Joop

Maassen weer op het matje om grap

  •  
07-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
270 keer bekeken
  •  
maasen_300.jpg
Video: Maassen in Pauw en Witteman ... Grappen over slachtoffers van de Volendamse nieuwjaarsbrand, kan dat?
Niet alleen PVV’ers, maar ook Volendammers zijn boos op Theo Maassen. Om een heel andere reden, al is er wel een verband.
Bekijk de video in andere formaten. Volendammers vallen over het onderdeel van Maassens voorstelling ‘Met alle respect’ waarin hij het heeft over de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand. Dat schrijft de Volkskrant maandag. Over Volendam en het grote aantal inwoners dat bij de vorige verkiezingen PVV stemde zegt Maassen:
PVV! In Volendam! Dat hele dorp is 100 procent blank. De enige variatie die ze daar hebben in huidskleur zijn die slachtoffers van die cafébrand.
Johan Bond van vereniging ‘De Jozef’ in Volendam, die de cabaretier maandag uitnodigde, vindt dat Maassen zijn voorstelling nog eenmaal moet geven. In Volendam. In de zaal zitten dan in elk geval de circa 240 slachtoffers van de nieuwjaarsbrand, belooft Bond. Theo Maassen heeft nog niet gereageerd, aldus de Volkskrant.
Een aantal reacties op Twitter, waar Maassens optreden in Pauw en Witteman de gemoederen bezig houdt:
Twitter_Maassen_01

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

JandeBoer2
JandeBoer27 jan. 2013 - 18:39

== "Johan Bond van vereniging 'De Jozef' in Volendam, die de cabaretier maandag uitnodigde, vindt dat Maassen zijn voorstelling nog eenmaal moet geven. In Volendam. In de zaal zitten dan in elk geval de circa 240 slachtoffers van de nieuwjaarsbrand. " == Ha, die PVV-ers hebben Maassen daarmee goed tuk :-)

BakkerGerard
BakkerGerard7 jan. 2013 - 18:39

Natuurlijk mogen Volendammers boos zijn. Maar verder niets. Ik vind het een goede grap.

insignia
insignia7 jan. 2013 - 18:39

In antwoord op de vraag, lijkt mij niet kunnen want er is absoluut niets grappigs aan. Maar de betreffende jongelui moeten zelf maar zeggen of ze dit "leuk" vinden.

Klungel2
Klungel27 jan. 2013 - 18:39

Gevoel voor humor = Het vermogen hebben om te relativeren. kennelijk wordt dat steeds moeilijker voor de Nederlander...

frederico
frederico7 jan. 2013 - 18:39

De Hollandse DomineeDiktatuur staat niet toe dat de werkelijkheid kritisch benoemd wordt en tot nadenken aangezet wordt. What's new....?

kaat9
kaat97 jan. 2013 - 18:39

Les 1 in de school van 't cabaret: nooit 'n grap uitleggen, hij was niet goed genoeg of je publiek was te dom!

Patrick Faas
Patrick Faas7 jan. 2013 - 18:39

Dat van die brand vond ik te ver gaan en dat spuitje aan valse honden ook. In dit soort gevallen mag Nederlands publiek inderdaad wel wat assertiever reageren door “boe” te roepen. Je moet niet bij alles klappen, want dan is het net alsof je niet oplet. Maar dat Kamerleden geen lijfwacht dienen te krijgen op staatskosten vond ik een terechte opmerking. Op dat punt had Theo Maassen gewoon moeten volharden bij Pauw en Witteman.

elise1964
elise19647 jan. 2013 - 18:39

Wanneer is een grap leuk? Het zal altijd minder leuk zijn, als ipv een directe onbevangen lach, een confrontatie met jezelf gaat plaats vinden. Omdat je bv zelf slachtoffer bent van een brand, omdat je bv zelf een moslim bent of een christen. Het verschil in ons land, in onze cultuur is wel dat je onbesnut een Jezus aan het kruis kunt aflikken en belachelijk kunt maken maar als je dat met Mohammed doet loopt gewoon je leven gevaar. Denk maar Nekschot, die Deense cartoonist, van Gogh enz enz. Mischien is de vrijheid van meningsuiting ook wel niet een vrijbrief om een ieder maar te beledigen, omdat "het mag". Omdat wij dat vinden in Nederland wil dat nog niet zeggen dat anderen er geen eigen visie op na mogen houden.

