Joop

Lingeriemodellen bestrijden de zuivel- en vleesindustrie in werkkleding: 'seks verkoopt ook idealen'

  •    •  
04-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14669 keer bekeken
  •  

De veganistische beweging van mensen die geen dierlijke producten willen eten, dus ook geen melk, boter, kaas en eieren, groeit onder meer dankzij de inzet van populaire modellen die via sociale media hun publiek bewust maken. Een deel van hen ging wereldwijd in verschillende steden de straat op om een ander publiek te bereiken en de wreedheid van de vee-industrie aan de kaak te stellen. Want geen vlees en geen zuivel consumeren is niet alleen veel beter voor het milieu en klimaat, het voorkomt ook ongekend dierenleed. Zo weten veel mensen niet dat kalfjes direct na de geboorte bij de moederkoe wordt weggehaald. De melk die ze aanmaakt om haar kalf te voeden is alleen bestemd voor de boer. De kalfjes worden vetgemest en vervolgens omgebracht.

In de video leggen de modellen uit wat hen drijft en wat ze willen bereiken met hun opvallende acties.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Beisser
Beisser10 apr. 2022 - 21:54

De mens is van omnivoor , net als varkens en ratten. Het gebit, het ingewandsstelsel, het hele metabolisme is daarop ingesteld. Vegetarisme is onnatuurlijk. Om gezond te blijven moeten zorgvuldige dieetkeuzes gemaakt worden. Maar het kan natuurlijk allemaal wel een ietsje minder. En diervriendelijker vooral. Het werkelijke probleem zit hem in de grootschaligheid. Niet alleen in de productie (dieis het gevolg) maar in de vraag (de oorzaak). Er zijn domweg te veel mensen op deze wereld. Of ze nou vlees eten of niet.

JohnLast
JohnLast10 apr. 2022 - 12:48

Kijk zo'n model even, die eten geen vlees om geld te verdienen, en kinderen die niet hun eigen keuze durven te maken, gaan met deze massa mee, en gaan psychologisch onderdoor. Deze modellen moeten zich schamen om hun lichaam voor deze actie te gebruiken. Geen vlees eten doe vanuit je geest, wat goed voelt. We gaan toch ook niet allemaal blood lopen, omdat Adam en Eva het ook deden. Stop deze onzin, en kom met feiten en niet met je lichaam te verkopen.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert5 apr. 2022 - 15:29

Waarlijk, een meeslepend, pakkend charme-offensief - niet dat ik er meteen veganist van zal worden, maar dat terzijde. De methodiek is zeer overtuigend, je richt meteen je focus op zo een demonstratie, en het valt een mens moeilijk om aan iets anders te denken (een reparatie aan de auto, de belastingaanslag, of nut en noodzaak van atheïsme, van die dingen). Ik beveel deze dames van harte aan om zich op dezelfde sympathieke en onverhuld duidelijke wijze in te zetten voor de redding van ons aller klimaat; voor onmiddellijke beëindiging van de bezetting van Oekraïne, en voor de verlaging van de BTW. Zouden ze dit om niet doen? Dat ze Siewert ten koste van alles maar niet toelaten in hun eigen mooie wereld.

Sukkel1969
Sukkel19695 apr. 2022 - 14:42

Dikke onzin allemaal, duidelijk nog nooit op een boerderij geweest, alleen maar geïndoctrineerd met waanideeën. De melk die een koe geeft het kalveren wil de boer de eerste paar weken helemaal niet in zijn tank van 20000 liter hebben omdat er te veel bacteriën in die eerst melk zitten zodat de hele tankinhoud niet meer voor comsuptie geschikt is. Google ook ff naar "veganistiesche zuigeling van de dood gered". Als je demonstreert weet dan ook ff waar je het over hebt.

pahan
pahan5 apr. 2022 - 5:15

Leuk om te zien, en op een vage manier ook best effectief denk ik. IK ben grootgebracht met het idee dat vlees luxe is. En luxe is iets om naar te streven, met alle gevolgen van dien. De verandering zal uit de nieuwe generaties moeten komen. en dit is een van de manieren om dat te bereiken.

