Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Man in Hongkong voor de tweede keer besmet met coronavirus

  •  
24-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1600px-Street_in_Hong_Kong_during_the_COVID-19_pandemic
Een 33-jarige man uit Hongkong is voor de tweede besmet met het coronavirus. Dat meldt de NOS. Onderzoekers van de Universiteit van Hongkong troffen na onderzoek in augustus ander virusmateriaal aan dan bij zijn eerste besmetting in april. Dat is bewijs dat het daadwerkelijk om een tweede besmetting gaat. Het is daarmee de eerste officiële herbesmetting.
De ontdekking belooft weinig goeds voor landen die hun hoop vestigen op het indammen van het virus als gevolg van groepsimmuniteit. ‘Onze onderzoeksresultaten suggereren dat SARS-CoV-2 mogelijk onder de bevolking zal blijven circuleren ondanks kudde-immuniteit als gevolg van besmettingen,’ laten de wetenschappers weten.
Er waren al eerder vermoedens van de mogelijkheid van herbesmetting, maar die bleven tot nu toe onbewezen. Omdat mensen die besmet raken met het coronavirus soms maandenlang symptomen van Covid-19 hebben, was niet eerder duidelijk of opnieuw ziek worden inderdaad een tweede besmetting is, of een opleving van de eerste.
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt wel voor het trekken van te snelle conclusies uit de Hongkongse ontdekking. Volgens de WHO bouwen de meeste coronapatiënten wel degelijk immuniteit op. Wat wel onduidelijk is, is hoe lang de immuunrespons standhoudt en hoe sterk die is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (72)

NoahAmber
NoahAmber25 aug. 2020 - 11:40

Tja, dat krijg je met al die rellen met grote opéénhopingen van mensen.

2 Reacties
LBNB
LBNB25 aug. 2020 - 15:10

@NoahAmber Onzin! Dit is nota bene in onderzocht. Buiten is de kans bijna nihil dat je elkaar besmet. Ik citeer uit volgend artikel https://doktermedia.nl/reviews/alle-berichten/2020/05/24/onderzoek-nauwelijks-kans-op-besmetting-in-buitenlucht/ '. Onderzoekers van de Universiteit van Hongkong hebben ruim 7000 gerapporteerde ‘uitbraken van drie of meer gevallen’ in China geanalyseerd en zagen daarbij dat vrijwel al die uitbraken binnen ontstonden, voornamelijk thuis of tijdens transport zoals in openbaar vervoer. Slechts één van de uitbraken bleek in de vrije buitenlucht te zijn ontstaan'. Maar dit wil jij niet weten he?

NoahAmber
NoahAmber26 aug. 2020 - 10:35

@LBNB 25 augustus 2020 at 17:10 @NoahAmber Onzin! Maar dit wil jij niet weten he? Sommige mensen hebben zo'n kudtleven dat ze cynisme niet meer kunnen doorgronden. Waar maak je toch in hemelsnaam druk over joh. Lach, lach.....

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 aug. 2020 - 6:57

Wat ik wel begreep was dat het mensen waren met een lage besmettingsgraad.

José
José25 aug. 2020 - 4:38

"This is no cause for alarm - this is a textbook example of how immunity should work." Draadje: https://mobile.twitter.com/VirusesImmunity/status/1297890418168860674 

10 Reacties
JasDon
JasDon25 aug. 2020 - 8:49

In veel van de reacties wordt bij een gebrek aan kennis toch nog gretig gespeculeerd en geconcludeerd. Hans van Degen: Onzin over vergeten. O: "Het virus is gemuteerd." No shit, het was al binnen een paar weken, misschien wel dagen gemuteerd LBNL: " Het heilig verklaarde vaccin wordt dan ook een onmogelijk verhaal." Dat is onmogelijk vast te stellen. Vrije Geluiden: Die ga ik niet eens quoten, het is vooral complotdenken op het einde. Gouden Bergen: "... Dat maakt de kans op een vaccin kleiner. ..." Onzin. Rick Hofland: Met zijn griepvirus vergelijkingen, typisch de idiote redenering van de mensen die je recentelijk in Den Haag zag demonstreren. Ton14024: "Je bent een rund als je op kudde-immuniteit vertrouwt." Nou, dan zijn we in NL al tientallen jaren foutief op kudde-immuniteit aan het vertrouwen tegen o.a. polio... en slecht dat het heeft gewerkt. Wanneer krijgen we een 'Ik vind dit BS' button onder reacties?

