Joop

Maleisië arresteert 'begpackers' die tijdens straatoptreden met baby sollen

  •  
04-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In Maleisië zijn twee Russische twintigers opgepakt tijdens een straatoptreden nadat op Facebook een video was verschenen waarin ze een vier maanden oude baby in het rond slingeren om geld los te maken bij de toeschouwers. Jonge internationale rugzaktoeristen die op straat bedelen en optreden om hun reizen te bekostigen worden ook wel ‘begpackers’ genoemd, in plaats van het gebruikelijke backpackers. Ze vormen een groeiend probleem in Zuidoost-Azië. Verschillende landen hebben maatregelen moeten nemen om de overlast tegen te gaan.
De Maleisiër die de anderhalve minuut durende video zaterdag maakte en op Facebook plaatste , was al verbaasd dat de alom aanwezige politie niet meteen ingreep. Omstanders hadden de man gemaand de show te stoppen maar die trok zich daar niets van aan. Vervolgens werden ze maandag opgepakt tijdens een nieuw ‘optreden’.
In Rusland wordt de riskante praktijk baby-yoga genoemd en geniet die een zekere populartiteit. Volgens aanhangers van de methode maakt deze aanpak baby’s sterk. Medici beschouwen het geslinger als zeer gevaarlijk en een vorm van kindermishandeling.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar