Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

MAGA: duizenden getraumatiseerde kinderen in kooien

  •  
18-06-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
US-POLITICS-INMIGRATION-MARCH

© 2018-06-14 20:11:11 A protestor cries outside the Metropolitan Detention Center where ICE (U.S.Immigration and Customs Enforcement) detainees are held, during a 'Families Belong Together Marc

Duizenden Amerikanen protesteren tegen het ‘zero tolerance’ immigratiebeleid van Trump waarbij al meer dan tweeduizend kinderen (er komen er dagelijks honderden bij) letterlijk van hun ouders worden weggerukt – tot een baby tijdens het borstvoeden aan toe – en in gevangenissen, tentenkampen en kooien worden opgesloten. Het personeel van de detentiecentra mag de kinderen niet aanraken of troosten. Getraumatiseerde kinderen mogen elkaar soms niet eens vasthouden. Artsen slaan alarm dat de trauma’s die dit veroorzaakt permanente gezondheidsproblemen kunnen opleveren. AP komt vandaag met een reportage waarin opnieuw duidelijk wordt onder welke gruwelijke omstandigheden onschuldige kinderen worden vastgehouden.
Michelle Brane, directeur migrantenrechten bij de Women’s Refugee Commission, ontmoette in een detentiecentrum aan de grens in Texas een 16-jarig meisje dat al dagen voor een meisje van 4 (dat veel jonger leek) zorgde:
Ze leerde de andere kinderen in de cel hoe ze haar luier moesten verwisselen. Het kind was zo getraumatiseerd dat ze niet sprak. Ze lag gewoon opgerold in een balletje op de grond.
Brane vertelt hoe ze zag dat kinderen van vijf jaar op hun kop kregen van medewerkers van het detentiecentrum omdat ze het waagden om te spelen, ze moesten zich maar koest houden. Er is geen speelgoed of leesmateriaal voor de kinderen aanwezig. Brane:
De regering pakt letterlijk kinderen van hun ouders af om ze vervolgens onder ongeschikte omstandigheden achter te laten. Als een ouder een kind zonder toezicht in een kooi met andere vijfjarigen achter zou laten, dan zouden zij ter verantwoording worden geroepen.
De grensfaciliteit die Brane bezocht is niet de plek waar kinderen uiteindelijk zullen worden ondergebracht. Van jongens weten we dat ze in bestaande detentiecentra worden geplaatst, maar waar de meisjes, baby’s en peuters naartoe gaan is nog steeds onduidelijk. Dat de kinderen getraumatiseerd raken is niet vreemd als je ziet hoe ze van hun ouders gescheiden worden. Anne Chandler, directeur van de Tahirih Justice Center-afdeling in Houston, een ngo die zich specialiseert in hulp aan vrouwelijke immigranten en hun kinderen, vertelt in Houston Monthly :
In veel gevallen hebben de ouders geen idee dat hun kinderen bij hen zullen worden weggehaald. In plaats daarvan zeggen ze: “Ik neem je kind mee om hem/haar in bad te doen.” Na twintig minuten, een half uur, informeert een ouder dan: “Waar is mijn kind? Dit bad duurt wel erg lang.” En dan wordt hen verteld dat ze hun kind niet meer zullen zien. Een moeder vertelde me dat ze zei: “Neem me mijn kind niet af” en dat het kind begon te schreeuwen en overgeven en hysterisch te huilen, en dat ze de agenten vroeg “Mag ik haar op zijn minst vijf minuten troosten?” en dat het antwoord “Nee” was. In een ander geval vroeg de vader: “Mag ik mijn kind troosten?”, waarop de agent zei: “Je moet hem loslaten en als je dat niet doet rapporteer ik je voor verzet met geweld, wat zal betekenen dat je extra aanklachten aan je broek krijgt.” Dus de vader liet zijn kind los. Er wordt dus ook gebruikt gemaakt van dreigementen. We zien heel veel verschillende variaties.”
Immigranten worden in veel gevallen gedeporteerd zonder hun kinderen, die als onderhandelingsmiddel en schrikbeeld worden gebruikt door politici als Stephen Miller en Jeff Sessions. Zij verdedigen openlijk het beleid, dat op 6 april werd aangekondigd en in mei in ( volle ) werking trad, terwijl president Trump herhaaldelijk liegt en de Democraten de schuld geeft. De minister van Veiligheid ontkent zelfs glashard dat het beleid bestaat, terwijl de minister van Justitie het beleid juist verdedigt met de valse claim dat het nu eenmaal de wet is. Nergens in de wet staat dat migrantenkinderen van hun ouders gescheiden zouden moeten worden aan de grens. Wat de regering van Trump doet is het criminaliseren van immigratie, het actief vervolgen van iedereen die een poging waagt, zelfs als alles in het werk gesteld wordt om dit via de wettelijke procedures te doen,  en – vooruitlopend op een veroordeling – het scheiden van ouders en kinderen. Waarbij ze de kinderen gegijzeld houden terwijl hun ouders het land uit worden gezet.
Volgens een recente peiling  keurt 46 procent van de Republikeinen het beleid goed, Democraten en onafhankelijke stemmers waren met grote meerderheid tegen. Ook first lady Melania Trump laat in een statement weten het verschrikkelijk te vinden dat ouders van kinderen gescheiden worden en roept op tot ‘regeren vanuit het hart’. Oud-first lady Laura Bush was een stuk kritischer in haar opiniestuk in de Washington Post en vergeleek het beleid met de internering van Japanse Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat te boek staat als een schandvlek op de Amerikaanse geschiedenis.
Lees meer over het ‘zero tolerance’ immigratiebeleid op Joop:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (155)

madbako
madbako20 jun. 2018 - 13:40

Mannen en vrouwen links, kinderen rechts. Je zal er maar staan als immigratieambtenaar. Wat een baan zeg

Rosenkrantz
Rosenkrantz20 jun. 2018 - 12:53

Niet de wetten van de VS of die hier in onze EU-landen zijn het werkelijke probleem m.b.t. tot de illegale migratie. De illegale migranten bestaan vooral uit veel jongvolwassen mannen, maar dus ook een kleiner deel kinderen met ouders, én door hun ouders onbegeleid op pad gestuurde kinderen. Het zijn de volwassenen met kinderen die voor de illegale migratieweg kiezen, en ouders van de kinderen die ze onbegeleid op pad sturen, samen met het lucratieve misdadige smokkelaarssysteem, en de hen steunende activisten die hoofdverantwoordelijk zijn. Dit probleem met haar echte verantwoordelijken speelt zowel hier in de EU als in de VS al veel langer dan Trump regeert. Net als dat de strijd ertegen door uitvoerend handhaven van wetten al langer onder meerdere regeringen daar en hier voor veel ophef zorgt. Ophef vanwege het voorkomend handhavend toepassen van die wetten als ophef vanwege het vaker voorkomend gebrek eraan. Velen die het voorkomend handhavend toepassen van de wetten veroordelen negeren daarbij dat oorzaak van deze problematiek van illegaal verblijf toch echt primair bij de hierboven genoemde verantwoordelijken ligt. Niet naar wetten handhavend optreden zal zeker voor een exponentionele stijging van illegale immigratie zorgen uit met name Afrika en Midden- en Zuid-Amerika, en dientengevolge zorgen voor een ontwrichtende sociale chaos die vooral de lagere sociale klassen zal schaden in de VS en de EU. Maar ook de omstandigheden rondom de illegale migranten worden onvolledig bezien. Iedere poging tot uitvoerend handhaven van de wetten door achtereenvolgende VS-presidenten en EU-landen deed de schrijnende toestanden rondom de illegaal in betreffende landen aan het daglicht komen. Het is echter schijn dat die vaak kwalijke of in ieder geval vaak onveilige omstandigheden voor illegale migranten zelf én de samenleving die zij illegaal binnendrongen pas onstonden bij handhavend optreden door de overheden hier of in de VS. Integendeel. Hoewel de beelden van gedwongen opvang en zo mogelijk terugsturen nu gebruikt worden tegen de aanpak van illegale immigratie, worden de beelden van het vaak onder kwalijke omstandigheden illegaal naar VS en EU reizen en het verblijf, niet zelden in het verlengde van de misdadige smokkelaars met veel misbruik, ook van kinderen, niet gezien door hen die nu zo hard protesteren. De strijd tegen illegale migratie moet al bij de bron beginnen en verder gericht zijn tegen degenen die er verantwoordelijk voor zijn dat ze gaan. Dat zijn dus de volwassen illegale migranten, de misdadige smokkelaars, de activisten, en hen die dit verder uitbuiten.

8 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 14:04

[ De strijd tegen illegale migratie moet al bij de bron beginnen en verder gericht zijn tegen degenen die er verantwoordelijk voor zijn dat ze gaan. Dat zijn dus de volwassen illegale migranten, de misdadige smokkelaars, de activisten, en hen die dit verder uitbuiten.] Waar hééft u het over? De asielzoekers die zich momenteel aan de zuidgrens van de VS melden vluchten voor een groot deel uit Honduras en Nicaragua. Moet je ouders die zichzelf en hun kinderen willen redden uit een gewelddadige situatie 'bestrijden'?

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 15:18

Wat een rare inzending, Rosenkrantz - overrationeel, en je trekt grote krullen en voert allerlei ad hoc hypotheses aan, om je maar zo weinig in te hoeven laten met het acute probleem: de afschuwelijke misdrijven tegen kleine kinderen en hun ouders. Geestelijke foltering en traumatisering voor heel het verdere leven. Ik zie hier ook weer opnieuw die boekhouders, die hun eigen kosten-batenanalyses maken, en wier gevoelsleven toch aan de magere kant is, om het netjes te zeggen. Je kunt als mens niet veel verder zinken als je dat doet wat die kinderen aangedaan wordt. Wie het met deze laatste vaststelling oneens is: hij late van zich horen, in duidelijke woorden.

doron
doron20 jun. 2018 - 17:54

Rosenkrantz, Jouw post is (in mijn ogen) deel van wat veel posters hier weigeren te begrijpen. Of ik het met jou eens ben is eigenlijk niet eens belangrijk. Jij bent voor mij geen liegende droplul/superlul in het kwadraat. Of mag ik dat niet zeggen?

