Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Links verbond Rotterdam knapt alsnog door oude tweet NIDA

  •  
12-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
15704164853_541b825c8e_o

© CC-photo: Rick Ligthelm www.travelmag.com

Update 17:30:  Op twitter laat GroenLinks-fractievoorzitter Judith Bokhoven weten geen vertrouwen meer te hebben in de opstelling van NIDA. NIDA heeft volgens Bokhoven in tegenstelling tot gemaakte afspraken onvoldoende afstand genomen van de tweet en ze ziet geen plek meer voor de partij in het linkse verbond.
Eerder:
De Rotterdamse politieke partij NIDA is in opspraak geraakt door een door Nieuwsuur opgerakelde oude tweet. In de tweet uit 2014 vergelijkt de partij onder de hashtag #vrijheidvanmeningsuiting Israël met Islamitische Staat. Door de tweet is het ‘linkse verbond’ tussen NIDA, PvdA, GroenLinks en SP onder druk komen te staan. De partijen voeren op dit moment een crisisberaad.
Update 16:15: Alle vier de partijen blijven na het crisisberaad achter het verbond staan.
PvdA-lijsttrekker Barbara Kathmann neemt op twitter afstand van de tweet van NIDA: “Laat 1 ding duidelijk zijn! Volgens de PvdA kan wat Nida hier stelt verre van door de beugel. Dit is onbegrijpelijk!” tweette ze. Ook vraagt ze om een reactie van NIDA. Op twitter nemen inmiddels ook een aantal lokale GroenLinks afdelingen afstand genomen van de tweet. Jesse Klaver geeft maandag bij het Libelle Nieuwscafé aan dat aan dat wat hem betreft NIDA afstand moet nemen van de tweet.
Het linkse verbond tussen de partijen is ontstaan rondom een manifest voor een ‘sociaal, duurzaam en inclusief Rotterdam’. De partijen willen ook actief gaan samenwerken tegen Leefbaar Rotterdam. Sinds de sluiting van het verbond is er veel kritiek geuit. Zo gaven zowel PvdA-fractievoorzitter Lodewijk Asscher als SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen aan niet achter het lokale verbond te staan. De kritiek wordt voornamelijk geuit op de samenwerking van linkse partijen met NIDA, een ‘door de Islam geïnspireerde’ partij.
NIDA liet gister aan Nieuwsuur weten geen afstand te nemen van de tweet: “De provocatieve tweet moet gelezen en begrepen worden in de context van de maatschappelijke discussie op dat moment (2014, vlak na de Gaza-oorlog). We zien geen reden om die tweet te verwijderen.”
(CC-foto: Rick Ligthelm )
 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (268)

Cliff Clavin
Cliff Clavin13 mrt. 2018 - 17:15

Even van een afstand - zie ik het goed dat er inmiddels 252 inzendingen gedaan zijn over een tweet? Ik acht het inmiddels mogelijk dat de mensheid zelve ten onder kan gaan aan één onverstandig bericht van maximaal 280 tekens.*) Toch vanavond even neuzen in het Boek Openbaringen, of er daarin een verborgen verwijzing naar zo een fataal moment staat. *) Zijn er creatieve Jopers die suggesties kunnen doen over wie die tweet zou kunnen verzenden, en wat dan daarin kan staan?

1 Reactie
Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 18:45

zie ik het goed dat er inmiddels 252 inzendingen gedaan zijn over een tweet? >> Het gaat natuurlijk niet over die tweet, maar over het feit dat fatsoenlijke linkse partijen een bizar samenwerkingsverband aan zijn gegaan.

punt2
punt213 mrt. 2018 - 16:12

Hoe het mogelijk is geweest om als linkse partijen een blok te willen vormen met NIDA is een prachtig onderwerp voor een onderzoek. NIDA heeft zich nooit anders voorgedaan dan wat nu de reden is voor de breuk. Het zijn de Linkse partijen die uit puur opportunisme een verbond aan zijn gegaan om de gemeenschappelijke vijand electoraal te bestrijden. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Ik schreef het hier eerder en hoongelach viel mij ten deel. Vooral van de personen die nu vertwijfeld zichzelf afvragen waarom Links in “ bed” is gestapt met NIDA. Beetje dubbel is het wel natuurlijk ...

michellekepen
michellekepen13 mrt. 2018 - 12:25

@Sonic reageert op @ Michel met: "Het gaat over het gebruiken van een stijlfiguur. Dat is wat er gebeurt. Opeens als het over NIDA gaat, snappen mensen de hyperbool niet meer. De gebruikelijke overdrijving die populisten nu eenmaal gebruiken" Ik heb het begrip "vrijheid van meningsuiting" (VUM) trachten toe te lichten en uit te leggen. Zowel Nourdin el Ouali als jij gebruiken dit begrip meerdere malen en in verschillende contexten, maar telkens volstrekt misplaatst en onjuist. Mijn (niet te staven) veronderstelling is dat jij je door Nourdin's verkeerde gebruik hebt laten inspireren. Maar natuurlijk is het mogelijk dat jullie onafhankelijk van elkaar dezelfde onzin zitten te verkopen. Ik ga het begrip MUV niet nogmaals uitleggen, maar verwijs je naar: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrijheid_van_meningsuiting Om onzin te verkondigen, en daarop vervolgens aangesproken je achter vergezochte hyperbolen én(!) stijlfiguren te gaan verschuilen, uitermate zwak en verdere discussie onmogelijk makend. En je eigen overdrijving goed praten met die "De gebruikelijke overdrijving die populisten nu eenmaal gebruiken"? Ten eerste overdrijf je niet, maar gebruik je een uitdrukking simpelweg verkeerd. Ten tweede: 'maar hullie doen het ook...'

3 Reacties
Buzzer
Buzzer13 mrt. 2018 - 13:29

NIDA spreekt niet in hyperbolen, je mag hun woorden letterlijk nemen.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 13:36

Je gaat me toch een partij tekeer tegen mij en vervolgens geef je me een sneer( door jou veronderstelling)waarvan jezelf al beweert dat het niet te staven is. Het is ook niet waar. Dus misschien eerst iets beweren wat waar is en wat je ook kan staven, want je geeft zelf al toe dat je dat niet kan. U maakt discussie onmogelijk. Door te gaan schelden op een afwijkende mening. Dat verklaart al heel veel. NIDA wilde iets in 2014 duidelijk maken en heeft dat gedaan door stevig te chargeren. Dat is een tactiek die meerdere populisten gebruiken.

michellekepen
michellekepen13 mrt. 2018 - 16:49

Je hebt kennelijk niet de moeite genomen om even op Wiki te kijken waar 'vrijheid van meningsuiting' (VMU) nu eigenlijk voor staat. En waarom zowel jij als Nourdin dit volledig misplaatst gebruiken. Een beroep op VMU doet men wanneer iemands mening 'gesnoerd' wordt. Door de overheid. In (onze) Nederlandse praktijk dus vooral wanneer er aangifte is gedaan. Bijvoorbeeld wegens smaad, laster, belediging of haatzaaien. Het OM kan dan tot vervolging overgaan. Censuur door de overheid is in Nederland niet toegestaan. Persvrijheid en het recht te demonstreren kennen we hier wel. Allemaal (mede) gebaseerd op art. 7 van de GW, het recht op vrijheid van meningsuiting. Nourdin el Ouali is in deze zaak echter helemaal de mond niet gesnoerd door de overheid. Noch is @Sonic. Mij is althans niets bekend van aangifte, laat staan vervolging, tegen Nourdin. Of tegen Sonic. Het enige dat plaatsgevonden heeft is dat Nida middels een twitter een mening verkondigd heeft. En dat GL niet blij met de inhoud van die tweet was. En daar haar consequenties uit heeft getrokken door de samenwerking op te zeggen. En als Nourdin dan vervolgens gaat lopen verkondigen dat zijn VMU in het geding is, dan begrijpt hij werkelijk niet waar VMU voor staat. Of erger, hij weet het wel, maar gokt er op dat zijn achterban het niet weet. Het bekt natuurlijk wel lekker, 'ik heb recht op vrijheid van meningsuiting'. Ja, dat heeft inderdaad iedereen in Nederland, dus ook Nourdin. Maar roepen dat het VMU in het geding is, zonder dat er zelfs sprake van een begin van een aangifte is, laat staan vervolging, is klinkklare onzin.

RonaldMokens
RonaldMokens13 mrt. 2018 - 11:59

Kan iemand mij uitleggen wat er anti-semitisch is aan de vergelijking tussen Israël en ISIS?

2 Reacties
Joyce Klassen
Joyce Klassen13 mrt. 2018 - 13:29

Wat is er anti-islamitisch aan de vergelijking tussen IS en de nazi's ?

RonaldMokens
RonaldMokens13 mrt. 2018 - 19:45

@Joyce Er is niks anti-islamitisch aan die vergelijking. Het is een veroordeling van de terreur die de Islamitische Staat uitstrooit over moslims en andere slachtoffers. Wat is je punt?

Frank1234
Frank123413 mrt. 2018 - 10:10

Antisemitische is gelukkig nog net een brug te ver voor links.

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 10:01

Wat is er voor het zogenaamde linkse blok zo dramatisch aan de vergelijking van Nida? Zijn ze het er niet mee eens of zijn ze bang als ze deze mening van Nida (gedeeltelijk) onderschrijven dat dit stemmen kost? IS is verwerpelijk maar de veroverings- en apartheidspolitiek van de staat Israël in veel gevallen ook en de vergelijking, zeker gezien in het tijdbeeld vind ik niet zo ver gezocht of iig verdedigbaar. Maar goed. Uiteraard hebben deze partijen het recht om een andere koers dan Nida te gaan varen maar waarom precies, wat de achterliggende gedachten zijn hoor ik niet. "Het kan niet door de beugel," lees ik. Maar waarom niet voor de PVDA en GL?

7 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 11:32

IS is verwerpelijk maar de veroverings- en apartheidspolitiek van de staat Israël in veel gevallen ook en de vergelijking, zeker gezien in het tijdbeeld vind ik niet zo ver gezocht of iig verdedigbaar. >> Fatsoenlijke partijen vinden dat dus niet verdedigbaar. Han van der Horst heeft daar, baergumenteerd, een mooi stuk over geschreven elders op deze site.

Frank1234
Frank123413 mrt. 2018 - 12:44

Zo is er ook geen verschil tussen de nazi's en Engeland. Beiden hebben immers burgerslachtoffers gemaakt.

Klaas Punt
Klaas Punt13 mrt. 2018 - 22:13

Cappen - begrijp ik nu goed dat fatsoenlijke partijen in jouw beleving de bezetting van Palestina en de herhaalde bombardementen op Gaza goedkeuren? Daar geloof ik niets van.

Klaas Punt
Klaas Punt13 mrt. 2018 - 22:17

Cappen - begrijp ik nu goed dat fatsoenlijke partijen in jouw beleving de bezetting van Palestina en de herhaalde bombardementen op Gaza goedkeuren? Daar geloof ik in ieder geva nietsl van. Ik kan mij echt niet indenken dat er ook maar iemand onder de mensen die ik waardeer is die steun geeft aan de Israelische terreur over de Palestijnen. Trek je eigen conclusie.

Paul250371
Paul25037114 mrt. 2018 - 10:33

Frank1234 Als dat het criterium is dan heb je gelijk. Andreas Cappen Fatsoenlijke partijen veroordelen het gedrag van Israel en ook van IS.

Andreas Cappen
Andreas Cappen14 mrt. 2018 - 14:09

@ Klaas Cappen – begrijp ik nu goed dat fatsoenlijke partijen in jouw beleving de bezetting van Palestina en de herhaalde bombardementen op Gaza goedkeuren? >> Nee, dat begrijp je helemaal verkeerd en ik schrijf dat trouwens ook duidelijk o; het gaat om de vergelijking tussen IS en Israel. Daar geloof ik in ieder geva nietsl van. Ik kan mij echt niet indenken dat er ook maar iemand onder de mensen die ik waardeer is die steun geeft aan de Israelische terreur over de Palestijnen. Trek je eigen conclusie.

Andreas Cappen
Andreas Cappen14 mrt. 2018 - 14:10

Fatsoenlijke partijen veroordelen het gedrag van Israel en ook van IS. >> En fatsoenlijke partijen vergelijken dit niet met elkaar. En dat is wat ik opschreef.

Joop Schouten
Joop Schouten13 mrt. 2018 - 9:09

'... in opspraak geraakt door een door Nieuwsuur opgerakelde oude tweet.' ? Dit is niet te filmen. Wat een langetenerig zooitje is het hier geworden. Israëlische nationalisten en medegriezels lachen hun broek aan flarden.

RonaldMokens
RonaldMokens13 mrt. 2018 - 9:07

Is kritiek op de Israëlische staat anti-semitisme? Zoja, is Israël dan een etno-staat?

3 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 14:03

Is kritiek op de Israëlische staat anti-semitisme? >> Nee. Maar vaak gaat deze kritiek gepaard met anti-semitische argumenten zaols de invloed van de joodse lobby en alarmbellen gaan zeker rinkelen als het bestaansrecht van Israel ter discussie wordt gesteld.

RonaldMokens
RonaldMokens13 mrt. 2018 - 20:26

@Andreasss Nou, je zou het ook kunnen omdraaien. Dat kritiek 'vaak' tot anti-semitisme wordt gereduceerd, maar aan dit soort gevoelsargumenten zullen we onze tijd maar niet verspillen, niet? Ik denk dat als je de mensenrechten schendingen jegens de Palestijnse bevolking, de vervlechting van de veiligheidsindustrie met de politiek en de extreem-rechtse en nationalistische bewegingen ter discussie wil stellen, hoef je echt niet de Protocollen van Zion uit de la te trekken. Als dat is wat je probeert te zeggen. Daarbij is het bestaansrecht van Israël nou net een discussie waarvan te begrijpen is dat er enige contentie is, gezien het land niet vrijwillig van de hand is gedaan. Daar is niks anti-semitisch aan. ...en natuurlijk zijn er lobbygroepen net zo goed dat de Nederlandse overheid in Saudi-Arabie een lobby heeft die belangen behartigd.

Andreas Cappen
Andreas Cappen14 mrt. 2018 - 6:10

@ Ronald Nou, je zou het ook kunnen omdraaien. >> Waarom zou je dat doen in dit geval? Ik denk dat als je de mensenrechten schendingen jegens de Palestijnse bevolking, de vervlechting van de veiligheidsindustrie met de politiek en de extreem-rechtse en nationalistische bewegingen ter discussie wil stellen etc >> Zeker en je zult me ook niet horen beweren dat dat anti-semitisch is. Daarbij is het bestaansrecht van Israël nou net een discussie waarvan te begrijpen is dat er enige contentie is, gezien het land niet vrijwillig van de hand is gedaan. Daar is niks anti-semitisch aan. >> Jawel, dat is het wel als je de context van de stichting kent. Israel is vooral gesticht als veilige plaats voor joden na eeuwenlange vervolgingen. Deze stichting heeft legitiem plaatsgevonden en is inmiddels meer dan 70 jaar geleden Er zijn vele landen minder legitiem opgericht en dat er nog steeds discussie is over Israel, is selectieve woede die ik niet anders kan linken dan aan anti-semitisme. …en natuurlijk zijn er lobbygroepen net zo goed dat de Nederlandse overheid in Saudi- Arabie een lobby heeft die belangen behartigd. >> Die zijn er, maar je weet best wat ik bedoel in dit geval; dat er sprake is van een soort complot van joden die streven naar wereldoverheersing en daarom alle touwtjes in handen willen hebben.

Bernie2
Bernie213 mrt. 2018 - 9:05

Nederlandse politiek heeft met de gloeiendhete adem van CIDI in de rug tegenwoordig wel erg lange tenen. Kritiek hebben op Israël maakt je dus een antisemiet. Vreemd. Er zijn trouwens nogal wat overeenkomsten tussen de Israëlische politiek en IS. Landroof bijvoorbeeld en het ongestraft moorden, nog zo een daar in het brisante Midden Oosten, maar da's een heel andere kwestie. Jammer dat dit hoognodige samenwerkingsverband, waar nogal wat partijen naar uitkeken, nu wordt opgeblazen door landelijke politici terwijl die er lokaal niets te zoeken hebben. Wat mij betreft zit aan de gedateerde tweet zelfs geen scherp randje en moet men natuurlijk dat zo gewilde links blok vormen. Om Rotterdam eindelijk leefbaar te maken.

3 Reacties
Josef K
Josef K13 mrt. 2018 - 11:41

Als jij een vergelijking met IS normale kritiek vindt moet je toch eens in de spiegel kijken. Dan ben je nl heel ver heen.

Bernie2
Bernie213 mrt. 2018 - 14:03

Ben net maar even voor de spiegel gaan staan en wat een eyeopener Josef. -Goh, zei mijn minnares, ben jij een kritische speech aan het voorbereiden? -Nee, ik sta er een te jureren. Ik snap trouwens niet Josef dat jij moeite lijkt te hebben met het benoemen van een aantal overeenkomsten tussen genoemde partijen. En ver heen? Waarnaartoe dan? De buurtsuper is hier altijd dichtbij hoor.

Josef K
Josef K13 mrt. 2018 - 16:50

De buurtsuper voor een paar halve liters zeker.

Victor Reijkersz
Victor Reijkersz13 mrt. 2018 - 7:18

Koerden en Palestijnen willen allebij een eigen staat. Wat is het verschil tussen de Koerden en de Palestijnen? O ja... de Koerden zijn democratischer ingesteld, vrouwvriendelijk en hebben IS op de top van haar macht weten te stoppen. NIDA steunt de Palestijnen in hun strijd tegen de bloedige overheersing van Israel. En wie steunen ze in de Turkse aanval op Afrin? De Turken. Veel hypocrieter kan het niet worden. Veel duidelijker kan het niet worden dat het hier dus enkel antisemitisme lijkt te betreffen i.p.v van opkomen voor onderdrukte volkeren in de algemeenheid.

3 Reacties
Jan35
Jan3513 mrt. 2018 - 10:30

De ene en de andere bij willen allebei een andere bij erbij.

OlavM
OlavM13 mrt. 2018 - 10:42

@ Vicor Reijkersz: Wat er ook zij van je beweringen, je vergeet kennelijk dat nu geen kabinet moet worden gevormd met buitenlands beleid, maar een plaatselijke coalitie met een plaatselijke partij. Als je jouw lijn volgt kan (bijna) helemaal geen nieuw College van B&W worden gevormd.

OlavM
OlavM13 mrt. 2018 - 10:50

Aanvulling: Tenzij je een uiterst rechts College prefereert.

Katwezel
Katwezel13 mrt. 2018 - 5:37

Een beetje hypocriet. Iedereen weet wat het gedachtengoed van Nida is en hun link met Erdogan en de islambroeders. Daar zou je geen oude tweet voor nodig hoeven hebben. Dit is weer handelen puur om de beeldvorming zoals alle partijen tegenwoordig doen, terwijl ze zouden moeten handelen vanuit hun principes. Vanuit opportunisme wordt besloten om samen te werken met Nida terwijl je kunt weten dat die partijn een gedachtengoed aanhangt wat aanhaakt op links, maar pas als er iemand wat van zegt en er een tweet bijhaalt hervindt men ineens hun principes? Een pijnlijke fout.