Oki Doki
Oki Doki25 aug. 2020 - 9:03

Oef, dat is een hele opluchting, dat de persoon die voor de tweede keer besmet raakte bij de tweede besmetting niet meer ziek werd.

Rick Hofland
Rick Hofland25 aug. 2020 - 10:41

JasDon Ik ben als 1 van de eersten erbij geweest in januari om dit virus serieus te nemen terwijl het toen nog door onze politiek, het RIVM en de meeste schrijvers en reageerder hier werd weggezet als een flinke griep. Helaas pakte het virus heftiger uit dan hier door de meesten werd verondersteld. Inmiddels is het tijd om wederom even je blik wat wijder te zetten en dan zie je nu dat door meer kennis van behandelen en misschien (weet ik niet, maar zou kunnen) wel door een vrij brede lichte vorm van immuniteit doordat heel veel mensen in lichte mate besmet zijn geraakt, of misschien dat het virus wel gemuteerd is tot een zwakkere variant, dat er haast geen mensen meer op de IC’s belanden of sterven. Het is juist nogal naïef en simpel (wat jij mij verwijt door mij met die gekkies op de Malieveld te vergelijken) van jouzelf door weg te kijken van de hoe de huidige cijfers zijn. Veel besmettingen, weinig ernstig zieken. Gelukkig zijn het vooral de artsen die zich steeds meer in het debat mengen en precies aangeven wat ik hier schrijf, het virus is op basis van de cijfers van de laatste 2 maanden dermate zwak dat er veel dringendere ziekten zijn die onze volksgezondheid bedreigen terwijl die nu niet de acute zorg krijgen die nodig is, puur vanwege een irreële angst dat in stand gehouden wordt voor Covid. Onderstaand een artikel van artsen en niet van gekkies op het Malieveld, maar ook niet van onkundige angsthazen die er voor kiezen hun hoofd in het zand te steken voor de realiteit. https://www.parool.nl/nederland/artsen-hebben-moeite-met-aanpak-hoelang-kan-alles-om-covid-19-draaien~b6fddbe8/

Rick Hofland
Rick Hofland25 aug. 2020 - 10:46

JasDon, Om maar even een deel uit dat artikel te pakken voor het geval het hele artikel te lang is voor u: “ Tweeduizend artsen en medisch professionals ondertekenden een open brief die de Tweede Kamer oproept tot debat over de proportionaliteit van de coronamaatregelen. Zij vrezen dat die de volksgezondheid meer kwaad dan goed doen – zeker op lange termijn.” Het gaat er niet om dat dit virus niets voorstelt, maar wel dat het disproportioneel veel aandacht naar toegaat en maatregelen tegen worden genomen.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden25 aug. 2020 - 14:28

José - Bedankt voor de link. Het correspondeert niet echt met de berichten in de pers, maar het is goed genoeg om rekening mee te houden.

GoudenBergen
GoudenBergen25 aug. 2020 - 16:04

@Rick Als mensen voor een tweede keer geïnfecteerd kunnen worden, is blijvende immuniteit waarschijnlijk onbereikbaar. De kans op een langdurig werkend vaccin wordt in dat geval veel kleiner. De wetenschap zal zich mogelijk gaan richten op de ontwikkeling van iet wat in de buurt komt, bijvoorbeeld een coronaprik die jaarlijks beschikbaar is voor kwetsbare mensen.