Rosenkrantz
Rosenkrantz20 jun. 2018 - 18:35

@doron In een vrij land als het onze mag je alles wat mij betreft zeggen. Op iets wat zich een forum acht m.i. zeker.

Applonia van Rapengaar
Applonia van Rapengaar21 jun. 2018 - 13:29

Een hele hoop woorden in ongrammaticaal, onsamenhangend Nederlands om vermoedelijk te zeggen dat die kinderen keihard aangepakt mogen worden, omdat hun ouders onder moeilijke omstandigheden de grens zijn overgegaan. Het zijn dit soort reacties waardoor ik als derdegeneratiemigrant langzaam maar zaker begin te denken of er wel een verdere toekomst voor mij in dit land is weggelegd, niet om economische redenen, maar omdat het psychisch/emotioneel gewoon niet meer te doen is om met dit soort reaguurders in een land samen te leven. Het zouden zo maar je buren kunnen zijn.

Karingin
Karingin21 jun. 2018 - 13:38

En wat is dan eigenlijk illegale migratie? Hoe weet je bij voorbaat of iemand op de vlucht is voor armoede of voor geweld? En waarom zou iemand niet mogen proberen elders een beter leven op te bouwen? Dat die daarbij het risico loopt door een bepaald land geweigerd te worden, wil niet zeggen dat je hem dus bij voorbaat maar dat recht moet ontnemen. Ik word altijd zo moe van dit soort praatjes. Het is pure willekeur op basis van afkomst.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout21 jun. 2018 - 19:43

Degenen die staatspederasme van Trump goedkeuren zijn meestal dezelfden die juichend zijn over het afschieten van weerloze Palestijnse pubers door Israëlisch-Zionistische stormtroepen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jun. 2018 - 9:20

Rosenkrantz Die ontwrichtende sociale chaos heerst al lang in Afrika en andere landen, ook in het MO. Dat heet westerse politiek, imperialisme op meerdere gebieden en uitbuiting. Die financiële oorlog is al lang aan de gang. Mensen wordt drinkwater onthouden zodat wij in een bubbelbad kunnen gaan liggen. De gevolgen zien we nu. Oorzaak; Kapitalisme en hebzucht, over grenzen heen!

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout20 jun. 2018 - 12:35

Wie in Amerika ageert tegen de Trump-junta, loopt kans om als staatsgevaarlijk persoon te worden gearresteerd. Vandaag worden er zelfs al zenders uit de lucht gehaald die iets anders beweren dan wat de massamedia voorgeschreven krijgen. Kritische journalisten worden er bedreigd met ontslag en vervolging door justitie. Havenarbeiders zijn door het Trump despotaat gesommeerd van stakingen af te zien, vakbonden moeten zich koest houden. Draconische Homeland-dictaten maken steeds kortere metten met bewegingen die vrijheid van meningsuiting en democratie voorstaan. Trump en diens malafide Europese supporters uit Polen, Hongarije, Kosovo en Italië; alsmede 51e staat Israël, zien buitenparlementaire oppositie in toenemende mate als staatsvijandig en subversief, en reageren daar met agressie op. Vreemd dat met heel andere maten wordt gemeten als het gaat om tegenstanders van de democratisch gekozen regering in Venezuela. Of met Cubanen die Castroïsme weg willen hebben. Nee, dan zijn stakers en activisten ineens geen raddraaiers en oproerkraaiers maar vrijheidsstrijders en helden. Een zum Kotzen misselijkmakende dubbele moraal! Nergens ter wereld zal nog worden geregeerd zonder toestemming van volksmenner Trump en de tot op het bot geperverteerde US Republikeinen. Verzet tegen het leugenachtige Republikeinse imperialisme van Trump is zich schrap zetten tegen tegen knechting, repressie en persbreidel! Ook hier! Ik feliciteer o.a. Cuba dat tegen de verdrukking in is gegroeid en zich nu sinds Trump, opnieuw geplaatst ziet voor fascistoïde-imperialistische restricties die onder Obama allang waren opgeheven. Het zal Latijns Amerika ongetwijfeld lukken zich te vrijwaren van werkelijk wéérzinwekkende reactionaire Amerikaanse elementen, zodat een vlucht naar dat naargeestige, zichzelf verklaarde `welvaarts' gebied niet meer nodig of aantrekkelijk is.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin22 jun. 2018 - 9:13

Mooie bijdrage!

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 jun. 2018 - 11:02

corr: " in Hongarije waar het eten naar de vluchtelingen werden gegooid ", moet werd gegooid zijn.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 jun. 2018 - 10:59

Dit is allemaal diep triest maar vlak onze Oostblok maatjes niet uit, misschien herinnert men zich de beelden van de kooien in Hongarije waar het eten naar de vluchtelingen werden gegooid als waren het dieren, de grootste netto ontvanger van EU hulpgelden, en om dichter bij huis te blijven een Annabel Nanninga die bij verdronken vluchtelingen kindertjes het over dobbernegers heeft, dat dit haar hele leven haar mag blijven achtervolgen, sadisme hoort bij fascisme.

Dongen2
Dongen220 jun. 2018 - 10:59

Vreselijk dit. Het zou me niet verbazen dat dit gebeurt om ' The Wall' uiteindelijk erdoorheen te krijgen. Voor veel mensen is dat altijd nog een beter alternatief dan het verscheuren van gezinnen. Hopelijk gaat dit snel veranderen

Geesteman
Geesteman20 jun. 2018 - 8:38

Rutte gaat binnenkort bij Trump op bezoek en daar gaat hij natuurlijk de mensenrechten in de VS ter sprake brengen. Zoals bij alle officiële bezoeken aan landen waar mensenrechten worden geschonden. En dan is iedereen weer gerustgesteld.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra20 jun. 2018 - 10:22

Geesteman, je ben te optimistisch vrees ik. Gisteren bij Jinek vertelde Rutte wat hij zal gaan bespreken met Trump. 'Defensie, handel en investeringen.'

Sammie3
Sammie320 jun. 2018 - 7:01

Beetje ongenuanceerd allemaal. Het spreekt voor zich dat een open democratie kritisch is op volksmenners als Trump en Wilders, en terecht ook op allerlei linkse dwalingen aan het andere eind van het spectrum, maar onwetendheid voortdurend pareren met onwetendheid is evengoed een race to the bottom. Het asielvraagstuk is sowieso geen makkelijk dossier, tenzij je buiten het Westen komt waar het uberhaupt behelpen is. Niet best is ook dat de progressieven leunen tegen het frame van de ander in plaats van zelf een krachtige agenda te hebben, wat in deze tijden toch geen moeilijke opgave is met dossiers als klimaatopwarming, Europese integratie, de toegenomen economische competitie in de wereld. Taaie, complexe dossiers, die veel vitaler zijn voor een democratie dan het gehobby op de flanken.

11 Reacties
Flip van Veen
Flip van Veen20 jun. 2018 - 7:40

@Sam 20 juni 2018 at 09:01 Ik denk dat een issue als klimaatverandering eenvoudigweg te ingewikkeld is. Kinderen in kooien spreekt direct tot de emoties. Het risico van zoveel aandacht aan dit onderwerp geven is dat het zich ook geweldig tegen je kan keren. Zodra blijkt dat b.v. Merkel of een Democratische opvolger van Trump soortgelijke dingen doet, mogelijk met de beste bedoelingen of onvermijdelijk, zullen hun opponenten dit ook genadeloos tegen hen inbrengen. Mitst er natuurlijk beelden van zijn.

Cliff Clavin
Cliff Clavin20 jun. 2018 - 8:49

@ Sam (09:01u) - fijn dat je dit met ons wil delen. Je opening: "beetje ongenuanceerd allemaal", dat is een typisch rechtse vorm van bagatelliseren. Ik acht opstand tegen misdaden jegens de menselijkheid namelijk niet "een beetje ongenuanceerd allemaal", het is de enig mogelijke humane reactie op gruwelijke criminaliteit. Vind je zelf het verzet tegen de opkomst van Hitler en zijn trawanten, zo in 1937, ook "een beetje ongenuanceerd", dan? Twee: kun je commentaar geven op mijn medisch juiste vaststellingen van gisteren, 19 juni, om 13:42u? Of vind je die ook al "een beetje ongenuanceerd"? Vind je die gevolgen onbelangrijk, voel je daar niets bij? Drie: rechts wil niets doen aan de klimaatveranderingen en de rampen die daar het gevolg van zullen zijn; rechts heeft die onzalige EU zelf afgedwongen, en de integratieproblemen zijn daar weer het gevolg van; en die wereldwijde economische competitie (en alle slavernij die daarbij hoort, zeker die van kinderen) is ook al een neoliberaal, rechts fenomeen; geen gewone burger heeft daar ooit om gevraagd. Ik stel voor dat rechts meteen maar eens begint met alle rotzooi die het ons gebracht heeft, resoluut zelf op te ruimen. Maar dat wil rechts niet, dat heeft het nooit gewild, en dat zal het ook nooit willen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin20 jun. 2018 - 9:09

Dit lijkt nergens op, zeg gewoon dat je fascisme steunt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra20 jun. 2018 - 10:20

'onwetendheid voortdurend pareren met onwetendheid is evengoed een race to the bottom.' Dit is wat we weten Sam. Kleuters worden opgesloten in speciaal daarvoor ingerichte kampementen. Zuigelingen bij de moeder weg gehaald. We weten dat dit plan zorgvuldig is voorbereid. We weten is dat de regering Trump in al haar kwaadaardigheid een nieuw dieptepunt heeft weten te bereiken. De boodschap is duidelijk. "Kom niet naar de VS! Dit is de natie van het pure kwaad. Wij zijn de rijkste natie ter wereld omdat onze hebzucht geen grenzen kent. U als buitenlander heeft hier niets te zoeken, zeker geen geluk. Wij hebben de macht en de intentie om het leven van diegenen die u het dierbaarst zijn, uw kinderen, volledig te traumatiseren en kapot te maken mocht u het desondanks willen proberen. Zie de beelden. Hoor het gejammer. Wat we precies met uw kinderen aan het doen zijn laten we niet zien. Wat u wel weet, is dat het nooit, nooit meer goed zal komen met uw kinderen."

