Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Maassluis zet bij Sint-intocht zeer veel kwetspieten in

  •  
27-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
96 keer bekeken
  •  
15607849884_10955c60c2_k

© cc-foto: Jordan Esser

De gemeente Maassluis gaat de kwetsende traditie van Zwarte Piet dit jaar gewoon in stand houden. Dat heeft de burgemeester Edo Haan van de Zuid-Hollandse gemeente bekendgemaakt bij de regionale zender Rijnmond. De burgemeester van Maassluis heeft donderdag een twee uur durend gesprek gehad met de NTR, de omroep die de intocht gaat uitzenden. “Zwart en donkerbruin zijn de hoofdkleur”, zegt Haan over de inzet van Pieten die met de Sint meekomen. Dat is in lijn met wat Erik van Muiswinkel eerder stelde over de plannen van de NTR. Omdat de omroep niet bereid is de kwetsende traditie aan te passen, stopt Van Muiswinkel met zijn werk als Hoofdpiet.
Maassluis levert zelf zo’n tachtig pieten aan de inkomst en die zullen volgens de burgemeester vasthouden aan de racistische kenmerken. “We leven in een vrij land,” verklaart hij zich nader. Wel acht hij het niet uitgesloten dat er op de een of andere manier rekening wordt gehouden met het kwetsen van niet-witte Nederlanders.
cc-foto: Jordan Esser
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.