TheBigLebowski
TheBigLebowski7 jan. 2013 - 18:39

Ik heb wel ergere grappen gehoord. Over 9-11 bv of over de bijlmermeerramp. Ze mogen blij zijn dat ze nog leven. Zo nou u weer. Ga toch weg man.

RMHeijmans
RMHeijmans7 jan. 2013 - 18:39

Misschien moet elke cabaretier voor zijn show even een lijstje invullen van alle groepen die hij aan gaat vallen, zodat we even controleren of hij niemand beledigd. We willen natuurlijk niet dat hij of zij om iemand zijn tere zieltje gaat staan. Het feit dat er een discussie bezig is over wat een cabaretier wel of niet mag zeggen is te belachelijk voor woorden. Je kunt namelijk niet serieus discussiëren over comedy, aangezien comedy zichzelf niet serieus kan en mag nemen, want dan is het geen comedy meer. Discussie is dus niet mogelijk!!!!

Jiskefet47
Jiskefet477 jan. 2013 - 18:39

Achter elke humor gaat de tragedie schuil! Gekwetst worden zou dan eigenlijk altijd duiden op onverwerkte ellende. Theo liet bij P&W duidelijk qua houding zien dat hij er niet op uit is mensen te kwetsen. M.a.w. hij is geen sadist, die behagen schept in het pesten van mensen. Hij maakt scherpe denkbeeld vergelijkingen, die ons confronteren met onze vaak onlogische gedachten. Voor wie de moed heeft daar mee om te gaan, ontstaat voor diegene een leerzaam proces. Confronterende humor leert men verdragen door zijn eigen tragische ervaringen te leren accepteren en ja dat is een pijnlijk gebeuren.

FrenkMahon
FrenkMahon7 jan. 2013 - 18:39

Volendammers zijn nu eenmaal licht ontvlambaar en de PVV-adepten gebruiken de media aandacht nu om olie op het vuur te gooien. Bottomline, Theo heeft wat hij wil, aandacht.

Gelijkhebber
Gelijkhebber7 jan. 2013 - 18:39

Theo Maassen schijnt in een van zijn shows de houding van de meeste Nederlanders in WOII op de korrel te hebben genomen. De grote vraag is of een cabaretier de historicus moet gaan uithangen. Een andere vraag is of Maassen in WOII ook dapper zou zijn geweest door bv. grappen over Hitler te maken.

phoosterhuis
phoosterhuis7 jan. 2013 - 18:39

Als 50% van het dorp achter de haatzaaiende uitspraken van die akelige man staat, heeft in ieder geval de helft van Volendam geen poot om op te staan.

Babymuis
Babymuis7 jan. 2013 - 18:39

PFF PVV scoort ook hoog in Rotterdam hoor Theo alleen zal je daar niet snel aan de 70% of hoger komen met al die exoten maar mensen geloof me maar op de PVV stemmen is ABSOLUUT niet iets voor alleen maar blanke gemeenten.

Joeri2
Joeri27 jan. 2013 - 18:39

Tja. Wat een onzin. Ik ga toch ook niet naar een voorstelling van iemand die ik niet leuk vindt. Stel je voor zeg, een ballet voorstelling voor zuipende voetbal "fans". Als de Volendammers een ander soort humor hebben moeten ze wegblijven, maar het zijn wel duidelijk PVV stemmers: nl. Ze willen geen mensen met een andere mening. Maassen trekt zeer veel volle zalen, dat lijkt mij bewijs genoeg dat er veel Nederlanders zijn die hem leuk/goed vinden. Ik ga toch ook niet bij P&W aan Jan Smit vragen waarom hij zoveel geld wil verdienen aan een vriendin die aan kanker stierf door er een liedje vol onzinnige tekst over te schrijven?

