Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man opent vuur op moskeegangers Zurich

  •  
19-12-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
SWITZERLAND-CRIME-RELIGION

© 2016-12-19 20:14:55 Swiss police are seen outside a Muslim prayer hall, central Zurich, on December 19, 2016, after three people were injured by gunfire. Local media reported the incident o

Bij een mogelijke aanslag in Zurich, Zwitserland, zijn drie mensen gewond geraakt toen een man het vuur opende op bezoekers van een islamitisch centrum. De schutter zou het gebouw volgens ooggetuigen verlaten hebben en is mogelijk nog voortvluchtig.
Volgens de politie waren de ongeveer 12 aanwezigen aan het bidden, toen een gewapende man, gekleed in donkere kleding en een wollen muts, het gebouw binnendrong en het vuur opende. Twee van de drie gewonde mannen zijn er slecht aan toe. De gewonden werden op straat aangetroffen. Een paar honderd meter verderop werd het lichaam van een man gevonden, maar het is op dit moment nog niet duidelijk wat het verband is met de schietpartij.
Update 10:05 De politie heeft bekendgemaakt dat de dode man de dader is. Nadere bijzonderheden ontbreken.
Update 15.20 uur: De politie heeft de schutter geïdentificeerd als een 24-jarige Zwitserse man van Ghanese oorsprong , die geen onmiddellijke link lijkt te hebben met terrorisme. Dat heeft de Zwitserse politiechef Christiane Lentjes Meili zojuist verklaard op een persconferentie. De politie voegde daaraan toe dat de man mogelijk wel aanhanger was van een stroming binnen het ‘occultisme’. Aanhangers van het occultisme geloven dat er een verborgen wijsheid bestaat van het in het duister gehulde, het verborgene, die alleen ingewijden kennen.
De politie gelooft dan ook niet in een verband met de aanslag die gisteren plaatsvond op een kerstmarkt in Berlijn. De politie was al naar de man op zoek in verband met de vondst van een lichaam dat zondagochtend werd ontdekt in een park in Zurich. Het 24-jarige slachtoffer was met messteken om het leven gebracht en zou zijn aanvaller hebben gekend. Volgens de politie ziet het ernaar uit dat de man zowel verantwoordelijk is voor de moord in het park als de schietpartij in de moskee, daarna zou hij de hand aan zichzelf geslagen hebben. Naast zijn lichaam werd een pistool teruggevonden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.