4 Reacties
Sustainaboy
Sustainaboy13 mrt. 2018 - 7:40

Hartgrondig mee eens!

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon13 mrt. 2018 - 9:41

Klopt. Als je even Googlet stuit je al snel op uitspraken over "het misbruik van de scheiding tussen kerk en staat" en vind je info over de lijntjes met Hamas, Moslimbroederschap en de AK-partij.

OlavM
OlavM13 mrt. 2018 - 10:44

@ Katwezel: Wat er ook zij van je beweringen, je vergeet kennelijk dat nu geen kabinet moet worden gevormd met buitenlands beleid, maar een plaatselijke coalitie met een plaatselijke partij. Als je jouw lijn volgt kan (bijna) helemaal geen nieuw College van B&W worden gevormd. Of je bent voorstander van een uiterst rechts College.

Katwezel
Katwezel13 mrt. 2018 - 21:06

@OlavM 13 maart 2018 at 11:44 Dat vind ik niet relevant. Natuurlijk moet je in een akkoord wat compromissen sluiten, maar als links meer stemmen wil krijgen zullen ze eerst pal moeten staan voor hun principes. Religieuze indoctrinatie en steun aan fascisten past daar gewoon niet in.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 mrt. 2018 - 0:52

Volgende! Je kunt er op wachten. Vroeger waren het oude roddeltantes, tegenwoordig zijn het jonge roddelheren..de emancipatie is geslaagd!

JohnVKR
JohnVKR12 mrt. 2018 - 23:41

Wow. Politici die worden aangevallen op zogenaamd onwelgevallige uitspraken draaien gewoonlijk om de hete brij heen, laten zich dwingen zich te excuseren, of trekken hun oude tweets in. Maar Nourdin el Ouali laat zich niet zo maar wegzetten. Hij legt uit, excuseert zich niet. Laat zich niet wegzetten door de lange arm uit Den Haag. Klasse!!!

4 Reacties
JanVG2
JanVG213 mrt. 2018 - 8:46

Dat heeft met kiezers te maken. De kans dat hij door de tweet kiezers verliest is gering; de kans dat hij kiezers wint door er achter te blijven staan groot. Binnen zijn potentiële achterban is de tweet geen enkel probleem. Het probleem is er niet voor hem, maar voor de andere leden van het verbond - GL, PvdA en SP. Die laatste 3 lopen wel het risico stemmen te verliezen of tenminste minder nieuwe te winnen. Hun potentiële achterban omvat groepen die de tweet verwerpen of tenminste onpassend vinden. Een deel van die potentiële achterban zal vanwege het bondgenootschap dan net niet op de 3 stemmen ... en het bondgenootschap was juist bedoeld om zoveel en zobree mogelijk nieuwe stemmers te winnen. Ergo, het belangrijkste doel van het verbond wordt voor de 3 (niet voor NIDA) zwaar aangetast en daarom trekken ze zich met wat littekens terug. Het grootste probleem is dat Leefbaar natuurlijk al tijden met zijn "links-islamitisch" kritiek zout in de wonde wrijft. Eerst verdedigen de 3 Nida als één van hen ... en nu moeten ze zeggen ze zijn niet "van ons". Daar loopt de campagne schade op.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker13 mrt. 2018 - 9:42

"Maar Nourdin el Ouali laat zich niet zo maar wegzetten. Hij legt uit, excuseert zich niet" Hij lijkt wat dat betreft sprekend op Wilders die ook nooit excuses zal maken voor zijn talloze haatzaaiende provocaties. Uw strijdt tegen Wilders en racisme is nogal ongeloofwaardig als u antisemieten zoals el Ouali de hand boven het hoofd blijft houden.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon13 mrt. 2018 - 9:47

Ik moest wel gniffelen toen uitgerekend Nourdin el Ouali begon over "de lange arm". Iets met splinter en balk.

OlavM
OlavM13 mrt. 2018 - 10:26

@ JohnVKR: Zo is het!

MomentInFocus2
MomentInFocus212 mrt. 2018 - 23:28

De ‘golden boy’ van GroenLinks heeft zijn waren aard getoond: hij is niet anders dan zijn neo-liberalen voorgangers die zo vaak het beleid van Rutte gesteund hebben. Overigens heeft NIDA gelijk dat ze blijven bij hun Tweet over Israël. GroenLinks heeft blijkbaar in Rotterdam liever de fascisten aan de macht dan een partij die terechte kritiek hebben op het ultrarechtse en mensenrechten schennend beleid van Israël.

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon13 mrt. 2018 - 7:27

En nou nog een reactie met daarin je eigen mening...

H.Witte
H.Witte12 mrt. 2018 - 22:55

-Slappe knieën door het onvermogen dingen behoorlijk uit te leggen; -angst voor het electoraat blijkt weer sterker dan principes; -met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig; -karakterloosheid leidt tot broosheid. Nog meer superlatieven voorhanden.

2 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker13 mrt. 2018 - 9:56

Het gaat niet alleen om die ene Tweet. Hoe halen zich progressief noemende linkse partijen het in hemelsnaam in hun hoofd een verbond aan te gaan met conservatieve nationalistische Moslims? Het is toch volkomen duidelijk dat daar vroeger of later problemen van moeten komen? En als je wel kunt samenwerken met conservatieve Moslims, waarom dan niet met Leefbaar Rotterdam? Dit is volkomen onbegrijpelijk.

OlavM
OlavM13 mrt. 2018 - 10:28

@ Henk Witte: Helaas helemaal waar!

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 22:36

Nourdin El Ouali heeft in het TV-programma "Pauw" vanavond uitstekend verweer gevoerd. Jeroen Pauw probeerde steeds weer te insinueren dat NIDA de schuld had aan het mislukken van het linkse akkoord in Rotterdam. En bleef maar doorzeuren met: "U staat nog steeds achter de tweet?" El Ouali legde goed uit dat de tweet moest worden gezien in de toenmalige context (augustus 2014) van de bloedige oorlogvoering van Israël tegen Gaza en de vrijheid van meningsuiting van een justitie-ambtenaar, en concludeerde in de trant van: "NIDA weigert door hoepels te springen onder druk van rechtse opiniemakers, zoals Jesse Klaver nu heeft gedaan." En hij benadrukte terecht dat NIDA over haar eigen uitingen gaat en die niet aanpast onder druk van anderen. GL heeft zich teruggetrokken, maar voor zover bekend de afdelingen van SP en PvdA niet.

2 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus13 mrt. 2018 - 9:41

"El Ouali legde goed uit dat de tweet moest worden gezien in de toenmalige context" Waarmee hij verdomd veel op Wilders leek: je moet het in de context zien, het was bedoeld om een maatschappelijk debat op gang te brengen (en dat gaat kennelijk alleen met smakeloze vergelijkingen en schromelijke overdrijvingen).

omaoeverloos
omaoeverloos13 mrt. 2018 - 9:41

Flauwekul, lees dit artikel eens van 12-6-2014 https://www.ad.nl/buitenland/onverwacht-snelle-opmars-van-barbaars-isis~a717f64a/ of deze https://www.ad.nl/buitenland/nieuwe-bin-laden-leidt-bloedige-isis-opmars-in-irak~a1e36533/ Dus, in de context van die tijd, mijn neus. Dat is net alsof een NSBer in 1942 zegt, tja, in de context van 1939 was het geen probleem om lid van de partij te worden,

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 22:12

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/thierry-baudet-allerbeste-zou-als-absolute-heersers Baudet mag voor de grap roepen dat het heel goed zou zijn als FvD alleen heersers zouden zijn. Wilders mag de islam met het fascisme vergelijk en de Koran met Mein Kampf. Dat is ook een soort van provocatie. En uiteraard allemaal onder het mom van vrijheid van meningsuiting. NIDA provoceert in 2014 met deze tweet op exact, maar dan ook exact dezelfde manier als de PVV en FvD. Het randje extreem opzoeken. Een walgelijke uitspraak blijft het, maar het is duidelijk dat dit een provocatie is om de boodschap duidelijk te maken. NIDA laat goed zien hoe hypocriet en inconsequent mensen zijn. Wel de vrijheid van meningsuiting toestaan als Wilders en Baudet zich ernstig mis dragen. Dan is het allemaal prima en moet Wilders worden vrij gesproken. Als NIDA iets roept is het direct fout. Ook wordt nergens de context bij gemeld. Niet dat dat de bedoeling is. Het gaat veel rechtse reageerders hier puur en alleen om om links en moslims te bashen. Dus dan maar dingen zonder context vermelden en zonder de stijl figuur.

23 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 22:40

Ze mogen het allemaal roepen onder de noemer vrijheid van meningsuiting. Maar dat betekent ook dat anderen het daar oneens mee mogen zijn.

michellekepen
michellekepen12 mrt. 2018 - 23:12

@Sonic schrijft o.a.: - Wilders mag de islam met het fascisme vergelijk en de Koran met Mein Kampf. Dat is ook een soort van provocatie. En uiteraard allemaal onder het mom van vrijheid van meningsuiting. - Wel de vrijheid van meningsuiting toestaan als Wilders en Baudet zich ernstig mis dragen. Dan is het allemaal prima en moet Wilders worden vrij gesproken. Als NIDA iets roept is het direct fout. Het schrijven over 'vrijheid van meningsuiting' (m.u.v.) door u is deze zaak volledig misplaatst.

Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2018 - 23:20

[NIDA laat goed zien hoe hypocriet en inconsequent mensen zijn] Nee. Je toont met deze uitspraak enkel je eigen - tamelijk inconsequente - denktrant. [Ook wordt nergens de context bij gemeld] Sinds wanneer heeft Twitter ineens context? Bovendien draai je het om: NIDA roept hier rare - en verwerpelijke - dingen, het lijkt me helemaal aan hen om zaken (op tijd) in perspectief te plaatsen. Dan kom je niet weg met de standaard flutredenatie: 'ja maar hullie dan!!' En wanneer je nog steeds context zocht: NIDA zat net zelf aan tafel bij Pauw te herkauwen dat aan die boodschap niets dubbelzinnigs is volgens hen. Twitter of geen Twitter.

marcelhermus
marcelhermus12 mrt. 2018 - 23:24

Ehm alle linkse partijen sluiten constant Wilders en ook Baudet al uit. Verder spreken veel mensen (volgens mij jij ook, weet ik niet zeker) zich constant uit over wat Wilders en Baudet zeggen en tweeten. Dus nu mogen rechtse mensen niet hetzelfde doen? Inderdaad mensen zijn erg hypocriet.

jandebakker
jandebakker12 mrt. 2018 - 23:39

Want de PvdA, GL en sp hebben wel een verbond gesloten met Baudet en de PVV? En op Baudet en Wilders is nooit kritiek om hun uitspraken?

michellekepen
michellekepen13 mrt. 2018 - 0:05

@S@Sonic schrijft o.a.: - Wilders mag de islam met het fascisme vergelijk en de Koran met Mein Kampf. Dat is ook een soort van provocatie. En uiteraard allemaal onder het mom van vrijheid van meningsuiting. - Wel de vrijheid van meningsuiting toestaan als Wilders en Baudet zich ernstig mis dragen. Dan is het allemaal prima en moet Wilders worden vrij gesproken. Als NIDA iets roept is het direct fout. Het gebruik van de uitdrukking 'vrijheid van meningsuiting' (VMU) in deze zaak is niet correct en misplaatst. U heeft het over vrijspreken. Dat heeft betrekking op een strafrechtelijk traject. Zoals bijvoorbeeld in het geval van belediging, smaad, haatzaaien en laster. In die gevallen kan men zich (soms met succes) beroepen op bijvorbeeld de VMU. Dat is hier echter volstrekt niet aan de orde. We hebben het hier niet over een juridische zaak. Het gaat hier eenvoudig om het verkondigen en verspreiden van een mening. Een mening waar je het wel of niet mee eens kunt zijn. En daar eventueel een conclusie aan verbinden. Niet meer en niet minder. Groen Links acht die mening kennelijk voldoende om niet meer met Nida samen te willen werken. En voor zover ik weet is er tegen de bewuste twitteraar geen aangifte gedaan. (dat Nida bij monde van Nourdin El Ouali nu te pas, maar vooral dus te onpas, "VMU" loopt te roepen zal waarschijnlijk ten grondslag liggen aan uw verkeerde gebruik van de term)

Hertog2
Hertog213 mrt. 2018 - 1:57

" Het gaat veel rechtse reageerders hier puur en alleen om om links en moslims te bashen. Dus dan maar dingen zonder context vermelden en zonder de stijl figuur." Stap toch eens uit die bubbel @Sonic, niemand maar dan ook niemand hier is erop uit om moslims te bashen, het "links"/ "rechts" denken pffff, die tijd ligt al een tijdje achter ons. Nu ben ik "rechts" (oud VVD-er, zoals u weet nu lid van FvD). In een ver tijdperk had ik veel respect en waardering voor de Femke Halsema lijn binnen GL, is naar mijn mening weinig meer van over, maar goed dit terzijde). U kunt prima teruglezen dat ik lokaal op de SP ga stemmen. Niet dat ik het met deze jongens eens ben, wel heb ik respect en waardering over het FEIT dat de formule "de kop naar de burger" hoog in het vaandel staat binnen de SP, ook buiten verkiezingstijd. Ruik en proef deze samenleving, je eigen gemeente! Ik noem het onbegrijpelijk dat de SP Rotterdam überhaupt heeft gekozen voor dit "monsterverbond". Leefbaar Rotterdam gaat naar verwachting wederom de grootste worden binnen deze gemeente. Wat is er nu mis mee om de overwegingen van deze partij/ en kiezers mee te nemen?. Deur dicht, wij van de verzamelende krachten weten het beter.... Ik als mens, jood en ondernemer twijfel iedere dag aan mijzelf. Dit vermogen heeft u niet...

SjoerdVerduin
SjoerdVerduin13 mrt. 2018 - 3:24

Wat een onzin. Ze mogen allemaal alles zeggen en doen het ook. Aan beide kanten wordt het smakeloos gevonden. Aan beide kanten willen andere partijen er afstand van doen en doen dat ook. De PVV en FvD worden ook uitgesloten vanwege uitspraken. Exact hetzelfde dus.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 4:39

@ Sonic Baudet mag voor de grap roepen dat het heel goed zou zijn als FvD alleen heersers zouden zijn. Wilders mag de islam met het fascisme vergelijk en de Koran met Mein Kampf etc >> Links is toch geen samenwerkingsverband aangegaan met de PVV en FdV? Dat is ook een soort van provocatie. En uiteraard allemaal onder het mom van vrijheid van meningsuiting. >> Maar niemand ontzegt NIDA de vrijheid van meningsuiting. Alleen past deze mening niet in de samenwerking, dus heeft GL het opgezegd. NIDA provoceert in 2014 met deze tweet op exact, maar dan ook exact dezelfde manier als de PVV en FvD. Het randje extreem opzoeken. >> Inderdaad en de linkse partijen hadden dit van te voren ook kunnen weten. NIDA laat goed zien hoe hypocriet en inconsequent mensen zijn. Wel de vrijheid van meningsuiting toestaan als Wilders en Baudet zich ernstig mis dragen. >> Nogmaals: dit is flauwekul. Niemand zegt de NIDA dit niet had mogen tweeten. Ook wordt nergens de context bij gemeld. >> Zelft met context is het een bijzonder verwerpelijke uitspraak die links terecht niet pikt.

JanBeenen
JanBeenen13 mrt. 2018 - 5:04

Omdat ieder weldenkend mens kan zien dat ISIS en Israël qua vergelijking zoiets is als tomaat en brandweer auto. En ieder weldenkend mens zal iemand die Israël en diens staatsinrichting en maatschappij even zo gruwelijk vind als ISIS als pariah links (pun intended) laten liggen.

Henderuk
Henderuk13 mrt. 2018 - 5:50

Raar verhaal Sonic,En het klopt ook van geen kant. Wilders is uitgesloten aan regeringsdeelname juist door zijn uitspraken. Tegen FvD is aan de lopende band oppositie dus hoezo hypocriet en inconseqent? En dan; wilders moet worden vrijgesproken. Ja en: loopt er nu een rechtzaak tegen NIDA? Man man man zeg, dit raakt echt kant noch wal.

7anpau1
7anpau113 mrt. 2018 - 6:37

Nee, uw reactie laat zien hoe hypocriet u bent dan wel tenminste hoe selectief iw geheugen is. Vrijwel alle partijen hebben de PVV van te voren uitgesloten als coalitiepartner mede vanwege de ‘minder, minder’ bierkelderpreek van de heer Wilders c.q. diens weigering om daarvan afstand te nemen. Laat staan dus dat er een partij was die gezamenlijk met de PVV campagne heeft gevoerd. Ook voor samenwerking met FvD zie ik partijen niet in de rij staan. Nida mocht haar radicale uitlatingen doen (graag zelfs, dan is maar helder waar zij en haar aanhang staan) en Nida mocht weigeren daarvan afstand te nemen uit electorale overwegingen. Maar dan mogen de andere partijen daaraan toch conclusies verbinden die hen geraden acht?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker13 mrt. 2018 - 6:54

"Baudet mag voor de grap roepen dat het heel goed zou zijn als FvD alleen heersers zouden zijn. Wilders mag de islam met het fascisme vergelijk en de Koran met Mein Kampf. Dat is ook een soort van provocatie. En uiteraard allemaal onder het mom van vrijheid van meningsuiting." De uitspraken van de PVV, FvD, NIDA en DENK zijn allemaal van hetzelfde walchelijke kaliber. PVV ers en FvD'ers nemen alleen aanstoot aan standpunten van DENK cs. En mensen zoals u nemen juist alleen weer aantstoot aan uitspraken van de PVVers. Terwijl het allemaal even extremistisch is,

Davy ????
Davy ????13 mrt. 2018 - 7:03

@Sonic "laat goed zien hoe hypocriet en inconsequent mensen zijn" "Ook wordt nergens de context bij gemeld." Helemaal met je eens. "Het gaat veel rechtse reageerders hier puur en alleen om om links en moslims te bashen. Dus dan maar dingen zonder context vermelden en zonder de stijl figuur." Hier ga je helaas de fout in en toon je je eigen hypocrisie, kan me nog iets herrinneren over een uitspraak van Yernaz Ramautarsing die toen nog geen lid was van FvD, en hoe dat moment ook werd aangegrepen om FvD in een kwaad daglicht te zetten, zonder de uitspraak in context te zetten.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 7:29

@ Edwin Iedereen mag het er mee oneens zijn. Prima wat mij betreft. Het is wel meten met twee maten. Wilders en Baudet hartstochtelijke verdedigen en NIDA aanvallen. Omdat ze dezelfde stijl gebruiken als PVV en FvD. Hypocriet tot op het bot. @ Michel Waarom eigenlijk?

