Joop

Maffiapraktijken: blokkeerboeren eisen dat vegaproducent feiten verwijdert van site

  •    •  
09-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9497 keer bekeken
  •  
boerenprotest

Tientallen extremistische boeren hebben met hun trekkers een aanpassing van de website van vegaproducent Schouten in Goor afgedwongen. De radicalen blokkeerden het bedrijf vrijdag en eisten dat de teksten zouden worden aangepast.

Schouten schrijft op zijn website over de nadelen van vleesconsumptie. Het gaat daarbij onder meer om de uitstoot van broeikasgassen en ammoniak in de veehouderij. Ook wijst het bedrijf erop dat onjuist gebruik van antibiotica in de vleesindustrie ertoe kan leiden dat bacteriën resistent worden. Deze feiten mogen van de boeren niet worden gedeeld.

RTV Oost meldt dat de boeren met hun trekkerprotest hebben afgedwongen dat Schouten de teksten aanpast. De regionale omroep noemt de sfeer bij het protest van de vrijheid-hatende boeren “goed”. Als motorbendes voor een vrijwillige bijdrage langsgaan bij middenstanders is het ook altijd heel gezellig.

Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren spreekt schande van de actie. Extreemrechtse partijen die bij andere gelegenheden de mond vol hebben over de vrijheid van meningsuiting, houden zich daarentegen opvallend stil.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (56)

adriek
adriek11 jul. 2022 - 11:50

Rechtse rakkers doelen met vrijheid van meningsuiting natuurlijk op het uiten van *hun eigen mening* en die van gelijkgestemden, die vrijheid geldt niet voor afwijkende meningen.

2 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout11 jul. 2022 - 15:19

Ja, dat is de erfenis van Pim Fortuyn. En dan voelt rabiaat rechts zich nóg ongehoord.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 jul. 2022 - 14:16

De boeren hebben geblokkeerd, weer eens gebarbecued en gepraat ( l met vader Schouten ipv de zoon die directeur is van het bedrijf) en ondanks de leuke sfeer gaat het bedrijf de tekst over de nadelen van vleeseten niet zomaar aanpassen. Ze zouden kijken óf er fouten op de website staan!

Sonic2
Sonic211 jul. 2022 - 10:02

Het zijn geen eens blokkeer boeren. Daar doe je boeren tekort mee. Je hoeft maar op Twitter te kijken om te zien dat ultra rechts is geïnfiltreerd bij de boeren. FDF is in werkelijkheid een soort boeren filiaal van Forum en deels BBB. Dit is voorspelbaar wangedrag van een groep waarvan velen ook hier vinden dat we er niets tegen moeten doen. Behalve naar hun zorgen te luisteren. Dit is wat tientallen jaren pappen en nat houden doen. Een aantal jaren geleden was er rond Trump nog een correctie mechanisme mogelijk. Zaten ze nog net binnen die rode lijn. Nu zijn ze zover door geradicaliseerd en in hun eigen waarheid gaan geloven dat er geen houden meer aan is. Geniet er van Nederland. Wat er in 20 jaar gezaaid is daar oogsten we nu van. Het cynisme overheerst bij mij. U merkt het

omaoeverloos
omaoeverloos11 jul. 2022 - 9:02

Slechte actie van die boeren. Voerfabriek Schouten zit natuurlijk niet voor niets in Goor, fabrieksvoer, of het nu vega is of niet, is niet te hachelen en zeer ongezond door de enorme hoeveelheid zout die er in verwerkt wordt. Daar hadden die boeren natuurlijk de nadruk op moeten leggen.

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe11 jul. 2022 - 10:48

Mwa geldt dat ook niet voor frikandellen en kippesoep?

