Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Macron verslaat Le Pen in laatste tv-debat

  •  
04-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
lepenmacron
Er werd met spanning naar uitgekeken omdat er vanuit gegaan werd dat de ervaren extreemrechtse Marine Le Pen in het debat veel sterker zou zijn dan de nieuwkomer Emmanuel Macron die zijn eerste verkiezingscampagne voert en meteen voor de hoogste post van het land. Het pakte anders uit. Macron zette Le Pen neer als een hogepriesteres van de angst die zich bedient van leugens en parasiteert op Frankrijk. Ze heeft het alleen maar over wat er niet deugt en ontkent dat ze zelf een product is van de cultuur die ze verafschuwt.
Le Pen op haar beurt probeerde Macron te beledigen met termen als ‘je bent een bankier’ en ‘het enige dat je niet wilt sluiten zijn de grenzen’. Dat laatste is een verwijzing naar het te verwachten economisch neo-liberale beleid van Macron.
Het debat duurde tweeënhalf uur, naar Franse maatstaven relatief kort en bestond vooral uit een spervuur van verwijten van beide zijden, zoals gebruikelijk als populisten zich in een discussie mengen. Uit een enquête die door de commerciële tv-zender BFMTV werd gehouden bleek dat 64 procent van de ondervraagden vindt dat Macron superieur was. Zondagavond, als de stembussen sluiten, wordt duidelijk of de kiezer dat ook echt denkt.

Meer over:

frankrijk, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.