Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mag Henk zich uitleven op vrouwen met pittige kapsels?

  •  
26-08-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
RTEmagicC_hetduivelskind.jpg
Ik ben blij dat ik geen kort en 'lekker pittig' kapsel heb
Wie is Henk? Ik kende hem nog niet, maar hij schijnt heel geliefd te zijn op Facebook.
Zijn pagina over vrouwen met pittige kapsels heeft meer dan 13.000 ‘likes’. De vraag is of de meeste mensen weten dat hij veel foto’s van vrouwen van Facebook plukt en verhaaltjes over ze verzint. Soms verhaaltjes waar ze niet van gediend zijn, bijvoorbeeld over een alcoholistisch verleden. Of iets met seks en drugs.
Ik gooide het in de groep op Twitter. De reacties waren verdeeld. Sommige mannen vonden het ‘humor’, terwijl de meeste vrouwen het griezelig vonden. En er waren ook diverse reacties in de trant van ‘nog een reden om geen profiel te hebben op Facebook’.
Dit kan inderdaad een goede reden zijn, want volgens de voorwaarden van Facebook mag die man je foto’s gewoon gebruiken. Daar heb je zelf toestemming voor gegeven in de kleine lettertjes die je meestal niet leest. De teksten die hij bij de foto’s verzint, zijn wat mij betreft een stap te ver. Humor ten koste van anderen, heet dat niet gewoon (cyber-)pesten?
Zelf ziet Henk er allerminst fashionable uit, maar dat is dan weer leuk. Wat minder leuk is, is dat hij ook zijn eigen profiel gejat heeft. De wetenschapper van wie de foto is, weet waarschijnlijk niet eens dat hij een voorliefde heeft voor vrouwen met kort haar.
Humor of goedkoop leedvermaak, ik laat het aan de lezer over. Ik ben blij dat ik geen kort en ‘lekker pittig’ kapsel heb, want zo heb ik geen schijn van kans om op de goedbekeken blog van Henk te komen. Het gekke is dat mensen op diverse forums elkaar in de haren vliegen over wat beter is: lang of kort haar. Over de privacy van de mensen die niet eens weten dat iemand hun foto gebruikt met een sappig verzonnen verhaaltje erbij, zijn er aanzienlijk minder reacties. Henk is de lachende derde. 
Het nieuwste boek van Maria Genova is Het Duivelskind dat ze samen met Angel van der Vecht schreef
 
 
 
 
 
 
 
 

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

roher
roher26 aug. 2013 - 9:34

Las van de week een verhaal dat er aan het Naardermeer een mevrouw woont die een nestje van een vogel vond gemaakt van haar grijze haren. Als je dat leest dan kan je je visie op haar er goed mee complementeren, want dan heb je nog wat om over te reflecteren .

Warren2
Warren226 aug. 2013 - 9:34

een vrouw zonder lang haar is een man.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman26 aug. 2013 - 9:34

http://www.nu.nl/tech/3518229/identiteitsfraude-internet-wordt-strafbaar.html Ik neem aan dat het gebruik van een foto van iemand anders en doen alsof jij dat bent daar ook onder valt.

Alila
Alila26 aug. 2013 - 9:34

Erg leuke pagina, dank voor de tip! Zoek eens op kakhiel, ook humor om te lachen.

RobGeurtsen
RobGeurtsen26 aug. 2013 - 9:34

Dit soort onyin en waanyin is een moderne variant van waanyin die van alle tijden is.

DitBenIk2
DitBenIk226 aug. 2013 - 9:34

Kappers die produceren wat ik net op die site heb gezien, zouden een beroepsverbod moeten krijgen. Dit is gewoon mishandeling.

IvanPavlov
IvanPavlov26 aug. 2013 - 9:34

Ja, dat mag.

A.M. Heupscheuten
A.M. Heupscheuten26 aug. 2013 - 9:34

''Humor ten koste van anderen, heet dat niet gewoon (cyber-)pesten? '' Henk is alias voor Paul de Leeuw?

JanB2
JanB226 aug. 2013 - 9:34

Henk leeft zich al uit op het schaliegas.

TonNoort
TonNoort26 aug. 2013 - 9:34

Die privacy waar dit artikel over lijkt te gaan is overigens eenvoudig te waarborgen. Gewoon een instelling veranderen,klaar. Doe je dat niet, dan moet je ook niet klagen of plaatsvervangend zielig doen. Dat is hetzelfde als in je blote kont voor het raam gaan staan en dan klagen dat mensen naar je kijken. Dus vraag ik mij af: waar gaat dit artikel eigenlijk over?