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 jul. 2022 - 10:55

Het meeste fabrieksvoer ook dat met vlees is natuurlijk niet te eten maar ik heb toch wat blikjes bonen&linzen in voorraad.

omaoeverloos
omaoeverloos11 jul. 2022 - 11:25

Fabrieksvoer blijft fabrieksvoer, of je er gemalen vlees doorheen draait of niet. Kippensoep maak ik zonder zout. Bonen en linzen graag gedroogd, heb altijd wel een paar 5kg zakken staan.

adriek
adriek11 jul. 2022 - 11:52

"... fabrieksvoer, of het nu vega is of niet ..." Daar vallen kippensoep (in pak of blik) en frikadellen ook onder Danielle, om precies te zijn vallen die onder het stukje '... of niet'

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 jul. 2022 - 15:32

Adriek dat was mij wel opgevallen. De boeren waren niet tegen vegaburgers maar tegen negatieve informatie mbt vlees. Niet alle vormen van fabrieksvoer bevatten (veel) zout, maar producten waar vlees(resten) in zit(ten) zoals bv soepen en snacks zijn een typisch voorbeeld van leeggestorte zoutmijnen. Daar gaan die boeren echt niet de nadruk op leggen. Oma, voor grote voorraden gedroogde peulvruchten heb ik thuis geen ruimte.

Zandb
Zandb11 jul. 2022 - 4:53

Dat je toegeeft aan dergelijke terreur, bewijst dat niet alleen maar dat feiten blijkbaar geen feiten zijn?

Kipzonderkop1
Kipzonderkop110 jul. 2022 - 8:13

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

sylvain prakx
sylvain prakx10 jul. 2022 - 7:45

Wat een ongekende actie. Een een burgemeester die blij zal zijn dat alles gemoedelijk en netjes is verlopen. Prettig weekend verder. Inderdaad maffia-achtig. Het is ook de methode Poetin. Hier gaan deze boeren een nieuwe grens over. Opleggen van censuur, ontnemen van de vrijheid van meningsuiting en het verbieden van feiten die hen niet welgevallig zijn. Je verwacht dat politiek Nederland hier de komende dagen fel over van leer trekt. Maar ja, zomerreces.

Mopi
Mopi9 jul. 2022 - 22:50

Veeboeren: Eerst slopen ze de dieren, dan slopen ze de natuur en het milieu, dan slopen ze de samenleving. Niet voor voedsel maar voor een ordinaire snack! Vervolgens komen ze met nepnieuws en verdraaide feiten, beweren ze dat Nederland zal verhongeren zonder hen en als klap op de vuurpijl eisen ze hun gelijk en respect onder bedreiging van een trekker. Terwijl al meer dan 30 jaar ze de hand boven het hoofd gehouden wordt door de christelijke partijen en de VVD.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt10 jul. 2022 - 8:41

DAT is nog eens een goede en kenmerkende samenvatting.

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 jul. 2022 - 9:48

"Terwijl al meer dan 30 jaar ze de hand boven het hoofd gehouden wordt door de christelijke partijen en de VVD." Daar mogen die partijen eindelijk eens de verantwoording voor op zich nemen. Niet door de boeren weer naar de mond te praten! Dat zie je nu alweer gebeuren.

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 jul. 2022 - 8:00

ook de burgemeester zag dat het goed was ...

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine9 jul. 2022 - 21:45

Oorlog in Europa, Nu al concrete hongersnood in Somalië en Afghanistan, (Economische) crisissen + enorme inflatie in Sri Lanka, Pakistan en Egypte. En we staan pas aan het begin van een hele hete zomer, heel veel landen gaan de komende maanden volgen en het leven van vele miljoenen mensen hangt aan een zijden draadje. Lang leve Nederland, wij hebben de luxe om ons druk te maken over stikstof, biodiversiteit, stompzinnige acties van boeren en BoJo. En om het extra leuk te maken geven we marktwerking, neoliberalisme en natuurlijk Rutte of Kaag de schuld van alle ellende op deze planeet. Gereutel vanuit de luxe positie van de mensen in één van de landen met de gelukkigste, gezondste en rijkste inwoners ter wereld. Ik kan niet meer tegen en ga een online pauze inlassen, ik kan de ellende in Nederland niet meer aan. Tot later allemaal.

