Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Linkse mensen haken af omdat media te veel ruimte bieden aan extreemrechts'

  •  
02-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6881 keer bekeken
  •  

Extreemrechts heeft de journalistiek in een wurggreep, schreef Trouw-columnist Emine Uğur zaterdag. Ze ging in op de tijdelijke verbanning van Geert Wilders op Twitter, of liever gezegd de reactie van parlementair journalist Dominique van der Heyde van Nieuwsuur die meteen voor hem in de bres sprong, ondanks dat ze niet wist waarom hij geschorst werd.

In het Mediaforum wordt gediscussieerd over de vraag of Uğur gelijk heeft. Volgens Wendelmoet Boersma, adjunct van Trouw, is er sinds Fortuyn wel degelijk sprake van een kramp bij de media. De vrees het rechts-populisme te negeren is zo groot dat er vanalles wordt uitgezonden en gepubliceerd. Daardoor zijn bedenkelijke opvattingen acceptabeler geworden.

Podcast-maker Elger van der Wel wijst op een ander gevolg. De mainstream media zijn zo bereidwillig in het doorgeven van extreemrechtse geluiden dat daardoor het linkse deel van het publiek afhaakt. Dat leidt tot nieuwsmijden want linkse media die deze burgers bedienen zijn in Nederland na de uiterst rechtse revolte van begin deze eeuw nog amper te vinden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.