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 7:47

@ Cubert Haha. Ik merk uit die rechtse hoek alleen maar ongekende haat tegenover alles wat links is. Links heeft meer dan gelijk dat ze niet met FvD en PVV willen samenwerken. Links zegt dat tenminste eerlijk. Fvd en PVV zijn huichelachtig dat ze het voor de vorm wel zeggen te willen doen. Stel je het eens voor. FvD die met GL, SP of PvdA in zee gaan. Wees er eens eerlijk over en zeg dat het nooit gebeurd. Het is puur een theoretische discussie. @ JandeBakker Op Baudet en Wilders is vanuit een bepaalde hoek van het politieke spectrum inderdaad nooit kritiek. Vanuit de rechterhoek. Dus daar heeft u gelijk in. @ Michel Het gaat over het gebruiken van een stijlfiguur. Dat is wat er gebeurt. Opeens als het over NIDA gaat, snappen mensen de hyperbool niet meer. De gebruikelijke overdrijving die populisten nu eenmaal gebruiken @ Hertog Lucht het op? Niemand benoemt dat ze moslims bashen. Rechts verschuilt zich achter de islam. Omdat moslims en islam kennelijk iets compleet verschillends is. Een compleet verzinsel, maar goed. Dat is dus nog eens extra laf. Uw roept altijd dat uw FvD lid bent. Dan ben je per definitie niet onpartijdig, zeer subjectief en zit je in een bubbel. Dan over uw SP stem. Als ik me goed herinner komt dat omdat er niet een andere partij voor handen is in uw gemeente. Dus ik moet u nu complimenteren kennelijk omdat u niet in Amsterdam woont en niet FvD kan stemmen. Let op het woordje "kan". Je klopt jezelf op de borst, maar als de eerst paar partijen op je lijstje niet kunnen dan kom je inderdaad bij de SP uit. Net als ik bij GL. Als er paar andere partijen niet kunnen. Dan over dat monsterverbond. Zucht. Het is een verbond op bepaalde progressieve terreinen. Op inhoud. NIDA heeft bijv een linkse sociaal economische agenda. Kennelijk mag links van u niet op bepaalde onderwerpen waarmee ze het eens zijn met andere partijen met die partijen samenwerken. Overigens moet u eens naar Marijnissen lezen. Die heeft benadrukt dat de SP voor scheiding kerk en staat is. Links ondertekent ook het Joods akkoord. Als je dat niet mee neemt en als je dat niet vermeldt dan ben je aan stemming makerij bezig. Ik ken uw persoonlijk helemaal niet. En u meent te beweren dat ik nooit in mijn leven heb getwijfeld. U kent me niet eens en geeft al een oordeel dat compleet niet met de werkelijkheid correspondeert. Ik twijfel juist heel veel. Heb in politieke zin ook VVD, CDA en D66 gestemd. Niet heel vaak en ook vaak lokaal. Maar onzin dus dat ik rotsvast ben. Overigens vind ik dat mensen beter FvD kunnen stemmen als CDA of PVV. U valt me volledig onterecht aan. Daarna sluit u af met dat u jood, ondernemer en mens bent. Ik heb niets tegen Joden. Ik ben echter voor de vrijheid van meningsuiting en die geldt ook voor NIDA. En niet alleen voor FvD'ers en PVV'ers. Onaangenaam voor uw wellicht.

7anpau1
7anpau113 mrt. 2018 - 7:54

"Wilders en Baudet hartstochtelijke verdedigen en NIDA aanvallen." Ja, die mensen zijn er ongetwijfeld. Het omgekeerde komt ook vast voor. Zo gaat dat met radicalen. Maar met de beslissing van GL om met het zogenaamde linkse verbond in Rotterdam te stoppen heeft het niets te maken. Het verbond was een sterk staaltje: 'de vijand van mijn vijand is mijn vriend'. Beslissingen gebaseerd op dat sentiment gaan wel vaker mis.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 8:09

@ Sjoerd Uitsluiten( door rechts vaak misbruikt) is dat je geen enkele motie steunt van een partij. Hoe dan ook. Links wil niet met Fvd en PVV een samenwerking aan gaan. En dat is volstrekt begrijpelijk en ook iets heel anders. Zie je het al voor je. GL die uitspraken van PVV en FvD voor hun rekening moet nemen. Links is eerlijk en zegt het voor de verkiezingen. Rechts doet alsof ze eerlijk zijn en sluiten zogenaamd links niet uit. Terwijl een coalitie FvD met links niet haalbaar is en met de PVV ook niet. Theoretisch geneuzel dus. De FvD en PVV worden helemaal niet alleen uitgesloten op basis van uitspraken, maar ook om strategische redenen. Dat is verschillend. @ Andreas Cappen - Radicaal rechts mag provoceren en NIDA dus niet. Dat mag je hier uit opmaken. En dat vindt rechts. - Weer een theoretische verwoording. Niemand ontzegt het, maar iedereen rukt een provocatieve tweet uit zijn verband. Van vier jaar geleden. Niemand heeft het over de context. - Daar heeft u gelijk in. Ik zeg ook niet dat ik NIDA verstandig vind of dat ik deze samenwerking verstandig vindt. Ik zeg dat het gaat om 1 samenwerking in 1 stad. Dat sommige mensen het hier algemeniseren naar heel links , laat al genoeg zien hoe bevooroordeeld mensen zijn. -Nida mag het zeggen kennelijk in theorie. Maar rechts mag zich vervolgens ernstig misdragen door er allerlei etiketten op te plakken. Die heel ver gaan. Jodenhaat en dergelijke. Op basis van dus een provocatieve tweet. - Er wordt weer eens gedaan alsof ik die tweet niet verwerpelijk vind of een islam vriendje ben. Lees mijn betogen maar na van de afgelopen tijd. @ JanBenen Ik vind die uitspraak ook zeer verwerpelijk. Het is een provocatie. En ik concludeer dat PVV en FvD meer ruimte krijgen om zich ernstig te misdragen als NIDA. @ Henduruk Wilders en Baudet worden ten eerste niet uitgesloten. Moties van beide partijen worden gesteund. Dus dat is al een verkeerde voorstelling. Links wil geen coalitie. Dat is wat anders. Alleen staan PVV/FvD en links haaks op elkaar. Net als de Telegraaf en de Volkskrant. VVD en CDA willen om strategische redenen niet met FvD en PVV samenwerken. Omdat ze de machtspartij op rechts willen zijn. Simpel. Daarna verwijs ik niet naar de oppositie op links, maar naar het gebrek aan zelfkritiek bij rechts. Wel NIDA aanvallen, maar niet in hun eigen kring kijken. Niet FvD en PVV aanpakken. Dan ben je hypocriet. @ Demesmaeker Ik neem geen aanstoot aan uitspraken van de PVV. Ik corrigeer slechts hypocrisie. Ik heb weinig op met de PVV, maar ik heb geen weer zin tegen die partij. Wat mij betreft is het prima dat rechts haar zetels verdeeld over die lavendel boy en die blonde schreeuw lelijk. Versnippering op rechts is prima. Ik hoef Wilders en Baudet alleen niet als premier. Mag dat? @ Davy Op basis van puur zakelijk de uitspraken was de ophef overdreven. Het gaat om de basis die er achter ligt. Waarom zoveel praten over rassen verschillen en IQ? Wat zit daar achter? Waarom zegt Wilders dat moslims alleen in Nederland mogen blijven als ze de helft ui de Koran scheuren? Hij weet dat moslims dat niet mogen, dus dat het een soort pleiten is voor uitzetten van alle moslims. Ik vind dat heel terecht. Als Wilders en Baudet de islam fascisme noemen of vinden dat het haaks staat op onze samenleving moet je ook door willen redeneren. Fascisme verwijder je uit je samenleving en moslims maken onderdeel uit van de islam. Het is heel terecht dat er vragen over een grap over alleenheersers worden gesteld. Baudet heeft het politieke systeem in Nederland vaak genoeg kapot genoemd. Als je een keertje objectief bent dan geef je toe dat Yernaz Ramataursing een ongeleid projectiel was. In plaats van juist mijn hele betoog en argumentatie te ondersteunen. Wel heftige uitspraken van rechts goed keuren en dat op een kritiekloze manier. Maar over links heen vallen. Hypocriet.

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 11:27

Prima verwoord Sonic. Zoals gewoonlijk.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 11:35

@ Robert Fallon De inhoud dan maar weer. De reacties bewijzen mijn stelling juist. De agressieve reacties op mijn betoog laten zien dat rechts Baudet en Wilders nooit aanpakken en NIDA wel. Hypocriet en inconsequent. NIDA zoekt de grens op en biedt zijn excuus niet aan. Dat doet rechts ook niet. Voor de zoveelste keer. Ik vind die tweet van NIDA ook walgelijk, maar vrijheid van meningsuiting geld ook voor andere mensen als u. En als ik zie hoe slecht uw op mijn afwijkende mening reageert, dan heeft u op dat gebied nogal veel te leren. @ Cubert Je weet niet eens wat ik over Wilders en Baudet zegt. Dat erken je zelf, maar een oordeel er aan vast plakken lukt dan weer wel. Rechtse mensen mogen zich uiten over NIDA. Ook daar heb ik niets over gezegd. Wat wel schandalig is dat mensen hier heel links er op aanspreken. Terwijl het om een lokale fractie gaat. Het is wel apart dat rechts mag provoceren en islamistische mensen dus niet. Het is ook zeer opmerkelijk dat mensen niet snappen wat een verbond in houdt. En dat het een akkoord is op hoofdlijnen van het beleid. En geen fusie. Mensen zijn ook niet verstandig bezig als ze het opkomen voor minderheden( in dit geval moslims) verwarren met opkomen voor de islam. Het is dus vooringenomen bashen om te bashen bij rechts. Laat Leefbaar het eens hebben over hun gefaalde woning beleid of over de enorme armoede in Rotterdam. In plaats van zich hier zo op te focussen. Dan over de FvD en de PVV. Ik ben blij dat Joop me de kans geeft om zoveel onwaarheden te corrigeren. Ik zie de FvD als een luchtbel. Alleen fantasten zien er meer in. De PVV is ver over the hill. Ik hoef Wilders en Baudet niet als premier, maar lig er helemaal niet wakker van. VVD-CDA en FvD halen in de peilingen niet meer als 54 zetels en hebben geen meerderheid in 1e kamer. Ik zie een partij die daalt in de peilingen en stokt in de peilingen. Ik reageer slechts op artikelen en die zijn nu eenmaal relatief vaak over FvD en PVV. Als mensen zo erg liegen dat ze links als anti joods uitmaken of perse als een islam partij. Zonder uitspraken van Halsema, Marijnissen of Scheffer daar in mee te nemen. Als rechts dingen met een lokale fractie zo uitvergroot tot heel links. Dan corrigeer ik dat. Als je ziet hoeveel agressie dat oproept bij een bepaald deel van deze site dan weet je dat ik ergens een punt gemaakt moet hebben. Rechts moet niet meer klagen over onterechte behandeling van Baudet en Wilders. Als je een samenwerking op hoofdlijnen als fusie uitlegt. Als je een standpunt van 1 lokale fractie uitlegt als het standpunt van heel links. Als je opkomen voor moslims verwart met opkomen voor islam. Ondanks veelvuldige ontkenningen in media door linkse partijen. Onvoorstelbaar kansloos geframe. Als Leefbaar Rotterdam nu eens wat geleverd had, hadden ze dat mogen zeggen, maar de woningnood en armoede is nog heel groot in Rotterdam. Daarom verlagen ze zich ook zo tot het puur bashen van links en NIDA. NIDA is overigens een waardeloze partij, maar dat maakt het niet minder kansloos dat Leefbaar/ FvD zich tot dit soort riool politiek verlagen.

Edwin8
Edwin813 mrt. 2018 - 12:25

"Iedereen mag het er mee oneens zijn. Prima wat mij betreft. Het is wel meten met twee maten. Wilders en Baudet hartstochtelijke verdedigen en NIDA aanvallen. Omdat ze dezelfde stijl gebruiken als PVV en FvD. Hypocriet tot op het bot. " Dan mag je eerst eens aanwijzen waar ik Baudet of Wilders hartstochtelijk verdedig, anders is dit gewoon Fakenews en leugenachtig. Wellicht zie je het als verdediging dat ik ze er niet bij betrek maar dat is toch wel beetje krankjorum. Aan de reacties te zien maak jij jezelf onsterfelijk belachelijk. Het onderwerp is NIDA, waar begin jij over? Ja maar Wilders en Baudet dan?

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 13:48

@ Edwin Je maakt het heel erg persoonlijk. Elke keer op de man spelen, omdat de argumenten kennelijk op zijn. Degene die zich onsterfelijke belachelijk maken zijn de mensen die hier mij zeer ernstig en agressief schofferen. Een ongekende agressie tegen een andere mening. Ik heb een afwijkende mening en dat mag niet. Dat is maar weer eens duidelijk. Mijn mening over NIDA gelijk ook bevestigend. Ik doelde met PVV en FvD op algemene reacties. Dat leek me duidelijk. Ik hou me voor de rest wel bij de FEITEN. NIDA is een op de islam gebaseerde partij. Dus al niet eens een islamitische partij. Het is een lokaal verbond. De landelijke linkse lijsttrekkers hebben er niets mee. Dat je een verbond sluit is heel wat anders als een fusie. Het verbond is een verbond op een aantal vooral economische onderwerpen. De tweet( ook al talloze keren gezegd) is een walgelijke, maar is niet minder walgelijk als wat rechts flikt in de vorm van Baudet en Wilders. Als je NIDA dan aanvalt, val dan ook gelijk even wat andere partijen aan. Je ziet het overigens ook aan de reacties. Mensen hebben hun vooroordelen klaar. NIDA is fout en islamitisch en links steunt de islam en dit zal Leefbaar zetels gaan opleveren. Dat is de tendens van een deel van de reacties. Dat laat al genoeg zien. Daarna neemt landelijk links afstand en dan nog gaan al die riedeltjes door. Geen 1 stelling is op feiten gebaseerd. Het is allemaal wensdenken. Als iemand daarvan afwijkt wordt er op emotionele en agressieve manier gereageerd. We moeten de FvD en PVV burger altijd serieus nemen, maar als je dat met DENK of NIDA doet of als je voor hun vrijheid van meningsuiting bent wordt je afgemaakt. Dat is de versie van democratie van een bepaald deel van de mensen hier. Gevaarlijk.

Edwin8
Edwin813 mrt. 2018 - 15:06

Diegene die hier het meeste mensen labelt en aanvalt heet Sonic, en als die dezelfde behandeling krijgt dan schiet hij vol in het defensief. Waarom zou ik in hemelsnaam als het over NIDA gaat Wilders of Baudet erbij halen? Dan probeer je alleen maar het onderwerp te veranderen. En dat is nu net wat jij doet. Rechts bekritiseert Baudet en Wilders niet veel. Al moet ik zeggen dat er wel degelijk geluiden zijn te horen van o.a. Joshua Livestro die zich wel degelijk uitspreken tegenover hen. Daarnaast denk ik dat D66/VVD zich regelmatig laten horen en de PVV uitsluiten. Wat moet ik daar nog aan toevoegen? Zolang linkse partijen niet met de PVV of FvD gaan samenwerken valt daar toch weinig over te zeggen? Als de PvdA met FvD gaat samenwerken dan zou ik net zo reageren, omdat ik vind dat FvD veel te ver van het links liberale gedachtegoed afstaat. Maar goed, je kan dus niet aanwijzen waar ik Baudet of Wilders verdedig, oftewel je poneert hier stellingen die je niet hard kan maken. En je wil een ding niet begrijpen. Wilders mag van alles roepen, ik heb gelukkig de vrijheid om het hartgrondig met hem oneens te zijn. Op wat scheldende anonieme twitteraars heeft nog nooit iemand gezegd dat ik dat niet mag. NIDA mag alles roepen, en ik mag het er ook mee oneens zijn. En plotseling wordt dit verdraaid alsof ik NIDA het spreken wil beletten. NIDA mag alles roepen, en ik mag het er oneens mee zijn. Dat is hoe VvmU werkt. NIDA heeft in het verleden wat getwitterd, daar staan ze nog steeds achter. Is voor de linkse partijen uiteindelijk genoeg reden om het verbond op losse schroeven te zetten. Na de verkiezingen zullen ze gewoon op punten samen gaan werken in de raad. Prima, dat is hoe het hoort. Maar echt, LR met een zwakke campagne en een slecht resultaat van afgelopen vier jaar geef je een stok in handen om mee te slaan en dan ben je boos dat ze dat ook nog doen. Echt, die naïviteit is beyond me.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2018 - 21:18

https://joop.bnnvara.nl/opinies/probleem-nida-en-denk-chanteren-bereik-niets anders is het zoeken geblazen ..

watsgebeurt
watsgebeurt12 mrt. 2018 - 21:15

Wat een kortzichtigheid van een hoop mensen. Blind voor hetgeen nida voor staat. Een partij die heult met hamas en de moslimbroederschap. Een partij die zorgt voor polarisatie, voor voedingsbodem voor terreur. En nu doen alsof deze informatie nieuw is. Dit is al weken bekend. Ik ben toch wel heel erg benieuwd wat deze mensen hieronder voor ogen hebben? Zien ze nu echt niet de totale inmenging van de Arabische wereld en Turkije in onze politiek?

4 Reacties
Johan eldert
Johan eldert12 mrt. 2018 - 22:56

die inmenging geldt ook voor israel. denk aan likoed nl en CIDI die continue propaganda voeren voor israel. het feit dat israel, net zoals de russen, complete sociale media teams heeft die continue pro israel propaganda het internet op drukken. in fora kritische berichten continue bestoken met verwijten van antisemitisme en zo kritische geluiden proberen te onderdrukken. de enorme grip van israel op de Vs politiek. Israel dat in handelsverdragen continue probeert te bedingen dat de BDS beweging verboden wordt, ook als het om handelsverdragen gaat die hun niet betreft, zoals TTIP. wie heeft er nu boter op zijn hoofd.

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 11:26

Zien ze nu echt niet de totale inmenging van de Arabische wereld en Turkije in onze politiek? Aaahhh, ja de kromzwaarden lopen inderdaad al jaren door de straten. Dat we nu nog geen Sharia hebben is te danken aan Gallier Wilders die als enige nog....... Moslims hebben in Nederland geen macht. Niet in de media, niet in de grote bedrijven, niet of amper in de politiek. Nergens. Factfree geblaat dus. Maar watsgebeurt ziet dit anders en heeft de kortzichtigheid van de mensen in de gaten. Of wellicht ziet hij zijn vooroordeel tegen Nederlanders met een moslimachtergrond niet?

Aggedamarwit
Aggedamarwit13 mrt. 2018 - 15:31

''Moslims hebben in Nederland geen macht. Niet in de media, niet in de grote bedrijven, niet of amper in de politiek.'' En het lijkt mij goed om dat zo te houden, tenminste, als moslims een op islam gebaseerde politiek willen gaan bedrijven. Net zo goed als het beter is dat op christendom gebaseerde politiek, zoals de SGP graag zou willen, zo veel mogelijk wegblijft uit het centrum van de macht.

