Joop

Limburgse PVV-fractie wilde liever met SP

  •    •  
01-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doel_300.jpg
Stassen en Wilders dwongen fractie voor CDA te kiezen. Verhagen en Rutte zouden ook hun Limburgse afdelingen onder druk zetten om voor samenwerking met de PVV te kiezen
De Limburgse PVV-fractie is vorig jaar met grote tegenzin een coalitie aangegaan met het CDA en de VVD. Uit interne PVV-documenten en gesprekken met betrokkenen blijkt dat de fractie liever met de SP en de VVD in zee was gegaan. Het Limburgs Dagblad meldt dat Geert Wilders zelf en fractieleider Laurence Stassen de Limburgse fractie dwong om voor het CDA te kiezen.
De PVV-fractie was er al snel uit na de winst op de Provinciale Staten verkiezingen. Ze kozen unaniem voor samenwerking met de SP en de VVD. Toen Wilders dit hoorde stuurde hij Statenlid Roland van Vliet direct terug met de boodschap dat er een samenwerking met het CDA moest komen. Hij hoopte dat een coalitie van PVV-CDA-VVD kabinet-Rutte zou versterken.
Samenwerking met de SP zou Wilders bestempeld hebben als een doodlopende weg. Ook zou hij Van Vliet hebben gezegd dat ook CDA-leider Maxime Verhagen en VVD-leider Mark Rutte hun Limburgse afdelingen onder druk zouden zetten om in Limburg dezelfde formule als op landelijke schaal toe te passen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

trujac
trujac1 feb. 2012 - 14:20

Niets bijzonders denk ik. Ook kopstukken van andere partijen zetten hun afdelingen onder druk als het nodig is. Kijk maar eens hoe Wim Kok in de jaren negentig de PvdA leden en de vakbonden onder druk gezet heeft om de afbraak van de WAO er door te drukken. Het enige verschil is dat bij andere partijen niet zo'n kadaverdiscipline heerst als bij de PVV en het CDA. Bij het CDA dikteerden de pastoors en dominees vroeger de de koers en nu doen hun misdienaars en ouderlingen het. Bij de PVV heerst het führer principe nu eenmaal.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 feb. 2012 - 14:20

Als de SP groot wordt is het afgelopen met de steun van Nederland aan Israel, dat wet iedereen, want hier maaken de media, Wilders, sommige politici en de Israelische lobbyisten hier erg zorgen over. Het belang van Israel gaat voor het belang van Nederland, in de ogen van deze mensen plus de media. Liever hier honger dan Israel de rug geven, denken ze, maar zij blijven geld uit het buitenland in het donker vangen. Wij zijn niet gek!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman1 feb. 2012 - 14:20

Dat klopt helemaal met mijn idee dat de Limburgse PVV-stemmer een ex-CDA-stemmer is voor wie het CDA teveel naar rechts en asociaal is opgeschoven, en voor wie de SP moeilijk ligt om op te stemmen vanwege het Roomse taboe op 'socialistisch' (ook al is de SP sociaal-democratisch). De PVV heeft zo stemmers en kandidaat-raadsleden geworven, maar misbruikt die om de VVD te steunen. En nu is dat duidelijk voor die stemmers en die raadsleden. Het taboe om op de SP te stemmen is nu verdwenen, na dit verraad.

JanJansen9
JanJansen91 feb. 2012 - 14:20

Voor samenwerking heb je er toch echt twee nodig. De SP zou never nooit niet met dergelijk gajes een college vormen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté1 feb. 2012 - 14:20

