Joop

Maakt Teeven Mauro weer blij?

  •  
21-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Mauro_tranen_300.jpg
Kabinet maakt criteria 'kinderpardon' bekend ... Teeven hoopvol voor Mauro
De uitgeprocedeerde Mauro krijgt waarschijnlijk toch een verblijfsvergunning. Staatssecretaris Teeven zei vrijdagavond dat hij verwacht dat de Angolees Mauro voldoet aan de voorwaarden van het Kinderpardon die het kabinet vrijdagavond bekend heeft gemaakt.
Asielzoekende kinderen tot 18 jaar en andere leden van hun gezin die zeker 5 jaar in Nederland zijn mogen onder bepaalde voorwaarden blijven. Voor deze kinderen komt een tijdelijke regeling en een definitieve regeling.
De Volkskrant schrijft:
De overgangsregeling geldt voor kinderen die nu al meer dan 5 jaar in Nederland zijn en op 29 oktober van dit jaar jonger waren dan 21 jaar. Daarnaast krijgen mensen die een tijdelijke verblijfsvergunning hebben op medische gronden of voor een studie de mogelijkheid om die eenmalig om te zetten in een reguliere vergunning.
Teeven schat in dat zo’n 800 kinderen van de regeling profiteren samen met een aantal van hun familieleden.  Voor Mauro betekent het waarschijnlijk dat hij een visum krijgt om zijn studie af te maken.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (21)

JoopSchouten
JoopSchouten21 dec. 2012 - 19:30

Klinkt positief in eerste instantie. Maar 'een vergunning' ? Tweederangs burger dus... Na zijn studie moet hij weg. Ik krijg een vieze bijsmaak.

dollen
dollen21 dec. 2012 - 19:30

en dat alles om weer stemmen te winnen,,van kijk we zijn zo goed he de vvd liberale club, dat had toen moeten gebeuren,,toe hun ook aan de macht waren,toch. maar er zit zoals bij de vvd altijd is een vieze adder in het gras. we horen het wel weer,, het zal zoals gewoon is wel weer 1-2-10 jaren terug gepland zijn, net als bij de grenzen open voor die ,die geen spat nederlands kunnen,en dat zijn er tig duizenden meer als die paar jongeren, maar aan die 800 jongeren valt natuurlijk niets te verdienen,, en aan allogtonen uit het oosten valt de helft van elk cao te vangen,en meer, en dat is ook al jaren terug gepland.

rgeurtsen
rgeurtsen21 dec. 2012 - 19:30

Mooi zo. Dit had best snelle gekund, Teeven is vast onder druk gezet. Overigens het gaat helemaal niet om Mauro, jammer dat hij genoemd wordt, de redactie zo te prijzen zijn als zij het fatsoenlijke aan deze regeling zou hebben benadrukt, en niet die verdomde onderbuik...

lancelot2
lancelot221 dec. 2012 - 19:30

En dit alles onder druk van de PVDA. Weet u het nog?? kabinet Balk4, pvda,cda en cu?? Toen was er ook een pardonnetje, en zovele daar voor en nu het blijkt ook er na. Frappant nietwaar? Wat zijn de kosten??

holstein7
holstein721 dec. 2012 - 19:30

laat de zielige asielzoekers tot ons komen...

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 dec. 2012 - 19:30

Wie is Mauro??

Klungel2
Klungel221 dec. 2012 - 19:30

Weer zo een die goede sier wil maken over de rug van die arme Mauro. Misselijkmakend....

Jantje68
Jantje6821 dec. 2012 - 19:30

Een dramatische dag hoe men dit zo vlak voor de Kerst nog ff door drukt. De sluizen staan weer open. Even vijf jaar zien te rekken met een leger advocaten en daar gaan we weer. Maar vijf jaar is maar een getal. Ook voor minder lange gevallen worden uitzonderingen gemaakt. Ach ja, waarom ook niet gewoon iedereen.

1 Reactie
Voice
Voice21 dec. 2012 - 19:30

Ben ik helemaal met u eens. Overal moet bezuinigd worden. Iedereen moet opletten op de centen. Zowel bij de overheid als in de particuliere sector vervliegen de banen, alsof het stikstof is. Maar we geven wel weer duizenden mensen een verblijfsvergunning, die nooit ook maar iets hebben bijgedragen en die met slimmen tactieken van advocaten en mensenhandelaren, nu toch een verblijfsvergunning hebben ge-, verkregen. Daar mag je dan trots op zijn. Die moeder van Mauro, heeft nu een goudmijntje in NL, precies wat zij wilde. Gefeliciteerd! En ik beken mijn (ons) verlies t.o.v. diegene die voor waren, die hebben weer gewonnen. Ook gefeliciteerd!