GoudenBergen
GoudenBergen25 aug. 2020 - 18:23

iet = iets

DanielleDefoe
DanielleDefoe25 aug. 2020 - 21:09

Bedankt Jose.

JasDon
JasDon25 aug. 2020 - 21:16

Rick, Als je de nuance zoekt, waarom gebruik je dan in godsnaam de griep vergelijking? "Als mensen voor een tweede keer geïnfecteerd kunnen worden, is blijvende immuniteit waarschijnlijk onbereikbaar. " Onjuist, het ontbreken van antilichamen betekent niet dat het afweersysteem niet versneld reageert op een nieuwe infectie, waardoor de symptomen en besmettelijkheid significant kunnen afnemen. Maar met n = 2 kan je vooral feitenvrij speculeren. Misschien is er wel sprake van immunodeficiëntie, etc.

José
José27 aug. 2020 - 15:04

@VG, De berichten die ik in de kranten gelezen heb, zijn hier niet mee in strijd. Als voorbeeld de NRC. Dus ik zou graag jouw bronnen zien. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/08/25/herbesmetting-met-covid-blijkt-mogelijk-a4009757

Thuiszitter
Thuiszitter24 aug. 2020 - 22:43

En in Whuang zitten de zwemparadijzen weer overvol , gaan de festivals als van ouds weer hun gang . Dit biedt perspectief : https://www.trouw.nl/buitenland/het-gevaar-komt-van-buiten-dus-kan-een-chinese-grenswacht-een-vaccin-goed-gebruiken~b4d3ca99/

JohnVKR
JohnVKR24 aug. 2020 - 22:19

Hij blijkt asymptomatic. Dus hij is wel positief getest, maar heeft geen symptonen zoals in april. In april werd hij ziek van COVID-19, nu is hij niet ziek geworden. Wat aanvankelijk slecht nieuws bleek te zijn, kan dus juist goed nieuws blijken. Maar het blijft slechts 1 geval, daar kunnen dus geen conclusies aan worden verbonden.

3 Reacties
schylger
schylger25 aug. 2020 - 0:23

Dat betekend dan weer wel dat er dus een veel grotere groep gaat zijn die de boel onbedoeld kan verspreiden. En dat is wel echt een messteek in de middellange termijn strategie.

LaBou
LaBou 25 aug. 2020 - 7:10

"Maar het blijft slechts 1 geval, daar kunnen dus geen conclusies aan worden verbonden." Inmiddels zijn ook in Nederland en België de eerste gevallen van herbesmetting gevonden. Kunnen we nu dan wel conclusies trekken?

Le Chat Botté
Le Chat Botté25 aug. 2020 - 18:23

Je kunt er de conclusie aan verbinden dat je hier meer onderzoek naar moet doen om te kunnen beoordelen hoe vaak dit voorkomt en welke consequenties dit heeft.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden24 aug. 2020 - 22:15

Hannah Freudenthal: "De WHO beweert dat de meeste patiënten wel degelijk immuniteit opbouwen." De WHO heeft zich vanaf het begin gekeerd tegen het idee dat de oplossing van het probleem zou bestaan in het bereiken van groepsimmuniteit en het zogenaamde "zweedse model" waar Hannah Freudenthal voorstander van is - 14 maart: "UK's 'herd immunity' approach to tackling coronavirus questioned by World Health Organisation" - https://www.standard.co.uk/news/health/uk-herd-immunity-coronavirus-who-margaret-harris-a4387346.html 12 mei: "The World Health Organisation has condemned the “dangerous” concept of herd immunity - https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-herd-immunity-who-uk-matt-hancock-a9510231.html Het is bovendien maar de vraag of groepsimmuniteit ooit bereikt zal worden -schreef ik al eerder, want als je ooit de griep hebt gehad,is dat tenslotte ook geen garantie dat je nooit meer de griep zult krijgen – vanaf 12:30 – https://www.youtube.com/watch?v=WYpiFJJPP4s De enige juiste weg was/is - https://www.youtube.com/watch?v=govlqurAXNA Maar ja, je kunt lullen wat je wilt, bronnen geven zoveel je wilt, maar er zijn nu eenmaal idioten die van mening zijn dat: "je jezelf ook eens moet afvragen of voor altijd de grenzen dicht en afsluiting van de buitenwereld beter is dan het redden van 70.000 mensen." Nu is dat -juist- niet wat de bedoeling is, maar zo redeneren ze om hun dodelijke plannetjes toch ten uitvoer te mogen brengen. En een WHO-leugentje op zijn tijd...., ach een kniesoor die daarop let. Trump vertelt er wel 100 op een dag.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin25 aug. 2020 - 7:24

