Joop

‘Mag Arib alsjeblieft terug als Kamervoorzitter? Bergkamp kan het gewoon niet’

  •  
26-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7760 keer bekeken
  •  
ellendeckwitz

Na de algemene politieke beschouwingen weet Druktemaker Ellen Deckwitz het zeker: “Mag Khadija Arib asje-alsje-alsje-alsjeblieft terug als Kamervoorzitter? Vera Bergkamp kan het gewoon niet. Maak Bergkamp desnoods minister van Landbouw. Die post is nog steeds vrij, en erger dan Staghouwer kan ze het toch niet doen.”

Deckwitz wil het voorts nog even hebben over de ster van de algemene beschouwingen: Mark Rutte. “Waar hij de laatste maanden een uitgebluste indruk maakte, ging hij afgelopen week opeens als een speer. Je vraagt je af wat er in de snoepjes zat die hij de hele tijd in zijn mond stak. Bij iedere kritische vraag gaf hij geen antwoord, maar herkauwde hij gewoon een stuk troonrede of miljoenennota. Tot wanhoop van diverse Kamerleden.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (75)

Rene712
Rene71227 sep. 2022 - 14:31

Wel grappig, Ellen mag zeggen wat ze wil zonder onderbouwing. Het item heet ook "Een Mening". Als iemand er hier op reageert (bijvoorbeeld: Bergkamp doet het goed, Bosma kan het beter, Arib was ook niet zo goed) dan moet het opeens allemaal onderbouwd worden? Wat ik zelf van Bergkamp vind? Een Mening: ze doet het niet slecht. Lijkt me, net als MP, geen makkelijke baan met al die meningen van politici die allemaal even hun standpuntje naar voren willen brengen met de nodige verruwing in het debat. Stel dan daar maar eens paal en perk aan. Wat mag wel en wat mag niet. En wie bepaalt dat. Ik vind Klimaatpsychopaat wel grappig gevonden voor iemand die aardig wereldvreemd is en veel gebruik maakt van het vliegtuig voor zijn werk en privé. Ik vind de insinuatie dat Kaag een spion zou zijn weer veel te ver gaan. Maar dat vind ik. Waar ligt de grens? Als Bergkamp weg moet, dan liever eens iemand als Bosma (tsja, wel van de verkeerde partij op dit forum) maar ik zie niet in waarom Arib terug zou moeten komen. Of misschien Aboutaleb hoewel ik die liever als MP zou zien en ik kan me niet voorstellen dat je een mooie functie als burgervader van een grote stad zou willen verruilen voor een politie-agent functie waarin je het (net als de echte politie) nooit goed kan doen.

Poeh, poeh
Poeh, poeh27 sep. 2022 - 14:04

De verharding en polarisatie van het politieke klimaat in de Kamer is er mede de oorzaak van dat het steeds lastiger wordt om in die omgeving nog als neutraal persoon te kunnen werken. Kwaliteit en natuurlijk gezag voor die functie worden ondergeschikt gemaakt aan de politieke kleur.

Pater
Pater27 sep. 2022 - 11:06

Bergman is te onzeker om direct in te grijpen, dat is een slechte zaak voor een voorzitter. Maar ga nou niet Arib opeens zo prijzen. Arib was veel relaxter en prettiger, maar ze durfde extreem rechts ook niet aan te pakken.

Arbeider100
Arbeider10027 sep. 2022 - 11:04

‘Mag Arib alsjeblieft terug als Kamervoorzitter? Bergkamp kan het gewoon niet’ Onder normale omstandigheden kan D66 Bergkamp best een redelijk voorzitter zijn. Maar we hebben geen normale omstandigheden. Al jaren hebben we een ''progressieve'' rechtse regering die voor een voedingsboden zorgt die veel wrevel oproept bij die ander. Zowel ter linker als ter rechter zijde van het politieke spectrum. Totalitaire praktijken als die ander uitsluiten, achterkamertjespolitiek etc. is met name vragen om gedoe. En terecht, onze democratie wordt steeds verder afgebroken door ''progressief'' rechts en verdient beter.

PamVlam
PamVlam27 sep. 2022 - 9:44

Vera Bergkamp is als voorzitter van het parlement beslist niet on partijdig. Bij het laatste incidentje met Baudet reageerde ze pas met onacceptabel nadat haar partijgenoot Kaag een paniek aanval kreeg. Anders had ze het gewoon door laten gaan.