H.Witte
H.Witte20 jun. 2018 - 11:38

Beste Sam, hoe kom je er in vredesnaam bij om een duidelijk inhumane daad te bagatelliseren? Inhumaan gedrag laat geen ruimte voor nuances. Zou het erg op prijs stellen als je inhoudelijk wilt reageren op hetgeen Cliff Clavin schrijft. Je kans om beter begrepen te worden.

Absconditus
Absconditus20 jun. 2018 - 13:31

Wat zouden de Amerikaanse autoriteiten dan moeten doen? 1.Kinderen bij hun ouders in de gevangenis opsluiten? 2.Ze zonder ouders de grens weer over zetten? 3.Of ze helemaal aan hun lot overlaten? (2) en (3) kan men met recht (@Cliff) ''gruwelijke criminaliteit'' noemen. En (1) behelst het detineren van onschuldigen. Er kunnen veel grote en verontwaardigde woorden worden gebruikt voor de huidige praktijk, maar; a. Zij hebben voedsel en onderdak. b. De scheiding is niet definitief, maar slechts tijdelijk. Het is natuurlijk allemaal zeker niet ideaal, en in sommige opzichten inderdaad schrijnend. Maar wat is dan het alternatief?

H.Witte
H.Witte20 jun. 2018 - 14:09

Beste Absconditus Het trauma dat de kinderen oplopen is veelal helaas niet tijdelijk. U maakt zich er, psychologisch gezien, te gemakkelijk van af.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 14:13

Absconditus 20 juni 2018 at 15:31 [ Er kunnen veel grote en verontwaardigde woorden worden gebruikt voor de huidige praktijk, maar; (....) b. De scheiding is niet definitief, maar slechts tijdelijk. ] Nee, zie ook mijn post hieronder: de kans dat kinderen met hun ouders herenigd worden als ze verschillende trajecten in gaan is klein. [ Het is natuurlijk allemaal zeker niet ideaal, en in sommige opzichten inderdaad schrijnend. Maar wat is dan het alternatief?] Nee, ideaal is het niet, hè? /s Het alternatief voor kinderen wegrukken bij hun ouders is: kinderen niet wegrukken bij hun ouders. Dat kon u toch ook zelf wel verzinnen? Verder is dit makkelijk te regelen, door asielzoekers (al dan niet met kinderen) niet meer via het strafrecht te processen, maar terug te gaan naar de civielrechtelijke aanpak die door Sessions is afgeschaft (in de volle wetenschap dat dit het breken van families teweeg zou brengen.) Trump kan het beleid met een telefoontje naar Sessions terug (laten) draaien. Maar dat doet hij niet, want hij probeert met deze getraumatiseerde kinderen het Congres te chanteren, om die debiele muur van hem te bouwen. (U weet wel, die muur die Mexico zou gaan betalen....)

mjensen
mjensen20 jun. 2018 - 14:32

@Sam De gedachte dat je kinderen niet van hun ouders moet scheiden is geboren uit realisme en pragmatisme, uit het inzicht dat de ouder/kind band fundamenteler is voor het verloop van een mensenleven dan vrijwel alle andere zaken die we in ons ongelimiteerde brein bedenken, en dat we die band het beste kunnen garanderen door kinderen principieel niet van hun ouders te willen scheiden. Jij kan dat allemaal bijzaak vinden, empathisch geneuzel van domme, tribale, emotionele schapen, maar dat is een ontkenning van een banale, simpele realiteit. Persoonlijk vind ik die banale, simpele realiteit een stuk interessanter dan de hapsnaptheorietjes van zogenaamd rationele figuren die, als je al die rationaliteit eraf poetst, doorgaans verdomd veel weg blijken te hebben van de domme, tribale, emotionele schapen die zij minachten.

Absconditus
Absconditus20 jun. 2018 - 15:21

Herstel i.v.m. met laatste topic; b. de scheiding is niet als definitief, maar slechts als tijdelijk BEDOELD.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 18:22

Absconditus 20 juni 2018 at 17:21 [ Herstel i.v.m. met laatste topic; b. de scheiding is niet als definitief, maar slechts als tijdelijk BEDOELD. ] Ah, probeert u zich er zo uit te kletsen. De instanties zijn op geen enkele manier toegerust op het bij elkaar houden (of later weer bij elkaar brengen) van die families, dus dan stelt zo'n eventuele bedoeling natuurlijk ook niks voor.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 6:48

Ex-ICE Director: Trump policy could create thousands of orphans: http://www.msnbc.com/the-last-word Een voormalige directeur van immigratiedienst ICE legt uit waarom de kans klein is dat eenmaal van hun ouders afgepakte kinderen ooit weer met hun ouders verenigd zullen worden. Hieronder maakte een Trump-apologist bezwaar tegen de 'overdreven' term kinderconcentratiekamp. Maar die term blijkt nog niet sterk genoeg. Die kinderen zijn domweg ontvoerd, voorgoed weggehaald bij hun ouders. Het zijn dus kinderontvoeringskampen. En aangezien het Trumpregime niet alleen wreed is maar ook inhalig mogen we verwachten dat het onderbrengen van die duizenden ontvoerde kinderen winstgevend zal moeten zijn. In welk geval we deze federale kidnapkampen mogen omdopen in kinderhandelkampen.

JanB2
JanB220 jun. 2018 - 1:42

De feiten spreken voor zich. De achterliggende realiteit speelt al veel langer. De VS zijn na een korte humanistische opleving in de jaren 60 en 70 weer teruggevallen in de barbarij waaruit ze zijn voortgekomen. Kijk goed naar die kinderen in die kooien: ZO ziet de amerikaanse droom er in werkelijkheid uit! Amerika laat voor lopende camera zijn ware gezicht zien! Vergeet al die demonstranten, ze zijn slechts een minderheid. Trump werd gekozen. En wel door nagenoeg de helft van de kiesgerechtigden. En zelfs Trumps democratische tegenstanders zijn feitelijk in de regel nog rechtser dan de VVD hier. Verwonderlijk is het dan ook allemaal niet wat we hier zien. We hebben hier te maken met een land zonder enige vorm van hoogstaande cultuur, staatkundig tot stand gekomen na een afscheidingsoorlog die hoofdzakelijk om geld ging ("no taxation without representation"), dat een groot deel van zijn territorium verkreeg door etnische en culturele zuivering (van de oorspronkelijke indiaanse bevolking en hun cultuur is bijna niets meer over) danwel door regelrechte veroveringsoorlogen (Texas was mexicaans totdat de VS het met geweld inpikte) en dat volledig beheerst wordt door de macht van het geld, religieus extremisme en pure achterlijkheid. Dít is Amerika! Kijk goed, huiver en trek je conclusie's.

6 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 7:43

Uw beeld van de V.S. is helaas net zo karikaturaal als het beeld dat Trump van de rest van de wereld heeft. Trump en zijn treiterbende vertegenwoordigen een duistere, sadistische kant van Amerika die altijd bestaan heeft en wellicht wel nooit zal verdwijnen. Maar dat is echt maar een deel van het verhaal.

Poezenmens
Poezenmens20 jun. 2018 - 8:32

Hear hear! Spijker op z’n kop, Jan.

Joe Speedboot
Joe Speedboot20 jun. 2018 - 8:40

'We hebben hier te maken met een land zonder enige vorm van hoogstaande cultuur' Ahum, Amerika is meer dan de deplorables/fly over people die op Trump stemmen. Grote steden zoals NY, LA, Boston, Chicago etc hebben gelukkig nog steeds een ruim aanbod aan hoogstaande cultuur. In dat soort kringen kotsen ze op Trump.

Poezenmens
Poezenmens20 jun. 2018 - 12:49

@ Nick the Stripper De duistere en sadistische kant van Amerika en z’n invloed die in de jaren ‘70 met Nixon de kop opstak. Een aanrader om eens te bekijken: de documentaire “Get me Roger Stone” die mijn beeld over Amerika aanzienlijk in zijn/haar nadeel heeft bijgesteld. Hier de trailer: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=5IPyv4KgTAA

Poezenmens
Poezenmens20 jun. 2018 - 13:00

in ongunstige zin zijn/haar nadeel heeft bijgesteld.

Nick the Stripper
Nick the Stripper20 jun. 2018 - 14:17

Merel 20 juni 2018 at 14:49 Ik ken het, dank. [ De duistere en sadistische kant van Amerika en z’n invloed die in de jaren ‘70 met Nixon de kop opstak. ] Oh, die duistere kant gaat veel verder terug. Kijk bijvoorbeeld maar eens The Gangs of New York van Martin Scorsese.

Sonic2
Sonic219 jun. 2018 - 19:23

Ik krijg altijd enorme bakken met kritiek( altijd vanuit dezelfde hoek) over me heen als ik radicaal rechts bekritiseer. Ik hoop dat nu ein-de-lijk de oogkleppen af gaan bij heel erg veel mensen. Ik vind het prima als mensen wat aan immigratie zorgen willen doen. De immigratie en ook de islam brengen ook problemen met zich mee. Die ik niet herken. Dit is dus het gevaar van radicaal rechtse malloten als Trump. Trump handelt gewoon naar dat gedachtengoed. Dat betekent een hele lastige tijd voor alle instituten. De media, de rechters. Die zijn allemaal niet veilig bij dat soort types. Als laag inkomen ga je er bij radicaal rechts nooit op vooruit. Al die economische linkse beloftes komen nooit uit. Het is altijd alles of niets. En de "grote verlossers" zijn altijd heel lichtgeraakt en kunnen niet tegen kritiek. Het is in Nederland niet beter. Wilders en Baudet zullen hun gedoogrol of welke rol in het kabinet dan ook misbruiken om zoveel mogelijk de dictator uit te hangen in een min of meer democratisch systeem. Amerika is al een dictatuur geworden in anderhalf jaar Trump. Media die slecht over Trump reporteren zijn fake. Rechters die Trump zijn zin niet geven zijn "so called judges". Het 2 of 4 jaarlijkse afreken moment( dat zijn verkiezingen) zijn alleen echt als Trump wint. Anders is het een rigged system. Amerika is dus een dictatuur. Onder de rechts radicaal Trump, zoals alles wat rechts radicaal is leidt tot zeer autoritair bestuur of een vorm van dictatuur. Allemaal de schuld van oerdom radicaal rechts en van mensen die deze gevaarlijke ideologie niet willen aanpakken of naar de mond praten. Reken er ook maar niet op dat als Trump in 2020 verliest hij zomaar weg gaat. Er zullen weer een aantal rechtszaken over heen gaan. Onvoorstelbaar wat achterlijk rechts daar in Amerika het land en de wereld hebben aangedaan. Geen probleem of ongenoegen rechtvaardigt het aanstellen van deze dictator. Als je mij niet gelooft, kijk dan eens in godsnaam om je heen hoe goed Trump ligt bij despoten over de hele wereld. Het is prima als hier rechts radicale clowns zijn die Trump verdedigen, maar erken dat je dan gewoon een dictator steunt. Dat geeft niet, maar in de Amerikaanse context gedraagt Trump zich dictatoriaal.