Het klopt, helaas heeft men dit losgelaten, ontbreekt de regie en het getal ligt al weken boven de 1. Men (w.o. artsen) doet alsof het allemaal wel meevalt. Op alle vlakken schiet men tekort. Men was al lang in slaap gesukkeld, economie ging al lang voor deze 'nieuwe' pandemie, voor alles. Nu sukkelt men overal achteraan en nog steeds. Soms kan ik niet tegen die domheid zoals van een GGD. Je zou ze het liefst door de wringer halen. Dit vraagt om standvastige mensen, maar helaas! Bestaan die eigenlijk nog wel? Bestaat lange termijn denken eigenlijk nog, anders dan in boekjes op schrift en in woorden?

Hans van Degen
Hans van Degen24 aug. 2020 - 22:10

Er waren al sterke vermoedens dat ons afweersysteem na een maand of drie alles weer vergeten was. Dat zou betekenen dat je minstens twee keer per jaar een prik moet halen bij de huisarts. Mogelijk dat één van die prikken gecombineerd kan worden met de normale griepprik.

3 Reacties
Autofiets
Autofiets25 aug. 2020 - 8:33

Nee hoor, die sterke vermoedens waren matige nieuwsartikelen zoals er zovelen verschijnen de laatste tijd. Er waren sterke vermoedens dat de antilichamen snel uit het bloed verdwijnen, dat is een hele andere discussie dan dat je afweersysteem eea weer vergeten is. Er zijn namelijk ook onderzoeken die laten zien dat een significant percentage van oud bloed van mensen uit 2016-2017 al een bepaalde mate van T-cel immuniteit vertoont, waardoor zij niet of nauwelijks ziek worden. Daarnaast betekent het snel verdwijnen van de antilichamen ook nog eens dat het RIVM waarschijnlijk een (sterke) onderschatting heeft via het Sanquin onderzoek van het percentage Nederlanders dat besmet is geweest. Op basis van anti-lichamen was dit zo 7% als ik me niet vergis, maar als antilichamen snel verdwijnen kan dat best wel eens fors meer zijn geweest. Dat betekent dat het virus ook minder ernstig is geweest dan eerst gedacht en wellicht al meer immuniteit is opgebouwd (T-cel immuniteit).

RaymondenJoop
RaymondenJoop25 aug. 2020 - 9:30

Dat heeft geen zin als het virus muteert, wat het dus lijkt te doen

Hans van Degen
Hans van Degen25 aug. 2020 - 18:36

@RaymondenJoop Het griepvirus muteert ook constant. Vandaar dat de 'cocktail' elk jaar anders is. Het vaccin voor het corona-virus zou in deze procedure opgenomen kunnen worden...

GoudenBergen
GoudenBergen24 aug. 2020 - 20:26

Covid-19 lijkt zich te gedragen als een griep-/verkoudheidsvirus. Voor dergelijke virussen kun je geen blijvende immuniteit opbouwen. Dat maakt de kans op een vaccin kleiner. Een mogelijk alternatief is een jaarlijkse coronaprik voor risicogroepen, te vergelijken met de huidige griepprik. Als dit klopt zullen we, of we dat nu willen of niet, door de zure Covid-19 appel heen moeten bijten.