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Of ze daarmee nou hun zin krijgen... Theo kennende doet hij dat met plezier in Volendam. Let wel, de slachtoffers ze krijgen gewoon diezelfde grap nog eens over zich heen.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 jan. 2013 - 18:39

++ Phage Phage, ma 07 januari 2013 20:49 ++ >> Wedden dat hij hem daar niet durft te maken? Als je een grap over een bepaalde persoon of bepaalde personen niet tegenover hem/haar/hen durft te maken, kan dat twee dingen betekenen: de personen zijn overgevoelig, of de grap is ongevoelig. Welnu, ik geloof dat we van mensen die voor het leven zwaar getekend zijn, beperkt geraakt zijn in het functioneren en in inkomen er flink op achteruit zullen zijn gegaan toch niet kunnen stellen dat ze overgevoelig zijn.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 jan. 2013 - 18:39

++ Grappen over slachtoffers van de Volendamse nieuwjaarsbrand, kan dat? ++ >> Nee.

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods7 jan. 2013 - 18:39

++ Prins Pils, ma 07 januari 2013 21:11 ++ >> Ik vind nog steeds dat dat niet kan, maar ik heb de bewuste grap nog eens teruggeluisterd, en het is helemaal geen grap over de brandslachtoffers... Het is een grap over de Volendamse politieke voorkeur -- de PVV is er relatief megagroot, gezien het uiterst lage percentage buitenlanders dat er woont. Om die grap te maken gebruikt hij de brandslachtoffers. Ook niet echt chique, maar dat is toch van een andere orde.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Het schijnt dat de plaatselijk zonnestudio ook een klacht heeft ingediend wegen smaad.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen7 jan. 2013 - 18:39

Die is leuk, Marc.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Hij zal het nog druk krijgen met al die extra voorstellingen...

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger7 jan. 2013 - 18:39

Mogelijk dat me theaterbonnen hier aan ga besteden... Volendamn... Serieus ingaan op grappen van cabaretiers is niet slim, maar ja dat past dan weer bij zo'n inteelt dorp.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Volgens Theo Maassen heeft hij het alleenrecht om kwetsende opmerkingen en grappen te maken ten koste van mensen en bevolkingsgroepen. De rest is fout. Wat een mannetje.. De blik in zijn ogen zegt voldoende.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer27 jan. 2013 - 18:39

== "Volgens Theo Maassen heeft hij het alleenrecht om kwetsende opmerkingen en grappen te maken ten koste van mensen en bevolkingsgroepen." == Bullcrap. Waar lees je dat? PVV-aanhangsels hebben óók het recht om kwetsende opmerkingen en grappen ten koste van mensen en bevolkingsgroepen te maken!!! == "De blik in zijn ogen zegt voldoende." == Ja, dat beoordelen op uiterlijke kenmerken doet de laatste jaren weer opgeld bij een bekende politieke mentaliteit.

makemyday
makemyday7 jan. 2013 - 18:39

Gewoon gaan, Theo, ook al zitten er 240 je met strakke gezichten aan te staren.... broehaha!

3 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger7 jan. 2013 - 18:39

Hij gaat en hj zal wel wat uitbranders krijgen...

JandeBoer2
JandeBoer27 jan. 2013 - 18:39

Ja, mee eens. Het is hun "eigen verantwoordelijkheid" als de slachtoffers naar die voorstelling gaan. "Eigen keuze", zou de PVVD-er zeggen. Maassen verdedigt het "recht om te beledigen", zouden Hirsi Ali en al haar (voormalige) sympatisanten zeggen.

bakkwast
bakkwast7 jan. 2013 - 18:39

u bent te ziek voor woorden..........

leeuwenvanj
leeuwenvanj7 jan. 2013 - 18:39

De grappen van Erik van Muiswinkel over het consumentenvertrouwen in Syrie vond ik onsmakelijk. Geen algehele verontwaardiging, geen excuses of plekje bij Pauw en Witteman. Waarom niet, is Volendam erger dan een 2 jaar durende oorlog?

