Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Limburgse agent op camera vastgelegd met racistische uitspraak

  •  
06-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-06-06 om 10.51.35
Een politieagent uit het Limburgse Vijlen heeft zich schuldig gemaakt aan een racistische opmerking tegen een groep jongeren. Bij een controle wantrouwde de agent het feit dat de jongeren zich te voet verplaatsten. Dat maakte hij kenbaar door te zeggen: “Mannen van jullie afkomst, die gaan niet met 29 graden lopen.” De beelden waarop te horen is wat de agent zegt, zijn in handen van 1Limburg.
Een woordvoerder reageert tegenover 1Limburg:
"Bij deze controle is door een agent inderdaad een uitspraak gedaan, die is vastgelegd. De agent heeft hierover een gesprek gehad met zijn leidinggevende en betreurt deze uitspraak. We zijn open en transparant, daarom gaan we hierover in gesprek met de betrokkenen."
Zelf zegt de agent dat zijn uitspraak vooral ‘ongelukkig’ was en dat hij iets anders bedoelde te zeggen. De opmerking van de politieagent is extra beladen, omdat deze in een week komt dat er op veel plekken in Nederland aandacht wordt gevraagd voor institutioneel racisme en politiegeweld vaak gericht op mensen van kleur. Eerder deze week zei premier Mark Rutte tijdens zijn persconferentie dat discriminatie in Nederland inderdaad ‘ een systematisch probleem ‘ is.
 

Meer over:

politie, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.