PamVlam
PamVlam27 sep. 2022 - 9:06

Soms mag Bosma het wel eens doen. Die is niet van mijn partij, maar vind dat die toch veel meer ontspannen met het parlement omgaat. Is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

1 Reactie
Vragenuurtje2
Vragenuurtje227 sep. 2022 - 14:28

Bosma is een hele goeie voorzitter! Ik denk dat wij een voorzitter op zijn kunnen moeten beoordelen en niet op zijn partij. Dus voor mij mag Bosma zeer zeker voorzitter zijn in het parlement.

Rechtse   Bal
Rechtse Bal27 sep. 2022 - 8:50

Voorzitter 2e Kamer is een vak en de functie mag geen beloning zijn voor aktiviteiten in het verleden. Dat geldt ook voor de Ministers van die partij. Cadeautjes voor inspanningen of relaties. Puinhoop is het resultaat. Regering is namelijk geen familiebedrijf maar hier in Nederland lijkt dat er wel op.

oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 21:09

Alles beter dan de fascist Bosman van de nazistische PVV. Besef dat Wilders miljoenen moslims uit europa wil verwijderen. Bedenk zelf maar hoe dat er uit ziet. Er zijn teveel wannabe treinmachinisten op dit forum.

15 Reacties
Jozias2
Jozias227 sep. 2022 - 6:55

@oproerkraaier De rol van voorzitter moet je los zien van de inhoudelijke politieke standpunten. Anders is elk kamerlid per definitie ongeschikt. Je kunt terecht vanalles vinden van de standpunten van bosma maar van links tot rechts wordt hij wel gezien als een uitstekende en onpartijdige voorzitter.

MG1968-2
MG1968-227 sep. 2022 - 9:29

@Jozias De rol van de voorzitter behelst meer dan het voorzitten van de debatten. Het is b.v. niet zomaar logisch dat je een delegatie uit het buitenland laat ontvangen door een persoon die weliswaar uit hoofde van zijn functie boven partijen dient te staan maar waarvan bekend is dat deze er rechts-extremistische standpunten op nahoud.

Mokker
Mokker27 sep. 2022 - 10:18

Lol en je vond Arib ook al bijna een fascist omdat ze wel eens in de auto zit met Bosman. Treurig leven heb je dan met zo'n zwart-wit wereldbeeld, als je mensen waar je het niet mee eens bent keer op keer probeert te ontmenselijken.

oproerkraaier
oproerkraaier27 sep. 2022 - 11:01

Mokker, ik heb arib nooit een fascist genoemd. U liegt dus weer eens.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 sep. 2022 - 11:17

Mee eens oproerkraaier, Bosma zit er vooral gevat te doen, daarbij maalt hij er niet zo om als een spreker van zijn soort uit de bocht vliegt, ik vermoed dat het Baudet incident niet anders was gelopen.

Jozias2
Jozias227 sep. 2022 - 11:20

@mg1968 Daarbij laat je je persoonlijke voorkeuren doorwegen. Waarom zou een gekozen volksvertegenwoordiger van de PVV niet de Britse, Zweedse, Italiaanse etc regeringsleiders kunnen ontvangen? Uiteindelijk is ook Bosma een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger. Als je het niet met zijn opvattingen eens bent (wat ik ook niet ben) dan moet je niet op hem stemmen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 sep. 2022 - 17:31

Wat ik niet begrijp is dat wanneer het over de vrijheid van meningsuiting gaat, er heel fel op iedere vorm van beperking wordt gereageerd, 'want morgen ben jij aan de beurt'. Als het over uitsluiten van mensen gaat, dan is dat 'als je het er niet mee eens bent moet je er niet op stemmen'. Waar is dat'want morgen ben jij aan de beurt' gebleven? Ik mis de balans tussen deze standpunten.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 sep. 2022 - 17:51

@Jozias De maatschappijvisie van de PVV is niet zomaar een andere mening. Vanwege de inhoud van die mening is hij ongeschikt. De inhoud van die mening kun je vinden op de website van de eenmansbeweging.