6 Reacties
Volrin
Volrin10 jul. 2022 - 8:41

Dat je met droge ogen beweerd dat biodiversiteit en stikstof luxe problemen zijn, bewijst dat je je wederom niet laat hinderen door enige kennis of feiten.

Vervatte
Vervatte10 jul. 2022 - 8:56

@Thomas Eshuis Sunshine heeft wel degelijk een punt. U ook, als je binnen de Nederlandse grenzen kijkt. Sunshine denkt waarschijnlijk, dat wanneer het in heel veel andere landen erg slecht gaat, mensen daar geen aandacht hebben voor biodiversiteit, dit ook uiteindelijk in Nederland merkbaar is. Simpel gezegd; als ze in Afrika de laatste ooievaar op trektocht afslachten omdat ze anders doodgaan van de honger, vliegt deze ooievaar niet meer naar Nederland. Dan kunt U in Nederland wel in alle macht ooievaarsnesten neerzetten, omdat er anders geen ooievaars komen, maar Sunshine weet wel dat dat niet helpt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2022 - 10:41

Onze rijkdom verergert elders de armoede. Nederland draagt zijn steentje bij aan klimaatveranderingen. De hongersnood in Somalië treft vooral de veehouders en dat kan naast de klimaatveranderingen ook iets te maken hebben met te grote kuddes en overbegrazing waardoor de traditionele beweidingsgebieden degraderen.

Olav Meijer
Olav Meijer10 jul. 2022 - 13:06

@ A little bit of sunshine: [.....geven we marktwerking, neoliberalisme en natuurlijk Rutte of Kaag de schuld van alle ellende op deze planeet.] Niet de schuld van alle ellende op deze planeet, maar wel van veel ellende in Nederland. En dat is volkomen terecht. En, zoals Thomas Eshuis al zegt, biodiversiteit en stikstof zijn bepaald geen "luxe-problemen". Als dit soort dingen blijft beweren, moet je zeker geen haast maken met het beëindigen van je "online pauze".

Gimli1955
Gimli195511 jul. 2022 - 9:45

Zeker nog niet de cijfers van het min van Financiën gezien over de klimaatdoelen en wat dat betekent voor de boeren? Zoals gewoonlijk houdt de regering weer gegevens achter om hun beleid door te drukken. Het komt de aanhangers vast goed uit, maar het geeft een eenzijdig beeld van de aanpak. Er is altijd een dubbele agenda, en dat geldt ook voor CETA. Het houdt allemaal verband met mekaar, en de overheid is allesbehalve betrouwbaar en integer. De hongersnood van Somalië komt door klimaatveranderingen en dat komt door een te hoge uitstoot van koolstofdioxide en fijnstof. Dat heeft niet met de uitstoot van ammoniak te maken in Nederland. Onze uitstoot komt niet verder dan Duitsland en België, terwijl de luchtvaart daar wel toe bijdraagt. Jaren geleden heeft Nederland water putten geslagen in de landen grenzend aan de Sahel, om de bevolking drinkwater en irrigatie water te geven, zodat ze hun eigen eten konden produceren en ze niet mee als nomaden hoefden rond te trekken. Het resultaat was dat het grondwater peil zakte, de bevolking steeds dieper moesten boren en na een paar jaar te weinig grondwater meer hadden. Terug naar het vorige evenwicht met hun flink in aantal gegroeide kudden, kon ook niet meer. Dat heeft heel wat levens gekost rond de Sahel. Waarom ik dit weet, is omdat een heel goede vriend met veel vertrouwen die kant opging, maar een paar jaar later gedesillusioneerd terug kwam. Het heeft het nieuws toen amper gehaald, ook omdat er geen positief resultaat was.

