Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

M.I.A. richt zich tot Arabische meiden

  •  
04-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mia_300_01.jpg
'Live fast, die young, bad girls do it well'
De Britse rapper M.I.A. maakte een video waarin het Arabische fenomeen hagwalah voorkomt, oftewel spectaculair driften en stunten met auto’s. De clip lijkt zich af te spelen in Saoedi-Arabië, het land waar vrouwen vorig jaar in opstand kwamen omdat ze van de religieuze kliek geen auto mogen rijden.
In werkelijkheid werd de clip overigens geschoten in het Marokkaanse Ouarzazate door regisseur Romain Gavras met wie ze eerder de spraakmakende video  Born Free opnam.
YouTube staat vol met hagwalah-clips, zoals deze , waarin levensgevaarlijke toeren worden uitgehaald. De politiek nogal uitgesproken M.I.A. combineert als een soort 21e-eeuwse Madonna die typische mannenhobby nu met vrouwenemancipatie.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

JAWEH
JAWEH4 feb. 2012 - 18:57

M.I.A. is coming back with power power!! Mooie come back na een wat ontoegankelijke derde cd. Tien keer beter dan madonna en gaga. Samen met Santigold de leading ladies of female adult pop music..

[verwijderd]
[verwijderd]4 feb. 2012 - 18:57

Dure clip zo te zien.

1 Reactie
harryo2
harryo24 feb. 2012 - 18:57

'Duur' is een relatief begrip, dr., het is maar een mening.

ANRandy
ANRandy4 feb. 2012 - 18:57

Dit is wat nodig is. De steile moslims zullen steeds meer wilde rebelse meiden zien die het zat zijn, die een voorkeur hebben voor vrijgevochten jongens die hen als gelijke terzijde staan. En dus niet van die types die alleen Westerse meiden als alleen voor hen toegestaan speelgoed zien, om later, heel hypocriet, alsnog een braaf maagdelijk moslimmeisje te nemen. Deze meiden willen eveneens spelen, met een ander type jongen, die er momenteel nog niet al te veel in de moslimwereld zijn, wat dus een mooie gelegenheid biedt aan de wat vrijere autochtone jongens e.a. Dit is hetzelfde als in de sixties die steile christenen overkwam. Hugo Brand Corstius en zijn vrienden zal ze wel het liefst willen stenigen.

1 Reactie
ANRandy
ANRandy4 feb. 2012 - 18:57

Sorry Jelle dus, al is die Hugo ook een ..... Niet meneer Swaab?