Jozias2
Jozias227 sep. 2022 - 18:52

@stockickhuysen Ik stem ook niet op de pvv dus ik vind die mening niets maar u stelt dat deze mening ‘ongeschikt’ is. Dat lijkt mij een subjectieve mening waar niets mis mee is als mening maar daarmee geen vaststaand feit. Feit is dat 1 miljoen mensen wel op de pvv hebben gestemd en de pvv fractie een mandaat heeft van dat deel van de samenleving. Als u onderscheid wil maken op basis van politieke overtuiging dan is dat discriminatie en zou ik artikel 1 nog maar eens nalezen. Dat is namelijk exact hetzelfde als de pvv die arib ongeschikt vond omdat ze ook de Marokkaanse nationaliteit heeft.

MG1968-2
MG1968-228 sep. 2022 - 8:04

@Jozias Om dezelfde reden dat hij geen representant van -laat ik het chargeren- staatsmuseum auswitch-birkenau zou kunnen optreden (terwijl hij juist dat gedeelte van de nazi-methoden in felle bewoording afkeurt) is hij ongeschikt voor een representatieve functie wat betreft het Nederlandse Parlement. Het gedachtegoed wat hij wat omarmt mag wel door een deel van Nederland (kiezers) worden gesteund, dat maakt hem niet automatisch geschikt voor externe representatie. Ik ben het met je eens dat dat intern, puur in de taak van het leiden van debatten, anders kan liggen. Hoewel ik hem daar ook niet zou willen zien heb ik daar minder mogelijkheden tot legitieme argumentatie om me daar tegen te verzetten.

MG1968-2
MG1968-228 sep. 2022 - 8:14

@Stock "'want morgen ben jij aan de beurt" "balans" Degene die zo redeneren vergeten ook te vermelden dat met wijziging van denken ze wel degelijk de weg plaveien om zelf hetzelfde benaderd te worden als waar ze eerst niet toe bereid waren op ingrijpen. Het is niet onlogisch dat in bijvoorbeeld het geval van de russische vluchtelingen sommige staten zich op het standpunt stellen 'pas in aktie komen nu het jezelf raakt impliceert steun voorheen'. Dat is inderdaad allemaal een kwestie van balans, die niet gediend wordt door wel de letter maar niet de bedoeling van rechten (vrijheid, democratie) mee te willen wegen in het oordeel. Het faciliteert in hoge mate het gebruik van die rechten met een apert contrair doel. Dat moeten we inderdaad niet zomaar toestaan. Alleen daarom al zal ik niet zwijgen -of me stil houden- als er fout gedachtegoed ten toon wordt gespreid (vaak in de vorm gegoten van 'redelijk geluid' maar resultaat van onzindelijk redeneren). Ook als ik weet dat meer aandacht niet per definitie het door mij gewenste resultaat heeft maar domweg omdat ik mezelf geen mededader wil maken.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 sep. 2022 - 10:04

@Jozias Jij moet m,aar eens gaan googlen op 'paradox' . Je hoeft geen respect te hebben voor iemand anders disrespect. je hoeft niet voorzichtig te zijn om mensen die anderen willen uitsluiten uit te sluiten. Oeh voorzichtig, polarisatie! Nou nee, dat voorzichtig zijn heeft geleid tot waar we nu zijn, omdat al dat gedachtegoed neergezet wordt als gewoon een andere mening. Dat is het niet omdat het fundamenteel uitgaat van de mogelijkheid om anderen die in dezelfde juridisch in exact dezelfde positie zitten anders te gaan behandelen. Met andere woorden, men vindt anderen juridisch niet gelijkwaardig, en dat is een probleem, en dat is zeker een probleem voor een kamervoorzitterschap. Zijn mening maakt hem ongeschikt om kamervoorzitter te zijn omdat het kamervoorzitterschap vereist dat je respect hebt voor alle leden van de kamer, en dat heeft hij niet. Zie de website van de eenmansbeweging waar hij mee mag lopen van de grote roerganger.

Jozias2
Jozias228 sep. 2022 - 12:05

@stockickhuijsen U vind anderen ook juridisch niet gelijkwaardig. U maakt onderscheid op basis van politieke overtuiging. En als je kijkt naar artikel 1 van de grondwet is dat toch net zo goed discriminatie.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 sep. 2022 - 15:49

@Jozias Dus zo ziet armoede er uit. Het gaat erom of Bosma's mening hem ongeschikt maakt voor het kamervoorzitterschap. Ik zeg dat dat volgens mij niet het geval is omdat hij niet uitgaat van gelijkwaardigheid van mensen. En dan kom jij met een 'dus je vindt anderen juridisch' niet gelijkwaardig. Waar komt opeens dat 'juridisch' vandaan? Ik gebruik dat om aan te geven wat er mankeert aan de opvattingen van Bosma, heeft helemaal niks te maken met een juridische ongelijkwaardigheid.