vdbemt
vdbemt11 jul. 2022 - 10:46

" ...vanuit de luxe positie van de mensen in één van de landen met de gelukkigste, gezondste en rijkste inwoners ter wereld." Precies. En daarom ook heel erg medeverantwoordelijk voor de milieu- , natuur- en klimaatschade die dat geweldige comfort met zich mee heeft gebracht. Hoe luxer, hoe groter je aandeel. En als dat dan duidelijk wordt gemaakt wordt er gewezen naar landen, die een enorme welvaartsachterstand hebben (daarmee ook veel minder schade hebben aangericht dan het rijke westen) en voor het inhalen van die achterstand nog deels afhankelijk zijn van kolen. "Wij hier schoon willen doen, en zij kolen". Vergetend wat onze welvaart al veroorzaakt heeft.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout9 jul. 2022 - 21:12

Blokkeerboeren eisen dat de omgekeerde NL vlag standaard wordt, op straffe van bezetting met tractoren van de Dokkummer Vlaggencentrale waar het Hollandsche dundoek wordt vervaardigd. Blokkeerfriezen kondigen middels boeren, wappies & protesttruckers tevens nieuwe acties aan tegen het uitfaseren van Zwarte Piet.

Wie o Wie
Wie o Wie9 jul. 2022 - 19:12

“Deze feiten mogen van de boeren niet worden gedeeld” Er wordt juist nog overlegd over welke informatie wordt gedeeld. Daarover is nog niets betekend. “De regionale omroep noemt de sfeer bij het protest van de vrijheid-hatende boeren “goed”. Als motorbendes voor een vrijwillige bijdrage langsgaan bij middenstanders is het ook altijd heel gezellig.” Ik lees inderdaad overal dat de sfeer prima is en dat er een goed overleg heeft plaatsgevonden. Mooi.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt9 jul. 2022 - 20:48

..........

Karingin
Karingin10 jul. 2022 - 4:41

Neem jij jezelf nog serieus?

Radio-Head
Radio-Head10 jul. 2022 - 5:42

Klopt de sfeer is goed, wordt eigenlijk steeds beter, het Neo Liberalisme met zijn logische vervolg, lijkt eindelijk ééns goed onder druk te kunnen worden gezet. Toeslagouders, aardbevingsslachtoffers, of tentenkampen- arbeidsmigranten hebben die middelen niet en worden ongestraft naar de slachtbank geleid. Heb nog een tweet van voormalig PVDA minister gepromoveerde Bioloog Ronald Plasterk, voor een simpele uitleg, en duiding. https://twitter.com/rplasterk/status/1535967138833375232 De duiding: "Totalitarisme in macht vervangt onverwachts alle voornemende talentvolle individuen, ongeacht hun sympathieën, met gekken en dwazen wiens gebrek aan intelligentie en creativiteit steeds de beste waarborg voor hun loyaliteit is. ." Plaats naast de Stikstof Minister de Staats Secretaris Gezondheidszorg die als belangenbehartiger van Verplegend personeel in een vorig leven, tijdens de tekort aan mondkapjes periode, doodleuk vertelde dat het Verplegend Personeel geen mondkapjes hoefde, omdat ze toch niet wist hoe ze die moesten dragen. De "Internet of Bodies" agenda. https://nos.nl/artikel/2435233-robot-voorkomt-straks-dat-ouderen-medicijnen-vergeten-voorziet-helder

Volrin
Volrin10 jul. 2022 - 8:42

Je getroll wordt steeds slapper.

Armoedegrens
Armoedegrens9 jul. 2022 - 19:08

Soms zie je het, soms zie je het niet: Liberalisme voor de bourgeoisie, fascisme voor het volk. Het wordt steeds moeilijker het niet te zien.

Jan Man
Jan Man9 jul. 2022 - 18:44

Een eng idee dat die bruinhemden steeds meer gaan bepalen wat in Nederland wel en niet mag.

1 Reactie
Gimli1955
Gimli19559 jul. 2022 - 20:55

Dat mocht niet gezegd worden door de TK voorzitter en nu doe je het toch, Foei.

