Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Limburg verbiedt op 11-11 ongeplaceerde feesten

  •  
11-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
80 keer bekeken
  •  
image0
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

LHTJ
LHTJ11 nov. 2021 - 12:13

Een Brabants nummer bij Limburgs carnaval?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2021 - 11:00

wat zijn dat? ongeplaceerde feesten?

2 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator11 nov. 2021 - 12:40

Ongeplaceerde feesten? Dat zijn bijeenkomsten die oorspronkelijk beoogden feestelijke evenementen te zijn, bij welke de betalende bezoekers nadat zij zich eenmaal rijonvaardig gedronken hadden, van hun zitplaatsen kwamen en elkander lichamelijk zeer dicht benaderden; de bedoeling bestond niet alleen daaruit vriendschappen met vreemden te sluiten, maar ook om te omhelzen en natte zoenen te geven. Men riep elkaar om beurten toe dat het nog nóóit zó gezellig geweest was; men zong liederen met woorden van maximaal twee lettergrepen; en als het even kon kwam het tenslotte ook tot een genereuze uitwisseling van diverse lichaamssappen. Geef toe: ook bacteriën en virussen, die in de regel geen bier drinken, hebben dan de tijd van hun leven, en ze planten zichzelve met de hoogst mogelijke snelheden voort (nu ja: soortelijke reproductie is geloof ik de term hiervoor). Het worden er exponentiëel steeds meer, zogezegd. Vandaar de recente invoering van het stijve en lelijke wooord: "geplaceerd": hier krijgt men een stoeltje of fauteuil toegewezen (al naar gelang het sociale niveau van het gebeuren), en mag daar niet zomaar uitkomen en zich verplaatsen. De afstand tot de andere bezoekers moet minimaal 150 centimeter bedragen. Excessen en overtredingen worden ten strengste benaderd door zogeheten 'unvercover-BOA's', een nog jonge beroepsgroep die bestaat uit vermomde straatvechters, kickboksers, en ex-gedetineerden; men moet ter plekke een kleine honderd Euro's ophoesten en wordt vervolgens met overtuigend lichamelijk geweld de locatie uitgewerkt. Een ziekenhuisopname voor het slachtoffer (v/h feestganger) kan aan de orde zijn. Ik hoop dat ik de gerezen vragen tot genoegen heb kunnen beantwoorden. PS: ik acht het mogelijk dat deze toestanden met ingang van het jaar 2020 A.D. niet langer een uitzondering zijn. Ze zullen tot de Nederlandse folklore gaan behoren, net als: carnaval.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 nov. 2021 - 13:21

Ik heb niks tegen Limburgers, al zijn geen van mijn beste vrienden dat, maar iets zegt me dat ze daar niet al te nozel zijn ~ in ieder geval de meneren die daar gaan over feesten en taalgebruik . Ook kan het zijn dat Mijn Psychiator zich in het Limburgse begeven heeft en altedaar onder invloed van psycho-actieve stoffen zich een nodeloos complexe waarneming heeft aangemeten. Vooralsnog ga ik me niet druk maken om ongeplaceerde feesten want het lijkt me sterk dat er mensen buiten Limburg zijn die daar aan doen, of zelfs geplaceerde feesten. Kijk hier in het noorden doen we gewoon niet aan het wel of niet placeren van feesten.

Tom Meijer
Tom Meijer11 nov. 2021 - 10:35

ongeplaceerd?