Jozias2
Jozias228 sep. 2022 - 21:45

@stockickhuijsen U zegt zelf: “ Met andere woorden, men vindt anderen juridisch niet gelijkwaardig, en dat is een probleem, en dat is zeker een probleem voor een kamervoorzitterschap. ” Dus u begint zelf over juridische gelijkwaardigheid. De pvv vind mensen vanwege hun geloof niet gelijkwaardig. U vind mensen op basis van hun politieke overtuiging niet gelijkwaardig. Lees daarna artikel 1 van de grondwet eens na en vertelt u waarin u precies verschilt tov een pvv’er. Uiteraard heeft u uw argumenten waarom mensen niet gelijkwaardig zouden zijn maar dat heeft de pvv’er ook.

Thuiszitter
Thuiszitter26 sep. 2022 - 20:37

Denk niet dat Arib het veel beter had gedaan, die greep soms ook veels te laat in.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 sep. 2022 - 20:28

Martin Bosma de ultieme welbesproken voorzitter.

3 Reacties
gravin2
gravin227 sep. 2022 - 7:55

"welbesproken"?

Olav Meijer
Olav Meijer27 sep. 2022 - 16:55

@ Doomsdayshaman: Welbespraakt (!) zijn is ook niet alles. Het belangrijkst blijft de inhoudelijke kwaliteit die uit iemands mond of pen komt. En Bosma heeft wat dat betreft een slecht track record.

stokkickhuysen
stokkickhuysen27 sep. 2022 - 17:52

Maar hij praat zo raar. Althans, inhoudelijk.

Willem D2
Willem D226 sep. 2022 - 20:03

Ik snap dat Bosma formeel geen voorzitter zal worden, maar technisch doet hij het erg goed. In dit debat https://youtu.be/uEJ6iDj9W2Q wordt bijvoorbeeld de FvD rustig doch resoluut op haar plaats gezet. Er is een groot verschil tussen Bosma als kamerlid en Bosma als voorzitter ook vanuit Denk krijgt hij af en toe complimenten als voorzitter.

chwiedijk
chwiedijk26 sep. 2022 - 19:08

Wat een onzin! Bergkamp doet het goed. (Dat heeft niets te maken met mijn afkeer, sinds 1966, van D'66.)

1 Reactie
Doomsdayshaman
Doomsdayshaman26 sep. 2022 - 20:26

Huh?? Onderbouw dat eens.

RaymondenJoop
RaymondenJoop26 sep. 2022 - 17:58

D66 is in z'n geheel een grote faal. Er is maar 1 agenda en de rest moet wijken. Gelukkig wordt dat afgestraft met de verkiezingen.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 22:09

"Er is maar 1 agenda en de rest moet wijken" Nee, de VVD dan... Waarom hou je die partij de wind uit de zijlen?

Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 5:29

Joop Wat een raar verwijt. Begrijp me goed; u stemt waarop u wilt. Maar zou dat dan voor andere partijen dan anders zijn? Dat 'alles' (?) voor hun agenda moet wijken?

Brutus de tweede
Brutus de tweede26 sep. 2022 - 17:46

Denk niet dat buiten haar eigen partij er een probleem haaft als ze wordt vervangen.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 5:31

Brutus Buien de VVD zijn er misschien ook weinig mensen die een probleem hebben als Rutte wordt vervangen. Maar op zichzelf zegt dat weinig over zijn functioneren. Als u vindt dat Bergkamp vervangen moet worden, dan heeft u vast wel een iets overtuigender 'bewijs' dan dat ze het niet goed zou doen.

cko2730
cko273026 sep. 2022 - 17:38

Het heeft weinig zin om hier een oordeel uit te spreken over de competentie van mevrouw Bergkamp als voorzitter van de Tweede Kamer. Dat oordeel is uitsluitend voorbehouden aan die kamer.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 5:34

cko Uitspreken of Bergkamp het goed doet of niet is in Nederland beslist niet voorbehouden aan de Kamer. U heeft er niets over te zeggen maar zeker wel van te vinden. (Daar is het recht om te demonstreren op gebaseerd. bijvoorbeeld.)

