Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Liberté, egalité, infidelité: Parijse hotels verhuren kamers nu ook overdag per uur

  •  
15-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
122 keer bekeken
  •  
5to7
Of het nu waar is of niet: de Fransen staan bekend om hun coulante houding ten opzichte van overspel. Een beetje een Fransman heeft een maîtresse, zo gaat het verhaal. Er is inmiddels ook een officiële term voor: ‘le cinq a sept’. Tussen vijf (als je klaar bent met werk) en zeven (als je thuis aan tafel moet) je minnaar of minnares opzoeken. Want het moet natuurlijk wel in stijl en dus discreet gaan. Zie ook onderstaande trailer van de gelijknamige film ‘5 to 7’ waarin een bloedmooie Française haar minnaar iedere dag tussen vijf en zeven uur in hetzelfde hotel ontmoet.
Maar ja, een hotel huren voor twee uur overdag is makkelijker gezegd dan gedaan. Verreweg de meeste hotels verhuren namelijk alleen per nacht. Hopeloos ouderwets, vond de oprichter van de Franse webservice DayUse. Via zijn site, die in rap tempo populairder wordt en onlangs een investering van vijftien miljoen euro in de wacht wist te slepen, kun je je Parijse liefdesnest nu ook per dag en zelfs per uur huren. En dat is niet alleen perfect voor de geheime liaisons, het is ook nog goedkoper. Het levert je als hotelgast besparingen op die kunnen oplopen tot 75 %, aldus de makers van DayUse.
DayUse loopt als een trein. De site heeft inmiddels meer 100.000 leden en is inmiddels uitgebreid naar veertien landen en honderd steden.
Maar de eigenaar van de dienst, David Lebée wil wel benadrukken dat het echt niet alleen voor overspel is bedoeld. Natuurlijk ontkent hij niet dat geheime liefdesstellen lustig gebruik maken van zijn praktische bookingservice, maar hij wijst erop dat er net zoveel niet-overspeligen lid van zijn. Zakenmannen bijvoorbeeld, die even een powernap willen doen tussen twee meetings in. Of vrienden en gewone stellen die een dagje op ‘daycation’ gaan.
Of je nu heimelijk afspreekt of gewoon een uur wil uitrusten tijdens een dagje shoppen in de Franse hoofdstad: DayUse lijkt er de ideale dienst voor. Ja, en mocht je tóch toevallig toch met je geheime minnaar of minnares een uurtje willen ‘uitrusten’: je hoeft bij het maken van een reservering géén creditcard gegevens achter te laten.
CC foto: still uit de film 5 to 7

Meer over:

parijs, nieuws, overspel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.