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje520 jun. 2018 - 5:20

"Ik hoop dat nu ein-de-lijk de oogkleppen af gaan bij heel erg veel mensen." Ik help je hopen maar ik ben bang dat het vergeefse hoop is. Degene die het tot nu toe altijd steunen en goedpraten zijn even stil op dit specifieke onderwerp maar ik vermoed dat ze er eigenlijk stiekem erg opgewonden van worden. Het kan hun niet vergenoeg gaan.

????Prettig Gesprek????
????Prettig Gesprek????19 jun. 2018 - 18:45

https://www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2018/06/19/the-facts-about-trumps-policy-of-separating-families-at-the-border/

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins219 jun. 2018 - 17:54

Zijn die gesprekken met Kim Yong Un nog ergens goed voor geweest he Trump. Lekker een beetje terreurtips uitwisselen en een beetje leren van Kim hoe je mensen kapot kan maken. Ik vraag me af wanner Trump de democratie en het vrije woord afschaft.

1 Reactie
Gerard7
Gerard719 jun. 2018 - 23:18

Nou,,ik denk niet dat hij de democratie afschaft,,daardoor is hij juist aan die macht gekomen en dat maakt het allemaal zo beangstigend.

Flip van Veen
Flip van Veen19 jun. 2018 - 17:20

De beste aanval op Trump tot nu toe! Op zich geen nieuws, en het gebeurt overal ter wereld (b.v. Macron's Frankrijk) maar er zijn hier fantastische beelden van en gebeurt in het "Think of the Children" land bij uitstek!

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 jun. 2018 - 16:47

Onbegrijpelijk dat dit nog onderwerp van discussie is!

Geleen
Geleen19 jun. 2018 - 16:39

Rutte zei dat het kabinet over de kwestie met de Amerikanen in contact staat, maar hij wilde niet zeggen hoe. "Ik denk dat we allemaal die beelden van dat huilende meisje hebben gezien, en ook de verhalen hebben gelezen. Dat is toch allemaal wel schrijnend." Rutte brengt op 2 juli een bezoek aan president Trump. Bron: nos.nl CU en D66 willen de ambassadeur van de US op het matje roepen.... VVD en CDA willen dit niet. Dan valt je niets meer in.

2 Reacties
Geleen
Geleen19 jun. 2018 - 16:42

Gezellig samen met der Donald theedrinken. Nog ff lachen naar de camera's en de heren hebben weer een succesvolle dag achter de rug. Rutte, heb eens ballen en vertel Donald dat Nederland niet op bezoek komt zolang aan de toestand aan de grens geen verandering komt.

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins219 jun. 2018 - 17:52

Slappe hap. Zeggen dat je niet naar een land toegaat wat facistishe praktijken uitoefend. Dan heb je ballen! Rutte gaat ook niet naar Rusland omdat ze anti-westen zijn. Nou zeg maar eens tegen trump dat je niet komt.

Marc2406
Marc240619 jun. 2018 - 16:21

Zo dit begint toch wel heel erg op concentratiekampen te lijken. Trump en alle randdebielen om hem heen die dit hebben verzonnen plegen hier gewoon misdaden tegen de menselijkheid, en zouden uitgeleverd moeten worden om in Den Haag terecht te staan.

1 Reactie
Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 13:17

Jammer maar de VS erkent het ICC niet.

DaanOuwens
DaanOuwens19 jun. 2018 - 15:23

De kern van dit verhaal is dat een deel van de inwoners van de VS dit prima vinden en een deel niet. Zolang het gaat om kinderen met hun roots in Midden-Amerika worden ze niet eens als mens gezien. Zij zijn veel minder waard dan de kinderen van de witte Trump stemmer in de Midden-Amerikaanse staten in de VS. Dezelfde opvattingen leven hier in Europa. Bij de aanhang van Widlers en Baudet. Bij de aanhangers van de nieuwe Italiaanse regering. In het algemeen bij partijen en bewegingen met een extreem rechtse agenda. Het is de kern van de extreem rechtse agenda. Zij horen hier niet, zij moeten weg, wij hoeven ze niet als mens en gewaardig te behandelen. Daar tegenover staat de opvatting dat mensen wel gelijkwaardig zijn, dat kinderen niet mogen lijden, dat mensen recht hebben op bescherming. Die opvattingen zijn elkaar spiegelbeeld. Dat maakt een dialoog onmogelijk. Er is geen enkele mogelijkheid tot consensus. Blijft over welke kant van het gepolariseerde spectrum het meest hecht aan een gezamenlijke samenleving. De partij die vindt dat die meningen in een samenleving naast elkaar moeten kunnen bestaan verliest de discussie. Ik denk dat we minder gemeenschappelijk hebben dat de zaken die ons verdelen. Als we dat allemaal onder ogen gaan zien kunnen we een oplossing vinden.

Ver Bazing
Ver Bazing19 jun. 2018 - 14:27

Elke dag lezen we weer iets dat bijdraagt tot het profiel van een autoritair heerser in wording. Ik heb het dan over Trump die de grootste kolder vertelt over de toestand in Noord-Korea en behalve met Kim ook nog flirt met een andere autoritaire 'global player', Poetin. Maar wat nu gebeurt aan de grens tussen Mexico en de VS, een berekend politiek schaakspel over de rug van kinderen, gaat alle begrip te boven. Ik gebruik niet graag grote woorfen maar Amerika heeft een 'harteloos wezen' als president verkozen. Dat mogen zijn kiezers zich ook aantrekken. Zij zijn medeplichtig. En hoe zo mag de glijdende schaal van vandaag de dag in de VS en Europa niet vergeleken worden met de opkomst van het fascisme voor WO II; een Italiaanse minister (lees hiier op Joop) wil nota bene alle Roma deporteren. Interneren, deporteren, intimideren, bewust 'liegen'. die woorden alleen maar doen alle alarmbellen bij mij rinkelen!

johannn2
johannn219 jun. 2018 - 12:08

Trump heeft altijd wat gehad met het trotse verleden van de Zuidelijken. Misschien gaat hij die kinderen wel verkopen. Zou me hierna niet eens meer erg verbazen. Past in het algemene beeld van de man. .

Cliff Clavin
Cliff Clavin19 jun. 2018 - 11:42

Nu zijn duizenden mensen binnen korte tijd door deze misdrijven tegen de menselijkheid voor het leven beschadigd - de opgelopen trauma's zijn niet ongedaan te maken. Niet met lange praatsessies, en ook niet met psychofarmaca.*) Bij het ruw afbreken van het ouder-kindcontact, en het interneren van kinderen onder inhumane omstandigheden worden natuurlijke eigenschappen en processen in ontwikkeling (zoals hechting, het bieden van warmte ,houvast, troost, en hoop in gevaarlijke situaties, lichamelijk contact (knuffelen), en nog veel meer) duurzaam verstoord. Zulke schade is niet meer te herstellen. De regering-Trump zou in mijn optiek gedaagd moeten worden te Den Haag. Ook een conclusie: ik zag de voorbije dagen hier nogal wat totaal onacceptabele reacties voorbij komen. En ik dacht: geen wonder dat Nederland zoveel collaborateurs kende tijdens de Duitse bezetting - het hoort bij onze volksaard. *) dat zijn lapmiddelen, maar ze kunnen een klein beetje de nood verlichten.

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin19 jun. 2018 - 11:43

...en een link: https://www.alternet.org/historian-holocaust-details-shocking-precedent-trumps-decision-terrorize-children

Drunken Pumpkins2
Drunken Pumpkins219 jun. 2018 - 17:44

Volledig mee eens. Helaas kijkt de wereld met grote oogjes naar de VS die o zo machtig en geweldig is. Het feit is dat de regering Trump mensenrechten een grote grap vind. Verpest van miljoenen kinderen het leven om maar de geweldsgeile witte supremisten een beetje tevreden te houden.

Satya
Satya19 jun. 2018 - 18:43

@cliff Dan ken je de werkelijke omvang van de joden haat in Europa niet. Dat waren echt niet alleen de Duitsers. Na de kristalnacht kregen de joden hier geen aziel. Dit is trouwens niet nationaliteit of ras gebonden deze haat. Karakter?

Bernie2
Bernie219 jun. 2018 - 11:26

De extreemrechtse Ann Coulter, dikke vriendin van Wilders in de VS, twittert nu vrolijk rond dat de huilende kinderen op de video kindacteurs zijn. Breitbart, Trump en Trump jr. retweeten de nazi. VS anno 2018.

Poezenmens
Poezenmens19 jun. 2018 - 10:21

Trump heeft z’n eigen Heinrich Himmler, Stephen Miller: https://www.lindanieuws.nl/nieuws/buitenland/stephen-miller-immigratiebeleid-trump/

Joop Schouten
Joop Schouten19 jun. 2018 - 10:21

De VS begint op Nazi-Duitsland te lijken.