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer27 jan. 2013 - 18:39

Waarom niet? Omdat daar ene Herbe geen hufterige column schrijft. Omdat het daar niet om een grap over de PVV-ging (want dát was het) enz.

jannie11
jannie117 jan. 2013 - 18:39

Ach die grap over Volendam is een harde maar wel geestige grap. Dat Maassen bij P&W zat naar aanleiding van de show was natuurlijk erg vreemd. Blijkbaar had columniste Marbe toch een gevoelige snaar geraakt. Zijn verweer dat hij veel grappen over de Islam heeft gemaakt vond ik niet sterk. Die grappen die hij maakte gingen niet over de Islam maar over moslims of hun cultuur. In zijn briljante stuk met Jesus aan het kruis zat eigenlijk het antwoord toen hij zei dat 'Jesus de beste profeet is omdat we hem 'wel' kunnen bespotten'. Maassen is gewoon te bang om de Islam in de vorm van de profeet te bespotten. Dat is ook helemaal niet gek. Hij moet alleen mans genoeg zijn om dat toe te geven - en iedereen zal dat begrijpen - alleen staat dat op gespannen voet met zijn imago als iemand die echt ver durft te gaan met zijn grappen. Toen Jeroen Pauw op dit punt door bleef zagen kwam hij er ook niet uit en gaf hij eigenlijk geen antwoord. Bovendien is het zo dat als blijkt dat Maassen de Islam an sich en Mohammed niet durft te bespotten zijn opmerking over de beveiliging van Wilders natuurlijk een beetje slap is omdat hij indirect Wilders het verwijt maakt dat hij niet mans genoeg is om zonder beveiliging de dingen te zeggen die hij zegt. Een ander ding dat Maassen zei was ook interessant. Hij vond het interessanter om vanuit zijn eigen achtergrond de Katholieke kerk en het christendom te bespotten. Dat vond ik een begrijpelijk argument. Voor zijn gevoel is Islam satire wellicht een beetje stoerdoenerij om te laten zien dat je alles durft of niet politiek correct bent. dit valt echter weer niet te rijmen met de hardheid van zijn grappen naar allerlei zaken en personen toe. Kortom Maassen kwam er niet helemaal uit bij P&W. Hij had daar ook niet moeten gaan zitten denk ik. Hij had gewoon even op Marbe moeten reageren in de pers met een verklaring in de trant van: Islam satire zoals ik dat bij het christelijke geloof doe is spelen met je leven daar vind ik het niet belangrijk genoeg voor gezien alle ellende die je ermee op je hals haalt. Bovendien heb ik een hekel aan Wilders etc.

1 Reactie
ArjanPahlplatz
ArjanPahlplatz7 jan. 2013 - 18:39

Ik kan me prima vinden in deze analyse. Zo heb ik het gesprek ook beleefd. Ik hoopt, en rekende er ook een beetje op dat ie toe zou geven het niet aan te durven maar hij wurme zich er doorheen. Toch zal het hem ook niet helemaal lekker zitten...maar ja, er zijn maar weinig die zulke dingen durven uit te spreken.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

hard ! voor sommigen smaakloos, maar grap kan! laatste jaren maakt Theo nauwelijks nog harde grappen over de islam wel over christendom

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman7 jan. 2013 - 18:39

"Ik denk, dat als d’r een God is, dan denk ik dat het gewoon ónze God is. Allah, die bestaat ook, maar dat is ook gewoon onze God, maar dan doet ie een typetje." "Dat is natuurlijk het hele probleem van de integratie van de islam in onze cultuur. Dat is gewoon een moeizame relatie met sexualiteit. Daarom moeten die meisjes ook zo'n hoofddoekje om. dat is omdat ze bang zijn dat als meisjes die hoofddoek niet dragen dat jongens die haren zien, zich niet langer kunnen beheersen en zich vergrijpen aan die meiden. Nou ja, als dat het probleem is, misschien moeten die meisjes dan geen hoofddoek om, maar de jongens een blinddoekje. Vind ik ook wel een vertrouwd beeld: zo'n moslim met hier zo'n zwart strookje." "Ik ken maar één moslim, Najib maar het is toch onderhand wel van de gekke dat je geld moet betalen om eens een keer een sympathieke Marokkaan te zien." enz enz

