over, hoe dat moet uitzien. Ik vind dat het best een aantal goede punten bevat, wat je schrijft.

Marri2
Marri219 jul. 2016 - 15:20

@ casparus : moslimbashen hoeft helemaal niet: de vele incidenten met geweld onderling tussen de soennieten en sjiekte, de onverdraagzaamheid jegens christenen, joden, jezidhis, aleviete, hindoes..... Generiek: de onverdraagzaamheid van de islam jegens homo's en lesbo's en tegen ( vul maar in ) De moslims bashen zich zelf zodanig goed , daar hebben ze geen hulp van anderen bij nodig. Het christendom heeft die onverdraagzaamheid overwonnen in de laatste paar eeuwen , dus er is nog steeds hoop voor moslims

Mark Huysman
Mark Huysman19 jul. 2016 - 15:46

[Wordt het niet gewoon tijd om te accepteren dat de westerse en de islamitische wereld niet te verenigen zijn?! Ik heb helemaal niks tegen moslims of islam ansich (religie in algemene zin is natuurlijk gewoon gekkigheid) maar het blijkt gewoon keer op keer dat beide een volkomen ander “Utopia” nastreven en dat gaat niet hè.] Wat een ontzettend rare redenering. Alsof ‘de westerse’ en ‘de islamitische’ werelden homogene blokken zijn waarin iedereen dezelfde dingen nastreeft. Als dat zo zou zijn, hoe komt het dan dat in zoveel landen van ‘de islamitische’ wereld groepen, partijen en landen met elkaar in gevecht zijn -waarbij overigens westerse inmenging ook vaak een rol speelt. En als we naar de ‘westerse wereld’ kijken, denk je nu werkelijk dat W.Drees, A. Hitler, John F. Kennedy, Bertold Brecht, Ian Paisley, Boris Johnson, Andreas Baader, G. Wilders en Neelie Kroes hetzelfde "Utopia" nastreven/nastreefden?

Flipje Tiel
Flipje Tiel19 jul. 2016 - 19:39

@Molly Sweet 19 juli 2016 at 15:05 Ik denk dat ze doelen op Nederlands Indië dat een kleine 150 jaar deel van het Koninkrijk der Nederlanden geweest is. Dankzij de vreemde godsdienstpolitiek van Nederland zijn de meeste inwoners toen geregistreerd als Moslims.

geen-mening
geen-mening20 jul. 2016 - 8:26

@ Mark Huysman Je kan natuurlijk heel wijsneuzerig gaan doen, voor iedereen is zijn/haar "utopia" anders dus als je zo gaat redeneren komen we nooit ergens, toch gaan we globaal allemaal een bepaalde richting op en die richting is voor "het westen" totaal anders, misschien zelfs tegengesteld, als voor de islamitische wereld. In het westen streven wij naar gelijkheid, emancipatie, ontwikkeling, democratie etc., dat staat haaks op wat de islamitische wereld nastreeft. Als je dit helemaal terug brengt naar een enkel land, een enkele provincie, een enkele stad en/of een enkel individu zal dit niet over helemaal op gaan en zijn daar zeker uitzonderingen op maar globaal gezien is het gewoon een feit. Het geloof, geestelijke, de wens van je familie, de traditionele man/vrouw verhouding etc. zijn veel belangrijker binnen de islamitische cultuur dan persoonlijke ontwikkeling en het individu en dat staat gewoon lijnrecht tegenover hoe "wij" dingen benaderen.

Mark Huysman
Mark Huysman21 jul. 2016 - 18:35

[..en dat staat gewoon lijnrecht tegenover hoe “wij” dingen benaderen.] Ik weet zeker hoe jij de dingen benadert lijnrecht staat tegenover hoe ik de dingen benader. En ik heb geen islamistische achtergrond.

Yolo2
Yolo219 jul. 2016 - 8:51

Gelukkig zijn dit uitzonderingen en is het merendeel van de vluchtelingen cq asielzoekers gewoon super gemotiveerd en hoog opgeleid.

7 Reacties
Jorrt88
Jorrt8819 jul. 2016 - 11:11

Dat het een uitzondering is blijkt wel; Op die miljoenen vluchtelingen die Europa zijn binnengekomen zitten we qua aanslagen sindsdien nog niet boven de 10. Je conclusie over super gemotiveerd en hoog opgeleid volt daar niet echt uit maar logica verwachte ik ook niet echt.

geen-mening
geen-mening19 jul. 2016 - 13:25

@ Jort88 Als je een beetje chargeert zou je ook kunnen zeggen dat er voor die miljoen vluchtelingen al 500 miljoen mensen in Europa woonde en er nooit iets gebeurde en nu met die miljoen al 10x, dan zien de statistieken er niet erg gunstig uit voor de vluchtelingen.

Floepert
Floepert19 jul. 2016 - 14:17

[ p die miljoenen vluchtelingen die Europa zijn binnengekomen zitten we qua aanslagen sindsdien nog niet boven de 10. ] Je zegt het alsof we daar tevreden mee moete zijn. Ga je schamen vent! Het aantal had 0 kunnen zijn.

Marri2
Marri219 jul. 2016 - 15:14

Leuke , cynische opmerking ! Ik ben alleen bang, getuige de reacties , dat sommige mensen je reaktie as such lezen en serieus nemen Geslaagde grap derhalve!

Yolo2
Yolo219 jul. 2016 - 18:46

@Jorrt88 blijf je kop maar in het zand steken :-)

Yolo2
Yolo220 jul. 2016 - 8:53

@Marri ;-)

Jorrt88
Jorrt8820 jul. 2016 - 8:59

De totale illusie bij jullie dat hiervoor nooit iets in Europa gebeurde geeft al genoeg aan. Puur vanuit het eigen veilige nestje redeneren. JIJ bent nog niet eerder geconfronteerd met iets, nou good for you en welcome to the real world.

Dick3
Dick319 jul. 2016 - 8:48

Het wordt tijd de verantwoordelijken te berechten, niet de moslims dus..

Lo.wijk
Lo.wijk19 jul. 2016 - 8:39

Ik vermoed dat de jongeman IS propaganda zag op een computer die zijn pleegouders hem gaven. Het zou goed zijn als alle IS websites en gerelateerde sociale media contacten verwijderd zouden worden van het Internet en streng verboden die media daarvoor de misbruiken.

Bert Vlierman
Bert Vlierman19 jul. 2016 - 8:37

Laten we maar weer ruimte maken voor de piemelzangers en nuanceerders die dit geval in de context plaatsen van terrorisme, en zo de voedingsbodem versterken voor het gepeupel dat jenseits waarheid en samenleving afstevent op massale conflicten. Of zoals het lijflied luidt van VVD en PVV: Hand in hand, Kameraden.

1 Reactie
Leowieke
Leowieke20 jul. 2016 - 15:29

Meneer Vlierman, de tijd zal het u leren wie hierin gelijk krijgen.

Prosecco
Prosecco19 jul. 2016 - 8:33

Ik geloof niet meer dat het nog goed komt.

3 Reacties
Nagus
Nagus19 jul. 2016 - 9:22

Ik ook niet. We gaan terug in de tijd en hebben er niet eens een tijdmachine voor nodig. Wel frappant dat we weer terug gaan naar een ouderwetse stammenoorlog in Europa. Wie dat 30 jaar geleden had voorspeld, was voor gek verklaard.

Dewik2
Dewik219 jul. 2016 - 9:29

Is het ooit goed geweest ?

Achterberghen2
Achterberghen219 jul. 2016 - 10:26

Als je 30 jaar geleden beweert had dat het anti-semitisme weer volop beleden wordt, dan was je inderdaad voor gek verklaard.

Lo.wijk
Lo.wijk19 jul. 2016 - 8:24

Hij was ondergebracht bij Duitse pleegouders die inmiddels een zelfgemaakte IS flag aan de politie hebben getoond die ze vonden in zijn kamer. Als onbegeleid kind vluchteling uit Afghanistan binnengekomen, en eerst een tijd in een ASC ondergebracht. Ik vermoed dat de familie die hem welkom heetten nogal teleurgesteld zijn in hun 17 jarige pleegkind. (Zag het net of RT.)