Cave Canem
Cave Canem19 jun. 2018 - 6:58

Trump voert uit wat hij zijn kiezers heeft beloofd en vooral door de immigratie-agenda nu strikt toe te passen wint hij aan populariteit onder de “gewone” Amerikanen. Geen kwaad word over Trump in de South en de Midwest.

4 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen19 jun. 2018 - 14:51

Ik weet het niet. Ik hoorde geisteren dat de helft vande republikeinen zijn beleid steunt. Dat is veel, maar dat betekent ook dat er veel republikeinen zijn die zijn beleid niet steunen. Uiteindelijk is het tonen van bejaarden, puppies en kinderen de gouden truc in reclame, en dat zal in dit geval niet anders zijn, maar dan in de verkeerde richting voor Trump.

Cave Canem
Cave Canem19 jun. 2018 - 17:42

Las vandaag in de NRC-column van Tom Jan Meeuws dat 46% van de republikeinen hem steunt in zijn immigratiebeleid en 32% niet. Dat valt wat mij betreft dan weer mee. Ikzelf ging er van uit dat minstens 80% achter hem stond. Ik ken dat volk een beetje.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer320 jun. 2018 - 9:28

@Cave "Dat valt wat mij betreft dan weer mee. Ikzelf ging er van uit dat minstens 80% achter hem stond. Ik ken dat volk een beetje." Inderdaad u kent dat volk een beetje, niet meer dan dat.

Cave Canem
Cave Canem20 jun. 2018 - 10:43

@Jan Willem de Boer Wellicht slaat u de spijker op z’n kop en zou het zo maar kunnen dat scherpere waarnemers dan ik boven de 90% uitkomen.

Kwee he ook nie
Kwee he ook nie19 jun. 2018 - 6:53

Het is gewoon duidelijk dat Trump ontslagen wil worden , want zelf ontslag nemen zou gezichtsverlies zijn . Het word alleen maar gekker totdat ie weg is .

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 22:09

Net als je dacht dat ze niet dieper konden zinken: ultrarechts bekstuk Ann Coulter beweert dat de huilende kinderen op de asielzoekersfoto's kindacteurs zijn. https://www.thedailybeast.com/ann-coulter-smears-immigrant-children-as-child-actors?ref=home

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe19 jun. 2018 - 21:59

Trump is echt knettergek. Zo te zien mrs Coulter ook.

Edwin8
Edwin818 jun. 2018 - 21:56

Ik ben nooit zo`n groot voorstander van blokkeer politiek geweest. Maar het wordt tijd dat de Dems in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden de meerderheid eens gaan weten te behalen zodat ze tenminste eens stevig de kont tegen de krib kunnen aangooien.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 21:37

Het scheiden van kinderen en ouders was van meet af aan een beleidsdoel van Trumps schurkenbende, bericht MSNBC n.a.v. document: "Actually, separating the children was the primary goal from the beginning to get asylum numbers down." https://tinyurl.com/ybve57ye

Poezenmens
Poezenmens18 jun. 2018 - 20:52

Altijd gedacht dat pogroms tot het verleden zouden behoren, maar ik ben er nu niet meer zo zeker van. De Trumpkliek en hun legitimatie om gewetenloos met mensen om te gaan zou wel eens enorme gevolgen kunnen hebben.

2 Reacties
ton14024
ton1402419 jun. 2018 - 10:00

Over 10 dagen; De staatshoofden en regeringsleiders van de EU komen in Brussel bijeen om de meest prangende kwesties te bespreken : 1- migratie. ´Oh, oh, wat is Trump erg, maar een muur moet hier ook kunnen.´

Marc2406
Marc240619 jun. 2018 - 16:22

Geeft maar eens aan hoe ook het Europese beleid van tegen willen houden niet kan.

Appi Mohamud
Appi Mohamud18 jun. 2018 - 18:48

Het verbaasd me niet dat iedereen zo verbaast reageert hier over, waarschuw al langer samen met veel andere over het fascistische gehalte van de Americanen, niet eens vanuit het grondwet maar de mensen die het interpreteren. Als ze al noet snappen dat patriottisme en nationalisme hetzelfde zijn mag het niet verbazend zijn dat ze in die val trappen. America was voor mij al geen land om als voorbeeld te nemen sinds de invasie van Irak, maar ze zijn natuurlijk al bezig sinds de Vietnam en Korea oorlog. Maar met verlies aan macht komt natuurlijk een minder dreigend slachtoffer. Ps. Hoe zit het met Honduras? Kan die niet werkelijk gezien America aanklagen voor het iligaal opsluiten van minderjarige Honduras burgers?

1 Reactie
Edwin8
Edwin818 jun. 2018 - 22:01

"America was voor mij al geen land om als voorbeeld te nemen sinds de invasie van Irak, maar ze zijn natuurlijk al bezig sinds de Vietnam en Korea oorlog. Maar met verlies aan macht komt natuurlijk een minder dreigend slachtoffer." Ooh, je kan gerust verder terugkijken in de geschiedenis hoor. "America First" was een groepering in Amerika tijdens de tweede wereldoorlog die Nazi Duitsland openlijk steunde. Hoewel ze uiteindelijk verboden zijn, en ontmanteld zijn is het gedachtegoed altijd blijven rondzwerven. Interneringskampen voor Japanners tijdens WO2? Reservaten voor de indianen? Jim Crow wetgeving? Nee, ik denk dat de politiek al veel langer gecorrumpeerd is.

H.Witte
H.Witte18 jun. 2018 - 17:59

Het lijkt er op alsof de beschaving op zijn retour is. Geleidelijk aan zullen de waarden en normen waaraan we ons nu nog vastklampen uit het oog worden verloren. Onderhavige gebeurtenissen zullen zodanig gemeengoed worden dat ze de basis zullen zijn voor nieuwe, gedegenereerde normen en waarden. Een ontwikkeling die misschien alleen nog te keren valt als alle mensen die zich tegen deze ontwikkeling willen verzetten zich verenigen, over hun (menings)verschillen heen stappen en in gezamenlijkheid een effectieve tegenkracht vormen.

5 Reacties
Geleen
Geleen18 jun. 2018 - 20:17

Ik durf stellig te beweren dat het grootste deel van de Amerikaanse bevolking hier niet achter staat. Dat het toch gebeurd heeft mede te maken met dat achterlijke en krankzinnige ondemocratische kiesstelsel. Overigens wees der Donald vandaag richting het immigratiebeleid van Europa. Hij wist ook te vertellen dat Duitsland in politiek zwaar weer zit en met ongekend hoge misdaad te maken heeft. Dit terwijl Duitsland onlangs historisch lage misdaadcijfers publiceerde. Der Donald, een kei in liegen en afleidingsmanoeuvres.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 20:19

@ Henk Witte - klopt. Ik acht het mogelijk dat het eind van de late moderniteit, of dat van de Verlichting, hetzelfde is als de terugkeer naar het barbarendom.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 23:06

Wat er nu gebeurt is afschuwelijk. Maar ik deel uw pessimisme niet. De beweging die is ontstaan na het vuurwakengeweld in Florida groeit nog steeds. De woede over Trumps mishandeling van asielzoekerskinderen zwelt aan. De tegenbeweging tegen Trump begint, zoals dat heet, steeds meer momentum te krijgen. Ik verwacht dat de komende zes, twaalf, wellicht zelfs achttien maanden nog een zware dobber zullen worden voor wetenschap, milieu, wereldvrede, vrijhandel, democratie en - vooral - de waarheid. Tegelijkertijd heb ik de oprechte hoop dat de westerse wereld gelauwerd terug zal komen uit deze duistere tussenfase, die uiteindelijk niets anders zal blijken te zijn dan de laatste stuptrekkingen van blanke machosurprematisten, die realisten dat ze hun machtspositie zullen moeten delen of zelfs opgeven.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 23:39

@me, myself & I Sorry, te gretig getikt. vuurwakengeweld = vuurwapengeweld stuptrekkingen = stuiptrekkingen die realisten dat = die zich realiseren dat

Satya
Satya19 jun. 2018 - 9:15

@nick the stripper Ik ben bang dat je het mis hebt. Ik hoop dat ik ongelijk krijg. Kijk naar de het proberen de vluchtelingen te onmenselijke op dit moment in Europa. Doodeng. Ik hoop zo dat jij gelijk hebt en ik een zeur ben.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 17:57

Ik ben nog steeds aardig van stuk door wat hier op Joop te lezen valt - door de onthutsende misdrijven van het regime-Trump, tegen de menselijkheid (vele levenslange trauma's zijn hier in korte tijd al voorbeschikt door die politieke criminelen); en door de schrikbarend klinische en onmenselijke reacties die een klein aantal inzenders op Joop geplaatst weet te krijgen. Kortom: een aantal inkijkjes in de menselijke ziel... eh, wacht: een aantal inkijkjes in de diepste afgronden van de menselijke ziel, dat is wat ik zocht.

1 Reactie
Joop Schouten
Joop Schouten19 jun. 2018 - 11:31

Alle nadeel ´hep´ zijn voordeel Cliff. Omdat andersdenkenden hun vitriool mogen spugen weet je in ieder geval in welke rioolpijp ze zich hebben verstopt.

Zapata
Zapata18 jun. 2018 - 17:28

En wat gaan we er tegen doen? Voorlopig is het beleid van de meerderheid van de door de Nederlandse kiezers gekozen coalitie pro Trump. Dus wat gesputter en geklaag op weblogs is dan ook het enige. Ik verwacht niet dat Trump dat gaat lezen.

18 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 17:49

@ Zapata - helaas blijft die vraag staan. Hoewel: ik wil weten hoe Gert-Jan Segers en zijn CU-collega's tegen deze afschuwelijke misdrijven tegen de menselijkheid aankijken. Als deze mensen onverkort hun steun voor de VS blijven uitspreken, dan is hun religiositeit precies dit waard: nul, nakko, nada, zero, niente, nichts, rien. Er zijn doorslaggevende momenten in iemands leven en loopbaan. Me dunkt dat Segers nu op meerdere fronten te maken heeft met zulke verplichtingen tot kritische zelftoetsing. Ben je wie je voorgeeft te zijn? Of ben je gelijk Judas?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker18 jun. 2018 - 17:51

De Nederlandse regering is Pro Trump? Ben je wel helemaal goed snik?