bob b.
bob b.7 jan. 2013 - 18:39

De beste satire doe je op je eigen groep en niet op een andere. Denk aan de Joodse humor die vooral gericht is op de eigenaardigheden van Joden zelf. Daarom is de satire van Maassen op het christendom beter dan die op de Islam. Want die kent hij niet. Maar hij kent wel moslims vandaar dat hij daar wel iets over zegt. Dat heeft niets met lafheid te maken. Het is eerder laf om van iemand te eisen dat hij net zo hard afgeeft op anderen (moslims) als op de eigen cultuur. Waarom zou dat moeten? De grap over Volendam is niet kwetsend maar wordt het omdat niet-slachtoffers (witte PVV stemmers dus) slachtoffers nu neerzetten als zielig en iets waar je geen grappen over maakt. Diezelfde neerbuigende houding hebben ze ook tegenover Wilders. Wilders en vooral de situatie rondom zijn beveiliging is zielig en daarom is een grap daarover kwetsend. Maar zegt Maassen nu: Wilders is niet zielig, hij wil zielig gevonden worden en hij slaagt er erg goed in dat beeld in stand te houden met een act die zorgvuldig onderhouden wordt. Hij is de enige die dat punt tot op het bot uitvent in zijn verkiezingscampagne. Daarom is het goed dat Maassen daar over grapt. Maassen zegt eigenlijk: Wilders lijkt te wachten op zijn moordenaar. Hij daagt hem uit. Maar er is niemand die dat klusje voor hem wil klaren. Hij doet zo zijn best maar niemand ziet hem staan, vindt hem maar enigzins belangrijk. En dat, maakt hem tot een lachwekkende figuur. Anders dan wat medestanders van Wilders beweren (weer vanuit dezelfde motivatie) is er niemand, ook in het linkse kamp niet, die hem doodwenst. Om de simpele reden dat hij daar te onbelangrijk voor is, dat zou zijn status alleen maar verhogen en dat gunt niemand hem. Behalve zijn eigen aanhang. Want dan is hun geloof in hem en zijn boodschap niet voor niets geweest. Ieder geloof heeft zijn martelaar nodig, om de groep te binden. Helaas voor hen zal de PVV het nog een tijdje met een would-be martelaar moeten doen. Daarom grijpen ze iedere gelegenheid aan om daar verandering in te brengen. Zo ook nu bij Maassen. Wilders gaat er wel niet van dood maar door het te suggereren dat Maassen hem doodwenst lijkt het bijna net zo of de profetie uitkomt. Het is virtueel voelbaar.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa7 jan. 2013 - 18:39

Ik ook, kan zeker selectief en namens de zogenaamde meningsuiting en humor mensen laten lachen over de rug van anderen natuurlijk,op een hele grof kotselijke manier, maar dat doe ik niet en nooit, is mijn pricipe niet, want ik vind het een onbeschoft gedrag. Als ik grove grappen wil maken doe ik uit respect voor anderen op mijn eigen gemeenschap. De agressieve Maaasen heeft een ijzeren gezicht en praat met schuim aan zijn lippen. Geef mij een potje Amhali : ha ha ha !!!

aprayerforsaintfrancis
aprayerforsaintfrancis7 jan. 2013 - 18:39

Ik heb ergens eerder gelezen dat sommige PVV aanhangers blijkbaar niet blij waren met sommige grappen van Theo Maassen tijdens zijn nieuwe show. De PVV aanhangers over het algemeen zijn de laatste paar jaar het hardst qua hun geluid op alle internet fora vooral wat betreft de islam, die 1 miljoen Nederlandse moslims en vooral Nederlandse moslims van Marokkaanse afkomst. Ik zei dit als iemand die zelf actief ben op alle internet fora. Maar zodra hun grote held Geert Wilders soms *kritiek* krijgt, ook notebene van cabaratiers zoals Theo Maassen en zijn collega's in hun shows, is de wereld blijkbaar meteen te klein voor hen. Misschien moeten ze in 2013 toch leren om alles een beetje wat te relativeren graag. Wij wonen allemaal in een open, vrij en tolerant land, nietwaar. De vrijheid van meningsuiting, dat is de PVV toch altijd een grote voorstaander voor, of NOT?