2 Reacties
Lo.wijk
Lo.wijk19 jul. 2016 - 8:26

Correctie: "AZC".

Buzzer
Buzzer19 jul. 2016 - 10:38

Ik denk dat ze blij mogen zijn dat ze hun gastvrijheid niet met de dood hebben moeten bekopen.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 8:21

Het is niet zo dat deze aanvallen plaats vinden omdat we geen goede moslims zijn zoals de vele haatzaaiers en leugenaars beweren: http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/07/18/terrorisme-is-geen-natuurramp

13 Reacties
J.Vermeer
J.Vermeer19 jul. 2016 - 8:28

Oke Ben. Je komt naar duitsland , krijgt asiel, er zijn zelfs lieve mensen die je als pleegkind opnemen en vervolgens probeer je mensen in een trein te vermoorden. Leg mij eens uit waarom dat de schuld van het westen is?

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:36

Ben Joop, om je een plezier te doen heb ik het gelezen. Een hoop tekst over wat het westen allemaal fout doet, waar ik het overigens niet mee eens ben. Maar helemaal geen oplossing, het SP verhaal. We moeten IS niet bombarderen, want wij zijn de schuld aan het ontstaan van IS. Betekent dat dat we IS moeten tolereren op de wereld, en de bedreiging op de koop toe moeten nemen? Ik ben het daar niet mee eens. We hebben destijds door militaire actie vrede gebracht in Joegoslavië, ook naar eerst drie jaar lang onderhandelen en toekijken. Ik kan me het moment nog herinneren, in raket die insloeg op de drukke markt van Sarajevo was het keerpunt, en toen was de ellende daar snel onder controle. Dan de nazorg, nu nog steeds vliegen NATO vliegtuigen daar rond om de ex-Joegoslaven tegen zichzelf te beschermen, nog steeds is er een politiemacht in Kosovo. Dat is de manier waarop het moet. Dat is wat er in Syrië en Libië moet gebeuren, en het moet snel gebeuren want de oorlog breidt zich als een olievlek uit. Het is een kwestie van maanden voordat ook Turkije betrokken raakt en er is geen weg terug. Dat bestaat alleen in sprookjes. En dan moeten de verstandige landen tientallen jaren de situatie bewaken. Vergeet de autistische SP, vergeet de autistische PVV, we kunnen ons niet afsluiten van de wereld, tenzij we achterlijk en arm willen zijn.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 8:40

Goh heb je weer een link gevonden voor je stokpaardje? Gefeliciteerd. Wordt zeker steeds moeilijker om een passend excuus te vinden nu de aanslagen zich opstapelen?

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 8:43

J.Vermeer, het ligt aan het feit dat wij geen goede moslims zijn denkt u? Hebt u de moeite genomen om het artikel gelezen?

Lo.wijk
Lo.wijk19 jul. 2016 - 8:48

"De hele lange reeks aanslagen is volgens mij de bittere oogst van decennialange koloniale en neokoloniale oorlogspolitiek in de Arabische wereld. Het is bovendien vooral de Islamitische wereld die er het slachtoffer van is. Driekwart van de aanslagen vindt plaats in Irak, Nigeria, Afghanistan, Syrië en Pakistan." Dat lijkt me nogal tegenstrijdig. Want het zegt dat moslims elkaar vermoorden omdat het Westen daar een Koloniale oorlogspolitiek heeft gevoerd. Dus na WWII zouden de Europeanen elkaar zijn gaan afslachten door de oorlogspolitiek van Nazi Duitsland na diens bezetting van Europa?

Dewik2
Dewik219 jul. 2016 - 9:23

Dit is een vreemde dubbele ontkenning. Hier staat dus: .....Het is zo dat deze aanvallen plaats vinden omdat we goede moslims zijn zoals ... ? Dus goede moslims vallen onschuldige slapende kinderen aan met een bijl ? Echt waar ?

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus19 jul. 2016 - 9:32

@ Ben Joop - uit uw linkje: Een voorbeeld: de Verenigde Naties publiceren eind 2015 een plan dat pleit voor meer nadruk op de preventie van extremistisch geweld en het respect voor de rechtsstaat. Het plan stelt voor om een coherent beleid te voeren met maatregelen die kunnen inwerken op de multiple factoren die extremisme in de hand werken: gebrekkige scholing, armoede en werkloosheid, marginalisering en discriminatie, corruptie en falend bestuur, aanhoudende gewelddadige conflicten,... #Zucht - de maakbare samenleving is ehm... redelijk mislukt, en linkse dwaalichtjes gaan vrolijk verder met de maakbare "wereld". Als u dat nou allemaal zelf zou betalen, is het nog tot daaraan toe, maar nee, dat moet dan uiteraard weer van heel veel gratis belastinggeld, en we moeten ons verantwoordelijk gaan voelen voor de hele wereld (want ze zijn zo zielig). #DiepeZucht - en als dit nou nog nooit geprobeerd was, zou je zeggen... kom op, nieuw idee. Laten we eens kijken of het werkt - nou vele miljoenen, vele jaren, veel GroenLinks wensdenken, D66 opportunisme, en een handvol Nederlandse slachtoffers in Kunduz later, bleken opbouw missies en hearts and minds ook niet echt te werken. STAP 1 - stop met je verantwoordelijk te voelen voor de hele wereld Dan kan je nog lang discussieren over wat daarna, maar zonder dat dit doordringt, blijft de ellende komen.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 10:09

Glutius: stap 1 moet zijn het stoppen van de westerse illegale oorlogen. Stap 2 zou moeten zijn het voor de rechter brengen van types als Bush, Blair en Balkenende.

Van der Wal
Van der Wal19 jul. 2016 - 10:16

De slachtoffers in levensgevaar zijn Chinezen uit Hong Kong. Wie gaat mij uitleggen hoe dat nu weer de schuld van het Westen is?

Okke2
Okke219 jul. 2016 - 10:27

De aanvallen vinden toch plaats omdat het juist goede moslims zijn? Volgens de koran en M. moeten ongelovigen, joden en christenen toch stevig aangepakt worden ? Dat is precies wat deze jongeman deed, zo uit het boek.

arno consu
arno consu19 jul. 2016 - 10:39

@BJ, De man is vluchteling en IS aanhanger die voor hem onbekende mensen met een bijl heeft aangevallen zoals IS zijn aanhangers heeft opgeroepen te doen. En het zal niet de laatste keer zijn. Dit is de toekomst van al die landen in Europa die die mensen hebben opgenomen. Het zijn geindoctrineerde gekken die zo veel mogelijk mensen willen vermoorden omdat hun geloof dat van ze verlangt. De ene doet het vandaag en de ander bedenkt het als ie al 10 jr. hier is of zelfs in het westen geboren is. U mag dat met allerlei linkjes proberen recht te praten door te zoeken naar een relatie met het westen maar U probeert alleen Uzelf te overtuigen.

erikbos
erikbos19 jul. 2016 - 11:00

@Ben Joop "het ligt aan het feit dat wij geen goede moslims zijn denkt u? " Het helpt alvast niet dat wij geen goede moslims zijn. Denkt u dat de mensen in wagon waren aangevallen als ze netjes met hoofddoek en djalaba in islamitisch gebed waren?

Marri2
Marri219 jul. 2016 - 15:38

@ benjoop. " Balkenende voor de rechter brengen". Wat heeft die arme man gedaan om uw toorn op te wekken? Of ging uw onderbuik op de loop met u?

Albert Einstein
Albert Einstein19 jul. 2016 - 8:21

Ik zou wel eens willen weten of de man misschien zware drugs gebruikt heeft. In de jaren 60 hoorde je wel eens dat mensen die te veel LSD genomen hadden dergelijk gedrag gingen vertonen. En veel Nazi's schijnen ook drugs gebruikt te hebben wanneer ze hun gruweldaden moesten uitvoeren. Omdat het anders eenvoudigweg onmogelijk was.

4 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:24

Onderzoek zal het uitwijzen.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 8:40

Overdosis islam.