WillemdeGroot
WillemdeGroot9 jul. 2022 - 18:34

Wanneer je al die imponerende trekkers, met sinterklaasgedichten, wegdenkt, wat zie je dan?

2 Reacties
drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert10 jul. 2022 - 9:59

@ Willem de Groot - een lege weg in een groene omgeving. In de verte verkeersborden. Dichter bij een bord aan een lampepaal, dat ons naar een Mega-Sale wil sturen. Waar kan ik mijn prijs ophalen?

WillemdeGroot
WillemdeGroot10 jul. 2022 - 11:34

En, heer HCQT, wat nog meer? Vage figuurtjes in holle cabines? Hoe zou de weg eruitzien wanneer deze vage figuurtjes, met elk hun eigen sores, daar zouden wandelen? De eremedaille in goud hangt daar aan een boom te bungelen, wachtend op de hem/haar zeer toekomende onderscheiding. n.b. Ga zo door, drs, met uw onderscheidende bijdragen: genieten.

Mamsa
Mamsa9 jul. 2022 - 18:21

Dat hebben ze toch niet aangepast nu onder dwang van de boeren maffia, mag ik hopen!

Backtobasics
Backtobasics9 jul. 2022 - 18:17

Volgens de site van het Robert Lansing Institute is FVD bezig om pro russische en anti europese sentimenten aan te zwengelen. De Boerenopstand is een uitstekende gelegenheid om de onvrede verder aan te wakkeren en daarmee de stabiliteit van de rechtstaat.

Halas
Halas9 jul. 2022 - 18:00

Goh, die Esther: Toen extremisten nertsenfarmen opbraken hoorde je mevrouw niet. Kijk, dat noemen we selectieve verontwaardiging.

5 Reacties
vdbemt
vdbemt9 jul. 2022 - 20:46

Mag ik daaruit afleiden dat jij het bedreigen van een bedrijf alleen om een tekst, waar niets onwaar aan is, veranderd te krijgen, oké vindt?

Zandb
Zandb10 jul. 2022 - 5:59

Halas Je verzint het!

Volrin
Volrin10 jul. 2022 - 8:43

"Toen extremisten nertsenfarmen opbraken hoorde je mevrouw niet. Kijk, dat noemen we selectieve verontwaardiging. " Kijk, dit noemen we feitenloze beweringen.

Volrin
Volrin10 jul. 2022 - 8:44

En een whataboutisme.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2022 - 11:10

Bij mijn weten heeft Ouwehand zich nooit uitgesproken voor het inbreken bij nerstenfokkers. Ook de nertsenboeren waren meesters in het traineren. Het heeft meer dan 20 jaar geduurd voor de nertsenhouderij eindelijk werd afgebouwd. Zonder corona had het nog langer kunnen duren.

Dehnus
Dehnus9 jul. 2022 - 17:47

Jullie hebben verloren, ze vragen ook al tol op wegen. De Jan. 6 mensen zijn ook naar NL afgereisd om te stoken, en andere USA en Canada beroepstokers. Tenzij je je voorbereid op wat dit is, een coup, zul je verast blijven worden. Dit worden sowieso nieuwe verkiezingen, hoeveel intimidatie hier bij komt kijken hangt van de Nederlanders af. Ook als ze succesvol de uitslag ongeldig kunnen verklaren of niet. Dit gaat nog een hele hete nazomer worden, en als Nederland je aan je hart gaat? Gaat dit niet leuk worden .

1 Reactie
Paul Spijkers
Paul Spijkers10 jul. 2022 - 0:37

Het is alsof iemand zijn spijsvertereing deelt. Smaken de aannames en fantasie lekker?

