Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lokale VVD-leider is tegen Keti Koti-evenement: 'Slavernij heeft ons ook veel welvaart gebracht'

  •  
01-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
7647 keer bekeken
  •  
4514850902_aa10b27f0c_o

Verbijstering alom op sociale media vanwege de uitspraken van Yola Hopmans, leider van de VVD in Rheden. De Volkskrant publiceert een reportage over het plan om in de Gelderse gemeente een Keti Koti-evenement te organiseren. In de gemeente ligt een landgoed dat gefinancierd is met de inkomsten uit een Surinaamse plantage die draaide op slavernij. De plaatselijke PvdA stelde daarom voor een Keti Koti-bijeenkomst te organiseren om de burgers te informeren over de sporen van de slavernij die tot op de dag van vandaag in alle hoeken en gaten van de samenleving doordringen. De VVD wilde dat niet, schrijft De Volkskrant:

Yola Hopmans, aanvoerder van de lokale VVD, is beduidend minder enthousiast over het initiatief van Noorman en stemde dan ook tegen. ‘In mijn omgeving vraagt iedereen zich af of er geen belangrijkere dingen zijn waar we onze tijd aan moeten besteden,’ zegt ze. Daar heeft Hopmans zelf wel een antwoord op: ‘Je moet de dingen in hun tijd zien. Daarmee wil ik de slavernij niet goedpraten, maar we moeten ook door. Bovendien moeten we niet vergeten dat de slavernij ons ook veel welvaart heeft gebracht.’

Haar verklaring wordt met verbijstering gedeeld.

Yola Hopmans is in het dagelijks leven mediacoach en presenteert zichzelf onder meer met 'Slim met media'. In 2020 kwam ze ook al eens in het nieuws omdat ze een geheime mail met de afspraak van haar coalitie om de oppositie te dwarsbomen per ongeluk naar alle oppositiepartijen stuurde. Dat noemde ze "een beetje dom".

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.