Joop

Leonardo DiCaprio ziet Greta Thunberg als leider van deze tijd

  •    •  
02-11-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
greatleo
De klimaatactivisten Leonardo DiCaprio en Greta Thunberg hebben een ontmoeting gehad in Los Angeles en de acteur was zeer te spreken over de tiener die aanzette tot de wereldwijde klimaatspijbelacties. Op Instagram plaatste hij twee foto’s van hun samenzijn en een commentaar:
"Er zijn een paar tijden in de geschiedenis van de mens dat stemmen versterkt worden op belangrijke momenten en veranderende wijze, Greta Thunberg is een leider van onze tijd geworden. De geschiedenis zal ons beoordelen op wat we vandaag doen om te garanderen dat toekomstige generaties net zo kunnen genieten van een leefbare planeet als dat wij dat voor lief hebben genomen. Ik hoop dat de boodschap van Greta een waarschuwing is aan leiders overal ter wereld dat de tijd van passiviteit voorbij is. Het is vanwege Greta en de jonge activisten dat ik optimistisch ben over de toekomst. Het was een eer om tijd met haar door te brengen. Zij en ik hebben beloofd elkaar te steunen in de hoop een betere toekomst voor onze planeet veilig te stellen."
Greta was op weg naar de klimaattop in Chili maar die is verplaatst naar Spanje vanwege de massale volksprotesten tegen de rechtse regering daar. De activiste die vanuit haar idealen een afkeer heeft van vliegen weet nog niet hoe ze naar Spanje moet komen. De oversteek naar New York heeft ze met een zeilboot gemaakt. “Als iemand mij kan helpen met transport, zal ik erg dankbaar zijn,” laat ze weten.
Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) op 1 Nov 2019 om 10:22 (PDT)
De Spaanse regering heeft inmiddels hulp aangeboden om de oversteek van de oceaan mogelijk te maken. Zo blijkt uit een tweet van de minister voor ecologische transitie.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (25)

Boekhoudster
Boekhoudster4 nov. 2019 - 10:18

Greta heeft aangegeven dat "klimaatverandering aan Trump uitleggen tijdverspilling is". Juist zij zou dit gesprek aan moeten gaan en Trump moeten proberen te overtuigen. Het heeft niets te maken met tijdverspilling, maar met haar superieure houding.

Buitenstaander
Buitenstaander3 nov. 2019 - 18:15

Zo zie je maar weer: een succesvol acteur zijn; is geen garantie om overal verstand van hebben: Schoenmaker… enfin….

Gefaald
Gefaald3 nov. 2019 - 15:10

Di Caprio ... het geeft een verkeerd beeld. Als volgevreten filmsterren oftewel de jetset het gewone volk wel eens even komen vertellen wat ze moeten doen, dan zal dat weerstand oproepen. Het is contraproductief.

Gefaald
Gefaald3 nov. 2019 - 12:20

In Duitsland zag ik veel auto's met het opgeplakte opschrift "Fuck Greta" rijden. En dat schijnt dan niet te mogen. Het bewijst dat Greta een wereldleider is , die navenant positieve en negatieve aandacht krijgt. Persoonlijk vind ik haar een irritant warhoofd.

Imperialist
Imperialist3 nov. 2019 - 5:59

Ik heb niks tegen Thunberg en ze moet vooral zo doorgaan maar ze is voor mij geen leider. Een leider verbindt; Thunberg is een activist die de mensen die het toch al met haar eens zijn inspireert. Ze is nog lang geen Gandhi of Mandela.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen3 nov. 2019 - 16:11

Wat is nu precies de stekking van dit bericht? Waarom plaats je het? Net als Gefaald hierboven. Een moment niks negatiefs gezegd is een moment niet geleefd, zoiets? .

Gefaald
Gefaald3 nov. 2019 - 16:43

@stokkickhuizen Als je van dit forum een applausmachine voor linkse iconen wilt maken snap ik je reactie. Zelf zie ik liever een discussieforum met diversiteit van meningen.

Norsemen
Norsemen3 nov. 2019 - 20:41

@Stokkickhuysen Ik deel je verontwaardiging helemaal. Maar vergeet niet dat je het hier over figuren hebt voor wie een 16 jarige milieu activist de vijand is een narcistische racist een held. Je kunt niet heel veel van dit soort mensen verwachten.

Norsemen
Norsemen2 nov. 2019 - 13:48

Echt bizar dat er mensen zijn die iets tegen Thunberg hebben.

