Joop

Magisch winterlicht zet Amsterdam in het zonnetje

  •    •  
08-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2018-02-08 om 11.54.33
De laagstaande winterzon zorgt op snelwegen dan misschien voor het nodige ongemak, in de stad is dat een heel ander verhaal. Filmmaker Gosse Bouma trok er met zijn camera op uit om vast te leggen hoe het licht van die laagstaande zon Amsterdam in een oogstrelende gloed hulde. Daarover zegt hij:
"De stad lag er zo prachtig bij in het lage licht van de winter. Als ik Amsterdam zo mooi zie, dan jeuken mijn handen altijd direct."
Het is dan ook niet de eerste keer dat Bouma Amsterdam op spectaculaire wijze vastlegt. Zo liet hij tijdens de hevige sneeuwval van eind vorige jaar zien hoe de hoofdstad in een waar winter wonderland veranderde.
Bouma beperkt zich overigens niet tot Amsterdam. Neem bijvoorbeeld deze schitterde video geschoten in Zuid-Afrika. Voor meer adembenemende beelden raden we dan ook aan vooral eens een kijkje op zijn website te nemen.

Meer over:

amsterdam, kijk nou
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Quibus2
Quibus28 feb. 2018 - 21:32

Zulk mooi licht en dan nog zoveel grauwe lelijkheid. Een aap met een gouden ring? Kan dat paleis op de dam niet eens echt schoongemaakt worden? En dan dat foeilelijke momument weg? Dan wordt het misschien ooit nog wat met dat pleintje. Tot die tijd is willekeurig welke brink in Drenthe mooier. Zeker in zulk licht...

Joe Speedboot
Joe Speedboot8 feb. 2018 - 17:14

Matig filmpje.

adriek
adriek8 feb. 2018 - 16:29

Waar ik woon is het elke dag mooi :)

Kik Vorst
Kik Vorst8 feb. 2018 - 14:54

Amsterdam? Waar leg dat dan?

OlavM
OlavM8 feb. 2018 - 14:42

Kaapstad en Rio de Janeiro: twee steden die door hun inbedding in prachtig natuurschoon een onuitwisbare indruk maken.