De PVV, was dat niet die beweging die ten strijde trok tegen de achterkamertjespolitiek? Bedoelde dat gremium misschien dat men van de achterkamertjes geheime bunkers wilden maken? De PVV: bunkerpolitiek. Dan snap ik dit clubje ook beter. 'Politiek is oorlog', moet Henk Hooligan vanuit zijn bunker gedacht hebben. De PVV: loopgravenpolitiek. Je krijgt natuurlijk weinig weerwoord als je je terugtrekt met zo'n klein clubje achter dikke muren van gewapend beton. Het duurt niet lang en je vindt het volstrekt normaal dat je bevelen zonder tegenspraak worden uitgevoerd. De PVV: regentenpolitiek. Ach veel moet hen vergeven worden. Het zijn tenslotte allemaal nieuwkomers. Ee bijeengeraapt zootje van omhooggevallen kneuzen, die, waarschijnlijk tot hun eigen verbazing, zonder verklaring omtrent gedrag opeens mee mogen praten met de grote jongens. Wie zou nou met zo'n achtergrond niet af en toe eens een steekje laten vallen? Zeg nou zelf... De PVV: dilettantenpolitiek. Allemaal helemaal begrijpelijk, maar nu lees ik dat het CDA, een christelijke partij en de VVD, een liberale partij, ja ik lees dat deze twee partijen met hun lange democratische traditie zich niet alleen geëncanailleerd hebben met de PVV, maar dat ze ook nog actief hebben meegedaan aan de dictatoriale politiek van dat zooitje ongeregelde amateurs. Onbegrijpelijk. Niet te rechtvaardigen. Mogen de volgende verkiezingen hen een gesel zijn.

Meta Foor
Meta Foor1 feb. 2012 - 14:20

ik word niet meer warm of koud bij al die journalistieke ontdekkingen van linkse speurders die de meest onbenullige feiten opschrijven die maar enigszins de pvv beetje zwart kunnen maken. boeien hoor ... echt boeien

2 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer21 feb. 2012 - 14:20

"die de meest onbenullige feiten opschrijven die maar enigszins de pvv beetje zwart kunnen maken." ?? "zwart maken"?? Wat de PVV hier deed is toch gewoon oude politiek?! Het nieuwsfeit dat gebracht wordt is dat de PVV gewoon tot de elite politieke elite is gaan behoren, incl. de bekende achterkamertjespolitiek waar de PVV zich juist altijd zo tegenaf zet. Dát is het politieke nieuws. Naast het feit dat het natuurlijk ongehoord is voor de PVV dat ze wilden samenwerken met de *Socialistische* Partij, want in hun zg. verkiezingsprogromma ziet de PVV socialisme zo: "Op 4 mei gedenken wij de slachtoffers van het (nationaal) socialisme."

bob b.
bob b.1 feb. 2012 - 14:20

Er is een woord voor wat U doet, dat heet wegkijken. Wegkijken als het even niet uitkomt. Het is duidelijk dat de coalitie die op landelijk niveau werkt navolging moest krijgen op provinciaal niveau. Als een cadeautje voor zichzelf. Dit heeft niets met afkeer van links te maken, maar alles met machtspolitiek, het behagen van politieke vriendjes en kontkruiperij. Kijk eens hoe lekker we het met elkaar hebben. Datgene dat Wilders zo verafschuwde, is best lekker als hij zelf mee mag doen. Maar dat mag de buitenwereld natuurlijk niet weten. De kat knijpen in het donker, maar dan op een PVV manier.

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2012 - 14:20

Terechte keuze van Wilders. Socialisten en communisten moet je geen verantwoordelijkheid geven over financien. Dat werkt alleen maar corruptie in de hand. De Zuid Europese landen zijn daar een goed voorbeeld van. De PVV mag blij zijn met zo'n sterke en cordate leider als de heer Wilders.

3 Reacties
hasp52
hasp521 feb. 2012 - 14:20

Dat is een wel heel kromme vergelijking. De corruptie in zowel Griekenland als Italie kan volledig op het konto van rechtse regeringen worden geschreven. Of zou u Berlusconi links willen noemen ? En daarnaast is het verkiezingsprogramma van de PVV juist voor wat betreft de financiele paragraaf een regelrechte kopie van het programma van de SP

Rene1002
Rene10021 feb. 2012 - 14:20

Hoe meer ik van dergelijke stukken lees over jouw GBL hoe meer ik zijn trendwatcher Breivik begin te begrijpen. Weet niet of ik dit echt prettig vind. Dat jouw GBL zijn principes verkwanseld was al bekend maar ook nog lijden aan rode hond die maar niet weg wil gaan baart zorgen ivm zijn geestelijke gezondheid.

