Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Louisa Janssen en SP Jongeren protesteren met schlager tegen rente op studieschulden

  •  
25-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1170 keer bekeken
  •  

Zangeres en realityster Louisa Janssen heeft samen met de SP Jonger het lied ‘Leen!’ opgenomen, een satirische versie van de André Hazes jr klassieker Leef! De schlager richt zich tegen de verhoging van de rente op de studieschulden en steekt de draak met voormalig onderwijsminister Jet Bussemaker die het leenstelsel tijdens de regeerperiode van Rutte II doorvoerde.

Voorzitter van SP Jongeren en nummer 10 op de kandidatenlijst voor de SP Bastiaan Meijer zegt in een persverklaring: ‘Eerst werden we gebruikt als proefkonijnen bij het leenstelsel dat werd ingevoerd door VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Nadat dit volledig mislukte kregen we nauwelijks compensatie voor alle schulden die we hebben moeten maken. En nu is dit demissionaire kabinet van plan om studenten nog harder te pakken door de rente te verhogen. Dat pikken we niet.’ 

De Tweede Kamer stemt donderdag over een voorstel van de SP en D66 om de rente voor studenten van de schuldengeneratie op 0% te zetten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.