Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Liefdesspray

  •  
26-01-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
Wilders in Spijkenisse

© cc-foto: Roel van Deursen

Hoe het leed van vrouwen door Wilders wordt gebruikt voor politiek gewin
Iedereen is het er over eens, van onze vrouwen blijf je af. Ongeacht ras en geloof, vrouwen moeten zich veilig voelen. Mannen trouwens ook. Altijd. Overal. Ook in Spijkenisse. En daarom is het zo gek wat er dit weekend gebeurde in Spijkenisse. Daar kregen dames uit handen van een vriendelijk glimlachende meneer geheel gratis een spuitbusje cadeau, om de mannen die dan toch ongewenst willen betasten, op gepaste afstand te houden. Tot hier kan ik het, weliswaar met gefronste wenkbrauwen, nog redelijk volgen.
Maar er gebeurde nog iets, veel gekkers, tijdens de verzetsspray-uitdeelmiddag in Spijkenisse. Een groep vrouwen liet vreedzaam merken dat ze kritiek hadden op de te vermoeden gebruiksaanwijzing op de busjes: alleen te gebruiken tegen moslimmeneren. De mevrouwen wilden vooral duidelijk maken dat het gek is dat de spray komt als antwoord op de Keulse nachtmerrie. Dat het vreemd is dat het niet ging over de belangen van vrouwen, maar om het politieke gewin van een politieke stroming. De reactie van de politieke stroming was er een om niet zo maar aan je gedachten voorbij te laten gaan. Ik som de gebeurtenissen nog eens op. Omdat ik het écht niet snap. Eerlijk niet.
1. Wilders deelt verzetsspray uit zodat vrouwen zich kunnen beschermen tegen wat Wilders noemt ‘testosteronbommen’, daarmee doelend op vluchtelingen met een moslimachtergrond die een gevaar zouden vormen voor de westerse vrouwen.
2. Een aantal van die westerse vrouwen verzet zich vreedzaam tegen Wilders’ uitspraken. Ze zijn het oneens met Wilders, omdat hij het middel (de spray) inzet voor een afgeleid doel (een probleem misbruiken als een oneerbiedige spin doctor ). Het lijkt niet te gaan om de rechten van de vrouwen, maar om de te winnen zetels voor één man.
3. De aanhangers van de PVV zingen vervolgens, luidkeels, tegen de mevrouwen die zich verzetten tegen de gedachten van Wilders: ‘Daar moet een piemel in.’ De vrouwen worden onderwijl uitgelachen door deze groep Wilders-aanhangers.
4. De vrouwen die inmiddels verzetsspray hebben gekregen, spuiten hun busje NIET leeg op de zingende meute, terwijl er toch duidelijk sprake is van een seksuele intimidatie.
5. De bedreigde en geïntimideerde vrouwen krijgen na het piemeldreigement het verwijt dat ze ‘zeker verkracht willen worden’?
6. Niemand in het kampje Wilders steekt zijn vinger op en vraagt: meneer Wilders, als we tegen verkrachtingen zijn, waarom zingen we dan tegen die vrouwen dat er een piemel in moet? Dat is toch gek, meneer Wilders?
Hoe kan het dat 30 procent van de stemgerechtigden hun stem gunnen aan een politieke beweging die de vreselijke gebeurtenissen in Keulen misbruikt voor politiek gewin? Een partij die als politieke agenda heeft dat de samenleving beschermd moet worden tegen geweld, maar daarbij het toenemende, gelukkig vooral verbale, geweld vanuit de samenleving toelacht en niet openlijk bekritiseert. Wat gaat meneer Wilders doen met kinderen van vluchtelingen die op school te horen krijgen van andere kinderen dat ze gehoord hebben dat hun vader een verkrachter is? Of een profiteur. Of een gevaar voor de Nederlandse kinderen? Belooft Wilders dat hij deze leerlingen persoonlijk komt uitleggen dat hij het zo niet bedoeld heeft? Staat hij ook voor ons klaar als zijn polariserende uitspraken onze samenleving definitief lam gelegd hebben en de democratie morsdood is? Draait hij op voor de schade die ons land dreigt op te lopen?
Meneer Wilders. Wilt u beloven dat u ons dan helpt door aan iedere Nederlander een busje liefdesspray uit te delen? Gewoon, voor elke Nederlander een busje. Om het weer goed te maken. En als u dat niet wilt beloven, dan vraag ik op zijn Brabants: ‘Wil de ‘r ’s mee ophouden!’

Meer over:

opinie, keulen, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.