2 Reacties
Paulus3
Paulus324 aug. 2020 - 21:37

De griep prik vaccin is niet alleen voor degenen met risicos te nemen, maar ook voor anderen zodat degenen met risicos het niet krijgen. Daar gaat men in het ene land met meer verantwoordelijkheid besef om dan het andere, maar dat staat ook niet vast.

Thuiszitter
Thuiszitter24 aug. 2020 - 22:26

Kans op vaccin kleiner ? https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5179070/twee-maanden-antistoffen-vaccineren-waarom

RaymondenJoop
RaymondenJoop24 aug. 2020 - 20:25

1 geval zegt niet veel, zo niet geheel niks. Test dan in ieder geval een grote groep mensen op anti-stoffen kijk of ze het weer krijgen na evt besmetting. Als je een sterk vermoeden hebt dat je het gehad hebt, kan je jezelf nog steeds niet laten testen hierop (via de GGZ)

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber25 aug. 2020 - 11:42

Corona begon met één geval. Dus het zegt wel degelijk wat

Rick Hofland
Rick Hofland24 aug. 2020 - 19:57

Het zal wel aan mij liggen, maar er gaat in Europa toch haast niemand meer dood aan dit virus, ongeacht de enorm hoge besmettingen. Ik begin het idee te krijgen dat het virus enorm is afgezwakt en dat er door de normale griep procentueel nog meer mensen komen te overlijden.

5 Reacties
Paulus3
Paulus324 aug. 2020 - 21:39

Dat 'het is maar een griepje' meme is al zoveel keer en op zoveel manieren keer bewezen onzin te zijn. Ga fietsen joh.

GoudenBergen
GoudenBergen24 aug. 2020 - 22:57

Op dit forum zijn mensen actief die hopen op een tweede lockdown, zodat de economie volledig instort en de Verelendung inzet. Die zullen niet blij zijn met deze ontwikkeling.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden24 aug. 2020 - 23:07

Op de eerste plaats raken op dit moment meer jonge mensen besmet en ten tweede zijn de mogelijkheden tot behandeling toegenomen, sinds men heeft ontdekt dat het het vooral belangrijk is om een cytokine-storm te voorkomen of te onderdrukken - https://www.nytimes.com/2020/06/11/health/coronavirus-cytokine-storm.html

Rick Hofland
Rick Hofland25 aug. 2020 - 9:06

Paulus, In maart en april was het virus zeker een “killer”, maar als ik gewoon rustig zonder vooroordeel naar de huidige cijfers kijk dan is er nergens in Europa meer sprake van een zeer gevaarlijk virus, de IC’s lopen niet vol en er overlijden nauwelijks mensen aan. Probeer eens wat afstand te nemen van hoe het een paar maanden terug was en kijk dan eens naar hoe je de ernst van het virus nu zou omschrijven als het in juli en augustus voor het eerst op zou zijn gedoken. Dan zijn er toch geen cijfers die onderbouwen dat het zo’n gevaarlijk virus is?

NoahAmber
NoahAmber25 aug. 2020 - 11:43

@Rick Hofland 24 augustus 2020 at 21:57 Het zal wel aan mij liggen, Vragen naar de bekende weg is zo anno 1950

Bert de Vries
Bert de Vries24 aug. 2020 - 19:23

Als covid19 zich manifesteert zoals griep, dan zal de huidige situatie nog jaren duren. En mocht dat zo zijn, dan wordt bijna alles op de kop gezet. En kan Kelder directeur van het RIVM worden. Huiveringwekkend.

ton14024
ton1402424 aug. 2020 - 17:59

Je bent een rund als je op kudde-immuniteit vertrouwt.

16 Reacties
Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal24 aug. 2020 - 18:17

Helemaal niet ! De WHO beweert dat de meeste patiënten wel degelijk immuniteit opbouwen. LEZEN!!!