Peace ....
Peace ....26 sep. 2022 - 17:24

ik vind dat Bergkamp het eigenlijk niet eens zo slecht doet. De Kamer is sterk veranderd in afgelopen jaar met maar liefst 20 (?) partijtjes. Nog een wonder dat ze alle namen kent. En de beide dames naast haar die zgn moeten assisteren blinken uit (wat ik af en toe zie op de politiekzender) in ongeinteresseerdheid. (zeker ook d66). Arib zou het wellicht anders doen maar dat hoeft niet beter te zijn. Geef Bergkamp nog maar wat kansen en ruimte. Die komt er wel (afgezien hoe ze in godsnaam op die plek is gezet).

1 Reactie
Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 5:36

Peace Inderdaad is het een onmogelijke baan, wanneer mensen er op uit zijn om misbruik te maken van het aan hen verleende mandaat.

Marcus A.2
Marcus A.226 sep. 2022 - 17:18

Vera is als d66. Je weet gewoon niet waar ze voor staat.

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 20:56

Mooi VVD commentaar. Mark is blij met jou.

Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 5:38

Marcus Gelukkig doen andere volksvertegenwoordiger - PvH cs voorop - en andere partijen - het FvD cs voorop - dat wel, natuurlijk? Wat een treurig denken.

Hoofdschuddend
Hoofdschuddend26 sep. 2022 - 15:16

Gewoon Bergkamp vervangen door Vice-voorzitter Martin Bosma. Misschien niet van de gedroomde partij maar wel een prima (verbaal sterke) voorzitter.

9 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 20:57

Ja joh, stel even een nazi aan als voorzitter.

Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 5:44

Hoofdschuddend En dan hebben we te maken met iemand te maken die vindt dat je een Nazivergelijking maakt, wanneer je vaststelt dat ON extreemrechtse omvolkingstheorieën propageert. Van de regen in de drup dus.

Jozias2
Jozias227 sep. 2022 - 6:58

@oproerkraaier Nu is er veel ophef over een fvd’er die een nazi vergelijking maakt tav een minister maar hier doet u toch exact hetzelfde?

Zandb
Zandb27 sep. 2022 - 9:50

Jozias Eens.

oproerkraaier
oproerkraaier27 sep. 2022 - 11:04

Jozuas,hij is lid van een partij die miljoenen moslims uit europa wil deporteren. Hoe denkt u dat dat er uit gaat zien en hoezo is dat geen nazisme?

Rene712
Rene71227 sep. 2022 - 15:40

@Oproerkraaier Bent u een trol? Ik zie zelden meer dan one-liners van uw hand, meestal scheldend op alles wat niet in uw straatje past en veelal voorzien van termen als rascist, fascist, nazi, rabiaat rechts. Zelden zijn uw one-liners van enige onderbouwing voorzien. Ik ben uitermate benieuwd welke politieke partij uw voorkeur heeft. Als ik het rijtje bij langs ga: alles rechts van wat links is, valt af, dus ook het midden. Bij links valt PVDA af, want die hebben geheuld met de vijand in het verleden. BIJ1 is rascistisch dus kan het voor u niet zijn. SP is opgekomen voor het belang van de Nederlandse vrachtwagenchauffeurs (omdat de Polen en Roemenen voor veel minder geld per uur ritjes wilden uitrijden), dat is een nationalistisch standpunt van "eigen volk eerst" dus moeten ze in uw ogen wel fascistisch zijn. Groen Links woont in statige panden en is elitair dus zal in uw ogen ook niet deugen. Blijft lijkt mij alleen nog de Partij voor de Dieren over. Overigens: als u alles wat ter rechterzijde van links of extreem links staat fascistisch en nazioïde vindt, dan moet u wel blij zijn met het Photoshop knutselwerkje van Van Houwelingen. Een medestander die net zo over de regering denkt als u....

oproerkraaier
oproerkraaier27 sep. 2022 - 18:02

Rene, Ik voel me echt niet verplicht om op gezwatel in te gaan. U beweert alles van mij gelezen te hebben, maar u weet niet welke partij mijn voorkeur heeft, u bent dus aan het trollen. Daarnaast nam u het onlangs op voor Giorgia Meloni dan weet ik wat voor vlees ik in de kuip heb.