EricDonkaew
EricDonkaew5 apr. 2022 - 5:14

Mijn vader werd op zijn derde overtuigd vegetariër. Ik eet geen dode beesten, zei hij steeds. Het woord vlees heb ik hem nooit horen bezigen. En hij werd 97. Maar... zuivelproducten en eieren gebruikte hij zeer nadrukkelijk wel. Anders had hij zijn zakenreizen naar Rio de Janeiro en (vooral) Buenos Aires niet overleefd. Met heel veel moeite wilden de restaurants daar nog wel een vleesloos omeletje voor hem bakken. Iedere dag. Melk is gewoon gezond. Een baby'tje leeft de eerste maanden alleen van melk, als het geen moedermelk (ook een dierlijk product trouwens) is dan toch wel koemelk. Aan diervriendelijkheid kan nog wel meer aandacht worden besteed, maar zuivelproducten moet de mens gewoon kunnen blijven gebruiken. Sojamelk mag trouwens ook al niet meer. Veganisten zie er vaak niet zo gezond uit. Bleek, mager (of 'ingevallen') en vaak ontwikkelen ze vreemde ideeën. Een disclaimer bij pro-veganismeverhalen zou ik niet per se verkeerd vinden.

4 Reacties
Frans Akkermans
Frans Akkermans5 apr. 2022 - 10:24

Een peuter van drie met een eigen overtuiging? Als zuivel en eieren dan wel kunnen, wat is er dan op tegen die beesten ook op te eten als ze aan hun eind zijn gekomen?

agnar123
agnar1235 apr. 2022 - 10:34

Helaas ben ik het hier helemaal mee eens. Zelf ben ik ook vegetarier en geen veganist. We hebben zelf drie kippen in een ruim verblijf (10 m2) en geven ze goed voer. Als ze stoppen met leggen, gaan ze naar een 'bejaardentehuis' voor kippen. Het eten van eieren op deze wijze veroorzaakt niet echt dierenleed. Maar kaas? We eten redelijk wat kaas en boter. En dit gaat helaas ten koste van de kalveren. Het zijn producten die duidelijk een positief effect hebben op de gezondheid. Veganistische kaasvervangers hebben die effecten niet.

DAS13
DAS135 apr. 2022 - 13:32

Koemelk is moedermelk, alleen niet van onze moeders. Het gezondste zou nog echte "moedermelk" zijn. ;)

EricDonkaew
EricDonkaew7 apr. 2022 - 5:51

@Frans Akkermans ---------------------------------- 1. 100% zeker: ja! In een vleesetend gezin nog wel. Dat gaf eerst nog wat problemen, maar hij persisteerde erin en kreeg zijn zin. Zijn vijf kinderen ontwikkelden zich overigens allen als omnivoor. 2. Dat is wel eenvoudig. Voor melk en eieren worden dieren niet gedood. Voor vlees wel, of je moet een kadaver dat je langs de weg vindt opeten, maar dat is niet verstandig.

Eric Minnens
Eric Minnens5 apr. 2022 - 4:22

Mijn sympathie hebben ze. Maar het lijkt me uiterst vermoeiend en ondoenlijk om de hele dag met je handen omhoog rond te 'demonstruinen'. Ik denk dan ook dat die momenten er in het reclamefilmpje precies zijn uitgezocht omdat ze het meest spectaculair zijn. Typische Amerikaanse opzet dus. Maar goed, alle beetjes helpen. Wellicht ook een idee voor Esther Ouwehand om haar partij aan de man (!) te brengen? Maar dan kunnen Lilian Marijnissen, Liane den Haan en Lilianne Ploumen natuurlijk niet achterblijven, haha. Ik zie het Rob Jetten trouwens ook nog wel doen. Enneh... tja... was er ook niet ooit zo'n soort gevalletje bij de FvD?... (Een kutpartij natuurlijk, maar van propaganda hebben ze daar wel verstand...)

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe5 apr. 2022 - 19:21

Ieder zijn/haar eigen methode. Modellen demonstreren op zijn models.

Pater
Pater4 apr. 2022 - 23:58

koud!