O3
O324 aug. 2020 - 20:40

@Hannah, kennelijk kun je onvoldoende immuniteit opbouwen, waardoor je opnieuw een besmetting kunt oplopen. Een schrale troost.

Rutger Vos
Rutger Vos24 aug. 2020 - 21:43

@O, hoe bedoel je onvoldoende immuniteit? Die persoon was de eerste keer ziek en de tweede keer asymptomatisch. Dus immuun.

LBNB
LBNB24 aug. 2020 - 21:59

@O Dit is 1(!) voorbeeld. Nederland moet gewoon voor de groepsimmuniteit gaan. Alle maatregelen voor mensen onder de 65 afschaffen en kappen met die angstpandemie. Buiten geen restricties meer want daar word je amper besmet en kappen met dat gelul over besmettingen. Het valt me zwaar tegen van de linkse mensen dat zij zo pro coronamaatregelen zijn en dat de angst hun logisch denken beïnvloed. Blijkbaar zijn zij in crisis dus ook gevoelig om alles maar te geloven en zelf niks te onderzoeken. Dit had ik niet verwacht.

LaBou
LaBou 25 aug. 2020 - 7:13

"De WHO beweert dat de meeste patiënten wel degelijk immuniteit opbouwen" De WHO, was dat niet die organisatie die onder invloed van China alleen maar onzin verspreidde?

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 aug. 2020 - 7:29

Het lijkt erop zegt men, dat juist a-symptomatisch besmette mensen juist de superverspreiders zijn. Een van de nieuwste gedachten/inzichten.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 aug. 2020 - 7:30

de superverspreiders zijn.

LBNB
LBNB25 aug. 2020 - 9:25

@LaBou [“De WHO beweert dat de meeste patiënten wel degelijk immuniteit opbouwen” De WHO, was dat niet die organisatie die onder invloed van China alleen maar onzin verspreidde?] Volledig mee eens, volgens de Duitse inlichtingendienst hebben Dr Tedros en China het zelfs op een akkoordje gegooid en hierdoor heeft de aanpak van de pandemie 4 tot 6 weken vertraging opgelopen volgens het doorgaans zeer goed ingevoerde der Spiegel: https://www.spiegel.de/politik/deutschland/corona-krise-bundesregierung-zweifelt-an-us-these-zur-entstehung-des-coronavirus-a-51add7cf-96b6-4d04-a2d0-71ce27cff69c De WHO schijnt achter de schermen ook invloed uit te oefenen op regeringen en hun volksgezondheidsinstituten. Ze verzwijgen dat het virus via de lucht verspreid om de huidige maatregelen te laten handhaven. Hieronder een linkje naar het rapport over de o zo betrouwbare leider van de who: https://www.ambapu.org/sites/default/files/2017-04/APU_opposes_candidacy_of_Dr_TAG.pdf

O3
O325 aug. 2020 - 10:09

@Rutger Denk even helder na. 1) Hoe kun je volledig immuun zijn voor Covid-19 en het meermaals oplopen? 2) Asymptomatisch betekent hier dat de symptomen van het ziektebeeld zich niet uiterlijk manifesteren bij de drager van het virus. De drager verspreidt het virus wel. Dat verhoogt het risico voor allerlei groepen kwetsbare mensen. Wat stelt die zogenaamde immuniteit volgens jou precies voor als het herbesmetting niet voorkomt? @LBNB Je klinkt heel stoer hoor. God verhoede het, maar je piept anders, als jij of jouw dierbaren op intensive care belanden. Jouw kortzichtige reactie is heel teleurstellend.

LBNB
LBNB25 aug. 2020 - 11:11

@O [Je klinkt heel stoer hoor. God verhoede het, maar je piept anders, als jij of jouw dierbaren op intensive care belanden. Jouw kortzichtige reactie is heel teleurstellend.] Nee hoor dan piep ik niet anders, als dit gebeurd dan is het maar zo. Dan zal ik nog niet van standpunt veranderen dat het waanzinnig is al deze draconische maatregelen die de economie slopen. Ik verwacht echt niet dat de hele samenleving beperkt wordt in zijn vrijheid vanwege het feit dat ik of bijv mijn ouders een van de uitzonderingen zijn die op de ic belanden.