Buzzer
Buzzer19 jul. 2016 - 10:43

Is terroristen hebben meestal niet genoeg aan de koran en gebruiken vaak dit: https://en.wikipedia.org/wiki/Fenethylline staat bekend onder naam Captagon

Chupacabra2
Chupacabra219 jul. 2016 - 11:30

ergste wat ik doe onder invloed van drugs is gekke bekken trekken.

Donostia2
Donostia219 jul. 2016 - 8:19

De Afghaanse jongeman richtte zijn geweld tegen een Hongkong Chinese familie. Lijkt me lastig te verteren, je leven lang hoor je dat je geloof superieur is, dat jij superieur bent. Je komt aan in Duitsland, ziet de welvaart en de vrijheid. Als je dan ook nog een Chinese familie ziet die het beter heeft dan jij, dan slaan de stoppen door. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de Islam een schaamlapje is voor de werkelijke achtergrond van dit geweld. Het lijkt meer op een cultuur uiting, een botsing van beschavingen.

17 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:26

> Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de Islam een schaamlapje is voor de werkelijke achtergrond van dit geweld. Ik begin zelf ook steeds meer tot deze overtuiging te komen. De meeste islamitische terroristen hebben amper een idee van wat de islam is. Ze hebben een geperverteerd idee van wat IS tegen hun zegt dat de islam is. Maar de vraag is, hoe verder?

Donostia2
Donostia219 jul. 2016 - 8:48

"De vraag is hoe verder?" Moeten we serieus nog een keer alle oplossingen aangeven voordat U bereidt bent tot enige actie? Het is nu echt aan U en Uw linkse vrinden met oplossingen te komen. Gebeurt dat niet, dan voorzie ik een enorme ruk naar rechts in de komende algemene verkiezingen voor de Tweede Kamer van de Staten Generaal. Links heeft nog drie kwart jaar om een antwoord te formuleren. Anders wordt het: - grenzen dicht - Islam als terroristische ideologie kwalificeren, ontnemen van religieuze status, zoals in Italië - toezicht op moskeën en imams - inreisverbod buitenlandse imams - stopzetten van subsidie van islamitische verenigingen en stichtingen - terroristen en criminelen met dubbele nationaliteit de Nederlandse nationaliteit ontnemen. Kortom, het bekende riedeltje. De zin mag niet, kan niet, vroeger al geprobeerd maar werkt niet heeft zijn uitwerking verloren. Dus kom op met betere ideeën.

Dopper2
Dopper219 jul. 2016 - 9:03

@ Donostia: "Het lijkt meer op een cultuur uiting, een botsing van beschavingen." Maar m.i. wel als gevolg van de islam waarin verklaard wordt dat 'de moslim' superieur is. Schaamlapje of niet, de islam is voor mij uiteindelijk het kernprobleem.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 9:11

@Not a Jolly Jumper Volgens u is het niet de islam maar de oorlogen ed die deze afghaanse jongen is komen wreken. Dan lijkt het mij duidelijk om te beginnen geen mensen meer asiel bieden die uit die regio komen.

Dick3
Dick319 jul. 2016 - 9:13

Want Mo gaf toch een heel ander voorbeeld. Hoe lief te hebben en te vergeven.. zucht.

Albert Einstein
Albert Einstein19 jul. 2016 - 9:22

Helaas komt de haat tegen de westerse cultuur ook van binnenuit. In de jaren 60 ontstond er een kunst-stroming die alles wat mooi was verketterde, en alles wat lelijk was verheerlijkte. Wie het daar net mee eens was werd belachelijk gemaakt. We zitten nu met die erfenis, een openbare ruimte die niet om aan te zien is. Het trieste is dat die lelijkheid er niet bepaald toe bijdraagt dat de eigen cultuur wordt gewaardeerd. Vermoedelijk was dat ook de bedoeling. Het spreekt vanzelf dat vanuit die hoek weinig steun tegen de islamisering is te verwachten.

Buzzer
Buzzer19 jul. 2016 - 9:26

"ik raak er steeds meer van overtuigd dat de Islam een schaamlapje is voor de werkelijke achtergrond van dit geweld. Het lijkt meer op een cultuur uiting, een botsing van beschavingen. Dan maar snel zorgen dat dit soort beschavingen niet meer binnenkomen in Europa, we moeten stoppen met het importeren van culturen die ons haten

IronLungs
IronLungs19 jul. 2016 - 9:48

@Not a Jolly Jumper, Het zal u verbazen hoeveel er een universitaire studie hebben genoten. https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=educated%20terrorists

mordicant
mordicant19 jul. 2016 - 10:01

Hier raak je wel ongeveer de kern Imho is het psychologisch probleem van de ontspoorde haatbaarden een geweldig diep cultureel minderwaardigheid complex. Het verlies van het Ottomaanse imperium, het ver achterblijven van alle islamitische samenlevingen bij alle andere samenlevingen op elk gebied, het economisch achterblijven van moslim gemeenschappen ook al bevinden ze zich binnen "rijke" samenlevingen.. Ipv de schuld bij hun eigen naar binnen gekeerde cultuur te leggen geven ze liever "het decadente westen" de schuld. Hetzelfde zie je trouwens bij de Russen, die zijn ook nog lang niet over het verlies van de koude oorlog heen.

Sfinx2
Sfinx219 jul. 2016 - 10:24

De islam is wel iets meer dan een schaamlap, het is een conservatieve, oppressieve en agressieve godsdienst die gedijt in tribale en patriarchale structuren en nauwelijks ruimte voor tegengeluid biedt. Binnen een dergelijke omgeving is vooruitgang en voorspoed niet eenvoudig te realiseren. Vooruitgang gaat vaak samen met vrijheid van geest en ontwikkeling van de logica. Dit zijn zaken die op gespannen voet staan met de islam. Het is niet voor niets dat er geen voorbeeld te noemen van een democratisch, vreedzaam en welvarend land waarin de islam de belangrijkste godsdienst is.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:35

Beste Donostia, de bekende riedeltjes werken volgens mij niet maar worden steeds herhaald. Je moet volgens mij opletten dat je islamofobie niet verwart met terrorisme bestrijding, want islamofobie is contraproductief. Ik denk dat jij het wel snapt, maar er komen alweer reacties die ook denken dat vooral heel veel vijandigheid naar de islam het antwoord is, terwijl dat onderdeel is van het probleem. – grenzen dicht De wereld houdt niet op bij de grens, je kan je land niet afsluiten voor terrorisme. Het meeste terrorisme is overigens homegrown. Daarnaast hebben gesloten grenzen veel economische nadelen. In iedere vrachtwagen, in ieder schip, in iedere trein kunnen wapens en/of terroristen vervoerd worden, en we vinden onze levensstandaard toch ook belangrijk. – Islam als terroristische ideologie kwalificeren, ontnemen van religieuze status, zoals in Italië Islamofobie is niet het antwoord, maar de islam als religie aanpakken, daar ben ik voor, alle religies aanpakken. Dus geen aparte statussen voor religies, verenigingen en vrije meningsuiting zijn voldoende legaal kader voor religies. Dat deel ben ik met je eens, maar verwacht er niet te veel van in de strijd tegen terrorisme. Immers mensen mogen verenigingen hebben op ideële grondslag, en in feite passen religies daar goed binnen. Daarbij zijn de meeste terroristen niet zo vroom, en het radicaliseren vindt meestal niet in een moskee plaats. – toezicht op moskeën en imams Dat gebeurt al volop, de geheime diensten doen wat ze kunnen, maar niet zozeer op moskeeën en imams. Het meeste terrorisme ontstaat, zoals ik zei, niet in de moskee. Maar het internet en het telefoonverkeer is veel interessanter, er wordt dan ook veel terrorisme in een vroeg stadium verijdeld. – inreisverbod buitenlandse imams De laatste terroristische verenigingen zijn niet vanuit de moskeeën ontstaan, deze Afghaanse jongen was waarschijnlijk al geradicaliseerd, in elk geval gestoord, en de man uit Nice kwam nooit in de moskee en was ook danig gestoord. De mannen uit Brussel waren ook geen moskeegangers, maar kleine criminelen – stopzetten van subsidie van islamitische verenigingen en stichtingen Dan maak je het moeilijk om contact te houden met deze verenigingen, juist subsidies zijn een middel om de verenigingen en stichtingen te controleren. Ik begrijp dat dat heel belangrijk is, en nu wil je een wettelijk middel daartoe stopzetten. – terroristen en criminelen met dubbele nationaliteit de Nederlandse nationaliteit ontnemen. Ik vraag me af of dat werkt, immers een Marokkaanse jongen van 20 die Nederland heel goed kent, en de taal spreekt, maar het land is uitgezet, dat zijn de ideale soldaten voor IS. Hij kan in Marokko niet in levensonderhoud voorzien, en de kans dat hij open staat om geronseld te worden is groot. Daarbij is hij buiten het zicht van de geheime diensten, en kan dus niet geobserveerd worden. Ze geven hem een welomschreven opdracht, en laten hem naar Nederland reizen, met valse papieren of illegaal de grens over, en hij kan heel veel doen. Nee, beste Donostia, geen van de door jou voorstelde maatregelen helpt tegen terrorisme, of heel minimaal. Je laat je leiden door emoties en angst, niet door gezond verstand, en dat zie je heel veel. Je maatregelen zijn inefficiënt en druipen van islamofobie. je geeft perfect aan waarom extreem rechts met lege handen staat, want extreem rechts stelt dezelfde maatregelen voor. > Dus kom op met betere ideeën. Ik heb elders op deze pagina betere middelen beschreven, maar er zijn geen wondermiddelen.Ze zullen deze problemen niet in een zucht kunnen oplossen.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:57