Zapata
Zapata18 jun. 2018 - 19:13

Ach gossie deMesmeaker. Waar zijn de krachtige protesten en sancties tegen Amerika? We pleiten daar wel voor wat betreft Rusland (en terecht) maar ik heb nog niets mogen vernemen van sancties tegen Amerika. U wel? Graag een linkje dan.

Zapata
Zapata18 jun. 2018 - 19:15

@Cliff, excuses maar ik vertrouw de CU voor geen cent.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 jun. 2018 - 20:07

De waarde van de dollar heeft de waarde van de mens ver overschreden. Als we niet nu maatregelen nemen, ons ertegen verzetten als landen en als burgers, daar en hier, nu en in de toekomst, gebeurt dit ook in Nederland. De mens van zijn lelijkste kant, losgezongen van alles wat werkelijk van waarde is.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 20:16

@ Zapata - ik ben ook aan het leren inzien dat mijn vertrouwen in de CU de gevoelstemperatuur van nul graden Kelvin aan het naderen is.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 20:17

@ Minoes - je hebt het gelijk aan je kant.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker18 jun. 2018 - 20:33

@Zapata Ben je pro Trump als je geen sancties instelt? Wat een bespottelijk argument.

Zapata
Zapata18 jun. 2018 - 21:39

@demesmeaker, Natuurlijk, we zijn heel erg tegen Trump maar we zeggen er niets van. Ja zo kan je wel heel veilig ergens tegen zijn.Het gaat gewoon om de poen mesmeaker en toevallig zitten heel veel corporaties in Nederland en ook in Amerika. Daarom houden ze hun muil en willen ze geen sancties. Wat maken tenslotte de levens van een paar kinderen uit.

Molly Veenstra
Molly Veenstra18 jun. 2018 - 22:48

@Demesmaeker Hoe bedoelt u geen sancties? De Nederlandse regering is inderdaad best wel anti-Trump hoor. We importeren voor straf geen Harley-Davidsons meer. Zo! Daar moet meneer Trump maar eens eventjes stevig over gaan nadenken voor hij weer eens kleuters wil gaan opsluiten. Alhoewel...die 'strenge sancties' van ons gaan helemaal niet over kindermishandeling. Dat was omdat die gemene Trump met zijn kleine handjes in onze portemonnaie zat te graaien! En dat gaat natuurlijk te ver. Die gammele JSF kopen we natuurlijk wel, voor veel te veel geld. We moeten tenslotte niet te ver gaan in ons anti-Trumpisme. Zo erg is een beetje kindermishandeling tenslotte ook weer niet.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker19 jun. 2018 - 8:25

@molly Het immigratiebeleid van Trump is schandelijk. Maar wat stel je voor? De betrekkingen met alle landen verbreken die niet voldoen aan onze morele standaarden? De Nederlandse muis flink laten brullen tegen de boze buitenwereld? Daar zullen ze van onder de indruk zijn.

Molly Veenstra
Molly Veenstra19 jun. 2018 - 9:51

'Maar wat stel je voor?' Ik geef toch een heel concreet voorbeeld? Uit protest tegen de kleuterconcentratiekampen kopen we de JSF niet. Een voorbeeld dat andere landen graag zullen volgen omdat het toch niet zo'n geweldig vliegtuig is als gedacht, toen het kabinet Kok destijds de bestelling plaatste.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker19 jun. 2018 - 14:30

@Molly Die JSF toestellen hebben we toch al gekocht of heb ik dat mis? De situatie met de kinderen is erg genoeg. Daarvoor hoef je niet met ovedreven termen als "kinderconcentratiekampen" te komen.

gimli55
gimli5519 jun. 2018 - 19:07

@Meneer Als je de kinderen geconcentreerd opsluit in kooien, waarbij ze 22 uur per dag opgesloten zitten, is het niet overdreven om te stellen dat het concentratie kampen zijn. Het zijn kampen, waar ze als soort opgesloten zijn. Hoe wil je anders noemen? Net als Fox news vakantieparken voor kindacteurs?

Molly Veenstra
Molly Veenstra19 jun. 2018 - 21:47

Leg mij maar eens uit wat er overdreven aan is kampen waar kleuters worden geconcentreerd te noemen wat ze zijn. U onderschat de boosaardigheid van deze Amerikaanse regering. Het is een proefballon. Als dit wordt geaccepteerd, kunnen ze een stapje verder gaan. En nog een stapje. De uitkomst zou wel eens nog gruwelijker kunnen zijn dan wij ons op dit moment voor kunnen stellen. En wat de JSF betreft: vanaf 2019 worden er 37 stuks ingevoerd. Die zijn er dus nog niet, en hopelijk is de regering in haar naïviteit niet zo stompzinnig geweest het geld alvast over te maken aan onze Amerikaanse 'vrienden'.

Molly Veenstra
Molly Veenstra19 jun. 2018 - 22:44

Zojuist bij 'Jinek' uit de mond van onze MP gehoord waar hij het over wil gaan hebben als hij Trump gaat ontmoeten. 'Handel, investeringen en defensie.' Ehhhhh?

Molly Veenstra
Molly Veenstra20 jun. 2018 - 0:32

Wie had het hier overigens over 'kinderconcentratiekampen'? Niet ik. Het gaat hier niet alleen over kinderen, maar ook over kleuters. Het gaat godverdomme over zuigelingen die bij hun moeder worden vandaan gerukt. De morele lat van de regering Trump ligt nog lager dan u en ik in woorden hebben kunnen uitdrukken, meneer Demesmaeker. Maakt u zich dus maar niet zo druk over een vergelijking met het meest duistere regime dat u zich voor kunt stellen. We moeten helaas leven met de realiteit: het kan kennelijk altijd nog erger.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 13:09

En die kindertjes mogen niet spelen, mogen elkaar niet troosten, moeten de hele dag op een matje onder een folietje liggen. Klinkt mij als een strafkamp in de oren.

Sonic2
Sonic218 jun. 2018 - 15:08

Dit is voor mij geen verrassing. Amerika( althans het onder ontwikkelde deel) heeft deze complete malloot veel te veel macht gegeven. Trump gaat door roeien en ruiten. Hij heeft niets op met kinderen, maar meer met Kim Jong un. Ook dat wordt goed gepraat en goed gelogen door zijn kritiekloze en slaafse achterban. Veel plezier dom Amerika met die handelsoorlog van jullie held. Veel plezier met dit soort asielbeleid. Veel plezier met dat de kloven tussen arm en rijk nog groter worden. Gefeliciteerd met het je compleet isoleren in de wereld. Het is alleen zonde voor de mensen in Amerika die niet op deze idioot gestemd hebben. En nog steeds zijn er zeer dubieuze types die Trump verdedigen. De Nederlandse "Trumps".

Poezenmens
Poezenmens18 jun. 2018 - 15:03

Rutte, roep de Amerikaanse ambassadeur op het matje https://actie.degoedezaak.org/petitions/kinderen-in-kooien?utm_source=email&utm_medium=blast&utm_campaign=18_6_2018_trumplink1&bucket=email-blast-18_6_2018_trumplink1

5 Reacties
Martinel
Martinel18 jun. 2018 - 15:35

Nee, dat gaat Rutte niet doen, die gaat 2 juli as naar zijn grote voorbeeld. En niemand die hem tegenhoudt. Tweede Kamerleden kijken ernaar en doen pffff en gaat terug naar de orde van de dag.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 jun. 2018 - 20:10

We zijn de diplomatie al lang voorbij.

Nick the Stripper
Nick the Stripper19 jun. 2018 - 1:34

Merel 18 juni 2018 at 17:03 [ Rutte, roep de Amerikaanse ambassadeur op het matje ] We hebben het over Pete Hoekstra - een gecertificeerde totaalidioot. Niet op het matje roepen. Gewoon enkele reis terugsturen naar Michigan. Als Zuid-Korea zonder Amerikaanse ambassadeur kan, dan kunnen wij het zeker. Die Trump-vazallen liegen toch alleen maar.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 13:02

Probleem is dat wij wel een beetje boter op ons hoofd hebben. Zo er als in de VS is het lang niet, maar ook hier wordt niet zachtzinnig omgegaan met kinderen.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 13:03

er=erg

Allard Feenstra
Allard Feenstra18 jun. 2018 - 14:37

De werkelijkheid is dat Trump in dezelfde situatie zit als zijn voorgangers Obama en Bush. Bestaande wetten tegen illegale immigranten verplicht(t)en hen alledrie deze te handhaven. Ook Obama liet ouders met hun kinderen vaak langdurig opsluiten. Hij scheidde ze daarbij niet van hun ouders maar veel kinderen waren door bewust toedoen van hun ouders om strategische redenen alleen op pad gestuurd om zo ook een eigen overkomst te forceren. Deze kinderen waren dus al gescheiden van ouders en kwamen niet zelden ook in opvangkampen terecht. Obama werd n.a.v. die vaak langdurig in kampen verblijvende kinderen met ouders door rechterlijke uitspraken teruggefloten. Het is veel te gemakkelijk huidige en vorige presidenten te veroordelen om de juist ook keiharde strategieën van ouders die een weg van illegale immigratie volgen. Lees het door mij eerder n.a.v. dit onderwerp artikel uit kwaliteitskrant The New York Times maar eens goed: https://www.nytimes.com/2018/06/16/us/politics/family-separation-trump.html De opwinding nu lijkt mij trouwens ook veel meer politiek anti-Trump ingegeven dan dat het om betrokkenheid met de kinderen gaat. Anders was dit issue al veel langer terug zo groot geweest als nu. Het kwalijke gedrag van de ouders, als illegale immigranten, maar ook hoe een groot deel met hun eigen kinderen marchandeert, net als politieke activisten die daarin meegaan, zou veel eerder centraal moeten staan.