O3
O325 aug. 2020 - 14:19

@LBNB Flink hoor. Meld je aan, om de artsen, verplegers, schoonmakers te helpen. Extra handen zijn vast welkom bij de eerstvolgende piek.

LBNB
LBNB25 aug. 2020 - 16:29

@O Och het was alweer wachten op dit argument. Daar ben ik best toe bereid, maar is het mijn schuld dat de zorg compleet is uitgekleed door de afgelopen kabinetten? En nee, ik ga niet helpen bij de volgende piek. Ik wil helpen door bij ouderen uit de buurt te blijven, maar ik weiger me strak aan de maatregelen te houden of mee te doen aan dat testen.

O3
O325 aug. 2020 - 17:42

@LBNB Dus je hoort het argument wel vaker van een ander. Dat zegt veel.

LBNB
LBNB25 aug. 2020 - 19:21

@O Ja tot vervelens aan toe van moraal ridders op tv. In mijn eigen leven niet , daar heeft iedereen al wel door dat de maatregelen schijnveiligheid geven en dat we door moeten

LaBou
LaBou 26 aug. 2020 - 6:46

@LBNB: Ik wijs op het feit dat de WHO de ene keer verketterd wordt en een andere keer als gezaghebbend orgaan wordt aangehaald, al naar gelang wat het beste uitkomt. En daarmee maak je jezelf ongeloofwaardig. Wij zijn het dus bepaald niet eens.

LBNB
LBNB26 aug. 2020 - 9:54

[@LBNB: Ik wijs op het feit dat de WHO de ene keer verketterd wordt en een andere keer als gezaghebbend orgaan wordt aangehaald, al naar gelang wat het beste uitkomt. En daarmee maak je jezelf ongeloofwaardig. Wij zijn het dus bepaald niet eens.] Dat doe ik helemaal niet, ik walg van de corrupte WHO. Het is net zon walgelijke organisatie als de FIFA en ik ben voor vervolging van de leiders.

LBNB
LBNB24 aug. 2020 - 17:49

1 voorbeeld wereldwijd zegt nog weinig, maar hopelijk is het waar. Het heilig verklaarde vaccin wordt dan ook een onmogelijk verhaal. Goede nieuws is dat we er dan mee moeten leren leven en de wereld weer normaal door kan draaien ipv tot eind 2021 in angst te leven

6 Reacties
Hannah Freudenthal
Hannah Freudenthal24 aug. 2020 - 18:18

Vind ik ook. We kunnen niet blijven "indammen" en dan onze landen van elkaar afsluiten voor eeuwig. We kunnen onze jeugd ook niet voor altijd beperkingen blijven opleggen. Leven is belangrijker dan een paar doden - sorry als dat hard overkomt maar het is wel zo als je het op termijnen van 20 jaar bekijkt. We kunnen NIET 20 jaar in beperkingen leven.

LBNB
LBNB24 aug. 2020 - 19:28

@Hannah Inderdaad dit begint ook door te dringen tot de samenleving want weinigen houden zich nog strak aan de maatregelen. Leven is inderdaad belangrijker. Er is geen duidelijk eindpunt en dit werkt ontwrichtend voor de gehele samenleving en economie.

Paulus3
Paulus324 aug. 2020 - 21:41

Je hoopt dat er geen vaccin komt zodat we onveilig kunnen leven. Wat een ambitie Toon je vandaag zeg.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden24 aug. 2020 - 23:25

Het goede nieuws is dat we er dan mee moeten leren leven volgens sommige representanten van het bedrijfsleven en het slechte nieuws is dat er nog meer mensen dood gaan als de volgende mutatie net zo dodelijk blijkt te zijn als ebola. Maar ook dat heeft een zonnige kant, want ook de verspreiding van virussen die de dood van de gastheer veroorzaken komen ooit aan zijn einde -"eventually", zou Trump zeggen- bij gebrek aan gastheren. Voorkomen is beter dan genezen.

