Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man met spierziekte wordt op onvergetelijke wijze door Europa gedragen

  •  
10-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-08-10-om-17.10.31
De 30-jarige Kevan Chandler uit het Amerikaanse Indiana kan zich door een erfelijke spierziekte nog maar moeilijk verplaatsen. Zijn grote droom, rondreizen door Europa leek daardoor een onmogelijke te worden. Tot zijn beste vrienden hem te hulp schoten.
Chandler werd geboren met musculaire dystrofie, een ziekte die zijn spieren langzaamaan steeds verder aantasten. Om hem nu toch die gedroomde reis door Europa te gunnen, bedachten zijn vrienden dat zij hem om beurten wel in een soort grote rugzak konden dragen. Via een crowdfundactie – We Carry Kevan – wisten zij voldoende geld bijeen te krijgen om de rugzak te laten maken.
Na de nodige fysieke training van de vrienden, vetrokken zij deze zomer dan eindelijk naar Europa, om drie weken lang door Engeland, Ierland en Frankrijk te trekken. De reis zelf legden ze niet alleen vast op foto’s, maar ook op film. Binnenkort zullen de beelden te zien zijn in een documentaire.

Meer over:

kijk nou, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.