13 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 15:29

Allard Feenstra 18 juni 2018 at 16:37 [ De werkelijkheid is dat Trump in dezelfde situatie zit als zijn voorgangers Obama en Bush. ] Nee, dat is uw steeds weer herhaalde leugen. De overheid kan dit civiel afhandelen of strafrechtelijk. Trump / Sessions hebben er voor gekozen om alle zaken, ook die waar kinderen bij betrokken zijn, strafrechtelijk af te handelen. Alleen Trump kiest daarvoor, met als smerige (maar opzettelijke) consequentie dit smerige gesol met kinderen. Obama en Bush hebben daar juist niet voor gekozen. [ Het kwalijke gedrag van de ouders, als illegale immigranten, maar ook hoe een groot deel met hun eigen kinderen marchandeert, net als politieke activisten die daarin meegaan, zou veel eerder centraal moeten staan.] [Lees het door mij eerder n.a.v. dit onderwerp artikel uit kwaliteitskrant The New York Times maar eens goed:] Leest u dat artikel nou eerst maar eens goed. Wat u hier loopt te beweren kun je zo niet uit dat artikel halen. Wat je er wel uit kunt halen: de Obama-regering heeft nadrukkelijk niet gekozen voor het scheiden van ouders en kinderen. Het Trump-regime heeft daar wel voor gekozen, met de nadrukkelijke bedoeling om migranten te ontmoedigen. Het kwalijke gedrag van leugenaars die meegaan in het inhumane beleid van Trump / Sessions / Miller mag wat mij betreft centraal staan. Wat is er mis met je, als je het scheiden van ouders en kinderen loopt goed te praten met "Obama en Bush deden het ook"? (Een bewering die a) niet waar is en b) niet terzake doet).

Daniel Dennett
Daniel Dennett18 jun. 2018 - 15:30

Allard, wat probeer je nu te doen? Trump verdedigen? Het beleid verdedigen? En jouw opmerking "Het kwalijke gedrag van de ouders" Welk kwalijk gedrag is dat dan? Een beter leven willen? Wat ben jij voor iemand?

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar18 jun. 2018 - 15:48

Laat ik maar hopen dat deze bijdrage voorkomt uit een behoefte tot handhaving van de rechtsorde. Ik heb uw artikel gelezen, en inderdaad, er is sprake geweest van stevig immigratiebeleid onder Trumps´ voorgangers. Echter kwam men in eerdere regeringen wel tot de conclusie dat deze stap immoreel is, terwijl Trump het verdedigt met een bijbelvers over het gehoorzamen van overheden. De wens tot een beter, en ja, gemakkelijker leven bestempelen als kwalijk is an sich immoreel; als het je echt om grensbewaking gaat bouw dan die muur en zonder je af met alle gevolgen van dien.

Allard Feenstra
Allard Feenstra18 jun. 2018 - 16:02

@Nick In het artikel van The NYT staat duidelijk te lezen dat Obama met hetzelfde dilemma van duidelijke wetgeving tegen illegale immigratie en daarom de eis tot handhaving ertoe besloot kinderen met hun ouders vaak langdurig op te sluiten in kampen. Dat was zoals te lezen was met bij de ouders met een niet zelden bewust kwalijke strategie hun kinderen als breekijzer te willen gebruiken wat ook vaak erop neerkwam dat deze alleengaand, en dus gescheiden, naar de VS reisden. Ik beweer nergens dat Obama of Bush na het in detentie brengen de kinderen van hun ouders ook scheidden. Daarvoor kozen ze nu juist niet valt in het artikel te lezen. Dat is wat Trump nu wel doet alhoewel ze natuurlijk herenigd zullen worden bij uitzetting en medewerking daaraan. Trump gaat daarmee ook m.i. te ver. Desondanks werd Obama vanwege het vastzetten van ouders met hun kinderen door de rechter teruggefloten. Mijn stelling is verder dat het vooral veel van de ouders te verwijten is dat ze vaak zo bewust met hun kinderen marchanderen en deze alleen vooruit sturen ten behoeve van zichzelf. Daarnaast is het de m.i. meer politiek gemotiveerde dan betrokken activisten te verwijten deze ouders te ondersteunen. De huidige en voorgaande VS-presidenten, net als hun entourage, hebben met dit vooral buiten hun toedoen creëren van inhumanen situaties als middel om toegang tot de VS te forceren steeds in hun maag gezeten. Lees het artikel uit The NYT gewoon eens wat beter.

Joe Speedboot
Joe Speedboot18 jun. 2018 - 16:26

'De opwinding nu lijkt mij trouwens ook veel meer politiek anti-Trump ingegeven' Flauwekul meneer Trump trol. Zelfs zijn vrouw Melania vindt dit te ver gaan. https://nos.nl/artikel/2237034-melania-trump-verafschuwt-verscherpt-immigratiebeleid-vs.html

Johan eldert
Johan eldert18 jun. 2018 - 16:58

dit is natuurlijk onzin. het huidige immigratie en scheidingsbeleid is op basis van een PO van TRump. heeft niets met voorgaande presidenten te maken. integendeel.

Ozon
Ozon18 jun. 2018 - 17:40

Het volslagen niet acceptabel kinderen op te sluiten afgezonderd van hun ouders die elders afgesloten zitten. Echt grote schande.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 19:00

@Nick In het artikel van The NYT staat duidelijk te lezen dat Obama (...) Hou nou toch op man. Het beleid van Trump is immoreel, en opzettelijk wreed. Dat beleid blijft immoreel en wreed, ongeacht wat de voorgangers van Trump op dit terrein hebben uitgespookt. U ziet kennelijk reden om Trump in dezen te willen verdedigen. Maar het is onverdedigbaar. [ Dat is wat Trump nu wel doet alhoewel ze natuurlijk herenigd zullen worden bij uitzetting en medewerking daaraan. ] Hoe weet u dat? Waarop baseert u dat? Ambtenaren zeggen tegen ouders dat hun kinderen in de VS zullen blijven. Er zijn heel veel kinderen zoek. Dus waarom beweert u zoiets? Waarom gelooft u ook maar iets dat deze fascistenbende u voorspiegelt? [ Mijn stelling is verder dat het vooral veel van de ouders te verwijten is dat ze vaak zo bewust met hun kinderen marchanderen en deze alleen vooruit sturen ten behoeve van zichzelf. ] Zelfs als zou het zo zijn, dan is er nog geen enkele rechtvaardiging om gezinnen uiteen te rukken. Dan is dat nog geen enkele rechtvaardiging om ouders en kinderen te criminaliseren en te traumatiseren. Sterker nog, dat druist in tegen internationale verdragen. [ Lees het artikel uit The NYT gewoon eens wat beter. ] Kijkt u maar eens wat beter naar de foto van dat huilende meisje.

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 19:09

@Allard Feenstra 18 juni 2018 at 18:02 Oh, dit juweeltje nog vergeten: [Trump gaat daarmee ook m.i. te ver.] Ach ja, het is allemaal maar relatief, toch? Het is een glijdende schaal, waarop je de balans moet zoeken toch? Goh, wat vindt u, gaat het vermoorden van journalisten door Poetin volgens u 'ook te ver'? Was het scheiden van mannen en vrouwen in Srebrenica naar uw mening, wellicht, wie weet, als je het vanuit een andere hoek bekijkt toch wel een beetje over the top? Wat in de VS gebeurt heeft niets van uitstaan met 'naar mijn mening' en relatieve kwalificaties als 'gaat te ver'. Het handelen van Trumps regime valt alleen te kwalificeren met absolute termen als 'slecht', 'immoreel' en 'pure evil'. Ik weet niet wat precies uw agenda is, met die zogenaamde 'nuanceringen' van Trumps misdadige mensenrechtenschendingen. Maar ik ben helemaal uitgepraat met u.

Ozon
Ozon18 jun. 2018 - 19:46

Deze ouders vluchten of willen immigreren, dus natuurlijk nemen ze hun kinderen mee. Ik snap in dit kader niet je “marchanderen”. Het lijkt me eerder het huidig Trump beleid dat “marchandeert” met de kinderen: kinderen, kleine kinderen afzonderlijk van hun ouders opsluiten opdat ouders terugschrikken nog pogen de grens over te gaan.

Edwin8
Edwin818 jun. 2018 - 22:10

Maar als Obama al streng was op immigratie, dan is het toch ook een leugen van Trump dat Obama niet streng was op immigratie?

Edwin8
Edwin818 jun. 2018 - 22:21

"In het artikel van The NYT staat duidelijk te lezen dat Obama met hetzelfde dilemma van duidelijke wetgeving tegen illegale immigratie en daarom de eis tot handhaving ertoe besloot kinderen met hun ouders vaak langdurig op te sluiten in kampen." Juist ja, samen en niet gescheiden opgesloten. "Desondanks werd Obama vanwege het vastzetten van ouders met hun kinderen door de rechter teruggefloten." Inderdaad, respect voor de instituties. Met regering als wetgevende macht, en de rechtbank als de rechterlijke macht die ook de regering aan de wetten toetst. Als cynicus begrijp ik dat de Dems ook nooit een goede wet zouden willen, omdat ze daarmee een krachtig politiek wapen uit handen geven. Maar de huidige wetgeving wordt door de Trump regering toch wel wat abject geïnterpreteerd. Gezinnen zonder kinderen kunnen uitgezet worden, en minderjarigen zonder begeleiding kunnen opgesloten worden. En dat is wat men nu net met deze scheiding probeert te bewerkstelligen.

ton14024
ton1402419 jun. 2018 - 9:32

´´Daarnaast is het de m.i. meer politiek gemotiveerde dan betrokken activisten te verwijten deze ouders te ondersteunen.´´ Duidelijk. Je zou het zelf bedacht kunnen hebben.

Kilted
Kilted18 jun. 2018 - 13:29

Ja, het risico dat je een Godwinnetje moet doen is wel groot. Onderstaand zijn een aantal halve, en dat is niet ten onrechte....

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 14:43

Grote kans dat we de Godwinregel binnenkort moeten vervangen door de Trumpwin: "Naarmate online-discussies langer worden, nadert de waarschijnlijkheid van een vergelijking met Republikeinen of Trump tot 1."

Inspector Gadget
Inspector Gadget18 jun. 2018 - 13:28

Onmenselijk! Dit van het land waar nagenoeg elk land achteraan loopt.

