Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Letland gaat als eerste EU-land opnieuw in lockdown

  •  
21-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Coronavirus in Latvia

© epa09532483 A coronavirus disease (COVID-19) vaccination bus is seen against in Riga, Latvia, 19 October 2021. Latvian government announced plans to lockdown from 21 October until 15 November

De regering van Letland voert opnieuw een lockdwon in omdat de coronacijfers te hard stijgen. Het land telt nu het hoogste aantal nieuwe besmettingen per hoofd van de bevolking. De horeca gaat weer op slot, voor minstens vier weken. Thuiswerken wordt weer de norm en de avondklok is opnieuw ingevoerd. Net als in andere voormalige Oostbloklanden is het wantrouwen tegen de overheid groot en laten veel mensen zich leiden door allerlei complotverhalen die via sociale media worden verspreid.
"De grootste nieuwssites van Litouwen hebben inmiddels besloten lezers niet meer te laten reageren op artikelen over coronavaccins. Zo proberen de media complottheorieën in te dammen. De websites laken de “onjuiste, nergens op gebaseerde informatie die antivaxers verspreiden”."
De premier waarschuwt dat de gezondheidszorg compleet dreigt vast te lopen, schrijft The Guardian. Hij bood zijn excuses  aan de 59 procent van de burgers die zich wel hebben laten vaccineren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.