Nuilert
Nuilert9 jul. 2022 - 17:41

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

5 Reacties
Gimli1955
Gimli19559 jul. 2022 - 21:11

@Nuilert In 1900 waren er op deze aardbol +/- 1 miljard bewoners, nu zijn dat er 7.5 miljard. Zou dat mogelijk ook een grote invloed hebben op alles? In 1900 waren er 5 miljoen bewoners in Nederland, in 1950 waren dat er 10 miljoen en nu 2022 17.597.607 en er kwamen in 2021 115.979 bewoners bij. Dat aantal is ter grootte van een stad als Zoetermeer. Die toename wordt juist toegejuicht door onze regering en bestaat voor de helft uit asielzoekers, terecht of onterecht en de andere helft voornamelijk uit de EU landen sinds de binnengrenzen zijn verdwenen. Daar gaat deze regering niets aan doen, want dat houdt de salarissen laag en iedereen blijft wijzen naar die buitenlanders en met die verdeel en heers tactiek regeert de huidige regering al heel wat jaartjes. Dat heeft invloed op de zorg, onderwijs, woningbouw en vele andere sociale ondersteuning, Het houdt de onuitputtelijke groei incluis schulden in stand. De kosten worden geminimaliseerd en gesocialiseerd en de baren gemaximaliseerd en geprivatiseerd. Zonder economische groei stort het kaartenhuis in elkaar en de schade is voor de toekomst en jongere generaties.

Zandb
Zandb10 jul. 2022 - 6:00

Nuilert U zult het vast niet zo bedoelen maar met behulp van trekkers kun je vast een eind komen.......

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 jul. 2022 - 10:45

Rond 1900 hadden Zweden en Nederland hetzelfde aantal inwoners. Zweden heeft er nu 10 miljoen. Wat is er in Nederland toch misgegaan?

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert10 jul. 2022 - 15:25

@ Danielle Defoe (11:45u) - dat wist ik niet, en het is me een raadsel. Misschien is er niet één enkele, definiëerbare oorzaak of verklaring voor dit fenomeen. Op ons biologisch lab noemden we dan altijd 'een complex van factoren', dat klinkt beter dan 'we weten het niet'.

DanielleDefoe
DanielleDefoe11 jul. 2022 - 8:28

@drs. H.C. Queyncken Tollaert Twee bevolkingsgroepen, PC en RK die tegen elkaar opboden in de hoop de overhand te krijgen. Zweden had een staatskerk. De lutheranen konden het rustig aan doen.

Phantom3
Phantom39 jul. 2022 - 17:13

De hashtag #waarisrutte? gaat nog eens heel erg trending worden.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert9 jul. 2022 - 16:58

"We Zullen Nooit Wijken/ Voor Savannes En Vinexwijken" Mystieke poëzie. Met concrete denk- en taalfouten. Humor om te lachen.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe9 jul. 2022 - 21:53

Het gesprek aangaan zonder trekkers en blokkades is volgens boer Kuiper geen optie. Geen grap.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert10 jul. 2022 - 6:06

@ Danielle - ik erken: dat is het tegendeel van humor.

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 jul. 2022 - 10:36

DanielleDefoe Goed 'argument' zo te horen!

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert9 jul. 2022 - 16:48

Ik geloofde even mijn eigen ogen niet - dat komt vrijwel nooit voor. Het kan niet eens meer gekker worden.

Volrin
Volrin9 jul. 2022 - 16:39

Walgelijke maffia praktijken inderdaad.

Iemand-anders
Iemand-anders9 jul. 2022 - 16:38

Je zou verwachten dat dit het kortste zomerreces ooit wordt voor de tweede kamer. Of zie ik dat wat te optimistisch

1 Reactie
drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert9 jul. 2022 - 17:19

Wees gerust - het zal inderdaad het kortste ZR ooit worden. Je hoeft geen Hitchcock te heten om via wat analytische psychologie te beseffen: de hyperboeren, enigzins aangeslagen maar tevens machtsdronken door Grolsch Kanon, zullen die pauze benutten om katerig terug te gaan meppen. Ingrijpen ME en/of leger onvermijdelijk. En die passieve en appaiserende politiek van ons, die ondergaat dan een shocktherapie à la Stanley Milgram. Nieuwe verkiezingen in de herfst. En Nederland is de risée van de hele wereld.