> Volgens u is het niet de islam maar de oorlogen ed die deze afghaanse jongen is komen wreken. Beste Gammana, nu leg je me alweer iets in de mond. Gisteren deed je het ook al. Je legt me een zin in de mond en dan ga je uitleggen wat jouw reactie daarop is. Misschien moet je dat ook af en toe bij een ander doen, want dit is een beetje vermoeiend. Dank

Jorrt88
Jorrt8819 jul. 2016 - 11:15

@Donostia: "– Islam als terroristische ideologie kwalificeren, ontnemen van religieuze status, zoals in Italië – toezicht op moskeën en imams" Die gekke tegenstrijdige combinatie van maatregelen zegt volgens mij genoeg over de voorstanders van dit soort simplistische kul.

MarinusCalamari
MarinusCalamari19 jul. 2016 - 11:27

@Not A Jolly Jumper. Je hoeft de Islam niet te perverteren om tot de conclusie te komen ongelovigen allemaal opgeruimd dienen te worden, hoor. De interpretaties handelen vooral over wie de ongelovigen waar vandaan moeten laten verdwijnen en hoe dat dan dient te gebeuren. Maar ongelovigen met een bijl de hersens inslaan, hoort gewoon tot de mogelijkheden

Robert Follon
Robert Follon19 jul. 2016 - 12:21

[In de jaren 60 ontstond er een kunst-stroming die alles wat mooi was verketterde, en alles wat lelijk was verheerlijkte.] Waar is Anton Pieck wanneer je hem het hardst nodig hebt....?

Donostia2
Donostia219 jul. 2016 - 13:15

@Jolly Jumper. U komt met een serie aanname's, kan niet, werkt niet, mag niet. Wellicht ontgaat het U,maar links Nederland heeft op geen enkele manier een meerderheid, en gaat die ook niet meer krijgen. Zijlstra en Buma Haersma sorteren alvast voor, we gaan een enorme verschuiving naar rechts krijgen. En moet U eens zien hoe snel de maatregelen ingevoerd zijn. Het hek van Orban in Hongarije werkt supergoed, de Italianen gedogen op geen enkele manier Islamisering, criminelen en terroristen uitzetten gebeurt aan de lopende in de VS, China en Rusland. Alles kan, als je maar wilt. Links heeft 40 jaar het voor het zeggen gehad op het gebied van integratie, het is nu wel klaar.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 13:50

> De interpretaties handelen.... Beste MarinusCalamari, jij gaat er dus van uit dat er verschillende islam interpretaties zijn. Dan is het woord van allah volgens jou toch niet zo eenduidig. Ik ben dat met je eens. Maar ik ben wel van mening dat er meer interpretaties zijn dan jij weergeeft, ik weet dat ook uit eigen ervaring. Kennelijk ontmoet jij alleen maar moslims die jou moeten laten verdwijnen Ik ontmoet ook andere moslims, misschien moet je eens van sociale omgang wisselen?

rbakels
rbakels19 jul. 2016 - 8:15

Würzburg ligt niet in het zuiden van Duitsland. Die stad ligt in het noorden van de (inderdaad) zuidelijke deelstaat Beieren, maar Beieren is zo groot als de hele Benelux bij elkaar, dus Würzburg ligt in het midden van Duitsland.

1 Reactie
Achterberghen2
Achterberghen219 jul. 2016 - 8:28

Cultureel en politiek gezien, valt het onder het zuiden.

rechtdoorzee
rechtdoorzee19 jul. 2016 - 8:14

Allereerst veel sterkte voor de slachtoffers, hopelijk komen ze er allen geheel weer bovenop. Het ergste is dat dit incident slechts het topje van de ijsberg is wat betreft incidenten met asielzoekers in Duitsland. De meeste komen niet verder dan de lokale krant.

3 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:54

> Het ergste is dat dit incident slechts het topje van de ijsberg is wat betreft incidenten met asielzoekers in Duitsland. Voor de volledigheid even erbij zeggen dat incidenten ook uit extreem rechtse hoek komen, met tientallen brandstichtingen en moorden. De tijd van vingertje wijzen is voorbij. De tijd van oplossingen is gekomen. Wat stel jij voor, rechtdoorzee?

rechtdoorzee
rechtdoorzee19 jul. 2016 - 11:21

Lees maar wat ik eerder heb geschreven Dat is niet zoveel in vergelijking met wat u produceert.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 13:52

> Lees maar wat ik eerder heb geschreven Ik moet het gemist hebben, een linkje is behulpzaam.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2016 - 7:49

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:15

> Een electorale afrekening of een escalerende geweldsspiraal? Welke oplossingen bieden extreem rechts, die rekening houdt met de lange termijn, met onze veiligheid, wereldwijd, met onze levensstandaard, met onze vrijheid? Ik zie die oplossingen niet. Dan geloof ik eerder in Merkel en een stabiele EU, vooruit, dat "wir schaffen das" was een uitglijer. Maar overtuig ons van de plannen die jij goed vindt.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 8:43

Extreem rechts? Die hebben er niets mee te maken, tenzij jij de islamofascisten als extreem rechts omschrijft. Denk je trouwens dat jij de oplossing dichterbij brengt door mensen als extremisten weg te zetten als ze dat niet zijn of juist verder weg?

Dewik2
Dewik219 jul. 2016 - 9:28

daar moet je nog aan toevoegen Istanbul, Ankara, Dakka, de meeste steden in Irak/Syrie, Armenie, Kabul, Zamboanga (2 canadezen onthoofd), etc Toegegeven, die plekken buiten Europa zijn wat vervanmunbed

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 14:08

Interessante link, Diederik Vleghel, in een andere context Ik ben niet echt een grote fan van Orban, maar hij komt in elk geval wel met pro-Europese standpunten. "The answer is not too complicated, if we commit ourselves to the principle of “unity in diversity”. We must observe the rules that we ourselves have created. We must return to the consistent application of European law. This also means that we must use the same standards for all of us." Dit slaat, zo staat in de verdere tekst, op de Schengen-grenzen. Hij is een voorstander van Schengen, en van de euro (zegt hij tussendoor), maar wel met stevige buitengrenzen. Ook daar kan ik me in vinden. En hij wil een einde aan de ongecontroleerde stroom van vluchtelingen. Ook dat vind ik een goed standpunt. Ik heb er zelfs ideeën over hoe dat bereikt kan worden. Die mis ik in zijn betoog. Hij is positief over Europa, dus laten we het kind niet met het badwater weggooien. Hij sluit af met: "The rebirth of the European ideal is possible. Hungary, together with its Visegrád partners, feels determined, strong and committed enough to play a proportionate role in this. " Heb ik gemist met wat jij wil benadrukken door dit te linken? Misschien dat je dat even naar voren halen.