Paul250371
Paul25037114 mrt. 2018 - 10:45

En het lijkt mij goed om dat zo te houden, tenminste, als moslims een op islam gebaseerde politiek willen gaan bedrijven. Het mooiste van dit land is dat zowel de moslim op islam gebaseerde politiek mag bedrijven en jij het er niet mee eens mag zijn.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 20:53

Met die tweet spreekt NIDA zich op een stevige, degelijke manier uit tegen IS. Ik noem dat moedig, en beschaafd.

11 Reacties
Mira2
Mira212 mrt. 2018 - 22:52

Dat is niet hoe de tweet is bedoeld. Het punt is dat de wereld veel te veel aandacht schenkt aan ISIS en te weinig aan Israel, terwijl dat volgens NIDA een net zo kwaadaardige entiteit is; een bespottelijke bewering, mijns inziens. En dan gooien ze er ook nog een complottheorie overheen door te impliceren dat ISIS stiekem is opgezet door het Westen. Dit valt niet goed te praten.

Alison Wong
Alison Wong12 mrt. 2018 - 23:20

Eens!

Brave Hendrik4
Brave Hendrik413 mrt. 2018 - 0:05

Misschien vindt deze of gene 't wat kras, deze tweet. En, toegegeven, in de details hapert 'r wel wat. Maarr ik houd het voor mogelijk dat deze tweet bij een doorsnee is-boy harder aankomt dan bij de andere partij.

Sustainaboy
Sustainaboy13 mrt. 2018 - 7:51

Ik meen dat je dat verkeerd ziet. Je moet de tweet ook zien in de context van de berichten die toen rondgingen. Dat IS zou zijn opgezet door Israel, om maar aan te kunnen tonen dat het niks met de islam zou hebben te maken en dat die terroristen vooral geen moslims zouden zijn.

Smit3
Smit313 mrt. 2018 - 8:42

Uw definitie van beschaving is gelukkig niet de mijne

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 10:11

En dan gooien ze er ook nog een complottheorie overheen door te impliceren dat ISIS stiekem is opgezet door het Westen. Dit valt niet goed te praten. Ten eerste: het zou niet de eerste keer zijn. Al Qaida / Taliban (Bin laden) werd ook getraind en bewapend door de Amerikanen in Afghanistan Ten tweede, IS is wellicht niet opgezet door het westen maar door de destructieve westerse politiek met illegale oorloog en roofpolitiek is het westen wel direct de oorzaak dat IS is ontstaan. Volgens mij is dat destijds ook door Obama beaamd.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 11:35

Ten tweede, IS is wellicht niet opgezet door het westen maar door de destructieve westerse politiek met illegale oorloog en roofpolitiek is het westen wel direct de oorzaak dat IS is ontstaan. >> Dit causale verband is helemaal niet zo voor de hand liggend. In gebieden waar het westen helemaal geen oorlogen heeft gevoerd, zijn ook dergelijke extremistische groepen onstaan. Zoals bijv. Boko Haram in Noord Nigeria. En genoeg andere gebieden waar het westen wel een kwalijke rol heeft gehad, zijn helemaal geen terreurgroepen ontstaan.

Haastig
Haastig13 mrt. 2018 - 11:36

@Paul “door de destructieve westerse politiek met illegale oorloog en roofpolitiek is het westen wel direct de oorzaak dat IS is ontstaan.” Ik begrijp dat je hiermee doelt op de ongeveer 10.000 Westerse moslims die zijn afgereisd om een oorlog tegen het Syrisch bewind te voeren, onderwijl de lokale bevolking te onderwerpen aan een nog angstaanjagender, totalitairder bewind met moord & massaverkrachtingen op de minderheden?

Mira2
Mira213 mrt. 2018 - 20:30

"IS is wellicht niet opgezet door het westen maar door de destructieve westerse politiek met illegale oorloog en roofpolitiek is het westen wel direct de oorzaak dat IS is ontstaan." Ik ben de laatste die zal ontkennen dat Westerse regeringen een heleboel boter op het hoofd hebben als het om het Midden-Oosten gaat, maar de tweet zegt over ISIS niet "created by the west" of "caused by the west" maar letterlijk "funded by the west". Dat laat toch weinig ruimte open voor eigen interpretatie, denk ik.

Paul250371
Paul25037114 mrt. 2018 - 10:50

DoomZappo Als ze niet "funded" bij het Westen zijn dan klopt de tweet niet. Ik heb ook geen informatie dat dit is gebeurd maar verbazen zou het mij niet Andreas Cappen. Het causale verband is wellicht niet bewezen maar wel erkend door de USA. En 1 en 1 is 2. Irak vernietigen en een puinhoop achterlaten is wel degelijk debet geweest aan het ontstaan van IS. En genoeg andere gebieden waar het westen wel een kwalijke rol heeft gehad, zijn helemaal geen terreurgroepen ontstaan. Wellicht als het Westen daar de oorlog verloren heeft. Noemt u mij eens zo'n gebied

Paul250371
Paul25037114 mrt. 2018 - 10:52

Haastig Nee dat is een gevolg van het door het Westen gecreëerde IS.

Thuiszitter
Thuiszitter12 mrt. 2018 - 20:47

Wat is dat toch om een verbond te sluiten ? Verbonden maak je na de verkiezingen per item . En zoals ik al meerdere keren heb gezegd , politici zouden geen gebruik moeten maken van de Social media

Van Tax
Van Tax12 mrt. 2018 - 20:08

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Een partij met islamitische grondslag is ideologisch meest vergelijkbaar met de sgp. Geen idee wat die andere partijen daarmee wilden beginnen. Nida is net zo links als de pvv sociaaleconomisch en dat komt door de achterban. Optelsom maakt nida ook nog populistisch. Blijkt ook uit zo'n tweet. Lekker inclusief.

2 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 20:40

Nou, NIDA stemt over het algemeen toch wel anders dan de PVV. Dus je kan ze niet vergelijken. Het gaat er meer om wat ze daarbuiten doen. En met wie ze daar allemaal optrekken.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 22:23

@ Van Tax De PVV en FvD zijn ook niet links, maar roeren in de vijver van mensen die zich ( economisch) bedreigd voelen. Verwacht dus absoluut niet dat PVV en FvD echt serieus uitkeringen gaan verhogen of belastingen voor lage inkomens gaan verlagen. Of het eigen risico verlaagt op de pensioenen verhoogt. Het is vooral( net als D66) eigenlijk bedoeld om de wind uit de zeilen te houden bij links. Links beleid zal je niet krijgen. FvD en PVV hebben in tegenstelling tot SP en GL ook nog een rijke en middenklasse achterban. Met veel investeringen in de zorg en veiligheid. Als je er langer als tien seconden over nadenkt kan het allemaal niet. De verzorgingsstaat in stand houden en belasting verlagen en vervolgens ook nog fors investeren in zorg en veiligheid en ook defensie. Dat is opgeteld het programma aan investeringen van aan de ene kant de VVD en CDA en aan de andere kant PvdA en SP. En dan willen die rechtse clubjes ook nog de EU uit. Onvoorstelbaar dat mensen deze ongekende leugens geloven.

Maarten Janssen
Maarten Janssen12 mrt. 2018 - 20:05

Moeten we, nu de antisemitische aap uit de mouw is, NIDA als extreem-links of extreem-rechts zien?

8 Reacties
Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 20:26

Extreem goed, vind ik.

Spelchecker2
Spelchecker212 mrt. 2018 - 21:10

Wanneer leert de wereld weer eens antisemitisme en antizionisme/kritiek-op-Israël uit elkaar te houden? Dat zou het debat zoveel helderder maken. Op dit moment is het helaas weer 1-0 voor CIDI c.s.

Alison Wong
Alison Wong12 mrt. 2018 - 23:21

Oh de link antisemitisme - Israelkritiek weer. Man ga fietsen.

Katwezel
Katwezel13 mrt. 2018 - 5:50

@Spelchecker 12 maart 2018 at 22:10 Missschien als men eens stopt met die eenzijdige focus op Israel en die eenzijdige steun aan Hamas, alsof er geen grotere problemen in de wereld zijn. Bij elk stuk hier over Israel gaan veel mensen helemaal los met fanatieke een meestal eenzijdige Israel-haat, maar plaats een stuk over een ander lijden ergens in de wereld en slechts een handjevol mensen reageert. Duizend jaar antisemitisme heeft zich diep genesteld in ons onbewuste, ook bij diegenen die zich 'progressief' noemen. Dus als er kans is kritiek te hebben op Israel gaat men los, dat voelt kennelijk prettig, kritisch zijn op die Joden. Gezien de schaal, de eenzijdigheid, en het fanatisme waarmee dat gebeurt is kan het niet anders dan dat antisemitisme daarin altijd een rol speelt. Sommigen slaan zelf zo ver door dat ze het totalitairisme, het terrorisme, en de onderdrukking door Hamas goedkeuren, en dan gaat wat mij betreft kritiek op Israel door die eenzijdigheid en bereidheid principes op zij te zetten wel degelijk over in een antisemitisme.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 6:30

Op dit moment is het helaas weer 1-0 voor CIDI c.s. >> Ja en (om in voetbaltermen te blijven), de score zal alleen maar verder oplopen voor CIDI en cs zolang je nog mensen hebt die het bestaansrecht van Israel ter discussie stellen en idiote vergelijkingen maken met een terreurgroep.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 8:19

@ Alison Oh de link antisemitisme – Israelkritiek weer. >> Wil je met droge ogen beweren dat die link er in veel gevallen niet is?

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 10:15

Spelchecker Wanneer leert de wereld weer eens antisemitisme en antizionisme/kritiek-op-Israël uit elkaar te houden? Als dat gedaan wordt dan is het toch geen 1-0 voor het CIDI?

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 11:33

Andreas Cappen Oh de link antisemitisme – Israelkritiek weer. >> Wil je met droge ogen beweren dat die link er in veel gevallen niet is? Alleen volgens mensen die de politiek van Israel een warm hart toedragen is die scheiding er. Die scheren het over een kam. De normale mensen zijn niet antisemitisch en kunnen dan prima scheiden wat een geboefte de regering Israel is niets te maken heeft met het Joods zijn. De Winter, CIDI en consorten hebben het behoorlijk moeilijk met die scheiding. Die willen die scheiding ook niet want dan kunnen ze zich weer verschuilen achter hun drogredenen.

Poezenmens
Poezenmens12 mrt. 2018 - 20:04

Tsjonge, jonge waarom laat links zich weer uit elkaar spelen? Er is zoveel te doen tegen het rechtse geweld dat Nederland momenteel teistert.

4 Reacties
Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 20:35

Het amateurisme is inderdaad lachwekkend. We moeten links - maar dan op een surrealistische leest - danig verzolen. Dit gelik van de handen van de Haagse bazen is beschamend.

Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2018 - 21:24

Ik stem niet rechts. Maar wat bazel je nou over 'geweld'?

Poezenmens
Poezenmens12 mrt. 2018 - 21:59

@ Robert Follon Wel eens gehoord van een metafoor?

Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2018 - 23:22

[Wel eens gehoord van een metafoor?] Zo vaak zelfs dat ik teksten herken die je achteraf niet als 'metafoor' weer even net zo makkelijk inslikt.

Thuru
Thuru12 mrt. 2018 - 19:41

Schijnbaar doet SP nog steeds mee met NIDA. Zaak is dus niet te stemmen op SP, NIDA en DENK

2 Reacties
Perezoso
Perezoso12 mrt. 2018 - 21:39

Alsof je dat van plan was...

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 10:16

Alles beter dan de partij waar jij op stemt.

JohnVKR
JohnVKR12 mrt. 2018 - 19:25

Het is natuurlijk bizar te horen dat de dictatuur van de witte partijleiders in Den Haag een verbond tussen vier partijen in Rotterdam om zeep helpen. Klaver en Asscher hoeven zich voorlopig niet meer in Rotterdam te laten zien. Zij hebben het recht niet zich met Rotterdam te bemoeien. Klaver en Asscher zijn opnieuw gezwicht voor populistisch rechts. Laten we hopen dat deze heren daarvoor electoraal worden afgestraft.

8 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 19:49

Men heeft eindelijk ingezien dat het wellicht toch niet de meest snuggere actie was. Maar juist alle kritiek framen als zijnde populistisch rechts zorgt voor een tunnelvisie. En daar hebben meer mensen last van. Populistisch rechts lacht zich de ****** uit hun broek, dat wel en ik kan ze daar helaas geen ongelijk in geven. Zoals hieronder al wordt geschreven door RosaLange: Het gestuntel van linkse partijen zorgt dat partijen met weinig politiek vernuft toch redelijk succesvol worden.

Weisspferd
Weisspferd12 mrt. 2018 - 20:20

Goh, moet de huidskleur van Asscher en Klaver er weer bij gehaald worden? Bokhove is overigens ook blank, op maar eens een willekeurige Groenlinkser te noemen. Klaver half Marokkaans, het is wat.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker12 mrt. 2018 - 20:48

"Het is natuurlijk bizar te horen dat de dictatuur van de witte partijleiders" Wat heeft de huidskleur hiermee te maken?

watsgebeurt
watsgebeurt12 mrt. 2018 - 21:17

@johnvkr, wat is er precies populistisch rechts aan dit hele gebeuren? Hetgeen nida voor staat is klip en klaar. Het ligt ook onder uw neus en nog ziet u het niet.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 22:28

@ Edwin Links lacht zich rot na 21 Maart. De onwetende rechtse kiezer zal in Rotterdam zijn zetels verdelen onder de PVV en Leefbaar. Er zal geen rechts college mogelijk zijn. Het zal over links moeten. Als je echt denkt dat iets wat 9 dagen voor de verkiezingen af speelt in de campagne een rol gaat spelen en doorslaggevend zal zijn voor de uitslag. Tja. Dan ben je behoorlijk bevooroordeeld. Ik denk dat mensen zich in Rotterdam meer druk maken over het totale gebrek aan huizen wat er bij gebouwd is. En de enorme afbraak van sociale voorzieningen in Rotterdam. Met de dwangarbeid die is ingesteld in de bijstand. Nu nog de bijstand en straks de zorg.

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 22:52

Sonic, Juist grote zaken 9 dagen voor de verkiezingen kunnen wel eens van betekenis zijn. Ik denk zelfs dat NIDA na vandaag zelfs een zeteltje af gaat snoepen van DENK en misschien ook nog wel wat stemmen van de linkse partijen. Dus meer versplintering. 9 dagen is nog wel een tijd waarin men nog de campagne een positieve slinger kan geven en het geen gelopen race hoeft te zijn. Dat leefbaar wellicht niet terugkomt in het college zal men inderdaad niet rouwig om zijn. Alleen de status-quo profiteert er weer van die zonder al teveel inspanning zichzelf kan presenteren als het redelijke geluid. En dan ga je dus VVD-D66 krijgen, en dan wellicht idd met een linkse partij erbij.

Katwezel
Katwezel13 mrt. 2018 - 5:52

De partijleiders moeten de principes van hun partij bewaken, dus natuurlijk bemoeien zich er mee. Spijtig is dat ze zich er pas mee gaan bemoeien als het de beeldvorming aantast in plaats dan dat ze direct vanuit hun principes handelen. Door hun kleur er bij te halen bewijs je overigens alleen maar dat je een racist bent hoor.

Sonic2
Sonic213 mrt. 2018 - 11:42

@ Edwin Je kunt de zaken natuurlijk ook omdraaien. Waarom zou links liever met NIDA in zee gaan als Leefbaar Rotterdam en de PVV? Waarom is dat? Zou het ook niets eens kunnen liggen aan die kant van het politieke spectrum? Overigens gaat het vandaag vooral over de bonus terug gave van de ING top man. Het is vooral nieuws voor bepaalde rechtse sites. De kiezer kiest op de inhoud en wellicht op de persoon. Als er al zetels verschuiven dan niet naar rechts.

EricDonkaew
EricDonkaew12 mrt. 2018 - 19:16

Waarom zou er eigenlijk een verbond moeten zijn? Iets met restzetels? Ik zou zeggen: geen verbond. Gewoon de verkiezingsuitslag afwachten en op basis daarvan de onderhandelingen betreffende een nieuw college aangaan.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker12 mrt. 2018 - 19:15

Het was ook niet zo handig om te gaan samenwerken met een partij die roert in een voedingsbodem van antisemitisme. Want hoe moeten we de vergelijking van Israël met IS anders zien?

7 Reacties
Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 22:16

Als een figuurlijke provocatie. Met een sterke overdrijving, want het is om een punt duidelijk te maken. De trucjes die PVV en FvD dagelijkse gebruiken en dan hoor ik u en al uw hypocriete rechtse vriendjes niet zo. Voor de rest heb ik niets met NIDA. Maar dat enorme gehaat op links en op islamitische partijen mag wel eens stoppen. Misschien staan DENK en NIDA haaks op jouw gedachtengoed. Accepteer maar dat ze er zijn en respecteer dat er mensen zijn die in jouw ogen verwerpelijk opvattingen hebben. Vrijheid van meningsuiting is er voor iedereen en niet alleen voor de rechts radicale drammers.

Alison Wong
Alison Wong12 mrt. 2018 - 23:26

Als DAT al antisemitisme is, dan vindt u neem ik aan ook dat FvD en PVV rassenhaters zijn, toch?

Lopez
Lopez13 mrt. 2018 - 0:01

@Meneer Demesmaeker [Want hoe moeten we de vergelijking van Israël met IS anders zien?] Precies zoals NIDA zegt: als een provocatie. Om wakker te schudden en debat los te maken over de Israëlische aanval op Gaza, en breder: over Israëls Palestina-politiek. Dat debat wordt al tientallen jaren verstikt omdat het not done is de Israëlische overheersing te betitelen in termen van rechteloosheid, onmenselijkheid en terreur, laat staan om voor sancties tegen het land te pleiten. Wie dat wel doet is al snel een antisemiet. NIDA stuit met de tweet, die een kleine vier jaar geleden blijkbaar niemand stoorde en nu ineens weer opduikt, op hetzelfde afweermechanisme. De obsessieve overgevoeligheid als het gaat om Israëls Palestina-politiek is een ziekte, en de hoofdrol die de zogeheten Israël-lobby daarin speelt, o.a. door het ongenadig belasteren van mensen met ongewenste opvattingen (zie de recente campagnes tegen minister Kaag), is adembenemend kwalijk. Het is de hoogste tijd dat die houding aan de kaak wordt gesteld. Zoals hier: https://rightsforum.org/opinie/loyaal-aan-israels-mickey-mouse-rechtspraak/

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker13 mrt. 2018 - 6:50

"De trucjes die PVV en FvD dagelijkse gebruiken en dan hoor ik u en al uw hypocriete rechtse vriendjes niet zo." Dat noemen we nou een "jijbak" En by the way de mensen van de PVV en FvD zijn beslist mijn vriendjes niet. U bent er erg goed in om iedereen die het niet met u eens is direct in de PVV hoek te plaatsen. Dus wie heeft hier nu last van vooroordelen?

