Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: ‘Boeren hebben een punt, Schiphol moet ook halveren’

Luchthaven heeft geen natuurvergunning... ‘Reizigers vertrekken nu van een illegaal opererend Schiphol’
Joop

'Maak Antwerpen de hoofdstad van Forum voor Democratie-land'

  •  
28-12-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
141 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Marcel van Roosmalen is gevraagd zijn columns wat positiever te laten klinken. Oplossingsgerichter zeg maar. Nou, hij weet wel een oplossing voor alle ergernis en ellende die hem in dit land tergt.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

The Apple
The Apple30 dec. 2021 - 14:52

De mensen die de humor van Marcel van Roosmalen letterlijk nemen laten zich weer eens van hun beste kant zien.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin31 dec. 2021 - 14:57

Ik neem niets letterlijk!

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 dec. 2021 - 4:51

Die Marcel "Op het station van Breda probeerden honderden mensen de Intercity Direct van 10.42 uur naar Antwerpen en Brussel te nemen. De trein, die vanuit Amsterdam kwam, zat al flink vol waardoor veel reizigers in Breda niet meer konden opstappen."

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin30 dec. 2021 - 4:54

Martin Bosma PVV, geboren in Wormer.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 dec. 2021 - 5:42

Dit laatste voor de reageerders.

Zwerfstein
Zwerfstein29 dec. 2021 - 8:21

Dat hij nog energie heeft om deze column voor te lezen, hij was toch zo moe van Omtzigt?

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...29 dec. 2021 - 7:43

Precies. Landgenoten van beneden de rivieren zijn egocentrische en mentaal suboptimale landgenoten [vieren immers carnaval], stemmen overwegend FvD of PVV en hebben lak aan alles.

2 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine29 dec. 2021 - 10:07

Ach, sommige mensen hebben nou eenmaal behoefte aan een groep om de schuld te geven, de ongevaccineerden, de wintersporters, de shoppers, de Brabanders, de VVD-ers, de boeren, beleggers, multinationals, etc, etc. Lees dit forum en je vind voorbeelden genoeg. Linkse mensen zijn hierin niet anders dan rechtse mensen, zeker in tijden van crisis.

LHTJ
LHTJ31 dec. 2021 - 18:45

We hebben in het zuiden een ding gemeen met de randstad, namelijk dat we smakelijk lachend kijken naar de ander, schuddebuikend van zoveel onnozelheid, verbaasd over het gedrag en vaak geïrriteerd als het voor je neus plaatsvindt. lach jij lekker om carnaval, dat mag. Ik neem je niet kwalijk dat je die traditie en cultuur niet begrijpt. Ik lach me op mijn beurt tranen over de wangen om de enorme drang om je 8 euro kostende havermelk cappuccino met een paar kekke hashtags op instagram of twitter te pleuren. Klein landje maar toch zoveel culturen en verschillen en talen. Sommige provincialen hebben wel eens onbegrip voor de gebruiken van Nederlanders die van buiten Nederland komen, dat is kortzichtig. Sommige randstedelingen hebben wel eens onbegrip voor de gebruiken van Nederlanders die van buiten de randstad komen, dat is kortzichtig. Sommige Nederlanders kijken met verbazing naar die geweldige profileringsdrang in de G4. Dat is echt lachen als je dat gedrag goed analyseert, niet fout ofzo, maar gewoon supergrappig.

Eric Minnens
Eric Minnens29 dec. 2021 - 7:39

Ik zie (MvR) Marcel van Roosmalen als een soort overtreffende trap van (MvR) Maarten van Rossum. Maarten maakt ook graag ironische, sarcastische of cynische grappen. Marcel echter maakt ze alleen maar.

2 Reacties
Norsemen
Norsemen29 dec. 2021 - 7:40

Daar kan ik wel in mee gaan. Beide slaan de plank ook bijna altijd raak.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 dec. 2021 - 15:10

Al was het maar dat vooral de Noorderlingen naar Antwerpen gaan, vooral Amsterdammers. De trein zit er vol mee!

Nyarlathotep
Nyarlathotep29 dec. 2021 - 6:54

Opvallend hoe het steeds weer acceptabel blijkt om Brabant en de Brabanders af te zeiken. Doe dat met een willekeurige andere minderheid en je wordt beschuldigd van haat en fobie.

13 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens29 dec. 2021 - 9:59

@Nyarlahotep Je bedoelt Blokkeerfriezen? Republiek-Amsterdammers? PVV'ers? FvD'ers? Antivaxxers? Urkers? Bible-belters? SGP'ers? SP'ers? Groenlinksers? Moslims? Christenen? Bozewittemannen? Bij1'ers? ZP-aanhangers? Daar mag niet ongestraft op gescholden worden? En op Brabanders wel? Of bedoel Minderminder-minderheden? Dan heb je gelijk. Maar dat is dan ook juridisch vastgelegd.

Eric Minnens
Eric Minnens29 dec. 2021 - 10:07

PS Het is allemaal net zo lang als het breed is. Brabanders ondergaan mijns inziens echt geen speciale behandeling.

Nyarlathotep
Nyarlathotep29 dec. 2021 - 10:55

Eric. Vergelijkt U Brabanders nu met fascisten en ander gespuis? Met uw opmerking over minder-minderheden wekt u wel die suggestie.

Eric Minnens
Eric Minnens29 dec. 2021 - 11:40

@Nyarlathotep Nee. Ik bedoel: alleen op Marokkanen mag je bij mijn weten 'officieel' niet schelden, in de context van het Wilders-proces. Verder ligt alles open (afgezien van racisme). En worden Brabanders dus over dezelfde kam geschoren als willekeurig welke andere Nederlandse minderheidsgroep.