Regnerus
Regnerus19 jul. 2016 - 7:48

De tijd van policor is echt over...AFD, FPO, PVV, Front National en vijf sterren beweging zullen volgend jaar de verkiezingen winnen. Helaas maar de Europese bevolking is jarenlang voor de gek gehouden door de gevestigde orde. Men gaat nu echt voor de eigen belangen / veiligheid; net als de rest van de wereld!

12 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:12

> Men gaat nu echt voor de eigen belangen / veiligheid; net als de rest van de wereld! Wat stel jij voor als veilige actie? Hoe gaat Europa veilig zijn als het aan jou ligt? Wil je bij je plannen ook rekening houden met de levensstandaard en vrijheden die we zijn gewend hier. Ik ben erg benieuwd naar je oplossingen.

rbakels
rbakels19 jul. 2016 - 8:24

Het was een 17-jarige Afghaan. Dat lijkt me echt een vluchteling en niet een terrorist die zich als vluchteling voordoet. Ik word er een beetje misselijk van dat rechtse lieden zoals u meteen een verband leggen met "de multiculturele samenleving". In het geval van Nice gebeurde dat ook al. Terwijl die man erg leek op Karst Tates, de idioot die op Koninginnedag 2009 zijn slag sloeg. En als u al wat heeft tegen andere culturen dan moet u wel een onderscheid maken tussen immigranten (afstammelingen van gastarbeiders), vluchtelingen en terroristen. Verder was de dader in Nice een Fransman van Tunesische afkomst. Het wemelt in Frankrijk van mensen met een Noord-Afrikaanse achtergrond, wellicht ook omdat er in landen als Tunesië en Marokko Frans wordt gesproken (naast Arabisch).

il viaggiatore
il viaggiatore19 jul. 2016 - 9:10

Frits, Dat denken wij. Maar in Syrië leren ze het al op hun 12e. Kinderen van 15 blazen zichzelf op. Als je 17 bent, dan ben je al een veteraan. Dat is de realiteit waarmee we moeten leren handelen. Nu denk ik niet dat deze jongen met deze bedoelingen hierheen is gekomen, maar de kans dat hij geradicaliseerd is in een AZC schat ik toch wel vrij hoog in. Want tussen de vluchtelingen zitten mensen met andere bedoelingen, die moeten we opsporen en uitzetten. Als we draagvlak voor vluchtelingen opvang willen behouden, dan moeten we de grenzen dichtgooien voor ongecontroleerde instroom en alleen via een luchtbrug mensen naar Europa brengen vanuit kampen.

Buzzer
Buzzer19 jul. 2016 - 9:28

Beste Frits, mensen zoals u zullen dit soort excuses blijven bedenken, de gemeenschappelijke deler is dat het allen primitieve islam aanhangers blijken te zijn.

Frank Straathoff
Frank Straathoff19 jul. 2016 - 9:42

@Frits Je kunt natuurlijk weg blijven kijken Frits maar op enig moment ontkom ook jij er niet aan toe te geven dat er een link ligt met de culturele achtergronden en/of de islamitische ideologie. Het linkse argumentatiegeschenk uit de hemel Breivik en nu ook weer even Karst Tates verliest z'n geloofwaardigheid. Deze 17 jarige Afghaan had zelf een IS-vlag bij elkaar gepunnikt... blijf vooral volhouden Frits, blijf vooral volhouden dat het niets met achtergrond of religie te maken heeft. Nee, in plaats daarvan gewoon stellen dat rechts eng is nuanceer elke rauwe werkelijkheid weg in wollige gutmenschtaal. Slaap lekker verder.

IronLungs
IronLungs19 jul. 2016 - 9:43

@ Frits Jansen, -Terwijl die man erg leek op Karst Tates, de idioot die op Koninginnedag 2009 zijn slag sloeg.- Kars probeerde het koningshuis aan te vallen. Deze terrorist probeerde zoveel mogelijk dodelijke slachtoffers te maken.. Ziet u het verschil? -En als u al wat heeft tegen andere culturen dan moet u wel een onderscheid maken tussen immigranten (afstammelingen van gastarbeiders), vluchtelingen en terroristen.- We kunnen ze hedendaags allemaal onder de kop Moslim plaatsen. -Verder was de dader in Nice een Fransman van Tunesische afkomst. Het wemelt in Frankrijk van mensen met een Noord-Afrikaanse achtergrond, wellicht ook omdat er in landen als Tunesië en Marokko Frans wordt gesproken (naast Arabisch).- Het was een Tunesiër met een Frans paspoort die ondanks meerdere veroordelingen voor geweld en wapenbezit tóch een verblijfsvergunning kreeg. Daarnaast noemt u in mijn ogen de oorzaak van het hele probleem. Er zijn teveel Moslims in Frankrijk die een enorme haat tegen alles dat Westers is hebben. Je zou haast een verband kunnen leggen met het aantal aanslagen.

Events, dear boy, events
Events, dear boy, events19 jul. 2016 - 9:53

''In het geval van Nice gebeurde dat ook al. Terwijl die man erg leek op Karst Tates, de idioot die op Koninginnedag 2009 zijn slag sloeg.'' Nou nee. Ik vind dat Bouhlel veel meer leek op een doorgedraaide, geradicaliseerde, het westen hatende moslim.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 11:01

> Nee, in plaats daarvan gewoon stellen dat rechts eng is nuanceer elke rauwe werkelijkheid weg in wollige gutmenschtaal. Slaap lekker verder. Gelukkig ben jij wakker Frank Straathoff, Wat stel jij voor als weg tot een oplossing van deze problemen. Ik ben erg benieuwd. Alvast dank voor je antwoord dat, jou kennende, goed onderbouwd zal zijn.

Albert Einstein
Albert Einstein19 jul. 2016 - 11:49

Not a Jolly Jumper "Ik ben erg benieuwd naar je oplossingen" Alsof je een porseleinen schaal op de grond smijt, en dan tegen de eigenaar zegt: "Ik ben erg benieuwd naar je oplossing!" Dat is hedendaags links ten voeten uit.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 14:20

> Alsof je een porseleinen schaal op de grond smijt, en dan tegen de eigenaar zegt Beste Albert Einstein, je metafoor gaat niet op. Ik ben de eigenaar van die schaal die kapot is, samen met jou. Jij komt niet verder dan het constateren dat ie kapot is, maar ik zeg dat we moeten voorkomen dat de andere schalen ook kapot gaan, en ik vraag om manieren hoe dat te doen.

Albert Einstein
Albert Einstein19 jul. 2016 - 14:42

Not a Jolly Jumper Die schaal is helemaal niet van jou. Je geeft namelijk helemaal niets om de westerse cultuur, en die cultuur is in mijn beeldspraak de schaal.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 15:33

> Je geeft namelijk helemaal niets om de westerse cultuur, Onzin, je kent me helemaal niet.

Liquidfriend
Liquidfriend19 jul. 2016 - 7:28

Rondzwaaien met een bijl en treinpassagiers levensgevaarlijk verwonden noemen we in de Volkskrant "Amok maken". Wij maakten vroeger ook amok maar dan in de kroeg als ons bier niet op tijd kwam, ik kan me echter geen slagwapens herinneren. De wreedheden op de wereld sublimeren is ook mooie journalistieke vaardigheid.

7 Reacties
Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:05

> noemen we in de Volkskrant “Amok maken” De term amok wordt in het algemeen ook gebruikt voor anderen die zonder provocatie een groep mensen aanvallen met het doel dezen te doden. https://nl.wikipedia.org/wiki/Amok > Wij maakten vroeger ook amok maar dan in de kroeg als ons bier niet op tijd kwam, Ik ben blij dat ik daar niet kwam.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 8:15

leer Nederlands

Achterberghen2
Achterberghen219 jul. 2016 - 8:30

Nederlands is de taal van de onderdrukker. Zouden we niet moeten willen leren.

