Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lid regering Sarkozy aangeklaagd wegens verkrachting

  •  
25-05-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_Frankrijk_GeorgesTron_UMP300.jpg

Twee vrouwen voelden zich door affaire Strauss-Kahn aangemoedigd om aangifte te doen tegen Sarko's staatssecretaris van Ambtenarenzaken

Frankrijk lijkt zo vlak voor de parlementsverkiezingen vooral in de greep van seksschandalen. Na de affaire rond voormalig IMF-baas Dominic Strauss-Kahn is nu een Frans UMP-politicus en lid van de regering Sarkozy beschuldigd van verkrachting. Dat meldt onder andere de Belgische krant De Morgen.
Twee ex-medewerksters van Georges Tron, Frans UMP-politicus en lid van de regering Sarkozy, hebben een klacht ingediend tegen hem wegens “ongewenste intimiteiten”.. Tron spreekt de feiten tegen en diende een tegenaanklacht in. Dat hebben de advocaten van de twee partijen vandaag meegedeeld. Er is een vooronderzoek geopend door het parket van Evry. Het parket bevestigt dat het om een aanklacht wegens seksuele agressie en verkrachting gaat.
De Morgen baseert zich op berichtgeving in de Franse krant Le Parisien. Die meldt dat de aanklaagsters twee voormalige gemeentewerknemers zijn van Draveil, een gemeente in de zuidelijke rand rond Parijs, waar Tron ook burgemeester is. Een therapeutische voetmassage zou zijn uitgemond in verkrachting. Eén van de vrouwen was eerder al beschuldigd van het verduisteren van gemeenschapsgeld, maar die zaak is geseponeerd.
Tron reageerde, verwijzend naar de affaire Strauss-Kahn:  “Ik ben niet naïef, men probeert hier een affaire na te bootsen die zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan afspeelt”.
Volgens de Britse krant The Guardian voelen de vrouwen zich inderdaad gesterkt door de affaire met de voormalige president van het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Strauss-Kahn is in New York aangeklaagd voor poging tot verkrachting van een kamermeisje in zijn hotel. “Als ik zie dat een kleine kamermeid in staat is om de strijd tegen Dominic Strauss-Kahn aan te gaan, dan zeg ik tegen mezelf dat ik niet kan zwijgen”, zou één van de vrouwen tegen Le Parisien hebben gezegd. “Andere vrouwen hebben misschien geleden wat ik heb geleden. Ik moet hen helpen. Wij moeten dit stilzwijgen doorbreken.”
Foto-cc: UMP Photos

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Alila
Alila25 mei 2011 - 19:48

Ik mag hopen dat er meer vrouwen zijn die gesterkt door de DSK affaire alsnog het besluit nemen sexuele intimidatie te melden. Ik ben er in tegestelling tot enkele anderen hier ervan overtuigd dat de dames in kwestie geen publiciteits geile sensatiezoeksters zijn.

Yggdrasil
Yggdrasil25 mei 2011 - 19:48

Hebben deze dames ook nog een ongewassen jurkje in de kast hangen ?

flipse2
flipse225 mei 2011 - 19:48

Gelukkig zeg, ik dacht al, socialisten zijn toch niet de enige viespeuken? Het wereldbeeld van de Joper is weer hersteld!!!

1 Reactie
hanso2
hanso225 mei 2011 - 19:48

Waar blijft de verontwaardiging?

grolschje2
grolschje225 mei 2011 - 19:48

Nu zal het wel geen complot zijn :).

1 Reactie
boswachter2
boswachter225 mei 2011 - 19:48

Nu zal het wel geen complot zijn :). Waarom niet, het is al jaren geleden gebeurd en het is een politicus aan de rechter kant