LBNB
LBNB25 aug. 2020 - 7:23

@Paulus [Je hoopt dat er geen vaccin komt zodat we onveilig kunnen leven. Wat een ambitie Toon je vandaag zeg.] Ja inderdaad dit hoop ik, maar niet dat we onveilig kunnen leven.Het is veel minder gevaarlijk dan iedereen denkt. Het griepvaccin werkt ook amper, dit soort virussen muteren vaak en je loopt achter de feiten aan. Het vaccin is nu als enige oplossing aangedragen en ik hoop dat het niet lukt, zodat wij mensen inventiever met deze situatie kunnen omgaan. De angst verlamd het gezond verstand. [Het goede nieuws is dat we er dan mee moeten leren leven volgens sommige representanten van het bedrijfsleven en het slechte nieuws is dat er nog meer mensen dood gaan als de volgende mutatie net zo dodelijk blijkt te zijn als ebola] Arme vrije geluiden, zo bang gemaakt...

NoahAmber
NoahAmber25 aug. 2020 - 11:45

@Hannah Freudenthal 24 augustus 2020 at 20:18 Leven is belangrijker dan een paar doden Zal ook verder niemand van wakker liggen als jij gewoon dood gaat.

O3
O324 aug. 2020 - 16:43

Exact. Covid-19 heeft zich gemuteerd. Onderzoek wees ook uit dat de antilichamen van bepaalde personen - na hun herstel van Corona - afnamen dan wel volledig verdwenen. We weten nog niet het fijne van deze virus.

9 Reacties
Loebkesman
Loebkesman24 aug. 2020 - 17:27

Ik heb het altijd al geroepen. We gaan er aan! Oh overheid, DOE IETS!

johannn2
johannn224 aug. 2020 - 17:44

Maar ik heb wel begrepen, dat die antilichamen wel weer sneller worden aangemaakt. .

O3
O324 aug. 2020 - 20:34

@Loebkesman, dat hoop ik wel voordat het jou en/of jouw naaste dierbaren treft. @johannn, veel sterkte met het herstel, wanneer je het meermaals oploopt.

GoudenBergen
GoudenBergen24 aug. 2020 - 20:35

@O Corona laat zien hoe kwetsbaar we zijn en hoe machteloos we staan tegenover een nietig virus. Uiteindelijk zijn we met al onze wetenschap en techniek maar hele kleine mensjes.

Rutger Vos
Rutger Vos24 aug. 2020 - 21:45

Covid-19 heeft zich nog vrijwel niet in functionele zin gemuteerd. Er zijn vooral neutrale mutaties waargenomen. Dat antilichamen na een tijdje verdwijnen is normaal - het langetermijngeheugen van het immuunsysteem zit in de T-cellen.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden24 aug. 2020 - 23:14

GoudenBergen - Weet je wel hoeveel van die virussen passen op de speldenkop van die hele kleine mensjes? Meer dan het aantal hele kleine mensjes dat voorkomt in het hele universum. Het slaat helemaal nergens op, maar ik wilde het toch even gezegd hebben. -

Loebkesman
Loebkesman25 aug. 2020 - 10:31

O Tot nu toe hebben alle naasten en dierbaren die het hebben gehad lichte verschijnselen gehad. ....zoals de meesten.

O3
O325 aug. 2020 - 14:12

@Loebkesman Fijn dat jullie met de schrik zijn vrijgekomen. Juich alleen niet te vroeg, zoals dit artikel aangeeft. Jullie 'immuniteit' betekent geen garantie tegen opnieuw ermee besmet te raken.

GoudenBergen
GoudenBergen25 aug. 2020 - 15:52

@Vrije Geluiden Evenveel als engelen op de punt van een naald.