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker13 mrt. 2018 - 9:36

@Wong "Als DAT al antisemitisme is, dan vindt u neem ik aan ook dat FvD en PVV rassenhaters zijn, toch?" Inderdaad er zitten nogal wat racisten tussen de PVV en FvD aanhangers. Net zozeer er flink antisemieten zitten bij de DENK en NIDA aanhang. Ik veroordeel beiden, u veroordeelt slecht selectief vanuit uw eigen exteremistische gezichtspunt. @Lopez Ik vind de provocatie van NIDA smakeloos en bovenal hypocriet. Want waarom wel die kijharde veroordelingen van Israel tot en met IS vergelijkingen aan toe, terwijl er bij het onderdrukken van de Koerden door de Turkse oververheerser ineens een wordt gekozen voor de onderdrukkers. Beetje merkwaardig toch? Uw terechte kritiek op Israel wordt er bepaald niet geloofwaardiger op door dingen goed te blijven praten die niet goed te praten zijn.

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 11:07

Lopez Dankjewel voor de link. Het is inderdaad een grove schande wat die haviken van Likud en het aanverwante gajes al jaren voor beschaving en recht laten doorgaan. Het wordt echt tijd dat Israel zich bezint en eindelijk eens constructief gaat praten en in ieder geval dat geweld en onrecht tijdens de monsterlijke bezetting stoppen.

Lopez
Lopez13 mrt. 2018 - 15:09

@Meneer Demesmaeker [Uw terechte kritiek op Israel wordt er bepaald niet geloofwaardiger op door dingen goed te blijven praten die niet goed te praten zijn.] U gaat wel erg kort door de bocht. U stelde een vraag m.b.t. tot de tweet van NIDA, ik gaf antwoord, en nu stelt u dat ik ‘dingen goed blijf praten die niet goed te praten zijn’. Welke dingen zijn dat? Voor uw informatie: ik ben niet de persvoorlichter van NIDA en ik heb geen enkele behoefte de uitgangspunten van die partij ‘goed te praten’. Persoonlijk geloof ik niet in vergelijkingen zoals in de tweet gemaakt, aangezien je er je doel mee voorbijschiet, maar ik lig er niet wakker van en vind de reacties van PvdA en GL zwaar over the top. Merkwaardig vind ik bovendien dat een tweet die vier jaar geleden kennelijk niemand beroerde nu ineens, vlak voor de verkiezingen, met veel bombarie van stal wordt gehaald.

Jan35
Jan3512 mrt. 2018 - 18:58

Wat gaat er dan in godsnaam mis in je hoofd als denkt dat het een goed idee is om als politieke partij zo’n tweet de wereld te sturen. Dat je überhaupt dit soort ideeën zit te bedenken. Sjonge zeg.

jandebakker
jandebakker12 mrt. 2018 - 18:57

Dit is wel echt een n**istreek van de lokale Gl fractie. Eerst afspreken samen verder te gaan, en dan als je collega's/concurenten een statement hebben gemaakt, en hun hoofd nog verder in de strop hebben gestoken, snel de samenwerking opzeggen. Dit gaan straks nog hele gezellige coalitie onderhandelingen worden.

Spelchecker2
Spelchecker212 mrt. 2018 - 18:53

Ik ben het met Michel en Nidia eens. In de context van de GAZA-oorlog was die tweet niet ver gezocht. En het zou mij bovendien niets verbazen als Israëlisch staatsterrorisme sinds de oprichting van Israël meer slachtoffers onder de inheemse Palestijnse bevolking heeft gemaakt dan IS in haar bestaan (hoe verwerpelijk ik overigens ook IS vind). En dat Israëlische terrorisme gaat tot op de dag van vandaag door. Wat mij betreft: GL, SP, PvdA: laat je niet intimideren door de pro-Israëllobby. Bepaal je eigen koers en blijf kritisch staan tegenover Israël, maak je sterk voor een (inter)nationale boycot totdat de bezette gebieden zijn ontruimd en Israël c.s. afdoende wiedergutmachung hebben betaald aan het Palestijnse volk voor 70 jaar moord, doodslag en onderdrukking en voor 70 jaar gefrustreerde economische ontwikkeling.

5 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 20:12

"Bepaal je eigen koers en blijf kritisch staan tegenover Israël" Prima standpunt, maar door Zionisme (wat regelmatig gelijk wordt gesteld met de rechtse regering in Israël) gelijk te stellen aan ISIS vervuil je zelf de discussie en daar is niemand, maar dan ook niemand in Palestina mee geholpen.

Lozerech
Lozerech12 mrt. 2018 - 20:40

"En het zou mij bovendien niets verbazen als Israëlisch staatsterrorisme sinds de oprichting van Israël meer slachtoffers onder de inheemse Palestijnse bevolking heeft gemaakt dan IS in haar bestaan" Zou het je wel verbazen als ISIS per jaar meer slachtoffers maakte dan in het hele Israëlisch Palestijnse conflict sinds 1948? Dat is namelijk ongeveer hoe die verhouding ligt. Overigens was in augustus 2014 al bekend dat ISIS etnische zuiveringen doorvoerde die zeer waarschijnlijk genocide genoemd kunnen worden en dat vrouwen van "verkeerde" bevolkingsgroepen massaal verkracht en verhandeld werden. Je kan en mag best boos zijn op Israëls politiek, maar een vergelijking met ISIS is volstrekt belachelijk en draagt op geen enkele wijze bij aan een verbetering van de situatie van de Palestijnen.

michellekepen
michellekepen12 mrt. 2018 - 22:24

@Spelchecker "Ik ben het met Michel en Nidia eens." Mijn boodschap is kennelijk niet goed overgekomen: ik probeerde aan te geven dat er nog een waslijst aan zaken naar boven zou kunnen komen die voor de anderen partijen reden zouden moeten zijn 'afscheid' van Nida te nemen. Allemaal zaken waarvan betreffende partijen op dit moment al op de hoogte zouden kunnen en moeten zijn. Maar misschien bewust niet willen weten. Dat Nida het homo-manifest ondertekend was voor Klaver kennelijk genoeg 'excuus' om met ze in te kunnen gaan. Als Klaver zijn ogen echt open gedaan zou hebben, dan had hij gezien dat er nog veel meer luchtjes aan Nida zitten. Luchtjes die in mijn ogen totaal onverenigbaar zijn met de idealen van Groen Links. Een paar kleine luchtjes heb ik genoemd. De grote luchtjes heb ik bewust niet genoemd, dan zou namelijk de kans op niet plaatsen van mijn bijdrage te groot zijn worden.

Piet de Geus
Piet de Geus12 mrt. 2018 - 23:12

"In de context van de GAZA-oorlog was die tweet niet ver gezocht." Niet vergezocht? Als Israël ook maar iets op IS (of op een van de buurlanden) leek dan was er al decennia geen Palestijnenprobleem meer bij gebrek aan Palestijnen.

Andreas Cappen
Andreas Cappen13 mrt. 2018 - 4:44

@ Checker In de context van de GAZA-oorlog was die tweet niet ver gezocht. >> Jawel. Het is wel ver gezocht om een terreurorganisatie als IS te vergelijken met de daden van de staat Israel. En het zou mij bovendien niets verbazen als Israëlisch staatsterrorisme sinds de oprichting van Israël meer slachtoffers onder de inheemse Palestijnse bevolking heeft gemaakt dan IS >> Als je wat moeite had gedaan, had je snel kunnen constateren dat IS veel meer doden op haar geweten heeft dan Israel sinds haar oprichting.. Wat mij betreft: GL, SP, PvdA: laat je niet intimideren door de pro-Israëllobby. >> Dat is hier ook helemaal niet gebeurd. Bepaal je eigen koers en blijf kritisch staan tegenover Israël, maak je sterk voor een (inter)nationale boycot totdat de bezette gebieden zijn ontruimd etc >> Je helpt de Palestijnen in ieder geval niet met dergelijke extremistische tweets.

Roy Batty
Roy Batty12 mrt. 2018 - 18:50

Kennelijk zocht de linkerkant naar een aanleiding om uit dit absurde verbond te kunnen stappen. Hetgeen ze vonden in een tweet uit 2014. Het geeft wel perfect aan hoe diep het Israelische/Palestijnse conflict ook hier is doorgedrongen en voor welke verdeeldheid het zorgt. Een van de vele 'gevalletjes' uit het dagboek van een mulitculturele naastenleving. Wordt vervolgd.

Lozerech
Lozerech12 mrt. 2018 - 18:31

"Wij zeggen #Zionisme = #ISIS" Zo'n tweet was in augustus 2014 ook al hartstikke fout natuurlijk. De gruweldaden van ISIS waren toen ook al bekend. De werkwijze van ISIS, het doel van ISIS en de volstrekte onrechtmatigheid van ISIS op alle fronten zijn op geen enkele wijze te vergelijken met Zionisme of Israël.

2 Reacties
OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 20:47

@ Lozeerch: De gruweldaden van Israël jegens de Palestijnen waren toen ook al bekend, en bovendien nog kersvers. (Gaza-oorlog: waarin Israël duizenden weerloze burgers heeft gedood, Gaza heeft plat gebombardeerd, en ook volgens de Hoge Commissaris mensenrechten van de Verenigde Naties het internationaal recht heeft geschonden en oorlogsmisdaden heeft gepleegd.).

Alison Wong
Alison Wong12 mrt. 2018 - 23:30

Oh en de gruweldaden van het zionisme waren u niet bekend?

BingoGrubb
BingoGrubb12 mrt. 2018 - 18:24

het beste wat links is overkomen dit jaar.

1 Reactie
BingoGrubb
BingoGrubb12 mrt. 2018 - 18:28

nu nog even met een eigen verhaal komen en wie weet ga ik weer is een keer links stemmen. de laatste 2 keer stemde ik piraten

Alison Wong
Alison Wong12 mrt. 2018 - 18:21

Ja hoor, de helden van gevestigd links weer. Hoe typerend, ruggegraatloze buigers naar rechts. Heel goed dat die heren en dames van NIDA zich niet laten pushed. Die oversensitiviteit naar Israel. Ondertussen mag alles gezegd worden over Turken, Marokkanen en andere bruinige mensjes.

3 Reacties
Arend Wortel
Arend Wortel12 mrt. 2018 - 21:26

Welke Nederlandse politieke partij heeft "Turken, Marokkanen en andere bruinige mensjes" gelijkgesteld met de terroristen, verkrachters en massamoordenaars van ISIS? Dat moet ik gemist hebben.

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 21:33

@ Alison Wong: Yes, Alison.....(Zucht!).

Alison Wong
Alison Wong12 mrt. 2018 - 23:35

Arend, je bent ziende blind als je wilt dat ik dat ga uitspellen. Als die tweet erger is dan "de vrijheid van meningsuiting" die beschermd moet worden (volgens links) van de rassenhaters in de politiek. Dan noem ik dit meten met twee maten. Ook jij weet dat dondersgoed. Alleen het is zo lekker alleen de moslimpjes te beschuldigen van racisme en foute tweets, dat voelt zo lekker. FvD en PVV, dát is allemaal vrijheid van meningsuiting. Ik zou zeggen, ga voor de lol eens een dagje scrollen door de tweets van GW. Typetjes zoals Arend vinden een scheet van een Marokkaan al antisemitisme, maar de pure rassenhaat van mensen die uiterlijke kenmerken met hem delen is geen racisme, nee echt niet hoor!!

Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2018 - 17:55

Het waren 6 fan-tas-tische weken...

JohnVKR
JohnVKR12 mrt. 2018 - 17:52

We hebben het over 2014. Dat was het jaar waarin de ergste misdaden van IS nog aan het licht moesten komen en tevens het jaar waarin Israel volgens onafhankelijke cijfers van de VN meer dan 500 kinderen in Gaza om het leven heeft gebracht. In het licht van die tijd gezien is er weinig mis met de tweet van NIDA. Er zou pas iets mis mee zijn geweest als ze hun steun aan IS zouden hebben uitgesproken, maar het tegenovergestelde is het geval. Wat hier vooral weer duidelijk wordt is dat mensen die diversiteit serieus nemen ook niet meer terecht kunnen bij Groen Links, PvdA en de SP.

22 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 18:05

Zionisme = IS. Daarmee zeg je eigenlijk dat IS geïnspireerd wordt door het zionisme, en ontken je dat het een radicale islamitische organisatie is. Dat mogen ze zeggen, maar iedereen heeft ook de vrijheid om het daarmee oneens te zijn. Daarnaast komt het plaatje van een Pro-Hamas website, en Hamas wordt door de Europese Unie nog steeds als een terroristische organisatie beschouwd.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 mrt. 2018 - 18:08

@ JohnVKR - wijze woorden. Het wordt zo vaak vergeten: bij het oprakelen van oude (nou ja) Twitterberichten wordt de historische context er zelden bijgeleverd. Dat is gevaarlijk. (Wat ik van je laatste opmerking moet vinden, dat weet ik niet, maar dat doet aan je hoofdpunt niets af.)

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 18:10

Ik vrees dat je gelijk hebt. Gelukkig is er NIDA nog, de enige partij die de rug recht houdt, maar de spoeling wordt dun.

Jan35
Jan3512 mrt. 2018 - 18:17

Houd toch op met je “weinig mis met die tweet”. Er is van alles mis met die tweet, ook al in 2014. Maar dit soort bagatelliseringen had ik al verwacht hier.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 18:29

Maar goed, morgen had een of andere slimmerik van de PvdA - die vandaag en niet gisteren geboren is - ontdekt dat de SP een socialistische partij pretendeerde te zijn, en dan was de samenwerking alsnog geklapt.

Remco5
Remco512 mrt. 2018 - 18:35

Het is het antisemitisme van Nida. Namelijk de joden zitten erachter. En van die tweet willen ze nu geen afstand nemen, met de tegenwoordige kennis van ISis. Met andere woorden het maakt niet uit dat ze dat toen tweete, want blijkbaar staan ze er nog achter. Diversiteit heeft niks te maken met radicale meningen maar met divers zijn. Ik had een medestudente die ook geloofde dat Isis door Israël was opgezet. Er waren meerdere mensen in mijn klas die in illuminatie geloven. Zogenaamd dat Joden de wereld willen overnemen. Deze vorm van antisemitisme is er al eeuwen en dat heeft vaak geleid voor problemen voor Joden.

Buzzer
Buzzer12 mrt. 2018 - 18:35

Ja JohnVKR je kan er een listige draai aan proberen te geven en hopen dat mensen niet verder kijken dan wat jij zegt, maar: https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/article/2014/10/vn-rapport-schetst-ijzingwekkend-beeld-van-misdaden-is-1612774W/ https://www.nrc.nl/nieuws/2014/09/02/islamitische-staat-vn-onderzoekt-misdaden-is-in-ir-1415842-a99424 https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-un/islamic-state-committing-staggering-crimes-in-iraq-u-n-report-idUSKCN0HR0R120141002 Er was ook in dat jaar al meer dan genoeg bekend over deze gewetenloze moordenaarsbende

punt2
punt212 mrt. 2018 - 18:36

Dus Israël en IS kan jij makkelijk vergelijken .

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2018 - 18:40

@JohnVKR 12 maart 2018 at 18:52 Mosul IS 2014 dat was een humaan feestje, helemaal niets aan de hand, buiten dan een half miljoen vluchtelingen. Diversiteit heeft niets te maken met religieuze gekkies. Clubjes als NIDA DENK en Bij1 zijn absoluut geen voorbeeld voor diversiteit, ze zijn er voor een selecte niet blanke of Islamitische achterban. Het was en is gewoon een slecht plan geweest om met een partij een alliantie aan te gaan die geloof boven de wet stelt, en zijn gelijk uit religie haalt. Het past niet in een socialistisch denken om een streng religieuze partij aan macht en stemmen te helpen.

Michiel van Leeuwen
Michiel van Leeuwen12 mrt. 2018 - 18:45

De tweet van NIDA is van 14 augustus 2014. Toen was de genocide op de Jezidi's al in volle gang.

Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2018 - 19:12

[In het licht van die tijd gezien is er weinig mis met de tweet van NIDA] En waarom geven de NIDA boys dan vandaag aan nog steeds vierkant hierachter te staan?

JohnVKR
JohnVKR12 mrt. 2018 - 20:27

@Cliff Clavin. Ik zal mijn laatste opmerking toelichten. Diversiteit is veel meer dan een 'gekleurd' gezicht op de lijst van je politieke partij zetten, diversiteit is meer dan alleen cosmetisch, zoals de partijleiders van veel grote partijen denken. Als je mensen met een migratieachtergrond op je lijst zet, of er mee samenwerkt, neem je ook een andere levenservaring mee, een andere wereld, een andere manier van naar de wereld om je heen kijken. Vanuit mijn eigen opvoeding heb ik bijvoorbeeld geleerd nooit het woord zionisme te gebruiken, omdat ik weet dat dit zoveel emoties oproept dat een rationeel debat daarmee vaak onmogelijk wordt. Maar dat geldt niet voor iedereen. Hoewel ik het woord zionisme dus zelf nooit zal gebruiken, reageer ik niet als door een adder gebeten wanneer anderen dat wel doen. Maar Asscher en Klaver slaan hier waarschijnlijk mede aan op gebruik van het woord zionisme in de NIDA-tweet. Want dat is een woord dat binnen PvdA- en GroenLinks-kringen verboden is. Als je dus op deze vastgeroeste manier met je omgeving blijft omgaan, zoals Asscher en Klaver doen, komt er van echte diversiteit in onze samenleving weinig terecht.

JohnVKR
JohnVKR12 mrt. 2018 - 20:42

@Allen. Nogmaals. In augustus 2014 waren de 'ergste' misdaden van IS nog niet bekend. Zeker niet van de Yezidi's. Volgens mij kwamen in de zomer van 2014 pas de eerste onthoofdingsvideos naar buiten. Weerzinwekkend!!! Maar dat waren de 500 kinderen die Israel in 2014 willens en wetens de dood in heeft gejaagd ook. Ik zou de vergelijking nooit hebben gemaakt. Het zou niet eens in me opkomen. Maar als jij als moslim in Nederland bijna elke dag aan de schandpaal wordt genageld, dan begrijp ik heel goed dat je in die tijd en in die context reageert op de wijze waarop NIDA heeft gedaan.

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 21:11

@ JohnVKR: Je hebt gelijk. Aan Palestijnse zijde zijn meer dan 2.100 doden gevallen en meer dan 10.850 mensen gewond geraakt (waaronder 3.300 kinderen en meer dan 2.000 vrouwen). Meer dan 17.000 gebouwen zijn verwoest door met name luchtaanvallen. De Hoge Commissaris mensenrechten van de Verenigde Naties verklaarde dat Israël met de aanvallen op de Gazastrook het internationaal recht heeft geschonden en oorlogsmisdaden heeft gepleegd. De tweet van NIDA speelde in die tijd. De zich links noemende partijen gedragen zich nu laf en opportunistisch.

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 21:16

@ Edwin: [Zionisme = IS. Daarmee zeg je eigenlijk dat IS geïnspireerd wordt door het zionisme, en ontken je dat het een radicale islamitische organisatie is.] Dat is jouw interpretatie. Deze tekst kan ook worden begrepen als: het zionisme (vooral zoals dat zich openbaarde in de Gaza-oorlog) kan worden vergeleken met de IS. Of als: de VS hebben op de achtergrond evenzo van doen met het zionisme als met IS.

