Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Lukashenko en zijn relatie tot Putin

  •  
12-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
201208-1500pixels-Lukashenko-en-Putin

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

Bouwman2
Bouwman212 dec. 2020 - 13:30

Het zit iets ingewikkelder, enerzijds nationalisme, anderzijds afhankelijkheid van moedertje Rusland. . Dat hebben de Oekraïne, en ook wel Polen deels, gemeen met de Belarus. In elk geval meer, veel meer dan de cartoon wil leren. Het is balanceren. op het koord in plaats van een beetje stampen op een gevoelige draad. .

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman213 dec. 2020 - 15:13

Ik zei hopellijk niet voor niets dat de kwestie gecompliceerd is. Ook de houding ten beide Visegrad landen ten opzichte van de EU is ingewikkeld. Voor Polen heb ik veel begrip, ze zijn altijd gemangeld tussen ideologieën uit het westen en het oosten. Polen is op de kaartt een heel stuk naar links gewandeld. Maar de Polen willen voor heen goud uit de EU. En dat zelfde held voor Hongaren., hoewel zij naar nazi Duitsland en het Italië van Mussoline lonkten. Er bestaat nog een foto van admiraal (sic) Horthy met Hitler samen op de achterbank, van 80 jaar terug. . Voor Hongarije kan ik dus minder begrip opbrengen, en voor het Groot Hongarije ideaal ook niet. Maar desondanks: ook Hongarije willen in de EU blijven Vogens mij is dat omdat ze wel het geld maar niet de waarden van de EU. willen om armen. Het verschijnsel van de lelijke, ongemanierde patser waar sommigen gek op zijn. Ook dat is begrijpelijk, maar of het wel zo ethisch is ? Kortom; je versimpelt iets dat zeer complex is.

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9312 dec. 2020 - 13:14

Momenteel met de protesten misschien wel maar Lukashenko en Putin was geen warme vriendschip.

4 Reacties
Sailor2
Sailor212 dec. 2020 - 13:37

Vriendschap, vriendschap dat maakt niks uit. Feit is dat Lukashenko de voeten van Putin hard moet blijven kussen. Er is geen weg terug.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde12 dec. 2020 - 14:39

Rechtdoorzee, er was ook bepaald geen warme band tussen Janoekovytsj en Poetin. Eerder net als in Belarus een afhankelijkheidsrelatie. Het is in beide gevallen een kwestie van proberen los te komen van de maffiabaas. Hij biedt bescherming tegen de buitenwereld maar wringt je tegelijk uit.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 dec. 2020 - 17:11

Ach ja @Sailor Net als dat Trumps voeten ook nog niet droog geworden zijn van alle kusjes van de EU-landen

Bouwman2
Bouwman213 dec. 2020 - 15:21

Salor sailor, je doet me de doodsteek aan. Dat zong onze ( geweldige) poetsvrouw altijd bij het ramen lappen. Je besft niet de spagaat van Lukashenko. noch van de positie van Poetin. Wie recht door zee hemelsbreed wil gaan, komt soms op een zandbank terecht hoor.