Liquidfriend
Liquidfriend19 jul. 2016 - 8:49

Beste Jumper, op school niet geleerd om de gehele uitleg te lezen? https://nl.wikipedia.org/wiki/Amok; " Inflatie van de betekenis In het hedendaags taalgebruik wordt amok maken voor veel zwakkere, maar wel opstandige, handelingen gebruikt dan in de oorspronkelijke betekenis. Amok betekent dan opeens onbesuisd optreden, wild worden.

Lo.wijk
Lo.wijk19 jul. 2016 - 8:58

@Achterberghen: "Nederlands is de taal van de onderdrukker. Zouden we niet moeten willen leren." U schrijft anders wel in het Nederlands. Dat afleren dus? Van nu af aan Arabisch spreken en schrijven, of een andere niet-Nederlandse taal? Ik vind het idee alle kinderen over de hele wereld Esperanto bij te brengen wel een goed idee overigens. Als een tweede taal. Alhoewel Engels daar nu al veel voor gebruikt wordt.

IronLungs
IronLungs19 jul. 2016 - 9:34

@ Not a Jolly Jumper, Plaats dan ook even het stukje wat daaronder staat wijsneus. Van de zelfde wiki: In het hedendaags taalgebruik wordt amok maken voor veel zwakkere, maar wel opstandige, handelingen gebruikt dan in de oorspronkelijke betekenis. Amok betekent dan opeens onbesuisd optreden, wild worden.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:44

> Amok betekent dan opeens onbesuisd optreden, wild worden. Dat is dan toch een goede beschrijving voor wat die Afghaanse jongen bezielde, hij werd wild en begon om zich heen te maaien met een mes en een bijl, dit gecombineerd met de oorspronkelijke betekenis, die, vergeet dat niet, nu nog steeds door 300 miljoen mensen wordt gebezigd..... Verder niet zo belangrijk hoe je het noemt.

frank ten cate
frank ten cate19 jul. 2016 - 7:08

door al deze berichtgevingen krijgt joop dalijk alleen maar rechtse reacties.want hoe moet links nederland zicht steeds er uit praten met dit zwaar intollerant geloof.

11 Reacties
peterh2
peterh219 jul. 2016 - 7:56

De reacties hier veranderen inderdaad, maar ze zijn nog extreem genuanceerd als je ze vergelijkt met de andere media als GS, nu.nl, Telegraaf, trouw, etc. Hier worden mijn reacties als heel rechts beschouwd, op dat soort sites ben ik meestal de 'Zandbergen' of 'Jolly Jumper'. De maatschappij veranderd, dat is wat je ziet... De tijd van wegkijken en goedpraten is voorbij...

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:09

Kijk, signaleren is goed, boos zijn is goed, dat is allemaal begrijpelijk en goed. Maar dan verder, daar zou ik ook graag wat over horen. Maar dan wordt het stil aan de rechtse kant, Wat gaan we doen met de twintig miljoen moslims die in Europa wonen? Wat gaan we doen als we de oorlog verklaren aan de islam en de wereld niet meer veilig is voor ons? Onze extreem rechtse leiders blindelings gehoorzamen? In armoede en achterlijkheid verkeren? Dat kan, dat is de optie die extreem rechts biedt. Persoonlijk vind ik andere ideeën beter.

Ben Joop
Ben Joop19 jul. 2016 - 8:18

Het is een door rechts veroorzaakt probleem (Kolonialisme, illegale orologen, miljoenen moslimslachtoffers). dat zul je eerst toe moeten geven voordat er een oplossing kan komen. Doe je dat niet dan wordt het nog veel bloederiger ben ik bang.

J.Vermeer
J.Vermeer19 jul. 2016 - 8:27

@ not a jolly jumper: Welke andere ideeën heb jij?

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:42

> @ not a jolly jumper: Welke andere ideeën heb jij? Blij dat je het vraagt, ik ben geen deskundige, ik heb alleen maar grote lijnen, maar ze zijn zo'n beetje als zo: – Aanpakken van islamisme met onconventionele middelen indien nodig, uitgebreidere mogelijkheden voor geheime diensten, die dan weer bewaakt moet worden door een commissie, zodat we geen politiestaat worden – In stand houden van de EU, dat heeft ons tot de enorme levensstandaard gebracht die we allemaal dagelijks genieten, het maakt ons economisch en moreel sterk. Een sterke EU verhindert dat individuele lidstaten afglijden naar extremisme. – Vreedzaam samenleven van alle Europeanen, ook de moslims, ook extreem rechts. Meer aandacht voor groepen die niet zo succesvol zijn in de EU.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 8:45

@Ben Joop Tuurlijk het is allemaal de schuld van het westen..Door deze leugen te verspreiden legitimeer jij aanslagen op onschuldige mensen en ben jij dus mede schuldig.

IronLungs
IronLungs19 jul. 2016 - 9:31

@ Not a Jolly Jumper, Het is wel weer typisch dat u rechts verwijt niet met oplossingen te komen maar die zelf ook niet aandraagt. Iets met een pot en een ketel.

groeneveld1
groeneveld119 jul. 2016 - 9:35

@Ben Joop de Moslims zijn inderdaad lievertjes die geen misdaden hebben gepleegd, illegale oorlogen hebben gevoerd en nooit betrapt zijn op welke vorm van Kolonialisme dan ook.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 10:04

@Ben Joop En dat komen ze nu wreken, is dat wat u beweert?

Ittekleur
Ittekleur19 jul. 2016 - 11:24

Not a Jolly Jumper – 19 juli 2016 at 10:09 [Onze extreem rechtse leiders blindelings gehoorzamen?] In armoede en achterlijkheid verkeren? Dat kan, dat is de optie die extreem rechts biedt.] Kunt u dat aantonen aan hand van de partijprogramma's? Verstandige bangmakerij helpt ook niet. [ Persoonlijk vind ik andere ideeën beter. ] Ah?

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 14:39

> Kunt u dat aantonen aan hand van de partijprogramma’s? Verstandige bangmakerij helpt ook niet. Ittekleur, de voorgestelde oplossingen worden vaak door Wilders geroepen: grenzen dicht, mensen met strafblad en dubbel paspoort uitwijzen, beperkingen op islam, uit de EU stappen, uit de Euro, uit Schengen. http://www.pvv.nl/images/stories/verkiezingen2012/VerkiezingsProgramma-PVV-2012-final-web.pdf Het helpt allemaal niet, integendeel, het is schadelijk. Ik heb dat verschillende malen uitgelegd.

peterh2
peterh219 jul. 2016 - 7:07

http://www.nu.nl/buitenland/4295306/vlag-ontdekt-bij-afghaanse-aanvaller-duitse-trein.html Weer een Karst Tates Han?

3 Reacties
peterh2
peterh219 jul. 2016 - 7:16

Excuus Han, het was Francisco die deze 'ijdele hoop' had bedenk ik me nu. Kunnen we nu eindelijk stellen dat deze waanzin WEL iets met de islam te maken heeft? Kunnen we nu eindelijk stellen dat er WEL terroristen tussen de gelukszoekers zitten? Het houdt niet op, niet vanzelf...

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:10

> Het houdt niet op, niet vanzelf… Welk telefoonnummer stel je dan voor om te bellen en waarom?

