Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lid studentenvereniging geschorst na racistische e-mail

  •  
15-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
beer-2218900_640
De Utrechtse studentenvereniging Unitas S.R. heeft een van haar leden per direct geschorst nadat de betreffende man een waanzinnige uitnodiging had verstuurd voor een borrel. Dit meldt De Volkskrant. In een e-mail noemt hij de Thaise voetballers die vast zaten in een grot ‘gele tiener rukkers,’ roept hij op net zoveel te drinken tijdens de borrel als het aantal ‘slachtoffers bij de aardbeving in Lombok’ en heeft hij het over een niet bestaand artikel dat in De Telegraaf zou zijn verschenen: ‘Twee getinte mannen springen van Erasmusbrug om te kijken wie er wint’. De student schrijft vervolgens dat de enige winnaar ‘natuurlijk de maatschappij is.’
Rector van de vereniging, Okke Klaassen, zegt tegen De Volkskrant dat er inmiddels een intern onderzoek is gestart om ‘op zeer korte termijn inzichtelijk te maken hoe deze mail zo verstuurd kon worden en welke verdere maatregelen noodzakelijk zijn.’ De man sprak niet namens het bestuur, zo benadrukt hij. Toch heeft Unitas de schijn tegen, zoals veel andere studentenverenigingen. Oud-student Merel deed vorig jaar een boekje open over haar ontgroening bij de gemengde vereniging.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.