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 21:24

@ Remco: [Met andere woorden het maakt niet uit dat ze dat toen tweete, want blijkbaar staan ze er nog achter.] NIDA heeft daarover een duidelijke toelichting gegeven. Volgens de NOS, nl.: NIDA geeft aan Nieuwsuur de volgende reactie. "De provocatieve tweet moet gelezen en begrepen worden in de context van de maatschappelijke discussie op dat moment (2014, tevens vlak na de Gaza-oorlog). We zien geen reden om die tweet te verwijderen. De tweet van NIDA was een dag nadat het ministerie van Justitie een ambtenaar had geschorst na haar tweet over Isis. NIDA stelde deze tweet op als het ware een steunbetuiging aan het vrije woord, vandaar #vrijheidvanmeningsuiting. De rechter heeft overigens later de ambtenaar ook gelijk gegeven in een rechtszaak over dit (onterecht gebleken) ontslag.” Ik geef ze gelijk. Bovendien: als intrekking van omstreden tweets van jaren geleden consequent zou worden doorgevoerd, kunnen we aan de gang blijven.....

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 21:29

@ Buzzer: Sterk hoor! Al je links dateren van na 14 augustus 2014, de datum van de bewuste tweet van NIDA.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 mrt. 2018 - 21:53

@ JohnVKR - dank voor je heel inzichtelijke toelichting. Ik vind dat je met je centrale opmerking (een vriendelijke oproep tot het begrijpen van gebeurtenissen in hun historische context) een kardinaal punt gemaakt hebt. Eentje dat, als iedereen het zou respecteren, een hele hoop zinloos, zweterig, en hoogst triviaal geruzie overbodig maken kan.

Lopez
Lopez12 mrt. 2018 - 22:44

@JohnVKR [Ik zou de vergelijking nooit hebben gemaakt. Het zou niet eens in me opkomen.] Bij mij ook niet, maar de ophef over de tweet is zwaar over the top. De verklaring van NIDA over wat de partij zelf ‘een provocatieve tweet’ noemt is duidelijk. Ik zou er geen aanstoot aan nemen, maar als je dat als Rotterdamse politieke partij wel doet zou ik zeggen: ga met NIDA in gesprek, informeer je, zoek uit wat de partij werkelijk denkt over de punten waar je kennelijk wakker van ligt. @Edwin [Daarmee zeg je eigenlijk dat IS geïnspireerd wordt door het zionisme, en ontken je dat het een radicale islamitische organisatie is.] Dat u dat er uit opmaakt vind ik buitengewoon creatief. @Remco [Het is het antisemitisme van Nida. Namelijk de joden zitten erachter.] Pas maar op dat u dat niet in een tweet zet, straks publiceert Nieuwsuur ‘m over vier jaar… De tweet van NIDA gaat niet over joden, maar over de staat Israël en het zionisme. En niemand is ermee gediend jan en alleman plompverloren van antisemitisme te beschuldigen. Daar maak je alleen het begrip antisemitisme betekenisloos mee. @Robert Fallon [En waarom geven de NIDA boys dan vandaag aan nog steeds vierkant hierachter te staan?] Wat begrijpt u niet aan de verklaring van de boys van NIDA?

Lopez
Lopez12 mrt. 2018 - 23:58

@Edwin [Daarnaast komt het plaatje van een Pro-Hamas website, en Hamas wordt door de Europese Unie nog steeds als een terroristische organisatie beschouwd.] Kunt u het nóg verder van huis zoeken? Ik ben wel benieuwd welke ‘pro-Hamas website’ u bedoelt. En wat ‘pro-Hamas’ precies betekent. Als ik ervoor pleit dat onze regering Hamas vooral als een belangrijke politieke speler moet beschouwen waarmee op z’n minst de dialoog actief gaande moet worden gehouden, of als ik beweer dat er nooit een eind aan de raketbeschietingen vanuit Gaza zal komen zolang Israël de Palestijnen blijft onderdrukken, en dat het dus wat hypocriet is daarover krokodillentranen te plengen en boos te gaan zitten doen, ben ik dan ‘pro-Hamas’? En is dat erg? Inderdaad, Hamas staat nog altijd op de EU-terroristenlijst, de procedure of dat nu wel of niet terecht is loopt al jaren. Ik vind het merkwaardig dat Hamas er opstaat en Israël niet. Dat Hamas als de ziekte gemeden wordt en Israël wordt omhelsd. Dat is meten met héél verschillende maten. Dat deugt niet. Ik vind het hoe dan ook oliedom om Hamas als gesprekspartner uit te sluiten, en toe te blijven kijken hoe zich in Gaza een enorm humanitair drama afspeelt. En vervolgens ‘schande’ te roepen als er een paar home made raketten worden afgeschoten.

Andreas J
Andreas J13 mrt. 2018 - 6:00

[2014. Dat was het jaar waarin de ergste misdaden van IS nog aan het licht moesten komen]. Euh... tijdlijn van IS wel eens bekeken? Dat was het jaar dat ze ongeveer op hun sterkst waren. Ze riepen de Islamitische staat uit en trapten de Irakezen uit Mosul en Falluja. Kijk dit maar even na https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_ISIL-related_events_(2014) en dan weet u meteen hoe walgelijkde tweet is.

Jan35
Jan3513 mrt. 2018 - 10:28

John In augustus 2014 speelde juist die aanval op de yezidi’s en er was toen al meer dan genoeg bekend over IS. Misschien niet bij de gemiddelde Jooplezer in zijn filterbubble. En juist omdat het toen al bekend was dat het een moorddadig regime was is die vergelijking met Israël gemaakt. Om te provoceren. Je maakt namelijk geen vergelijking met bv Zwitserland als je de misdaden van Israël wilt uitvergroten. Dan vergelijk je Israël met nazi-Duitsland of met IS.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2018 - 17:50

Dit is een chaos waar links in Rotterdam veel schade door oploopt. Maar denk wel dat menig SPer door de ontstane duidelijkheid een zucht van verlichting slaat.

JanVG2
JanVG212 mrt. 2018 - 17:45

... en zo kreeg Leefbaar weer een cadeautje. Dat zag iedereen (zelfs de landelijke top) aankomen behalve de lokale linkse partijen.

Thuru
Thuru12 mrt. 2018 - 17:34

Als het waarheid is na bericht op 17:30 dat het verbond is opgeheven kunnen we alleen daar blij mee zijn. Geen knieval naar het islam!

2 Reacties
H.Witte
H.Witte12 mrt. 2018 - 19:15

Beste Thuru, we hoeven naar geen enkel geloof een knieval te maken, maar moeten ons wel blijven realiseren dat de verschillende religies een gegeven zijn en dat we er mee te dealen hebben, hoe dan ook. Immers, we kunnen en mogen mensen het recht op geloof niet ontzeggen. Tweede punt is dat u wat meer oog zou mogen hebben voor de grote diversiteit binnen ook de Islam, die te vergelijken is met de diversiteit binnen het christelijk geloof. Verlies niet uit het oog dat er zeer progressieve moslims zijn die, zoals wij ooit, met smart wachten op 'de verlichting', die af willen van het verplichte hoofddoekje, de vrouwen die ook auto willen rijden en willen studeren. Die islam, best man, verdient onze steun.

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 20:07

"Tweede punt is dat u wat meer oog zou mogen hebben voor de grote diversiteit binnen ook de Islam, die te vergelijken is met de diversiteit binnen het christelijk geloof. Verlies niet uit het oog dat er zeer progressieve moslims zijn die, zoals wij ooit, met smart wachten op ‘de verlichting’, die af willen van het verplichte hoofddoekje, de vrouwen die ook auto willen rijden en willen studeren. Die islam, best man, verdient onze steun." Meneer Witte, U heeft helemaal gelijk als u zegt dat er een enorme diversiteit is. Helaas staat NIDA niet voor de progressieve stroming maar voor de conservatieve stroming. Dat vrouwtje dat de hoofddoek wil dragen als politie agente komt uit de stal van NIDA. NIDA wil meer gebedsruimtes op universiteiten en in openbare gebouwen zoals het stadhuis. De progressieve stromingen verdienen zeker onze steun, en de conservatieven moeten we voor op blijven komen als ze worden gediscrimineerd. Maar je mag het ook met hun oneens zijn. En je mag ze ook kritisch benaderen en van kritiek voorzien. Dat is niet meteen discriminatie. We worden de laatste tijd overspoeld met allerlei kritische denkers van uit het buitenland. En diegenen die wat meer internationaal het debat volgen zien dat het debat hier in NL al 15 jaar stil staat. Rechtse partijen zoals de PVV zetten de toon en links reageert er alleen reactionair op.

Juppé🎗
Juppé🎗12 mrt. 2018 - 17:32

Geweldig Klaver. Die tweet kwam voor hem als een geschenk uit de groene hemel. Er is natuutlijk iets fundamentelers mis met Nida, die leus « wij geloven in Rotterdam », dubbelzinniger kan niet en dat programma... Dit zo subtiel opblazen en dat vanuit « Libelles Nieuwscafé » , truttiger kan niet.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe12 mrt. 2018 - 19:07

Klaver leek mij enorm opgelucht.

Juppé🎗
Juppé🎗12 mrt. 2018 - 20:28

Ja Danielle, hij had wsl nooit gehoopt hier zo makkelijk van af te komen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 mrt. 2018 - 17:23

Ik vond het van meet af aan een heel slecht idee dat mensen in het openbaar bestuur (of eigenlijk: iedereen met een publieke verantwoordelijkheid) gebruik maken van Twitter - alleen al op grond van je sociale intuïtie zou je dat niet moeten doen.. Hoevelen zouden er wereldwijd al hun werk, inkomen, vriendschappen, relaties, en wat al niet meer verloren hebben door een onbezonnen berichtje, laat op de avond ingetikt, in een verregaande staat van rijonvaardigheid?

10 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen12 mrt. 2018 - 18:06

Helemaal mee eens. Maar na bezinning had NIDA die tweet moeten terugtrekken. GroenLinks heeft de enige juiste conclusie getrokken.,

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 18:06

Wijze woorden van de postman!

Purper Floyd
Purper Floyd12 mrt. 2018 - 18:08

Het is juist een heel goed idee. Al die politici bestuurders of mensen die anderszins in de openbaarheid komen zijn doodeenvoudig niet in staat altijd alleen maar weloverwogen of politiek correcte tweets de wereld in te slingeren. Deze mensen laten hierdoor op enig moment hun ware aard zien, en dan blijken het heelal opportunistischte lui te zijn die zichzelf ontmaskeren als onbetrouwbaar.

Purper Floyd
Purper Floyd12 mrt. 2018 - 18:09

Heelal = veelal

KeesVanZundert
KeesVanZundert12 mrt. 2018 - 18:17

Ben het volkomen met je eens. En zet in de 2e kamer die telefoons ook eens uit !!

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2018 - 18:46

@Cliff Clavin 12 maart 2018 at 18:23 Mogelijk maar drankmisbruik is het laatste wat je verwacht bij NIDA Cliff haha!!

Poezenmens
Poezenmens12 mrt. 2018 - 19:19

“Ik vond het van meet af aan een heel slecht idee dat mensen in het openbaar bestuur (of eigenlijk: iedereen met een publieke verantwoordelijkheid) gebruik maken van Twitter –“ @ Cliff Mee eens. Twitter, Facebook, het zijn monsters, gecreëerd door het bedrijf van Zuckerberg.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 mrt. 2018 - 20:24

@ Andreas Cappen - dank. We zijn het zelden eens, maar je hebt volkomen gelijk. Het kernwoord is: bezinning. Dat houdt dus in dat je, ook al wat een tweet een impulsieve actie, ingegeven door een context die toentertijd voor de twitteraar in kwestie doorslaggevend was, dan nog kan je jaren later zeggen: OK, terugtrekken is nu zinvol. Wat me leidt tot een algemene vraag: bestaat in de geest van veel mensen die enige, of veel invloed hebben, die historische context nog? Het is aan te raden om na te gaan wat 'modern communiceren' met je eigen besef van het verleden, met het aanmaken van je eigen herinneringen, en met je eigen opinievorming doet.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 mrt. 2018 - 20:26

(ook al was)

Cliff Clavin
Cliff Clavin13 mrt. 2018 - 13:02

@ Hansdetorenkraai - haha, scherp opgemerkt...

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 17:18

Het is vooral verbitterde rechtse rancune die heerst. Al het idiote geframe aan die kant. PvdA, SP, GL en NIDA hebben op bepaalde punten een verklaring getekend waar ze het gezamenlijk over eens zijn. En over een aantal zaken zijn ze het niet eens. Marijnissen en ook Asscher zijn daar duidelijk over geweest. Marijnissen zei dat ze voor de scheiding van kerk en staat is. Het is enorm opgeblazen en enorm overdreven. Leefbaar Rotterdam heeft de afgelopen jaren niets gepresteerd samen met CDA en D66. En gaat dit dus aangrijpen om links onderuit te halen. Brendel haalt allerlei dingen er bij. Een beetje alsof Leefbaar de PVV moet uitsluiten, omdat de PVV Europees samenwerkt met mevrouw Le Pen en haar vader is de antisemiet Jean Marie Le Pen. Tot voor kort erelid. Op dat niveau debatteert rechts. Rechts heeft niet geleverd in Rotterdam en zit nu onvoorstelbaar te stoken en dingen op te blazen. Links ondertekent het Joods akkoord in Amsterdam. Links neemt veelvuldig afstand van de IS- Israel tweet. Als je het dan toch nog zo weet neer te zetten dat links fuseert met NIDA of iets dergelijks dan ben je van kwade trouw. Nu GL en de PvdA uit het verbond zijn gestapt lijkt het me een grote winst voor de landelijke PvdA, SP en GL fractie. Die nemen maatregelen als NIDA de grens over gaat.

10 Reacties
Andreas Cappen
Andreas Cappen12 mrt. 2018 - 18:08

Het is enorm opgeblazen en enorm overdreven. >> Tja, het is verkezingstijd en dan had dit merkwaardige verbond wel kunnen inzien dat alles uitgezocht en uitvergroot zou worden.

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 18:23

Men had gewoon beter moeten nadenken. Carel Brendel is een van de weinigen die verder kijkt dan wat men stemt. Want komen de woorden in de raadzaal ook over met de dingen die ze doen buiten de raadzaal? En ja, meeste berichten die ik lees zijn toch echt van GL, SP, PvdA leden en (ex)-politici. Overigens heeft Hasna hier op Joop ook nog eens een opinie geschreven omtrent het gedrag van NIDA tegenover Shirin Musa van Femmes for Freedom. https://joop.bnnvara.nl/opinies/probleem-nida-en-denk-chanteren-bereik-niets Maar schijnbaar hebben ze in Rotterdam daar op links niet zoveel moeite mee of is hun geheugen gewoon een vergiet. Zoals ik al eerder schreef, samenwerken na de verkiezingen kan prima. Een verbond sluiten vooraf is gewoon niet slim, want dan krijg je dit soort zaken ook voor de voeten geworpen.

KnorretjeBig
KnorretjeBig12 mrt. 2018 - 18:30

@Sonic “Het is vooral verbitterde rechtse rancune die heerst. ” Nee hoor, die rollen al lachend over grond.

JanBakker2
JanBakker212 mrt. 2018 - 18:34

Alle partijen hebben het Joods Akkoord getekend, van de nieuwkomers FvD ook. Bij1 en DENK hebben voor zo ver mijn info op dit moment strekt niet getekend. Voor mij een groot vraagteken waarom Bij1 gezien hun programma en hun doelstelling niet getekend heeft

RosaLange
RosaLange12 mrt. 2018 - 18:50

Ha! Ha! Je maakt het wel erg bont. Dus dit politieke geknoei van kleinlinkse partijtjes en de breuk van dit onzalige verbond zijn allemaal de schuld van Leefbaar? Volgens mij is het precies andersom: Leefbaar (en alle rechtse varianten van dit moment) groeit dankzij het politieke prutswerk en visieloosheid van wat zich vandaag de dag allemaal links noemt, maar in werkelijkheid iedere feeling met de realiteit en welke doelgroep dan ook heeft verloren en uiteindelijk denkt dat je straffeloos een verbond met een religieuze club kunt aangaan. Natuurlijk spint rechts hier al jaren garen bij. Je hebt groot gelijk als je stelt dat rechts weinig voor elkaar krijgt. Het zou je toch aan het denken moeten zetten, hoe gemakkelijk partijen als Leefbaar en FvD met weinig politiek vernuft zo hard kunnen groeien. Iedere overwinning wordt ze als het ware in de schoot geworpen door hun politieke tegenstanders. Dat kun je hen moeilijk verwijten.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 20:03

@ Andreas Cappen Rechts heeft iets proberen te zoeken en ze hebben iets gevonden. Extreem laag, maar we zijn niet anders gewend van die kant. @ Edwin Brendel herhaalt vooral riedeltjes. Zijn basis stelling is ook verkeerd. Links komt op voor minderheden en dus ook voor moslims. Brendel maakt ervan dat links opkomt voor de islam. Als je zulke boeken en stellingen opschrijft dan ben je een propagandist. @ KnorretjeBig Ik denk dat links vooral lacht om hoe onvoorstelbaar dom en onwetend Leefbaar en PVV zijn. De PVV gaat zetels afpikken van Leefbaar en ze zullen elkaar in de wielen rijden. Na 21 Maart dus een links college. Wen er maar aan. @ RosaLange Rechts( John VKR heeft dat al bewezen) stijgt in Rotterdam helemaal niet. Leefbaar Rotterdam verliest al bijna 16 jaar zetels. Dus rechts wint niet en staat ook in huidige peilingen in Rotterdam op verlies. Of je het nu leuk vindt of niet. Overigens is het verhaal over het linkse verbond nu al van de voorpagina van veel politieke sites vandaan.

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 20:59

@ Sonic: [Het is vooral verbitterde rechtse rancune die heerst. Al het idiote geframe aan die kant......e.v.] Exact. Het is bijzonder laf en opportunistisch dat zich links noemende partijen zich uit de lokale samenwerking met NIDA terugtrekken. (Alleen je laatste alinea kan ik niet onderschrijven).