Thuru
Thuru18 jun. 2018 - 13:20

Het is onmenselijk en not done om kinderen van hun ouders te scheiden. Dit regime is inderdaad onmenselijk. Dat USA migratiebeleid strenger wil snap ik en dat is ook prima. Alleen dit middel dus niet.

Henri Zwols
Henri Zwols18 jun. 2018 - 13:18

Voordat Trump president werd waren er ook mensen die probeerden de VS binnen te komen, al dan niet met kinderen. Hoe werd er toen mee omgegaan?

9 Reacties
Verwijdert
Verwijdert18 jun. 2018 - 15:09

Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Is dit puur Trump of was Amerika al rot om mee te beginnen?

madbako
madbako18 jun. 2018 - 15:10

Hoe werd er toen mee omgegaan? Hoe vindt je dat ze er nu mee omgaan?

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 15:48

Het crimininaliseren van alle asielzoekers en andere migranten, zonder enige uitzondering, is nieuw. Dat is beleid van Sessions. Maar wat doet het er toe? Hoe moeilijk is het om deze misstanden, die nu plaatsvinden, gewoon af te keuren?

ThomasWagenaar
ThomasWagenaar18 jun. 2018 - 15:49

Oh, Amerika was zeker al rot, maar nog net niet zo rot om daadwerkelijk over te gaan tot de 'nuclear option' in dit geval.

gimli55
gimli5518 jun. 2018 - 15:58

Die werden niet gescheiden van hun ouders, die werden gewoon met hun ouders of uitgezet of mochten ze blijven. De VN veroordeelt het ook. Zelfs mw. Bush vergelijkt deze praktijken met de interneringskampen waar de Japanners tijdens WW2 werden opgesloten. Dit is onmenselijk en is verboden door de rechten van de mens.

Henri Zwols
Henri Zwols18 jun. 2018 - 20:20

> Hoe vindt je dat ze er nu mee omgaan? Ik zie duidelijk ruimte voor verbetering. (voor degenen zonder gevoel voor understatement, dat betekent: niet goed) > Hoe moeilijk is het om deze misstanden, die nu plaatsvinden, gewoon af te keuren? Ik heb ook het gevoel van: "zo moet het niet". Maar het eerste wat ik denk als ik "zo moet het niet" hoor: "hoe dan wel?" Blijkbaar was men eerst niet (of minder) negatief over hoe het geregeld was. Aangezien ik niet bekend ben met Amerikaanse immigratiepolitiek vraag ik me dus af: Hoe ging dit eerst? > Die werden niet gescheiden van hun ouders, die werden gewoon met hun ouders of uitgezet of mochten ze blijven. Dan vraag ik me af: waarom wil de Trump-regering deze kinderen plotseling wel houden waar ze voorheen met hun ouders werden uitgezet?

Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 22:41

Henri Zwols 18 juni 2018 at 22:20 Nogmaals: hoe moeilijk is het om deze wantoestanen ondubbelzinnig te veroordelen. Dit gebeurt nu. Voordien gebeurde dit niet. Get with the program or shut up.

stokkickhuysen
stokkickhuysen19 jun. 2018 - 15:09

Googlen Henri, Googlen, en die kritische blik van je inzetten om feiten te verzamelen in plaats van zomaar wat scherpte (proest) te zaaien.

Karingin
Karingin20 jun. 2018 - 12:55

De Trump-regering wil het meest afschrikwekkende beleid voeren dat ze kunnen bedenken, in de hoop dat mensen niet meer komen. Wat ze moet die kinderen gaan doen, Joost mag het weten. Verkopen aan de hoogste bieder?

DaanOuwens
DaanOuwens18 jun. 2018 - 13:08

Er staat in het artikel een heel helder zinnetje: … Volgens een recente peiling keurt 46 procent van de Republikeinen het beleid goed, ……. Mensen in de VS kunnen kritiek op dit soort beleid hebben, maar het komt niet tot stand omdat Trump het wil maar omdat een groot deel van hun buren, kennissen en collega's dit willen. Die hechten weinig waarde aan menselijkheid en respect voor anderen. Dat is hier in Nederland niet anders. Die onaangename werkelijkheid zal iedereen toch onder ogen moeten zien.

2 Reacties
Appi Mohamud
Appi Mohamud18 jun. 2018 - 16:23

Ik geloof dat ruim 30% van die 46% het doet omdat ze het gevoel hebben dat ze geen ander keus hebben, ze hebben zolang trump ondersteunt dat ze bang zijn voor leugenaars en kortzichtig uitgemaakt worden, en het helpt niet dat ze dat ook zijn. Neem deze clip als voorbeeld. https://youtu.be/tjX1LCb_Ffw

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker18 jun. 2018 - 17:54

@Daan Ouwens Spijker op de kop.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 12:56

Het valt me moeilijk om berichten als dit te lezen, en toch doe ik dat, omdat het moet - dingen die je vroeger voor onmogelijk hield, die zijn nu werkelijkheid. Hier kunnen we het allerlaagste, het meest monsterlijke in de mens van nabij zien. We leven in een eindtijd. Je kan het voelen: de debâcles, de calamiteiten, en de misdrijven, symptomen van de terminale fase van het late kapitalisme, die volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Deze toestand kan onmogelijk met een sisser aflopen, en ook als er een opvolger van Trump aan de macht zal zijn, dan nog zal reactionaire, neoliberale politiek geen verbetering meer kunnen brengen. De praktijken van het oude kolonialisme hebben nu de binnenlanden van het 'superieure' Westen bereikt. De eigen bevolkingen worden gewetenloos en eindeloos geëxploiteerd (ook in Europa), en de leiders beschouwen immigranten als ongedierte, "Ungeziefer", in Noam Chomsky's term: "unpeople". Niets kan meer aan het oog onttrokken worden, en de demonen vergrijpen zich nu aan kinderen, zo zien we.

10 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 13:11

Hier is nog een kort artikel - https://truthout.org/articles/how-to-stop-child-separation-stop-sending-their-parents-to-prison/

Martinel
Martinel18 jun. 2018 - 15:00

En helaas zal Nederland in rap tempo na-apen . Dijkhoff is al begonnen zijn onmenselijke visie op een sluwe wijze te profileren. Rutte volgt na 2 juli. Er is iig een begin gemaakt voor nog meer menselijk leed. Zoals men de kalfjes behandelt, zo zullen onze toekomstige kinderen behandeld worden. Hup naar het arbeidsproces en participatieflauwekul. Niet mee eens? In de kooi!

Martinel
Martinel18 jun. 2018 - 15:11

Maar eerst even die chip in de nek/hals, zodat men je overal kan volgen. Wat ben ik blij dat ik 60 ben, maar wat een toekomst voor mijn kinderen. Of liever hun eventuele kinderen. Wat een land is dit geworden.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 17:43

@ Martinel - dank je. Dijkhoff is te erg voor woorden. Die wil vluchtelingen in een onderlinge competitie zetten, een 'talentenjacht'. Dus: ze tegen elkaar opzetten. Misschien wil hij dat ons als een reality-TV-show live voorzetten, net zoiets als 'Big Brother', of 'Idols'. Wie mag er blijven, en wie moet oprotten? Stel je voor: VVD-kijkers mogen in hun ogen ongeschikte kandidaten per SMS 'wegnomineren'. Terug naar oorlogsgebied, jij! Sociaal sadisme, als vermaak voor onze regenten - echt, die lui, die vormen een pak uitschot van het allerergste soort. Paar maanden geleden trok een vergelijking tussen deze decadentie en de film "Saló", van Pier Paolo Pasolini. Toen leek me dat nog gewaagd - nu meen ik dat ik dat heel scherp neergezet heb. Genieten van andermans ellende en ondergang: dat is Rutte-III.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 17:44

(trok ik een vergelijking)

Satya
Satya18 jun. 2018 - 19:03

@cliff clavin Hoe dichtbij is het black hole van chomsky? Ik denk dichtbij. De vluchtelingen crisis is net begonnen. Het ontmensen ook.

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 jun. 2018 - 20:20

De dansende beer vervangen!

OlavM
OlavM19 jun. 2018 - 2:23

@ Cliff Clavin: [Dijkhoff is te erg voor woorden. Die wil vluchtelingen in een onderlinge competitie zetten, een ‘talentenjacht’. Dus: ze tegen elkaar opzetten. Misschien wil hij dat ons als een reality-TV-show live voorzetten, net zoiets als ‘Big Brother’, of ‘Idols’. Wie mag er blijven, en wie moet oprotten? Stel je voor: VVD-kijkers mogen in hun ogen ongeschikte kandidaten per SMS ‘wegnomineren’. Terug naar oorlogsgebied, jij!] Remember: They shoot horses, do'nt they? Een variant zal worden: They shoot refugees, don'nt they?

OlavM
OlavM19 jun. 2018 - 2:27

Laatste regel: "don’nt" moet zijn: do'nt.

Cliff Clavin
Cliff Clavin19 jun. 2018 - 7:37

@ OlavM - pakkende vergelijking!

Daniel Dennett
Daniel Dennett18 jun. 2018 - 12:19

En die rechts-extremisten van de PVV en FvD (aka de Nederlandse Trump aanhangers) blijven maar boos worden als de vergelijking met WO II wordt gemaakt.

johannn2
johannn218 jun. 2018 - 12:00

Niet te vatten. Hier staat je verstand stil. Dit gaat zó ver, dat kritiek en woede tekort schieten. .

Poezenmens
Poezenmens18 jun. 2018 - 11:54

Ik wil het niet direct vergelijken met de meedogenloosheid van de nazi’s in de concentratiekampen, maar oeffff, het scheelt niet veel.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper18 jun. 2018 - 13:26

Vergelijk het dan met de interneringskampen voor Japanse Amerikanen, die de VS na WOII inrichtten.

Cliff Clavin
Cliff Clavin18 jun. 2018 - 17:45

@ Merel - de mentaliteit is exact dezelfde. Je kunt mensen op meerdere manieren doden. Voor het leven traumatiseren en alle hoop ontnemen is geestelijke moord.