Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Japanse massamoordenaar beschreef daad aan Kamervoorzitter

  •  
25-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Tsukui Yamayuri-en
Dit bericht wordt aangevuld, updates onderaan.
Een man heeft maandag minstens 15 mensen doodgestoken en 45 anderen verwond in een instelling voor gehandicaptenzorg in de Japanse stad Sagamihara. De dader, omschreven als een man van in de 20, zou zichzelf al hebben aangegeven bij de politie. Hij zou aan politie hebben verklaard een oud-medewerker te zijn. Dat meldt Japan Times. Over zijn motief is nog niets bekend.
Update 1.00 uur: NHK, een publieke televisiezender in Japan bericht dat de dader de familienaam Uematsu heeft en 26 jaar oud is. Rond 2.30 lokale tijd zou het personeel van de instelling de politie hebben gebeld met de melding dat er gewapende man met een mes op het terrein liep. Nieuwsmedium Kyodo claimt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 19, maar dat kon the Guardian nog niet bevestigen. Volgens reddingswerkers verkeren 20 van de gewonden in ernstige toestand.
Update 09:35
De NOS meldt op gezag van correspondent Kjeld Duits:
"De dader schreef in een brief aan de voorzitter van het Japanse Lagerhuis dat hij mensen met een ernstige beperking een te grote last vond voor familieleden. “Hij wilde vooral de zorgdragende families uit hun lijden verlossen”, zegt Duits. De 26-jarige stelde voor dat hij er persoonlijk honderden om zou kunnen brengen. Na de oproep werd hij in februari verplicht opgenomen. Op 2 maart mocht hij weer gaan. Artsen dachten dat de man weer was opgeknapt, zegt Kjeld Duits."
Afbeelding: screenshot Twitter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.