Rene712
Rene71227 sep. 2022 - 18:31

@Oproerkraaier Het werkwoord zwatelen wordt door u ook veel gebruikt in uw reacties als u iets niet goed gezind is. Zwatelen is wel een mooi woord uit de oude doos. U zegt dat ik Meloni verdedig? Uiteraard op de door u meestal gebezigde manier, niet op inhoud reageren maar slechts met halve waarheden en hele onwaarheden. Ik zou niet weten hoe en waar en ook niet waarom ik Meloni zou moeten verdedigen. Ze heeft de verkiezingen in het democratische land Italië gewonnen.

Jozias2
Jozias227 sep. 2022 - 19:01

@oproerkraaier Het klopt dat de pvv een restrictiever vreemdelingenbeleid nastreeft. Dat is een politieke overtuiging waar men het mee eens en oneens mee kan zijn. Volgens mij zijn we het er beiden niet mee eens. Maar de pvv probeert haar politieke doelen wel te bereiken binnen de kaders van de wet en de democratische rechtsorde. In essentie is er ook niet zo heel veel verschil met de huidige vreemdelingenwet die uit de koker van job Cohen komt. Ook die vreemdelingenwet is restrictief en mensen die niet in Nederland mogen verblijven moeten Nederland verlaten, desnoods onder begeleiding van de marechaussee.

Nicotientje
Nicotientje26 sep. 2022 - 15:09

Arib was een goede voorzitter. Ze werd ook veel meer gerespecteerd door de kamerleden. Bergkamps manier om bv het twee minuten beleid te hanteren valt regelmatig niet goed bij de kamerleden. Arib werd minder vaak een norse blik toegeworpen als Bergkamp nu.

Karel Drenth
Karel Drenth26 sep. 2022 - 15:07

Arib en anders PVV'er Martin Bosma die naar grote tevredenheid van alle partijen en buitenwacht al regelmatig Kamervoorzitter was.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 20:59

Martin Bosma is van de PVV. De partij die miljoenen moslims uit europa willen deporteren. Ben je op zoek naar een baan als treinmachinist?

TeeJee2
TeeJee226 sep. 2022 - 14:26

Vanaf het begin voelde het al als een handjeklap tussen de coalitie, maar nu blijkt ook dat mevrouw Bergkamp minder competent is dan gehoopt. Wellicht tijd voor een functie elders?

7 Reacties
Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen26 sep. 2022 - 18:37

Teejee, Het was ook handjeklap denk ik. Bosma maakte als PVV'er zoiezo weinig kans en Arib had een paar maanden voor de voorzitterverkiezing nog ruzie met toenmalig staatssecretaris Knops (CDA) over de verhuizing van de kamer.

oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 21:03

"Vanaf het begin voelde het al als een handjeklap tussen de coalitie" Werkelijk joh? Nou jou gevoel is goed in sync met de werkelijkheid. Het stond in alle kranten. Maar die lezen jullie natuurlijk niet want MSM. Hoe kom je erbij dat het wat anders was als een beslissing van de kamer die uit een coalitie en een sterk verdeelde oppositie bestaat? Denk je werkelijk dat je een slimme opmerking maakte? Hoe had je het anders gehad willen hebben? Heb je een briljant idee?

oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 21:05

Kees: "Bosma maakte als PVV'er zoiezo weinig kans en Arib had een paar maanden voor de voorzitterverkiezing nog ruzie met toenmalig staatssecretaris Knops (CDA) over de verhuizing van de kamer" Goeie info man! /s

TeeJee2
TeeJee227 sep. 2022 - 10:46

@oproerkraaier Ik vraag mij vooral af wat er mis is gegaan met uw opvoeding, dat u dergelijk gedrag vertoont. Zo ordinair, het zou niet misstaan bij het FvD. De Kamer behoort een voorzitter te kiezen op kwaliteit, niet op basis van politiek achterkamertjes gekonkel. Helaas is het onder Rutte niks anders dan dat en hoeven we op kwaliteit niet te rekenen, wat elke keer weer blijkt.

oproerkraaier
oproerkraaier27 sep. 2022 - 14:09

Teejee, het zijn gewoon open deuren die u intrapt, niets toevoegend, totaal oninteressant.

TeeJee2
TeeJee227 sep. 2022 - 16:33

@oproerkraaier Hier moet ik (u) hartelijk om (uit)lachen. Zo'n opmerking, komend van de persoon die alleen maar kan schelden en Ad Hominems slingeren. Wat acteert u toch uitstekend als de lokale risée.