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 21:00

Brendel maakt een verschil tussen de religie islam en het islamisme, ergo de politieke islam. Alleen weiger jij dat verschil te zien. Maar omdat jij de misstanden niet wil zien zet je hem weg als propagandist. Oftewel, je leidt aan tunnelvisie. Daarnaast schrijft hij ook regelmatig over de grijze wolven, en linkt hij ook regelmatig naar doorbraak.eu. En dat is toch echt wel een linkse actiegroep. Sommigen zouden het zelfs extreem-links noemen, ik noem het liever links van links. Ik ben het niet altijd met hun eens, maar er staan wel degelijk goede stukken op. En ga je nu echt rechts verwijten dat ze zijn gaan zoeken? Ik weet niet wie ermee is gekomen, maar als Nieuwsuur ermee komt dan lijkt het mij toch wel dat er meer mensen naar hebben zitten zoeken. En is dat dan anders dat partijen op zoek gaan naar uitspraken van bijvoorbeeld FvD? Mag dat dan wel? Echt, je kan toch verwachten dat als FvD geconfronteerd wordt met oude uitspraken dat dat balletje toch een keer gekaatst wordt? Er is toch weer een hoop duidelijk geworden over hoe bv. NIDA denkt, maar ook over FvD is er meer bekend geworden. PVV heeft verschillende lijsttrekkers moeten terugtrekken om uitspraken. En ik vind het allemaal prima. Lijkt me een redelijk journalistieke opdracht om politieke partijen door te lichten. Maar schijnbaar mogen alleen rechtse partijen doorgelicht worden en moeten we alles ter linkerzijde maar toedekken.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 22:02

@ Edwin Je vult allemaal dingen in zonder dat je ook maar enig hebt over hoe ik over immigratie denk. En op basis van je eigen aannames( die volstrekt de plank mis slaan) ga je mij dan aanvallen. Erg zwak. Ik ben voor behoorlijk begrensde immigratie. Ik ben niet zo fan van de islam, want ik ben voor een strikte scheiding tussen kerk en staat. Ik heb al heel vaak gezegd dat links de bodem voor eventuele overstappen naar rechts moet weg halen. Door gewoon fout dingen bespreekbaar te maken en maar een heel klein deel binnen te laten in ons land. Alleen mensen die echt in nood zitten. Dus je zit er echt compleet naast. Brendel is een onvoorstelbaar waardeloze schrijver inderdaad. Hij goochelt met termen. Het is dan weer de islam en dan weer islamisme. Brendel begrijpt niet hoe links tegen immigratie en islam aan kijkt. Wat ik al eerder zei. Links heeft weinig op met de islam, maar wil wel moslims beschermen, want die zijn een minderheid. Overigens kan ik je ook op meerdere uitspraken van GL( Halsema), de SP( gastarbeid en kapitaal) en de PvdA( Scheffer) wijzen. Die neem jij niet mee in je betoog. Die neemt Brendel nooit mee in zijn waardeloze boek en meningen. Dan ben je inderdaad iemand met tunnelvisie en propagandist. Dan over dat linkse verbond. Ik bedoel: Mensen zijn toch niet dom. Een verbond is geen fusie. Links en NIDA trekken op bepaalde onderwerpen samen op en op bepaalde punten niet. Dat laat rechts( een leugen dus) over komen als een soort fusie. Daarna komt het gebruikelijke guilty by assocation. Er zitten foute types in de partij, Die zitten er ten eerste bij elke partij. Hoor ik je niet over. Het gaat om een akkoord over de gemeente Rotterdam en wanhopig rechts haalt er de moslimbroederschap bij. Mensen snappen toch dat je met bepaalde partijen wel lokaal kan samenwerken en niet landelijk. Rechts heeft het vervolgens over antisemitisme. Wilders bralt wat over IS en antisemitisme. Terwijl linkse Joodse akkoorden tekent. Terwijl links afstand doet van IS en Israel tweet van NIDA. Als je dat allemaal niet meldt. Dan ben je op een kwaadaardige manier de boel aan het beduvelen. Overigens is het terecht dat rechts de verwijten ook van mij krijgt. Eerdmans en ook Baudet kieperen de boel op zijn kop. Leefbaar, CDA en D66 hebben de afgelopen vier jaar de stad geregeerd. Al 16 jaar daalt Leefbaar. In de peilingen tot 9 zetels. Gewoon 5 zetels minder. Een heel erg slecht resultaat. Eerdmans gaat niet van eigen kracht uit. Buijt ook niet. Verder als links en DENK bashen komen ze niet. Al een heel veeg teken. Jij en ook Leefbaar Rotterdam laten het overkomen alsof Leefbaar in de oppositie heeft gezeten en alsof links heeft geregeerd. Het moet gaan over het complete gebrek aan huizen wat er bij gebouwd is. Wel 4 geloof ik. Het moet gaan over de enorme afbraak aan sociale voorzieningen. Over de dwangarbeid in de bijstand. Omdat Leefbaar op dat punt geen enkel verhaal heeft, vallen ze links en NIDA maar aan. Net D66 landelijk is het. Het is een teken van zwakte dus van rechts. Rechts kan niets anders als zich tegen links afzetten. Daar hebben Van Agt, Rutte, Balkenende hun premierschap ook aan te danken. Overigens is er een groot verschil tussen de malloten die PVV en FvD op de lijst hebben gezet en een zakelijke transactie tussen NIDA en links. Ik bedoel. Zelfs Leefbaar sluit NIDA en ook DENK niet uit. De FvD ook landelijk niet trouwens. Het is iets zoeken.

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 23:08

Echt, "Je vult allemaal dingen in zonder dat je ook maar enig hebt over hoe ik over immigratie denk. En op basis van je eigen aannames( die volstrekt de plank mis slaan) ga je mij dan aanvallen. Erg zwak. " Ik heb het nergens over immigratie. Je springt zelf van de hak op de tak. Ik wijs je alleen op het feit dat Brendel een verschil maakt tussen religie en ideologie. "Brendel begrijpt niet hoe links tegen immigratie en islam aan kijkt. Wat ik al eerder zei. Links heeft weinig op met de islam, maar wil wel moslims beschermen, want die zijn een minderheid. " Brendel is een SP stemmer dus denk toch echt wel dat hij weet hoe links tegen immigratie en islam aankijkt. En ja, prima dat men moslims wil beschermen tegen discriminatie, maar dat betekent niet dat we ze vervolgens kritiekloos moeten behandelen. Het zijn van een minderheid ontslaat je niet van een kritische benadering. Nou, dat zeg je gelukkig zelf ook. "Ik heb al heel vaak gezegd dat links de bodem voor eventuele overstappen naar rechts moet weg halen. Door gewoon fout dingen bespreekbaar te maken" Maar als die foute dingen bespreekbaar worden gemaakt schiet je in een kramp en frame je alles en iedereen in het rechtse kamp. "Jij en ook Leefbaar Rotterdam laten het overkomen alsof Leefbaar in de oppositie heeft gezeten en alsof links heeft geregeerd." Waar je dat vandaan haalt mag je even citeren, want echt ik haal het niet uit mijn eigen teksten hoor.

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap12 mrt. 2018 - 17:10

Kan NIDA niet gewoon een partij zijn zonder de islam als uitgangspunt? Scheiding van kerk geloof en Staat maakt het een stuk makkelijker lijkt me

2 Reacties
Buzzer
Buzzer12 mrt. 2018 - 18:36

Wanneer de regen uit de aarde komt en niet uit de hemel. Dan pas.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2018 - 19:13

@Het zwarte Schaap 12 maart 2018 at 18:10 Nee dat gaat niet geacht Zwart Schaap. Ze stellen de Islam boven de wet, hebben banden met de Moslimbroederschap. NIDA komt uit de koran en betekent ‘oproep’ of ‘stem’ Het is goed zo geacht Zwart Schaap, laat links gewoon op eigen seculaire en linkse gedachte in de politieke arena stappen.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon12 mrt. 2018 - 17:09

De breuk die je wist dat zou komen. Dit verbond was een uiterst controversieel, onbezonnen en onbegrijpelijk avontuur waarvan vrijwel elke weldenkende Nederlander wist dat dit geen lang leven beschoren zou zijn. Wat te denken geeft, is dat indien NIDA de inhoud van de tweet had teruggenomen, het linkse trio doodleuk de samenwerking had gecontinueerd.

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai12 mrt. 2018 - 19:36

Vergeet het artikel van Hasna El Maroudi voormalig redactrice Joop niet snel omdat het een behoorlijk expliciet schrijven was, waar weinig aan interpretatie bij mogelijk was. Hasna El Maroudi had een bijdrage met de titel: Smerig: NIDA probeert vrouwenrechtenactivist zwart te maken. Het is gewoon terug te vinden op JOOP. En geeft wel een inkijk in deze zichzelf progressief noemende religieuze partij. U heeft gelijk geachte Gadfly 12 maart 2018 at 18:09 het was een ramp gebleken en deel uw mening.

De Vries3
De Vries312 mrt. 2018 - 17:02

Ik vraag me altijd af waarom je SP zou stemmen als je dan toch links stemt. Ze gaan in de raad niets voor elkaar krijgen wat de PvdA niet ook voor elkaar krijgt, maar je hebt met de SP wel een grotere kans dat je een rechts bestuur krijgt omdat ze in de regel in de oppositie terecht komen.

1 Reactie
Rdetje
Rdetje12 mrt. 2018 - 18:33

Omdat de PvdA geen optie is als je links wilt stemmen. Was 4 jaar Rutte II niet genoeg omdat duidelijk te maken?

michellekepen
michellekepen12 mrt. 2018 - 17:01

Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waar men zich nu plotseling druk om maakt. Nida heeft dat homo-rechten manifest ondertekend. En daarmee waren volgens Jesse Klaver, gisteren in Buitenhof, de belemmeringen voor een samenwerking met Nida verholpen ("wat mij daarin over de streep trok"). Nu er oud nieuws naar boven komt, moet je dan plotseling je strategie moeten veranderen? Dadelijk wordt ook nog naar boven gehaald dat er banden bestaan tussen Nida en Erdogan/AKP. Of dat de uitspraak van El Ouali "Ik ben juist helemaal voor de seculiere rechtsstaat" op z'n minst schuurt met het streven naar gebedsruimtes op universiteiten en in overheidsgebouwen. Of dat hij in 2014 beweerde dat er op GS bedreigingen tegen hem geuit werden, terwijl er geen enkele bedreiging te vinden was? Moet je dan telkens je strategie en samenwerkingsverbanden gaan aanpassen? Buiten dat, Isis is volgens velen toch een Amerikaans-Joods complot? De de stap om Israel en Isis aan elkaar gelijk te stellen is dan toch echt niet ver gezocht.

4 Reacties
Gerry Damen
Gerry Damen12 mrt. 2018 - 18:38

https://www.theguardian.com/world/2014/aug/07/who-yazidi-isis-iraq-religion-ethnicity-mountains Uit 2014. https://edition.cnn.com/2014/08/08/world/isis-fast-facts/index.html Genoeg uit 2014 en eerder om te zien wat voor walgelijk vlees er in de kuip was.

Buzzer
Buzzer12 mrt. 2018 - 18:38

"Nida heeft dat homo-rechten manifest ondertekend. " Zoiets al Kim Jong-un die beloofd zijn kernwapens op te geven. Never nooit niet.

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 20:43

@ Michel: Inderdaad. De bewuste tweet van NIDA is bovendien geplaatst vlak na de Gaza-oorlog, waarin Israël duizenden weerloze burgers heeft gedood, Gaza heeft plat gebombardeerd, en ook volgens de Hoge Commissaris mensenrechten van de Verenigde Naties het internationaal recht heeft geschonden en oorlogsmisdaden heeft gepleegd. Ik vind al deze ophef over een oude tweet van een lokale politiek partij die met de Christen-Unie kan worden vergeleken buiten alle proporties.

michellekepen
michellekepen12 mrt. 2018 - 20:45

@Buzzer “Nida heeft dat homo-rechten manifest ondertekend. ” Zoiets al Kim Jong-un die beloofd zijn kernwapens op te geven. Sterker nog, zo'n Kim Jong acht ik zelfs nog betrouwbaarder en geloofwaardiger

Cave Canem
Cave Canem12 mrt. 2018 - 16:55

Mij zul je zeker niet horen beweren dat door de deelname van SP, PvdA en Groen Links aan het linkse verbond het NIDA succesvol enkele Vijfde Colonnes voor zijn duistere intenties heeft binnengehengeld. Dat zou suggereren dat aan die intenties bewust medewerking is verleend. Veeleer hebben deze drie partijen voor een (onbedoelde) rol van nuttige idioten gekozen, hoewel niet duidelijk is welk doel zij in deze rol voor zichzelf voor ogen hadden. Enfin, het is nog net op tijd geknapt, waarmee de Rotterdamse kiezer in elk geval van een kwalijke constructie gevrijwaard blijft.

Buzzer
Buzzer12 mrt. 2018 - 16:51

Correctie:Eerder de gebruikelijke reli-fundamentalistische partij in schaapskleren

Buzzer
Buzzer12 mrt. 2018 - 16:50

NIDA blijkt uiteindelijk toch een reli-fundamentalistische partij te zijn en natuurlijk niet links. Eerder de gebruikelijke reli-fundamentalistische in schaapskleren

JanBakker2
JanBakker212 mrt. 2018 - 16:49

Landelijke partijen hebben de gemeentelijke partijen zeer terecht teruggeroepen. Denk dat NIDA hier voordeel mee heeft want gaat in slachtofferrol. Dit zal DENK benadelen. Dit verbond had nooit gemoeten en ik vond en vind het een onbegrijpelijke aktie van de 3 echt linkse partijen.

Thuru
Thuru12 mrt. 2018 - 16:48

Jammer dat links een verbond aan gaat met islam. Meer islam is echt onwenselijk. Op meer islam zit niemand gewachten op moslims na dan. Zaak blijft om deze partijen klein te houden. Kijk maar is naar de narigheden in de diverse islamischische landen. Totaal geen vrijheid en alles voor allah inclusief shiara. Ik hoop dat links Rotterdam wijs stemt en niet op een van de partijen van het islamistische blok. Men kan 1000x beter dan nog op leefbaar of een andere partij stemmen. Dus wees wijs en stem niet op het islamischtisch blok.

1 Reactie
OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 20:34

@ Thuru: [Jammer dat links een verbond aan gaat met islam.] Doe een beetje normaal! Het gaat om samenwerking met een lokale islamitisch (en voor de verandering niet christelijk) geïnspireerde partij van Nederlandse moslim, te vergelijken met de Christen-Unie, onder leiding van oud-GroenLinks-raadslid Nourdin El Ouali. Volgens de NOS luidt de bewuste tweet: --------------------------------------- Wij zeggen #Zionisme = #ISIS#vrijheidvanmeningsuitingpic.twitter.com/G0NNzk4VxK — NIDA (@NidaRotterdam) August 14, 2014 ------------------------------------------ NIDA geeft aan Nieuwsuur de volgende reactie. "De provocatieve tweet moet gelezen en begrepen worden in de context van de maatschappelijke discussie op dat moment (2014, tevens vlak na de Gaza-oorlog). We zien geen reden om die tweet te verwijderen. De tweet van NIDA was een dag nadat het ministerie van Justitie een ambtenaar had geschorst na haar tweet over Isis. NIDA stelde deze tweet op als het ware een steunbetuiging aan het vrije woord, vandaar #vrijheidvanmeningsuiting. De rechter heeft overigens later de ambtenaar ook gelijk gegeven in een rechtszaak over dit (onterecht gebleken) ontslag.”

RonaldMokens
RonaldMokens12 mrt. 2018 - 16:47

Ik durf het volgende te stellen. Als je de tijd en de wil hebt kun je voor elke partij wel een 'comprimerende tweet' vinden. De vraag is meer, wat is de politieke baat en voor wie is dat interessant? Want ik denk dat als je eens een rondgang maakt op de sociale media outlets van onze rechtse vrienden dan denk ik dat je genoeg reden kunt vinden om voor de volgende 5 millennia niet met hun samen te werken. Maar ja, wil je dat?

2 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 18:01

Maar dat gebeurt toch ook? We hebben een paar weken de soap rondom FvD mogen aanhoren. De PVV heeft al verschillende kandidaten om uitspraken terug moeten trekken. En je hoeft niet met ze samen te werken. Dat lijkt mij inderdaad vrij gezond. Maar betekent niet dat je dan NIDA maar een vrijgeleide moet geven. De politiek wordt alleen maar gezonder als we alles en iedereen kritisch benaderen.

BingoGrubb
BingoGrubb12 mrt. 2018 - 18:23

niet zo naiefl gast. dat gebeurd al jaren bij fvd en pvv elke tweet die ook maar een beetje op het randje zit word lang en breed uit gemeten in de media. maar bedankt voor deze open deur. en denk dat we het eens zijn als ik zeg die politici gedragen zich als een stel kleuters met hun uitsluit spelletjes.( maar ow wat zijn ze allemaal weer verbindend bezig)

Opa2
Opa212 mrt. 2018 - 16:32

au fond bevat de tweet geen fouten of verkeerde voorstelling van zaken zoals die toen speelden. Als Nida dat uit kan leggen, lijkt me er niets in de weg staan om door te gaan met een Links Blok . Toont ook aan dat men de Nederlandse vrijheid v meningsuiting begrijpt. En laten we wel wezen: zowel GL als PvdA zijn geen fan van Israel dus die principiele lijn wordt wel voortgezet. voor goede orde: ikzelf ben wel fan van Israel en zal nooit op dit kartel stemmen.

JanBakker2
JanBakker212 mrt. 2018 - 16:31

De linkse gemeente partijen hebben een molensteen om hun nek gehangen door met deze kleine islamistische partij in zee te gaan. hun landelijke partijen nemen zeer verstandig afstand van deze samenwerking.

NicoSchouten
NicoSchouten12 mrt. 2018 - 16:25

Vergelijken is iets anders dan gelijk stellen aan. Dus mijn vraag is wat precies de tekst was. Dat wordt hier niet gemeld, en het item op Nieuwsuur heb ik niet gezien.

1 Reactie
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 18:25

Zionisme = ISIS = betekent gelijk stellen of gelijk aan. Wellicht even item op Nieuwsuur terug kijken.

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 mrt. 2018 - 16:16

Lees net dat het “Links” Verbond van de linkse partijen en NIDA toch doorgaat. Weer een bak Manna voor Leefbaar.

1 Reactie
Herr Vorragend
Herr Vorragend12 mrt. 2018 - 17:36

Update Ok gelukkig toch geen Manna voor Leefbaar

watsgebeurt
watsgebeurt12 mrt. 2018 - 16:13

What's new? NIDA staat voor de sharia en GL, PvdA en SP willen hiermee samenwerken? Dat is nogal wat. Geen scheiding meer van kerk/moskee en staat. Nou nou nou, dat is nog eens je basisbeginselen overboord gooien. Wel bijzonder om te zien dat deze partijen er zelf zo 'n zootje van hebben gemaakt dat ze nu feitelijk stuurloos zijn. https://www.ad.nl/rotterdam/van-elke-7-euro-gaat-er-1-naar-de-bijstand~a24ea09b/

DeZieligeZebra
DeZieligeZebra12 mrt. 2018 - 16:10

Nou, misschien had meneer Houellebecq niet helemaal... ongelijk. Toch?