Robbels
Robbels19 jul. 2016 - 8:32

Niet een Karst Tates maar een Carlos H'tje ;) http://www.nu.nl/algemeen/1227524/man-dood-na-aanval-met-bijl-op-station.html http://www.volkskrant.nl/binnenland/bijlmoord-was-wreed-oorlogsprotest~a894988/ Het probleem met unidirectioneel naar de Islam wijzen is niet zo zeer dat het NIETS met de Islam te maken heeft, als wel dat indien je de Islam verbied, moskees verbied en een kopvoddentaks invoert, je dan niet van het probleem af bent. De wijk molenbeek word dan niet ineens een modelwijk met modelburgers. Mohamed Lahouaiej Bouhlel word dan niet ineens een model echtgenoot, vader, chauffeur, werknemer en burger. Er is wat mij betreft een onderliggend probleem wat er voor zorgt dat een bepaalde groep psychisch labiele personen op zoek is naar een stok om mee te slaan en dit vindt in op de Islam geinspireerde (naar hun eigen zeggen) terroristische organisaties. Ik ga niet mee in de lijn dat 1.700.000.000 moslims wereldwijd een (in het geheim) brandend verlangen hebben om de 'westerse wereld' kapot te maken. Door dan de Islam het fundamentele probleem te maken, mis je de kans om de dieper liggende oorzaken te signaleren en daar adequaat op te reageren.

melvin84
melvin8419 jul. 2016 - 6:53

Het is ongeloofelijk hoe deze daad in de duitse media wordt weggemoffeld. Een klein artikeltje in de frankfurther algemeine zeitung www.faz.net waarbij het echte aantal slachtoffers geeneens wordt genoemd en de daders niet worden benoemd. Socialistische repressie op zijn top.wij hadden fortuyn en van gogh nodig maar nog steeds is vrijheid van de waarheid onderdrukt. Laat staan in verkrampde socialistisch repressieve heilstaten als zweden en duitsland. Europa heeft nog een pijnlijke weg te gaan totdat oplossingen worden aangedragen. Viktor orban schreef een goed stuk gister, als je demografische problemen hebt promoot het gezin ipv import van onzekerheid en oorlogsgevaar.

2 Reacties
Lozerech
Lozerech19 jul. 2016 - 9:30

Klets geen onzin, de daad is overal in de Duitse media voorpaginanieuws, ook bij de FA. En verder, ook met deze afschuwelijke gebeurtenis erbij, blijft Duitsland een van de meest welvarende en stabiele landen van Europa, dit in tegenstelling tot Angelsaksische neoliberale heilstaten zoals het VK en de VS waar chaos, geweld en armoede troef zijn tegenwoordig.

Buzzer
Buzzer19 jul. 2016 - 9:31

"Het is ongeloofelijk hoe deze daad in de duitse media wordt weggemoffeld. Een klein artikeltje in de frankfurther algemeine zeitung http://www.faz.net waarbij het echte aantal slachtoffers geeneens wordt genoemd en de daders niet worden benoemd. Tot nu toe, ook in Duitsland begint de politieke correctheid af te nemen en begint men de dingen bij de naam te noemen. Dit soort aanslagen zal op termijn de meeste mensen wakker schudden, een enkeling zal nog weg blijven kijken.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 6:33

We zullen het hoofd koel moeten houden. Een verwijdering tussen islam en andere Europeanen zal IS in de kaart spelen Een een afbraak van de EU zal IS in de kaart spelen IS wil dat we kruisvaarders zijn, zo noemen ze ons al enige tijd. Als we kruisvaarders worden verliezen we, voorgoed. Dat is niet wat we willen. We moeten goed in de gaten houden waar onze prioriteiten liggen - Aanpakken van islamisme, en daar zijn onconventionele middelen voor nodig - In stand houden van de EU, dat heeft ons tot de enorme levensstandaard gebracht die we allemaal dagelijks genieten. - Vreedzaam samenleven van alle Europeanen, ook de moslims, ook extreem rechts.

9 Reacties
Dopper2
Dopper219 jul. 2016 - 8:11

Een verwijdering tussen islam en andere Europeanen zal IS in de kaart spelen Hoezo, is er ooit toenadering geweest? – In stand houden van de EU, dat heeft ons tot de enorme levensstandaard gebracht die we allemaal dagelijks genieten. Niet de EU, maar de EEG. De EU – Vreedzaam samenleven van alle Europeanen, ook de moslims, ook extreem rechts. De 'oorspronkelijke' Europeanen willen ook niets liever dan vreedzaam samenleven en handel drijven en genieten van het leven. Het zijn helaas de nieuwkomers die Europa als een Sodom en Gomorra zien.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 8:13

IS wilt niet dat wij kruisvaarders worden, IS wilt dat Europa een islamitisch continent wordt. Daar wordt al 100en jaren voor gestreden en waar dat vroeger met wapens en strijd ging gaat het nu middel kolonisatie door immigratie. Zogenaamde vluchtelingen of asielzoekers zijn de nieuwe strijders.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:24

> Een electorale afrekening of een escalerende geweldsspiraal? Natuurlijk, ik heb zelf regelmatig met allochtonen van islamitische afkomst samengewerkt. Bij mijn zoon op de voetbalclub zitten islamitische voetballers, er zijn zoveel islamieten die gewoon geïntegreerd zijn, aan de kassa op de supermarkt, als verpleegkundige, als zanger, als voetballer, als tramconducteur, als politie-agent, als burgemeester. > Niet de EU, maar de EEG. De EU Terug naar de EEG kan niet. Je kan nooit terug, dat kan alleen in sprookjesboeken. Je bent voorstander van hervormingen, zodat de EU lijkt op wat vroeger de EEG was. Hoe helpt dat om deze problemen op te lossen? > Het zijn helaas de nieuwkomers die Europa als een Sodom en Gomorra zien. Ook genoeg Europeanen zien Europa zo. Dat mag. Het gaat erom dat je de Europese normen in de gaten houdt bij het reageren op wat je vindt van Europa. Wat stel jij als een maatregel voor om met zoveel mogelijk kans op succes dit te bereiken?

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 8:51

> IS wilt niet dat wij kruisvaarders worden, IS wilt dat Europa een islamitisch continent wordt. De heilige oorlog wordt onze ondergang, dat weet IS, daarom dagen ze ons uit, daarom al die wreedheid, het is om ons aan te zetten tot terugslaan. Een Europese ongenuanceerde oorlog tegen de islam, dat is wat IS wil. Want wat zijn daarvan de gevolgen? - Onleefbaar worden van de EU, eventueel uit elkaar vallen van de EU, economische teruggang binnen de lidstaten, meer onvrede, politieke chaos. - Op het wereldtoneel, overal een grote haat tegen de EU, en tegen Europeanen, nergens veilig zijn, overal aanslagen op Europese burgers, geen zakelijke voordelen meer. IS wil ons marginaliseren door ons in een heilige middeleeuwse oorlog te storten. En als we niet opletten, dan gaat dat lukken, de politici die dit in de hand werken hebben we al, het laaggeschoolde electoraat dat ze steunt wordt ook steeds groter. Imbeciliteit heeft nog nooit wat goeds gebracht. Laten we verstandig blijven.

Dopper2
Dopper219 jul. 2016 - 9:01

@JJ > Niet de EU, maar de EEG. De EU Terug naar de EEG kan niet. Je kan nooit terug, dat kan alleen in sprookjesboeken. Je bent voorstander van hervormingen, zodat de EU lijkt op wat vroeger de EEG was. Hoe helpt dat om deze problemen op te lossen? Hoezo, je kunt nooit terug? Is in Joegoslavië ook gebeurd, net als in de USSR. Ik zeg niet dat terug naar de EEG een oplossing is voor de huidige problemen, ik bestrijd alleen dat de EU ons de huidige levensstandaard heeft opgeleverd. Dat gaat volledig op conto van de EEG. De EU is enkel bezig met het afromen van de EEG-successen en is een topzware, nutteloze bestuurslaag die niets van waarde toevoegt, enkel problemen veroorzaakt. > Het zijn helaas de nieuwkomers die Europa als een Sodom en Gomorra zien. Ook genoeg Europeanen zien Europa zo. Dat mag. Het gaat erom dat je de Europese normen in de gaten houdt bij het reageren op wat je vindt van Europa. Misschien wel, ik heb daar geen cijfers van, jij dus wel? Maar ik zie geen Europeanen (-Breivik, anders krijgen we die eindeloze discussie weer) met een vrachtwagen door een mensenmassa ploegen of een uitgaansgelegenheid overvallen om zoveel mogelijk van die 'verderfelijke' mensen te vermoorden. Wat stel jij als een maatregel voor om met zoveel mogelijk kans op succes dit te bereiken? Ik als blanke ongelovige stel helemaal niets voor, ik pas wel op. Eventuele veranderingen moeten uit de islam komen, daar zal een 'verlichting' moeten plaatsvinden.