FransLenaen
FransLenaen21 dec. 2012 - 19:30

Voor Mauro mooi, maar het is wel een beloning voor zich willens en wetens niet aan de wet willen houden.

2 Reacties
Candide2
Candide221 dec. 2012 - 19:30

'Voor Mauro mooi, maar het is wel een beloning voor zich willens en wetens niet aan de wet willen houden.' Wat voor verschrikkelijk misdrijf heeft hij dan bij gepleegd? Tasjes geroofd, vrouwen aangerand, juweliers overvallen of iemand vermoord wellicht? Inderdaad zat hij in een draaideur, maar niet als crimineel.

Voice
Voice21 dec. 2012 - 19:30

Nee, in principe is Mauro niet diegene, die er schuldig aan is, maar mensen zoals Zenn, die alles uit de kast halen, om zulke mensen te laten blijven, met elke juridische mogelijkheid, foefjes enz. Er zijn gewoon mensen, net zoals rijken, die er alles aan zullen doen, om zich niet aan de normaal redelijk grenzende regels te houden. Daarom zijn er ook zoveel asieladvocaten en belastingadviseurs. Ze hebben allemaal in belang, dat is hun eigen.

elise1964
elise196421 dec. 2012 - 19:30

Belachelijk heel dat asiel en vreemdelingenbeleid! Je laat iemand binnen of je laat hem niet binnen! Het moet gewoon niet mogelijk zijn om dat proces 10 jaar te rekken. Dan krijg je altijd mensonterende situaties zoals kinderen die compleet hier opgegroeid en opgevoed zijn.Em dan naar een vreemd land terug moeten.Dat kan gewoon niet. Dus ook hier geldt : zachte heelmeesters.....

1 Reactie
BasVV
BasVV21 dec. 2012 - 19:30

Er bestaat een verschil tussen opgroeien en opvoeden. De door hun eigen ouders opgevoede kinderen hebben hoogstwaarschijnlijk een opvoeding in de stijl en taal van het herkomstland gehad. Simpelweg omdat hun ouders daar vandaan komen. Dat ze hier opgroeien, naar school gaan en ook nederlands spreken zegt niets over de mate van integratie. En ook niet over de flexibiliteit om naar het land van herkomst terug te keren. De wereld zit vol kinderen van ouders die een aantal jaren in een ander land wonen en werken.

[verwijderd]
[verwijderd]21 dec. 2012 - 19:30

Egocentrisch gedram en tijdrekken loont.. fout signaal. Oplossing ligt voortaan in korte asielprocedures en - nog liever- opvang vluchtelingen in eigen regio.

1 Reactie
Candide2
Candide221 dec. 2012 - 19:30

'...nog liever- opvang vluchtelingen in eigen regio.' Dat IS de gangbare praktijk en dat kun je weten als je het nieuws volgt. Onder andere de UHNCR houdt zich bezig met vluchtelingen, ontheemden e.a. http://www.unhcr.nl/over-unhcr/cijfers-in-een-oogopslag.html?L=0 Syrische vluchtelingen in de regio (Libanon) http://www.metronieuws.nl/nieuws/overal-gehoest-in-vluchtelingenkamp-syriers-in-libanon/SrZllm!bQTCWIgKwcPIk/ Vluchtelingen uit Oost-Kongo opgevangen in de regio http://www.artsenzondergrenzen.nl/over-ons/nieuwsarchief/update-oost-congo.aspx Tibetaanse vluchtelingen in de regio http://www.pranaplanet.com/paginas/projecten/vluchtelingenkamp.html Birmese vluchtelingen in de regio http://www.thailandblog.nl/nieuws/suu-kyi-bezoekt-karenvluchtelingen-thailand-video/ Vluchtelingen in de regio http://www.youtube.com/watch?v=F50rB_15NJ0 http://www.youtube.com/watch?v=pORFgeJ8ub4 http://www.youtube.com/watch?v=NL42cnEwulc

[verwijderd]
[verwijderd]21 dec. 2012 - 19:30

Nee zen, deze criminele praktijken staan op de naam van Marokkanen en Antillianen.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 dec. 2012 - 19:30

Wilders papegaai in gerries kooi.

Candide2
Candide221 dec. 2012 - 19:30

WAAR heb je het nu weer over?

[verwijderd]
[verwijderd]21 dec. 2012 - 19:30

Totaal niks met Wilders mostafa. Ik ben geen meeloper. Ik constateerde de problemen al voor Wilders. En ik hang ook niks aan.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 dec. 2012 - 19:30

Maar je bent wel ook een '' Ze-ist''.