Joop

Liesbeth Spies waarschijnlijke opvolger van Donner

  •    •  
08-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-LiesbethSpies.jpg
Overstap van Donner naar Raad van State waarschijnlijk volgende week vrijdag
CDA-minister Donner wordt waarschijnlijk opgevolgd door Liesbeth Spies. Dat bevestigen bronnen rond het kabinet zeggen NRC-redacteuren Freek Staps en Kees Versteegh. Donner zal snel vertrekken naar de Raad van State. Spies, eerder vice-fractievoorzitter van de Tweede Kamer en sinds dit jaar gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland, wordt dan Minister van Binnenlandse Zaken.
Rutte kondigde eerder al aan dat de nieuwe minister nog voor de Kerst benoemd zal worden. Het is echter nog onduidelijk wanneer Donner definitief de regering verlaat. Omdat Rutte morgen in Brussel is voor de EU-top, komt de benoeming van Donner als president van de Raad van State waarschijnlijk volgende week vrijdag.
Eerder was al duidelijk dat collega’s minister Gerd Leers, staatssecretaris Bleker en Tweede Kamerlid Mirjam Sterk geen opvolger van Donner zouden worden. De partijtop van het CDA besloot eerder dat de opvolger van Donner buiten Den Haag gezocht zou worden.
NRC: Liesbeth Spies in beeld voor opvolging Donner Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Marsman2
Marsman28 dec. 2011 - 7:15

Oh... dus ineens is de landelijke sollicitatieprocedure afgerond en is Donner de meest geschikte kandidaat gebleken? Wat een toeval zeg...

Bernie2
Bernie28 dec. 2011 - 7:15

Dus niks 'open sollicitatie'. PVC heeft een in het kabinet overbodig geraakte mummy zo wel erg sneaky en handig PS ingerommeld.

JandeBoer2
JandeBoer28 dec. 2011 - 7:15

Hmm, het besluit van de partijtop om een opvolger *buiten* Den Haag te zoeken, is dus genegeerd door Verhagen c.s. Deze schoffering van de partijtop van het CDA zal niet zonder gevolgen blijven. We kunnen ons de komende maanden verheugen op een stevige strijd tussen partijbestuur en Verhagen c.s.

keck66
keck668 dec. 2011 - 7:15

Het zou me wel tegenvallen als mijn overbuurvrouw inderdaad in een kabinet gaat zitten dat onder een PVV-juk gebukt gaat. Ik zal er 'ns aanbellen.