Joyce Klassen
Joyce Klassen12 mrt. 2018 - 15:46

Links doet krampachtige pogingen om toch nog op één of andere manier van de oude cliëntilisme-aanhang te kunnen profiteren. Waarmee ze de oude autochtone aanhang nog sneller wegjagen dan voorheen. Die voorheen linkse mensen zijn namelijk als de dood voor islamitische politiek. Links kan nu kiezen tussen twee alternatieven , die elkaar wel uitsluiten : a. definitief de moslims (en eventueel andere mensen met migratie-achtergrond) als electorale basis kiezen, en dan fuseren met NIDA of DENK b. trouw blijven aan de eigen a-religieuze traditie en de oude autochtone achterban, en dan maar hopen dat ook moslims die traditionele idealen gaan delen

1 Reactie
Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 19:13

Ik denk dat er wel een middenweg is. De PvdA heeft in het vorige kabinet immers op immigratie en integratie ook een middenkoers gevaren. Behalve GL zijn alle linkse partijen voor de Turkije achtige deals. Het verschil op immigratie en integratie tussen aan de ene kant VVD en CDA en aan de andere kant SP en PvDA is gering. De PVV en FvD staan op dat dossier verder naar rechts, maar de kans dat die aan de macht komen is klein als je de versnippering op rechts ziet. Links is niet dood. Dat is ook uit geen enkele peiling te halen. Bij de Hond is de SP de tweede partij van het land. De PvdA greep dit decennia maar 2 keer net naast het torentje. Het is een beetje simpele conclusie om te stellen dat links op sterven na dood is nu ze in alle peilingen op lichte winst staan. CDA, VVD en PVV staan op fors verlies. Je schets droombeelden dus.

Chris1988
Chris198812 mrt. 2018 - 15:40

Zo'n verbond zou ik een absolute droom vinden. Helaas dat GL en PvdA wel weer nodig zijn maar ach , je kunt niet alles hebben

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon12 mrt. 2018 - 17:37

Voor jou als Ruslandfan is steun voor een homofobe club als NIDA ook niet echt verrassend te noemen...

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 15:34

Zoals ik elders al stelde, het is een catch-22 NIDA dwingen om de tweet in te trekken zal DENK in de kaart spelen. NIDA laten vallen zou de geloofwaardigheid van de linkse partijen ernstig schade toebrengen en zou ze als onbetrouwbaar en opportunistisch bestempelen. Dan is dit de enige keuze die overblijft en dan maar hopen dat het de overige partijen niet al teveel schade zal berokkenen. En dit is ook meteen weer een reden waarom ik het stom vind om voor de verkiezingen al samen op te trekken. NIDA alleen had hier prima mee weg kunnen komen, en in de raad had men gewoon kunnen samenwerken na de verkiezingen.

3 Reacties
Joyce Klassen
Joyce Klassen12 mrt. 2018 - 15:56

Ja maar dan kan links die moslimstemmen niet bijschrijven. Linkse partijen in Rotterdam zijn doodsbang om een slechte verkiezingsuitslag te boeken. Wat ze alleen niet snappen is dat de autochtone Rotterdammers gruwen van islamitisch beleid. Links denkt alleen aan de allochtone kiezers, die ze dreigen te verliezen aan DENK en NIDA. Oogkleppenpolitiek. Bovendien : boemerangpolitiek, zoals nu blijkt.

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 17:05

And it`s gone. GL en PvdA zijn schijnbaar teruggefloten door de partijtop.

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 18:34

Joyce, Laat ik je even verbeteren. Er zijn echt wel liberale en seculiere moslims. Helaas behoren die niet aan NIDA toe. Daarnaast zijn er ook niet religieuze mensen met een migratie achtergrond en dat schijnen ze op Rechts ook nog wel eens te vergeten. Wat dat betreft lopen partijen als LeefbaarRotterdam en PVV net zo goed met oogkleppen op. En doordat die partijen alsmaar blèren denken veel autochtone Rotterdammers dat iedereen met een kleurtje moslim is. Dus ja, het is beter als die partijen gewoon eens hun klep dichthouden. En mijn advies aan de linkse partijen, ga op zoek naar de links, seculiere stemmer. Die zijn wellicht wat lastiger te vinden maar wel degelijk aanwezig.

JanBakker2
JanBakker212 mrt. 2018 - 15:33

Landelijke SP neemt afstand van het verbond met Islamistische partij NIDA

6 Reacties
Joyce Klassen
Joyce Klassen12 mrt. 2018 - 15:57

De SP is dan ook de enige linkse partij die met gewone mensen praat. En ze niet meteen dom noemt.

KnorretjeBig
KnorretjeBig12 mrt. 2018 - 16:30

@JanBakker Dan volgt SP Rotterdam zeer snel.

DeSjaak3
DeSjaak312 mrt. 2018 - 16:45

Dat is fijn, maar helaas niet van toepassing in dit geval; het gaat om Rotterdam en niet om Den Haag.

Thuru
Thuru12 mrt. 2018 - 16:55

Als SP hier inderdaad niet aan meedoet dat is SP de enige en juiste mogelijkheid voor links. Nogmaals islam wil je niet hebben in de politiek En al helemaal niet een belangrijk deel aan geven. Over 30 jaar... hadden we het maar geweten... Dus geef geen steun aan islamischtische partijen!!! Geef geen steun aan partijen die steun geven aan islamischtische partijen! Dat geld voor heel Nederland. Stem iets anders dus!

OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 20:11

@ Knorretje Big: De landelijke SP heeft er niet over te beslissen. De SP-afdeling in Rotterdam vaart (gelukkig!) een eigen koers.

Paul250371
Paul25037113 mrt. 2018 - 12:49

Thuru Ik ben absoluut geen moslim, ik ben voor scheiding van kerk en staat. Maar ik stem liever op Nida of op DENK dan dat ik mee ga met fasci..... eeh xenofobe haatzaaiers zoals jij. Want nogmaals, we weten wat er gebeurt als er mensen met jouw soort mening aan de macht komen. dat hebben we geweten.

DeSjaak3
DeSjaak312 mrt. 2018 - 15:29

Dacht ik er eindelijk uit te zijn waar ik op moest gaan stemmen, nemen ze geen afstand... wat nu?

2 Reacties
Sustainaboy
Sustainaboy12 mrt. 2018 - 15:47

Even voor de bühne afstand nemen, en dan had u het wel prima gevonden?

Joyce Klassen
Joyce Klassen12 mrt. 2018 - 15:49

Gewoon de realiteit onder ogen zien. En niet dromen over culturele eenheid die er niet is.

ruma ankka
ruma ankka12 mrt. 2018 - 15:28

Ik vind dit geen links verbond maar een monsterverbond. Maar goed, wie ben ik, in ieder geval geen Rotterdammer. Misschien is vanuit Rotterdams perspectief gezien links en islam wel een hartstikke logische combi.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 15:25

D'r is niks zo vluchtig als politieke vriendschap.

3 Reacties
Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 15:27

Update: En niks is zo bestendig.

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 17:13

Ja, zeg!

Brave Hendrik4
Brave Hendrik412 mrt. 2018 - 17:35

Dit verandert sneller dan de meningen van Mark R. en de kampioenschapskansen van PSV.

Andreas Cappen
Andreas Cappen12 mrt. 2018 - 14:59

Het was ook een uitermate stupide en wanhopige actie van links om met deze conservatieve religieuze groep een officieel samenwerkingsverband aan te gaan. Links moet zaken gaan goedpraten die eenvoudigweg niet goed te praten vallen voor links en dat hadden ze van te voren kunnen en moeten weten. Het samenwerkingsverband zal wel worden opgeheven, maar de schade is allang en breed aangericht.

7 Reacties
Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 16:01

"Het samenwerkingsverband zal wel worden opgeheven" Dat wordt het dus niet, maar veel meer opties hebben ze ook niet zoals ik hierboven om 16:34 uitleg.

Herr Vorragend
Herr Vorragend12 mrt. 2018 - 16:02

Idd Samenwerken na verkiezingen met een conservatief religieuze partij moet kunnen maar van te voren een samenwerkingsverband aangaan en dat dan linkse samenwerking noemen vond ik al onbegrijpelijk en onwenselijk

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 17:27

De "schade" is vooral groot bij vooringenomen rechtse types zoals u. Over 9 dagen is dit vergeten en zal de linkse kiezer voor links kiezen in plaats van het economische afbraak beleid van Leefbaar Rotterdam. Overigens doe je niet eens moeite om de zaken objectief neer te zetten. Het gaat om een lokale afdeling. Namelijk Rotterdam. Het gaat om een verbond op hoofdlijnen. De landelijke partijen waren of tegen of niet enthousiast. Overigens hebben rechts en radicaal rechts het altijd er over dat ze iets tegen de islam hebben en niet tegen moslims. Dan is er wel onderscheid. Links komt voor MOSLIMS op. Lees maar eens wat ze zeggen als Wilders weer eens tekeer gaat. Het gaat altijd over groepen tegen elkaar opzetten of mensen uitsluiten. Opeens zijn de islam en moslims hetzelfde. Curieus.

Andreas Cappen
Andreas Cappen12 mrt. 2018 - 18:04

@ Sonic De “schade” is vooral groot bij vooringenomen rechtse types zoals u. >> Ah, direct maar de ad-hominem. Te uwer informatie; ik stem geen rechts., Over 9 dagen is dit vergeten en zal de linkse kiezer voor links kiezen in plaats van het economische afbraak beleid van Leefbaar Rotterdam. >> We zullen het zien. In ieder geval helpt deze affaire niet direct om meer stemmen te krijgen. Overigens doe je niet eens moeite om de zaken objectief neer te zetten. Het gaat om een lokale afdeling. Namelijk Rotterdam. Het gaat om een verbond op hoofdlijnen. De landelijke partijen waren of tegen of niet enthousiast. >> En terecht, blijkt nu. Overigens hebben rechts en radicaal rechts het altijd er over dat ze iets tegen de islam hebben en niet tegen moslims. >> Wat heeft dit met mijn reactie te maken?

Edwin8
Edwin812 mrt. 2018 - 19:00

Sonic Ik begrijp dat het helder denkvermogen geblokkeerd wordt door de aanwezigheid van partijen als LR en PVV. Ik zou aanraden, probeer het toch. Leefbaar Rotterdam probeert hier natuurlijk van te profiteren. Tja, neem ze het maar eens kwalijk na zo`n mooi cadeautje. Onlangs schreef mevrouw Kathmann hier nog een opinie, en ook daaronder waren er o.a. van mij kritische kanttekeningen. Maar goed, alle kritiek op de samenwerking wordt in het leefbaar kamp geplaatst. Ook hier plaats je weer iemand zonder zijn achtergrond te weten weer in het rechtse kamp. Wellicht minder dogmatisch reageren en eventuele kritiek wat beter aannemen. En dan kan je nog steeds de kritiek naast je neerleggen. Prima, geen problemen mee. Als dat de koers is die je wil varen? Verdedig hem dan ook, maar kijk dan niet raar op als je een deel van je electoraat van je vervreemd. Ik vond het een naïeve en dwaze stap. Door een verbond aan te gaan met NIDA richt je je namelijk wel op een groep die wat conservatiever is en keer je je af van de niet religieuze migrant of de liberalere moslim. Ook jij spreekt weer alsof het een homogene groep is. Dat is nu net het frame van Wilders, en daar ga jij volledig in mee. Dus stap eerst uit dat frame, en beoordeel dan de situatie nog eens.

Sonic2
Sonic212 mrt. 2018 - 22:57

@ Andreas Cappen Uit allerlei peilingen na de 2e kamer verkiezingen van 2017 bleek dat de PvdA en ook de SP vooral verloor aan GL en de PvDA aan D66. Dat hele idee dat de arbeider( voor zover die nog echt bestaat) overstapt naar PVV, Leefbaar is echt een compleet verzinsel. Maar dan ook echt compleet. Nog nooit door enig onderzoek gestaafd. Als er al overgangen zijn dan zijn die heel gering en als er al linkse kiezer zijn overgestapt is dat al tijden geleden gebeurd. Op basis van die foute aanname doet u dus een voorspelling. Met het idee dat de linkse of rechtse kiezer 9 dagen achtereen bezig is met politiek en over dit punt zijn mening laat bepalen. Niet door zorg, armoede of woningbouw. Maar door dit. Dan zit je in een bubbel als je dat denkt. Daarna gaat u door op uw stelling dat deze affaire niet werkt. Ook dit is slechts een hersenspinsel. Uw suggereert dat links met een conservatieve religieuze groep officieel samenwerkt. Je kunt ook met elkaar samenwerken om het electorale gevaar van NIDA en DENK in te kapselen. Dat gebeurt er in Rotterdam. NIDA is een electorale bedreiging voor links en wordt ingekapseld. Dat is wat er gaande is. Je tast dus al mis over de motieven van links en baseert op je foute inschatting je betoog. En daarna spreek je een verwachting uit. En nogmaals. De landelijke en lokale( Rotterdamse) politiek op links waren het oneens en je spreekt nu heel links aan. Terwijl dat geen fair beeld is, want er waren dus meningsverschillen. En als het al fout is, is die fout nu hersteld. Je bent vooral bezig met iets te zoeken. @ Edwin De eerste is een stelling die compleet niet met de werkelijkheid correspondeert. Ik werp dat verre van me. Overigens daalt Leefbaar Nederland al tijden in de peilingen en ook de PVV. Dus misschien zit daar wel een signaal in. De FvD stokt al tijden in de peilingen en de PVV daalt. Dus wellicht overdrijf je nogal. Ik denk out of the box. U totaal niet. Leefbaar liegt louter. Ze schuiven hun eigen matige prestaties op het gebied van woningbouw en armoedebeleid op links af. Ze voeren een tweestrijd met DENK. Niet op eigen kracht, maar puur op bashen van tegenstander. Ze laten een zakelijke en strategisch samenwerkingsverband van links met NIDA overkomen als een soort fusie. Dan ben je echt aan liegen en nauwelijks geloofwaardig. Zwak van Leefbaar. Laag bij de grond. Ik kan heel goed tegen kritiek. Krijg het hier wel vaker. Doet me niet zo veel, want heel veel mensen doen slechts aannames en weten niet eens hoe ik op immigratie gebied denk. Heb ook op rechtse partijen gestemd. Dus alles wat mensen schrijven over mij en over mijn gedachtengoed is sowieso gebaseerd op slechte gronden. Dan over dat vervreemden van het electoraat. Als Eerdmans in zijn blote kont in de raadszaal zitten, stemmen de ongekend kritiekloze Leefbaar en FvD aanhangers nog op Leefbaar. Net als de PVV. Het zijn wat dat betreft net alcoholisten. Compleet dogmatisch en niet op andere gedachten te brengen. Net als een groot deel van de D66 stemmers. Het geeft niet hoor, maar in 2004 voorspelde ik al in kleine kring dat Wilders niets zou worden. In 2018 kreeg ik van PVV kennissen gelijk. 14 jaar nadat ik het voorspelde. In 2010 schreef ik al dat D66 erg naar rechts is opgeschoven en dat Pechtold geen referendum koers volgde en dat D66 geen partij was voor studenten. Dat mensen daar dan toch op stemmen. Tja. Ook aan Baudet zie je dat hij gaat mislukken. Hij kan geen debatten voeren. Hij ligt slecht bij andere partijen. De organisatie van FvD is een ramp. Er is geen democratie intern. Hoe de politiek echt werkt weet hij niet. Over 10 jaar zullen de FvD aanhangers hun excuus aan bieden aan mij en zeggen dat ik het altijd bij het juist eind had. Net als bij de PVV en D66. En ook bij VNL, CD, EEN NL, Geenpeil, TON. En ga zo maar door. Dat vervreemde electoraat vervreemdt zichzelf. En dan moet ik naar dit soort electoraat luisteren. Mensen die geloven dat je met 65 met pensioen kan. Niet de zorgkosten onder controle willen houden. De belastingen enorm willen verlagen. Nog in referenda geloven, terwijl daar geen werkbare meerderheid voor is. Voor dichte grenzen en Nexit is ook geen meerderheid. Links laat heus wel steken vallen hoor, maar zijn D66, FvD, PVV en Leefbaar nu zoveel beter? Het antwoord is op dit moment NEE. Ook Leefbaar daalt in de peilingen. Misschien eens je over je obsessie heen zetten met links. Dan zie je dat VVD, CDA en PVV overal verliezen. Als de drie grootste partijen. Leefbaar verliest dus ook. En toch doe je net alsof links de grootste is en alsof links overal de macht heeft. Je zet de boel weer eens op de kop dus.

Edwin8
Edwin813 mrt. 2018 - 13:06

" Leefbaar liegt louter. Ze schuiven hun eigen matige prestaties op het gebied van woningbouw en armoedebeleid op links af. Ze voeren een tweestrijd met DENK. Niet op eigen kracht, maar puur op bashen van tegenstander. Ze laten een zakelijke en strategisch samenwerkingsverband van links met NIDA overkomen als een soort fusie. Dan ben je echt aan liegen en nauwelijks geloofwaardig. Zwak van Leefbaar. Laag bij de grond. " Nu was ik niet echt onder de indruk van het stukje van LR hier op Joop. Maar als Leefbaar zwak en nauwelijks geloofwaardig is. Dan kan je LR toch zo opruimen? Waarom geef je ze dan het mooiste cadeau wat ze kunnen krijgen? Waarom geef je ze de kaarten in handen zodat ze dit spel kunnen spelen? Echt, het is beyond me. En echt, na gisterenavond bij Pauw zijn er maar 2 winnaars. Leefbaar en NIDA.

BingoGrubb
BingoGrubb12 mrt. 2018 - 14:57

waarom word de tweet van nida niet gequot en de tweet van de pvda wel vraag ik mezelf af.

Henriette3
Henriette312 mrt. 2018 - 14:56

NIDA liet gister aan Nieuwsuur weten geen afstand te nemen van de tweet: “De provocatieve tweet moet gelezen en begrepen worden in de context van de maatschappelijke discussie op dat moment (2014, vlak na de Gaza-oorlog). We zien geen reden om die tweet te verwijderen.”. Ook in de context van die tijd is dit een walgelijke tweet!

1 Reactie
OlavM
OlavM12 mrt. 2018 - 20:05

@ Henriëtte: Hangt nog maar van de precieze tekst af. De Gaza-oorlog is in elk geval een schandelijke, eenzijdige, moorddadige oorlogvoering door Israël tegen weerloze burgers geweest. Israël is begonnen met bombarderen. Aan Palestijnse zijde zijn meer dan 2.100 doden gevallen en meer dan 10.850 mensen gewond geraakt (waaronder 3.300 kinderen en meer dan 2.000 vrouwen). Meer dan 17.000 gebouwen zijn verwoest door met name luchtaanvallen. De aanleiding: de ontvoering resp. dood van drie Israëlische tieners in de buurt van Hebron (een belangrijke, oeroude Palestijnse plaats op de Westoever (!), waar Israël een kolonie heeft gevestigd en in 1994 tientallen Palestijnen tijdens het gebed in een moskee zijn vermoord door Baruch Goldstein, een lid van een fundamentalistisch-zionistische beweging). In Oost-Jeruzalem werd uit wraak een Palestijnse tiener levend verbrand. De Hoge Commissaris mensenrechten van de Verenigde Naties verklaarde dat Israël met de aanvallen op de Gazastrook het internationaal recht heeft geschonden en oorlogsmisdaden heeft gepleegd.

msj_meijerink
msj_meijerink12 mrt. 2018 - 14:46

Tja, met door haat gemaakte berichten kan nooit een goed verbond worden gesmeed.