1 Reactie
Jiskefet47
Jiskefet477 jan. 2013 - 18:39

De ironie wil, dat wij met onze calvinistische manier van denken allesbehalve in een vrij denkend land wonen.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Freek de Jonge trad een paar jaar geleden op in het betreffende etablissement in Volendam waar nu Theo Maassen is uitgenodigd. https://www.youtube.com/watch?v=tTZMTnnCEBg

1 Reactie
Moogle
Moogle7 jan. 2013 - 18:39

bedankt,had m nog niet gezien,,erg leuk

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Jan de Boer zei het hier beneden prima: ..[ Hij had m.i. een betere bijdrage geleverd en een heel sterk signaal kunnen afgeven door gewoon eerlijk te zijn en een statement te maken als; Luister ik ben gekke Henkie niet. Wilders is een idioot, maar zo een leven zonder privacy gun je niemand en doe ik dus mijn gezin niet aan. ].. Dat vreemde gedraai van Maassen in P&W was buitengewoon ongeloofwaardig. Hij vindt wel/niet/soms dat je alles mag zeggen van een geloof maar het is soms leuk/niet leuk/niet verstandig/beter dat mensen dan een spuitje krijgen. Het zweet stond bij hem op het behaarde voorhoofd.

1 Reactie
ArjanPahlplatz
ArjanPahlplatz7 jan. 2013 - 18:39

Op het moment dat ie dat inderdaad had toegegeven boek je als samenleving vooruitgang... Maar helaas..gemiste kans.

rgeurtsen
rgeurtsen7 jan. 2013 - 18:39

Het was een hele rare discussie bij p&w, en hier op joop.nl wat is hemelsnaam is de relevantie van een onbehouwen speurtocht van Jeroen Pauw naar de belemmeringen door de Islam die Theo Maassen zou moeten voelen bij het maken van grappen. Zoals Theo al snel aan gaf wilde hij de blinde vlekken van onszelf aanpakken, dat vind hij veel leuker. De rest van de tafelwas het met hem eens en vond het een vreemde manier van doorvragen. Maar Jeroen Pauw wilde gelijk hebben, met zijn rancuneuze opvattingen over immigranten en buschauffeurs. Helaas mag dat niet benoemd worden. Nee, we gaan lekker weer islam bashen -- P&W en Joop.nl op zijn meest infantielst. Helaas deed Paul Witteman er ook nog aan mee, in plaats van rustig achterover te leunen en aan te voelen dat zijn redactie en regisseur niet zo'n verstandige insteek hadden gekozen. Het is niet relevant of Theo Maassen last heeft van de Islam, belangrijk onderwerp in zijn performance is dat mensen misschien hebben kunnen leren dat populisme en de roep om een leider een hele zieke domme houding is. En daar hoort ook bij roepen dat een busschauffeur geen staatsman kan zijn in een democratie en waarschijnlijk wel iemand van 'zijn' eigen soort. Zum Kotzen... vanavond de herhaling van Theo Maassen op uitzending gemist, i.p.v. de hufterigheid van talkshow-master Jeroen Pauw. U begrijpt ik vind Jeroen Pauw en theo Maassen allebei prima peren, maar het gedrag van de één is de VARA onwaardig en de ander past prima. Aan u de keuze.

1 Reactie
JandeBoer2
JandeBoer27 jan. 2013 - 18:39

Mooie reactie Rob.

[verwijderd]
[verwijderd]7 jan. 2013 - 18:39

Mooie reactie http://www.elsevier.nl/Cultuur--Televisie/blogs/2013/1/Theo-Maassen-geef-toe-je-bent-te-laf-om-het-over-de-islam-te-hebben-1142264W/

1 Reactie
bob b.
bob b.7 jan. 2013 - 18:39

Afschuwelijk artikel en het tekent je dat je het daar mee eens bent. In wat voor wereld zijn we in godsnaam terecht gekomen als anderen gaan bepalen of de grappen die we maken wel grof en kwetsend genoeg zijn voor moslims. En iemand voor laf wordt uitgemaakt als hij niet ver genoeg gaat. Zijn moslims soms gedegradeerd tot nationaal symbool van onze haat- en onlustgevoelens en dus verplicht onderwerlp van de hardste en gemeenste spot? Daar lijkt het wel op. Dit heeft niets met vrije meningsuiting te maken maar alles met moslimhaat. Geef het toch gewoon toe. Dit is een hele enge vorm van politiek bedrijven. Bovendien betekent vrije meningsuiting dat je zelf mag weten wat je wel of niet wil zeggen.