Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leonardo DiCaprio ziet Greta Thunberg als leider van deze tijd

  •  
02-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
greatleo
De klimaatactivisten Leonardo DiCaprio en Greta Thunberg hebben een ontmoeting gehad in Los Angeles en de acteur was zeer te spreken over de tiener die aanzette tot de wereldwijde klimaatspijbelacties. Op Instagram plaatste hij twee foto’s van hun samenzijn en een commentaar:
"Er zijn een paar tijden in de geschiedenis van de mens dat stemmen versterkt worden op belangrijke momenten en veranderende wijze, Greta Thunberg is een leider van onze tijd geworden. De geschiedenis zal ons beoordelen op wat we vandaag doen om te garanderen dat toekomstige generaties net zo kunnen genieten van een leefbare planeet als dat wij dat voor lief hebben genomen. Ik hoop dat de boodschap van Greta een waarschuwing is aan leiders overal ter wereld dat de tijd van passiviteit voorbij is. Het is vanwege Greta en de jonge activisten dat ik optimistisch ben over de toekomst. Het was een eer om tijd met haar door te brengen. Zij en ik hebben beloofd elkaar te steunen in de hoop een betere toekomst voor onze planeet veilig te stellen."
Greta was op weg naar de klimaattop in Chili maar die is verplaatst naar Spanje vanwege de massale volksprotesten tegen de rechtse regering daar. De activiste die vanuit haar idealen een afkeer heeft van vliegen weet nog niet hoe ze naar Spanje moet komen. De oversteek naar New York heeft ze met een zeilboot gemaakt. “Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn,” laat ze weten.
Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) op 1 Nov 2019 om 10:22 (PDT)
De Spaanse regering heeft inmiddels hulp aangeboden om de oversteek van de oceaan mogelijk te maken. Zo blijkt uit een tweet van de minister voor ecologische transitie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.