Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man met Palestijnse vlag slaat ruiten joods restaurant met knuppel in

  •  
07-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
Donderdagochtend heeft een man met een knuppel de ruiten van een joods restaurant in Amsterdam ingeslagen. De man, gehuld met een Palestijnse vlag, zou ook ‘Palestina’ en ‘Allahu akbar’ hebben geroepen. De politie laat via Twitter weten pepperspray te hebben ingezet bij zijn aanhouding.
Of zijn actie iets te maken heeft met de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Donald Trump woensdag, is niet duidelijk, maar wel voor de hand liggend.
De politie schrijft:
Vandaag rond 10.50 uur is door agenten een agressieve verdachte gepepperd nadat hij de ruiten had vernield van een restaurant. Agenten kregen een melding dat op de Amstelveenseweg een man met een houten knuppel de ramen van een restaurant dreigde in te slaan. Terwijl de agenten met de agressieve man in gesprek probeerden te komen, sloeg de man met het stuk hout de ruiten in. Hierop is de man aangehouden waarbij ook pepperspray is ingezet. De verdachte, een 29-jarige man die in Nederland verblijft, is ingesloten. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Meer over:

amsterdam, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.