Tom Meijer
Tom Meijer1 feb. 2012 - 14:20

"Socialisten en communisten" Die zijn er in Nederland niet. Slechts sociaal-democraten, ook bij de SP. Dat het verschil voor U te subtiel is begrijp ik wel hoor.

[verwijderd]
[verwijderd]1 feb. 2012 - 14:20

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 feb. 2012 - 14:20

Hoe diep de put ook is komt het water toch naar boven, hoe dan ook!!

CliffClavin1993
CliffClavin19931 feb. 2012 - 14:20

Laat U dat 'bijna' maar gewoon weg, voor de duidelijkheid. U heeft dubbel en dwars gelijk. De haat jegens links, bij de PVV, maar ook bij Verhagen en de VVD, die is zó fanatiek en onberedeneerd, zó destructief en maniakaal, dat je er onbekommerd om zou kunnen lachen - ware echter het resultaat ervan niet zo desastreus voor alle Nederlanders die buiten hun eigen schuld in een keten van problemen gekomen zijn. Haat beneemt je je duidelijke kijk op de realiteit, vertekent je perceptie. Dus wordt Roemer in zulk een psychotische verwarring op één lijn gesteld met Mao Ze Dong en Pol Pot, om maar iets te noemen. Simpele en dommige materialisten ter rechterzijde haten de SP, omdat zij bang zijn in de toekomst wat meer lasten opgelegd te krijgen - daarbij gevoeglijk vergetend dat hun tweede huis en hun derde auto en hun jacht ten koste gaan van elementaire medische zorg voor de allerarmsten. De ergste gevallen het opgemelde bestand aan hebzuchtige zieke geesten, die schrijven dagelijks wel op het internet, men hoeft maar bij Elsevier te kijken, en dan realiseert men zich, na het braken, dat Nederland vele rasechte (bijna schreef ik: raszuivere, en dat was niet eens verkeerd geweest) psychopaten. Mensen die blij worden als een uitgeprocedeerd asielzoeker ten einde raad zelfmoord pleegt - pas geleden écht voorgevallen. En Arendo Joustra keurt het allemaal goed, deze diep gevallen kwast van een prima donna zonder moraal. Het is overigens geen uniek Nederlands verschijnsel. Zeer rechts is nu eenmaal zeer gek. Of het nu de Beierse CSU is, die alle fractieleden van de 'Linkspartei' wil laten bespioneren door de 'Verfassungsschutz' (en dat in een tijd waarin neo-nazi's, geïnfiltreerd door dadenloze agenten van diezelfde geheime dienst, 13 jaar achtereen Turkse restauranteigenaren aan flarden konden knallen); of dat het nu de gaga-vleugel van de Amerikaanse Republikeinen is, en haar eigen lintworm, de Tea Party... het wemelt bij ultra-rechts van paranoïde samenzweringswanen, en endemisch presente leugenarij, laster, karaktermoord - en wij zelf hebben voor zulke praktijken de Telegraaf/Geenstijlmaffia van blaasbalg Sjuul Paradijs, het al genoemde Elsevier, en nog zo wat zwerfvuil, her en der. Vuistregel: vertrouw Nieuw Dom Rechts voor geen centimeter. Het zou je ondergang kunnen betekenen.

msj_meijerink
msj_meijerink1 feb. 2012 - 14:20

De démasqué van de GBL gaat gestaag verder. Deze anti-democraat verliest (gelukkig) dagelijks meer glans. Ik wacht smachtend op de volgende uiting van dictatoriaal gedoe door deze fascist.

1 Reactie
degewoneman
degewoneman1 feb. 2012 - 14:20

wat vind je van politieagenten in de stemlokalen ?