Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

MAGA-mafketel Marjorie Taylor Greene roept op tot fatsoen en wordt lang en hard uitgelachen

  •  
25-05-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
3218 keer bekeken
  •  
ANP-462335057

Er zijn maar weinig mensen die het Republikeinse MAGA-lid van het Huis van Afgevaardigden Marjorie Taylor Greene serieus nemen. En dat geldt zeker voor haar eigen collega’s, zo bleek woensdag tijdens een vergadering waarbij Green optrad als waarnemend voorzitter. Toen ze een rumoerige zaal tot de orde probeerde te roepen en daarbij de Afgevaardigden opriep zich aan de fatsoensregels te houden, werd ze ruim een halve minuut luidruchtig uitgelachen.

Als er iemand in Washington DC is die geen boodschap heeft aan fatsoen, is het Marjorie Taylor Greene wel. Greene werd in 2020 gekozen als lid van het Huis en maakte zich vanaf haar eerste dag onsterfelijk belachelijk. De afgelopen drie jaar heeft ze zich herhaaldelijk schuldig gemaakt aan antisemitisme, racisme, wit supremacisme en schaart ze zich openlijk achter de bizarre complotbeweging QAnon. Voor haar eerste verkiezing riep ze op prominente Democraten als Hilary Clinton en Barack Obama te executeren. Als kersvers Afgevaardigde legde ze de schuld van bosbranden in Californië bij geheime Joodse ruimtelasers.

Greene is een Trump-supporter van het eerste uur. Nog altijd houdt ze vast aan de leugen dat de presidentsverkiezingen van 2020 zijn gestolen door de Democraten en dat Trump de werkelijke president van het land is. Direct na de beëdiging van Joe Biden probeerde ze impeachmentprocedures tegen de nieuwe president te starten, iets wat ze tot op de dag van vandaag probeert. Tijdens de jaarlijkse State of the Union, de toespraak van de president, is ze een van enkele Republikeinen die onophoudelijk door de speech van Biden heen joelt, tot zo ver de fatsoensregels. Onlangs riep Greene op Twitter op tot afscheiding van de Republikeinse staten van de VS, iets wat onder de Amerikaanse grondwet onder hoogverraad valt.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.