Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Liverpool-trainer Jürgen Klopp reageert briljant op corona-vraag

  •  
04-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
jurgenklopp
Met Covid-19 is het een beetje als met het EK of WK voetbal. Van het ene op het andere moment is iedereen deskundig. Uitzondering op deze regel vormt Liverpool-trainer Jürgen Klopp, die weliswaar het nodige weet over voetbal maar zich allesbehalve een autoriteit waant op het gebied van het nieuwe coronavirus.
Op een vraag van een journalist over het coronavirus reageert de sympathieke Duitser dan ook precies zoals je hoopt. “Wat me niet bevalt, is dat er wordt gedaan alsof de mening van een voetbaltrainer ertoe doet. Het is niet belangrijk wat beroemde mensen zeggen. Niet ik, maar mensen met verstand van zaken moeten hier iets over zeggen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (22)

Eric Minnens
Eric Minnens5 mrt. 2020 - 8:04

Dat komt, iedereen heeft verstand van voetbal. Dus omgekeer denkt zo'n journaillist dan dat iedere voetballer (of voetbaltrainer) wel verstand moet hebben van alles.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mrt. 2020 - 7:48

Kun je over het corona-virus überhaupt een mening hebben? Het is er en dat is het! Het is zoals het is en het komt zoals het komt! Je hebt alleen jezelf in de hand! Ik laat me verder de kop niet gek maken!

1 Reactie
Libertain
Libertain6 mrt. 2020 - 8:01

@Minoes, wij hebben nog altijd een mening over alles, derhalve hebben we geen specialisten nodig om ons te vertellen hoe het vork in het steel zit, toch?

wegmetons
wegmetons4 mrt. 2020 - 20:34

Prima reactie, laat medische zaken lekker over aan medisch professionals. Laat die vertellen wat er moet gebeuren in zulk soort zaken. Uiteraard in overleg met de autoriteiten, je kan natuurlijk niet zomaar een gebied afsluiten. Daar heb je ook de politie bij nodig natuurlijk. Mensen maken elkaar bang. Natuurlijk is het een vervelend griepvirus en is het een gevaarlijkere griep als de gebruikelijke griepjes die je kan krijgen in de winter maar al die commotie er om. Laat de autoriteiten hun werk doen, doe er af en toe verslag van en meld het als er iets serieus is (zoals bijvoorbeeld dat een gebied in quarantaine moet) maar serieus, een liveblog over een griepvirus?

RaymondenJoop
RaymondenJoop4 mrt. 2020 - 18:44

Hij bedoeld die meneer van het RIVM Carnavallen doe je in een groepje

Peterrr2
Peterrr24 mrt. 2020 - 17:44

Het is inderdaad een prachtige, maar vooral een zeer weldoordachte reactie.

3 Reacties
Starter2
Starter25 mrt. 2020 - 9:20

Dat is maar de vraag. Als zijn stadion in de brand staat en een journalist vraagt hem of dat wellicht consequenties heeft voor zijn team dan zegt hij toch ook niet, vraag maar aan de brandweer. De vraag is volledig legitiem. Het antwoord is misschien gevat maar slaat de plank volledig mis. Blijft staan dat het een uitstekende trainer is.

Eric Minnens
Eric Minnens5 mrt. 2020 - 13:37

@Starter Maar zijn stadion staat niet in de brand. De vraag zou gaan over de KANS dat het stadion in de fik vliegt. En dat kun je toch maar beter aan de brandweer vragen.

Starter2
Starter25 mrt. 2020 - 14:33

Nee Eric, Dan zou de vraag anders luiden. Wat als er een virus uitbraak plaats vindt, wat heeft dat voor consquenties. Nu is de uitbraak daar en er wordt gevraagd naar de consequenties voor zijn team. Die zullen er zeker zijn. Bijvoorbeeld reis beperkingen. Dan kan hij wel roepen ik ben geen dokter maar hij gaat wel over z’n team. Nogmaals de vraag was gewoon relevant.

Prietpraat2
Prietpraat24 mrt. 2020 - 17:04

Als iedereen denkt zoals hij, kun je het halve Internet wel afschaffen. Kunnen we gewoon weer in de kroeg slap ouwehoeren en overal een mening over hebben. Wel zo gezellig ook.

Tom Meijer
Tom Meijer4 mrt. 2020 - 15:12

Meneer Klop. Nooit van gehoord.

2 Reacties
madbako
madbako4 mrt. 2020 - 16:42

Denk hij van jou ook niet.

Libertain
Libertain4 mrt. 2020 - 16:49

- Klop, klop! - Who's there? - The Corona-virus.

Libertain
Libertain4 mrt. 2020 - 13:57

Jürgen Klopp geeft weer blijk over heel veel gezond verstand te beschikken. Zijn enorme successen komen niet zomaar tevoorschijn.

Starter2
Starter24 mrt. 2020 - 13:51

Hoewel Klopp in de brede zin misschien gelijk heeft, is de vraag helemaal niet zo gek. Er wordt gevraagd naar de impact op het team of de club. Daar kan je best antwoord geven. Da's gewoon relevant als je eindverantwoordelijk bent. Klopp is een briljant trainer daar niet van. Liverpool eindelijk weer een keertje kampioen.

1 Reactie
Peterrr2
Peterrr24 mrt. 2020 - 17:46

Dan hadden ze die vraag toch beter aan één van de artsen bij de club kunnen stellen.

Freek3
Freek34 mrt. 2020 - 13:37

[Niet ik, maar mensen met verstand van zaken moeten hier iets over zeggen.] Ha ha, daar kan de huidige President van de VS nog flink wat van leren!

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde4 mrt. 2020 - 12:47

Ben sowieso een fan van Klopp, wat hij bij Liverpool doet is 'amazing', zoals de Britten zeggen.

Gi Raf
Gi Raf4 mrt. 2020 - 11:30

Precies. En de mensen met verstand van ''zaken'' weten ook wel dat er toch niet genoeg mondkapjes, virus testen, ziekenhuisbedden, personeel e.d. zijn om iedereen (en niet alleen de elite) die getroffen wordt te helpen of met preventie te zorgen dat het virus zich niet kan verspreiden. Dan is het wel zo ''zakelijk'' om te bedenken dat alleen zieken en ouderen aan het virus kapot gaan. Wat wil je nog meer? Mooie opruiming. Intussen laten we mensen die het virus ophalen in het buitenland ongecontroleerd terugkomen.

2 Reacties
badgast
badgast4 mrt. 2020 - 13:29

En niet gehinderd door enige relevante kennis spuit Kees, onder de schuilnaam Giraf, weer meer baarlijke nonsens. "alleen zieken en ouderen aan het virus kapot gaan". Zoals van Es (jawel, die van Jacobse) het al zei: "gelul van een dronken aardbei". Of bedoel je dat je eerst ziek wordt van het virus en er dan aan dood gaat? Want er zijn slachtoffers in alle leeftijdsgroepen, en veel daarvan hadden voordien niets onder de leden. Wanneer ga je fietsen, Kees?

vdbemt
vdbemt4 mrt. 2020 - 14:11

Ik mag hopen dat het virus dat jouw hersenen heeft aangetast, niet ook zo verspreid gaat worden als het Coronavirus.

msj_meijerink
msj_meijerink4 mrt. 2020 - 11:28

Geniaal van Jürgen, zo een dombo terug in zijn hok sturen. Zelfs ik heb er geen inhoudelijke mening over, want ik lees ook slechts de meningen in de media.