Zandb
Zandb29 dec. 2021 - 11:41

hotep En in bepaalde gevallen is dat ook zeer terecht: "Doe dat met een willekeurige andere minderheid en je wordt beschuldigd van haat en fobie." Het ligt er maar aaqn hoe je zoiets doet en niet wie het betreft. Verder beweert u met droge ogen, dat de minderheid waar Wilders op doelde, bestaat uit fascisten en ander gespuis. Juist daarom is Wilders, terecht, veroordeeld. Ter uwer informatie: Je mag aangaande willekeurig welke groep geen plannen presenteren om er daar meer minder van te doen zijn. Zo veel hebben Wilders en als overtreffende trap de Nazi- en andere dictaturen u toch wel geleerd, mag ik hopen!

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout29 dec. 2021 - 12:22

Tja Nyar, ik hoor de de Friezen en de Groningers er ook al over klagen dat hunnie in de Randstad hen afserveren. Misschien moeten de provincialen, vooral die in het zuiden, hun boerse geknauw eens afleren, en op taalcursus Accentloos ABN voor kinkels.

DaanOuwens
DaanOuwens29 dec. 2021 - 18:09

@ Nyarlahotep Jij schrijft: Vergelijkt U Brabanders nu met fascisten en ander gespuis? Dus: Je bedoelt Blokkeerfriezen? Republiek-Amsterdammers? PVV’ers? FvD’ers? Antivaxxers? Urkers? Bible-belters? SGP’ers? SP’ers? Groenlinksers? Moslims? Christenen? Bozewittemannen? Bij1’ers? ZP-aanhangers? Dus dat is volgens jou allemaal gespuis? Dan zie ik niet in waarom je Brabanders niet af mag zeiken. Als jij jezelf ziet als exemplarisch voor alle Brabanders is daar alle reden voor.

Minoes&tuin
Minoes&tuin30 dec. 2021 - 4:08

Marcel zijn moeder kwam zelf uit Oirschot, was een Brabantse.

Rechtvznraap
Rechtvznraap30 dec. 2021 - 8:38

Moet je gewoon boven blijven staan Nyar. Die reacties kan je alleen van randstedelingen verwachten. Kijk alleen maar eens naar die reactie van Eric Minnens. Wat een klein mannetje zeg.

Rechtvznraap
Rechtvznraap30 dec. 2021 - 8:39

Bedoel Hannes Acherhour. Sorry Eric…

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout30 dec. 2021 - 11:52

@Rechtvrznraap Een beetje humor is altijd ver te zoeken bij rechtse reaguurders hier. Dat soort rechts komt hier om zich te laten kwètsen. https://www.youtube.com/watch?v=csN4BDFrgGc

DaanOuwens
DaanOuwens30 dec. 2021 - 17:05

@ Rechtvznraap Jij schrijft: Moet je gewoon boven blijven staan Nyar. Gezien je reactie lig je er diep onder. Want: Die reacties kan je alleen van randstedelingen verwachten. Dan heb je ieder recht van spreken zelf ingeleverd. Wat ben jij een klein mannetje.

Nyarlathotep
Nyarlathotep31 dec. 2021 - 9:17

Daan, ik schreef: "Vergelijkt U Brabanders nu met fascisten en ander gespuis? Met uw opmerking over minder-minderheden wekt u wel die suggestie." Daarmee doelende op de minder-minder-minder vergelijking. Immers alle Brabanders van het land zaten in dat zaaltje, toch? En de verdere reacties over onverstaanbare kinkels e.d. van de beschaafde goegemeente alhier bewijzen maar weer eens mijn stelling. Prettige dag verder, of zoals wij zeggen: "Oudoe eej kulleke!"

adriek
adriek28 dec. 2021 - 21:49

Forumland? Maar de slavernij is toch afgeschaft? Wie moet het werk dan doen? Baudetstemmers, of halen ze buitenlanders binnen voor al het zware, vuile en onaangename werk? Dat gaan Baudetaanhangers natuurlijk niet zelf doen...

gimli55
gimli5528 dec. 2021 - 20:34

Ik denk dat juist talloze gevaccineerden met hun QR code de straten bevolken van Antwerpen, en dat zijn niet automatisch de aanhangers van de FVD en Engel. Een oplossing moet wel iets van waarheid bevatten.

3 Reacties
mijn-mening
mijn-mening29 dec. 2021 - 7:39

Ik denk? Enig bewijs hiervoor, of gewoon een onzinnige aanname waar we niets aan hebben.

gimli55
gimli5529 dec. 2021 - 10:04

Lever maar het bewijs voor het tegendeel, of is dat een onzinnige aanname? Om de grens over te mogen gaan, is volgens mij een QR code noodzakelijk. De "wappies" hebben niet de beschikking over en QR code, derhalve is mijn mening met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid juist. De "wappies" blijven gewoon thuis en juist de onkwetsbaar geachte gevaccineerde medemens met een QR code zorgt voor de groei van besmettingen, die denken veilig te zijn. Je kunt met cirkel redenaties alles als waar poneren, en dat geldt voor beide zijden. Waarschijnlijk zal het een mix van factoren zijn.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 jan. 2022 - 5:17

In ieder geval is er volgens mij een QR code nodig om de restaurants etc. binnen te komen. Daar wordt zelfs daar beter op gecontroleerd.