Not a Jolly Jumper
Not a Jolly Jumper19 jul. 2016 - 10:52

> Ik zeg niet dat terug naar de EEG een oplossing is voor de huidige problemen, ik bestrijd alleen dat de EU ons de huidige levensstandaard heeft opgeleverd. Dopper, het is een groeiproces van EEG via EG naar EU. Allerlei stappen zijn genomen die de welvaart significant verbeterd hebben, en er zijn ook stappen genomen die nadelige gevolgen hebben. Je moet per stap afwegen wat je wilt en wat je niet wilt, en dan moet je dat zien te regelen. Ik denk dat Schengen en de Euro enorm belangrijk zijn voor de economische welvaart. Ik denk dat zij zeker 20% calculeerbaar bijdragen aan een betere welvaart. Ik weet de tijd nog dat vrachtwagens en schepen 1 dag per week minimaal, kwijt waren aan grenspapieren, TIR-platen, verzegeling. En vraag de Engelsen die vaak naar Europa rijden wat ze vinden van de Britse pond, die ze iedere keer tegen kosten moeten wisselen, en de overgebleven Euro's met kosten moeten terug wisselen. Deze kosten zijn niet alleen de transactie-kosten, maar ook het verschil in aan/verkoopkoers. Dat grenzen dicht en uit de Euro wordt vaak op kinderachtige wijze onderbouwd, en ik ben daar ook geen voorstander van. > Ik als blanke ongelovige stel helemaal niets voor, ik pas wel op. Dat is makkelijk, lekker duiken, geen verantwoordelijkheid. Maar bedankt voor je antwoord.

Ittekleur
Ittekleur19 jul. 2016 - 10:59

Not a Jolly Jumper – 19 juli 2016 at 10:51 [En als we niet opletten, dan gaat dat lukken, de politici die dit in de hand werken hebben we al, het laaggeschoolde electoraat dat ze steunt wordt ook steeds groter.] [Imbeciliteit heeft nog nooit wat goeds gebracht. Laten we verstandig blijven.] U kunt als verstandig mens uw doelgroep goed overtuigen :-)

Dopper2
Dopper219 jul. 2016 - 12:28

@ Not JJ > Ik als blanke ongelovige stel helemaal niets voor, ik pas wel op. Dat is makkelijk, lekker duiken, geen verantwoordelijkheid. Maar bedankt voor je antwoord. Nee, ik duik niet, het is gewoon mijn probleem niet. Het probleem zit 'm in de islam. Daar heb ik als witmens niets mee van doen, noch wil ik daar iets mee van doen hebben. De moslims zijn de enigen die dit probleem kunnen oplossen. Elke inmenging van buitenaf - zeker vanuit de Westerse wereld - wordt toch als ongewenst gezien en manipulatie van hun religie. Ik denk dat je daarmee alleen maar meer kwaad bloed zet.

Dopper2
Dopper219 jul. 2016 - 18:29

@ Not JJ: "Ik denk dat Schengen en de Euro enorm belangrijk zijn voor de economische welvaart. Ik denk dat zij zeker 20% calculeerbaar bijdragen aan een betere welvaart." Van Schengen weet ik te weinig af, maar ik vraag me af of dat echt zo'n groot verschil maakt. Maar de euro is natuurlijk een ramp gebleken. Niet zozeer de munt an sich, maar wel de euro-zone, waar landen deel van uit maken die nooit aan de Euro hadden mogen deelnemen. En dat gebied strekt zich uit van Frankrijk tot Griekenland en alles wat daar onder bungelt. Je ziet zelf wat een vreselijke puinhoop men er met de euro van gemaakt heeft. Dat valt nooit meer te corrigeren en kost ons elke dag geld en economische groei. Kijk zelf naar de enorme leningen binnen de EU die werkelijk nog geen snippertje verbetering hebben opgeleverd. "Ik weet de tijd nog dat vrachtwagens en schepen 1 dag per week minimaal, kwijt waren aan grenspapieren, TIR-platen, verzegeling." Ongetwijfeld punten van aandacht die binnen een EEG-achtige constructie ook opgelost of in elk geval verbeterd hadden kunnen worden. Begrijp me niet verkeerd een verenigd Europa vind ik een prima idee, maar niet in deze EU-vorm. Ik werk uitsluitend voor buitenlandse klanten en vind de euro natuurlijk een handige valuta, waarmee ik mijn klanten van het VK tot Tjechië en van Zweden tot Spanje kan factureren zonder om valuta's om te rekenen. Maar dat is voor mij een te mager voordeel ten opzichte van amechtige kaartenhuis dat ze nu met deze euro hebben opgebouwd. "En vraag de Engelsen die vaak naar Europa rijden wat ze vinden van de Britse pond, die ze iedere keer tegen kosten moeten wisselen, en de overgebleven Euro’s met kosten moeten terug wisselen. Deze kosten zijn niet alleen de transactie-kosten, maar ook het verschil in aan/verkoopkoers." Engelsen die vaak naar Europa reizen zullen zeker niet continu heen en weer wisselen, dus dat lijkt me een non-argument.

Peter Lankhorst
Peter Lankhorst19 jul. 2016 - 5:22

Jeetje zeg, als je niet beter zou weten en alleen alle nieuwsberichten van de laatste tijd zou volgen lijkt het of iedereen massaal de kolder in de kop heeft gekregen.

frankie48
frankie4819 jul. 2016 - 5:07

Wederom een lone Wolf, let op weer iemand met psychische problemen!

jasperk2
jasperk219 jul. 2016 - 5:01

Over een paar maanden haalt dit het nieuws echt niet meer. Hoeveelheid aanslagen zal alleen maar toenemen. Wachten is op een grote aanslag in Nederland. De 4 daagde wellicht?

6mei2002
6mei200219 jul. 2016 - 0:56

Misschien moeten we eens aan onze eigen bevolking denken. Hoeveel doden moeten er nog meer vallen ?

aburrido
aburrido18 jul. 2016 - 23:46

Soms denk ik weleens .. Wat weegt zwaarder? De morele plicht om vluchtelingen op te nemen of de morele plicht om als land je bevolking te beschermen tegen dit soort types.

1 Reactie
Dopper2
Dopper219 jul. 2016 - 11:22

Voor mij geldt de laatste plicht het zwaarst. Als bestuurder/politicus of whatever ben je in eerste instantie verantwoordelijk voor je land en de inwoners daarvan. Pas daarna komt de morele verplichting om vluchtelingen op te nemen.

Bartje822
Bartje82218 jul. 2016 - 23:04

Maar het is de pvv waar we het meeste voor moeten waken....

Bram Emanuel
Bram Emanuel18 jul. 2016 - 23:02

Niks aan de hand mensen. Gewoon doorlopen. Niks aan de hand.

Thijsv2
Thijsv218 jul. 2016 - 22:06

Kom er maar in Judith.

Rarar
Rarar18 jul. 2016 - 21:51

Volgens een verklaring is de dader een 17jarige Afghaan.

2 Reacties
Nagus
Nagus18 jul. 2016 - 22:40

Ja, ze zijn echt allemaal toevallig 17.

Buzzer
Buzzer19 jul. 2016 - 9:32

Er wordt vaak gelogen over de leeftijd bij binnenkomst, vaak zijn deze jongens van 17 een stuk ouder.

BasVV
BasVV18 jul. 2016 - 21:29

Het moet niet veel gekker worden. Bomgordels. Machinegeweren. Vrachtwagens. Bijlen. Misschien moet de bevolking maar zelfverdediging cursussen gaan krijgen. Uiteraard gefinancierd door de overheid. Overigens. De foto klopt niet helemaal. Dat is geen passagierstrein.

2 Reacties
Machielse932
Machielse93218 jul. 2016 - 23:03

Al geruime tijd neemt het aantal wapenvergunningen toe. Ook heeft een groep pensionado's huizen gekocht in Hongarije. Merkel: "Wir schaffen das" Alleen geen flauw idee wat ze met 'das' bedoelt.

Gammana
Gammana19 jul. 2016 - 7:59

IS heeft opgeroepen om zoveel mogelijk doden en gewonden in het westen te veroorzaken. Als wapens moeten hun aanhangers alles gebruiken waar ze hun handen aan kunnen krijgen. Vrachtwagens, bijlen etc. dit is echt nog niet de laatste van dit soort aanslagen.