TeeJee2
TeeJee228 sep. 2022 - 7:06

@oproerkraaier Weer eens wat anders dan uw consistente scheld kanonnades, maar helaas komt u niet verder dan een sterk staaltje projectie.

Bouwman2
Bouwman226 sep. 2022 - 14:18

Het antwoord aan Deckwitz kan kort zijn: nee, mevrouw. En sorry. Mevrouw Arib heeft haar ( keurige gedane ) ambtstermijn er nu eenmaal op zitten. En dan moet je gaan. Weest u toch blij dat het geen man is geworden.

1 Reactie
itsme3
itsme326 sep. 2022 - 17:10

Er is geen wet die tegenhoudt dat mevrouw arib nog vele malen herkozen kan worden.

spelregeltoerist2
spelregeltoerist226 sep. 2022 - 14:09

Dit was een deal tussen Rutte en Kaag. Bergkamp op die post en dan kreeg Rutte de VVD- ministers die hij wilde hebben.

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 17:02

Dat is geen nieuw inzicht als je dat misschien dacht. Dat weet echt iedereen die de politiek destijds een beetje gevolgd heeft.

Kuifje3
Kuifje326 sep. 2022 - 13:36

Arib had ook zo haar minpuntjes. Ze kwekte (net als Bergkamp overigens) steeds heel irritant door mensen heen. Wel was ze redelijk onpartijdig en door iedereen geaccepteerd. Bergkamp kan echt niet. Als iemand het beleid “eng” vindt dan wordt hem de mond gesnoerd, maar als een partijgenoot van haar de meest grove beledigingen uit dan mag dat gewoon. Nee dat zou bij Arib nooit gebeurd zijn.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 sep. 2022 - 12:54

Deze kwalificatie was toch al bekend bij het aantreden van deze kamervoorzitter?

4 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 13:41

Nee. Dat kan ook niet want niemand wist hoe ze het zou doen. Logica is niet je sterkste punt he?!

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk26 sep. 2022 - 15:04

De keuze voor Bergkamp was gebaseerd op een politieke deal. Niet op basis van geschiktheid van de kandidaat.

korheiden
korheiden26 sep. 2022 - 15:19

Het was gewoon een politieke benoeming. D66 had nog wat tegoed uit de baantjescarrousel. Dan doen kwalificaties er niet toe. Voorbeelden genoeg.

oproerkraaier
oproerkraaier27 sep. 2022 - 18:04

ikhebaltijdgelijk: u benoemd 2 totaal verschillende dingen. Nogmaals, logica is niet u sterkste punt.

oproerkraaier
oproerkraaier26 sep. 2022 - 12:51

Bergkamp is een totale mislukkeling inderdaad. Maar Arib was nogal bevooroordeeld. Vooral Denk moest het vaak van haar ontgelden, zo vaak zelfs dat het op begon te vallen. Met de PVV was ze dan weer heel goed.

3 Reacties
Ewout Pool
Ewout Pool26 sep. 2022 - 15:22

Mwah, het aanpakken van Denk was in die tijd niet meer dan terecht. De wijze waarop zij toen politiek bedreven deed menig wenkbrauw fronsen. Overigens is sinds het vertrek van de heer Ozturk er veel ten goede gedraaid bij Denk. Dat blijkt ook uit het steeds meer samenwerken van Denk met andere partijen en de te prijzen doch onderbelichte rol die Azarkan heeft gespeeld in de toeslagenaffaire. De speech van Denk tijdens de Algemene beschouwingen kreeg terecht veel bijval.

Mokker
Mokker26 sep. 2022 - 17:25

Je hebt een selectief geheugen, het waren juist de misogyne machomannetjes van DENK die doorlopend een gebrek aan respect voor de kamervoorzitter toonden, en ook buiten de kamer bezig waren Arib zwart te maken.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen26 sep. 2022 - 20:28

Ewout Pool, Inderdaad, Denk bedreef dubieuze politiek destijds, filmpjes maken van kamerleden van andere partijen met een Turkse achtergrond en die dan aan de soms nogal militante achterban tonen. Özturk die een filmpje maakte van Arib die Bosma een lift gaf, geen wonder dat Denk het moest ontgelden. Maar je hebt gelijk dat ze die methoden hebben afgezworen en in rustiger vaarwater lijken te zijn gekomen. De relatie tussen Turkije en Nederland is op dit moment ook niet gespannen, als er weer een conflict zou komen met Erdogan is dat wel een lakmoesproef.