Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Londenaren massaal de straat op om te protesteren tegen Trump

  •  
13-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-07-13 om 22.34.09
In Londen zijn vrijdag mensen massaal de straat op te gaan om te protesteren tegen het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump. Britse media melden op basis van cijfers van Stop Trump , de organisator van de acties, dat er zo’n 250.000 demonstranten waren. Nieuwszender CNBC schatte eerder op de dag de opkomst lager in: tussen de 50.000 en 100.000 mensen.
Trump is momenteel bezig aan een vierdaags bezoek aan het Verenigd Koninkrijk, zijn eerste staatsbezoek sinds hij het Witte Huis betrad. De demonstratie van vrijdag was pas de eerste. Door het hele land staan er voor de rest van het weekend nog zo’n zestig gepland.
Tijdens de demonstratie droegen mensen protestborden bij zich met teksten als ‘Dump Trump’ en ‘Bouw bruggen, geen muren’. Het meest in het oog sprong de enorme ballon van een baby Trump, gewikkeld in een luier en met heel kleine handjes. Voor die ballon was speciaal toestemming aangevraagd.
Een van de sprekers tijdens de demonstratie was Labour-leider Jeremy Corbyn. ‘We maken hier gebruik van ons demonstratierecht, onze vrijheid van meningsuiting,’ sprak Corbyn de menigte toe. ‘We demonstreren voor ons recht op een wereld die niet wordt verdeeld door misogynie, racisme en haat.’
Donderdag had Trump in een interview met tabloid The Sun gezegd Londen te zullen mijden dit weekend, omdat hij zich er ‘niet welkom’ voelde. ‘Voorheen hield ik van Londen,’ zei Trump. ‘Ik ben er lang niet geweest, maar als je ze laten voelen dat je niet welkom bent, waarom zou ik er dan nu naartoe gaan? Als ze ballonnen oplaten om me niet welkom te laten voelen, dan is er geen reden voor mij om naar Londen te gaan.’
Gelukkig voor Trump is er tijdens zijn staatsbezoek rekening gehouden met zijn gekneusde ego. Zowel de ontmoeting met premier Theresa May, als met koningin Elizabeth stonden gepland op locaties buiten de hoofdstad.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.