6 Reacties
Dr. Drees
Dr. Drees2 nov. 2019 - 17:53

Het is een vrij land.

Norsemen
Norsemen3 nov. 2019 - 9:34

Ja en?

Gefaald
Gefaald3 nov. 2019 - 16:45

Last van een afgesloten bubbelleven, Norsemen ?

Norsemen
Norsemen3 nov. 2019 - 17:44

Een afgesloten bubbelleven? Wat een woord, haha Maar goed goed, je snapt het weer eens niet. Je opmerking impliceert dat je denkt dat ik niet weet dat er mensen zijn die negatief over Thunberg denken. Ik weet heel goed dat er mensen zoals jij zijn, ik vind dat alleen heel raar.

Linkse activist
Linkse activist3 nov. 2019 - 22:32

Ik heb er iets tegen, ja en? Het is toch een mediahype! Of mag ik dat niet denken?

Norsemen
Norsemen4 nov. 2019 - 10:51

@Linkse Activist Dat mag je zeker wel denken. Ik wil je echt niet verbieden om dom te zijn. Verder heb je het over 'er' en 'het'. Beetje raar als je het over een persoon hebt vind je niet?

ton14024
ton140242 nov. 2019 - 12:59

Dat klikt wel tussen die twee, ik zie een langdurige samenwerking opbloeien.

tempest
tempest2 nov. 2019 - 11:39

Ze is zeker invloedrijk, maar ik hoop dat de geschiedenisboeken minsten zoveel ruimte hebben voor de mensen die de oplossingen verzinnen en de verantwoordelijkheid dragen en nemen. Veel te vaak worden de mensen die het echte werk verrichten voor lief genomen. Onder de ontzettend naïeve gedachte dat innovatie vanzelf gebeurd als er maar een leider opstaat met een visie. Uiteraard zijn schreeuwers nuttig om mensen te mobiliseren, maar de heldenverering daaromheen neemt soms wel hele extreme vormen aan.

8 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer2 nov. 2019 - 13:50

Mensen die anderen wakker schudden zijn schreeuwers en zij die hen serieus nemen doen aan heldenverering. Volgens mij heb je geen begrip van wat er aan de hand is en verval je daarom in minachting. Makkelijk.

gimli55
gimli552 nov. 2019 - 14:03

@Tempest Noem ze maar, je weet er vast wel een paar te noemen die wezenlijk een verandering hebben afgedwongen. Niet de politici die te weinig te laat de boel bij mekaar praten. Ik ben benieuwd en wacht af op je namen en inhoudelijke relevante besluiten.

tempest
tempest2 nov. 2019 - 19:51

@TomMeijer Tja, als je dat er in wilt lezen, ga je gang. Ik heb gewoon heel weinig met dat Amerikaanse ophemelen van personen. Zou ook 123 geen “held” kunnen noemen. Vind het belangrijk dat het over het onderwerp zelf blijft gaan, meer niet. Durf te wedden dat Thunberg er net zo over denkt.

gimli55
gimli552 nov. 2019 - 21:37

@Tempest Geef dan antwoord op mijn vraag? Al is het maar 1 naam en een inhoudelijk relevante opposing die die persoon heeft gegeven.

Greendutch
Greendutch3 nov. 2019 - 10:07

@tempest het lijkt of je uit bent op complimenten en waardering, dus bij deze:geweldig ben je en petje af (ook al ken ik je niet en weet ik niet waarvoor ik complimenteer maar oké) en nu ophouden met emmeren. iedereen moet en of kan / wil, zijn / haar steen(tje) bijdragen naar wil / kunne / vermogen. erg knappe koppen bedenken oplossingen en verdienen daardoor geld, politici nemen beslissingen en krijgen daarvoor een reuze salaris = waardering en dit meisje gaat nog naar school en dus is het enige wat zij kan doen aandacht vragen , toespreken, staken, haar energie en tijd inzetten wat zij met veel verve doet. ik ben niet erg mobiel, wel arm, mijn bijdrage is deze reactie en in/ rond mijn huis zo groen mogelijk leven.

tempest
tempest3 nov. 2019 - 14:45

@gimli55 Tuurlijk zijn er namen te noemen, maar daar gaat mijn punt niet over. Zijzelf vertelt ook dat dit is wat zij kan: noem het wakker schudden of schreeuwen of mensen mobiliseren, allemaal prima. En zoals ik schrijf, ook dat is belangrijk. Maar neem bijvoorbeeld ons kabinet. Die draagt en de verantwoordelijkheid en probeert de maatschappij te bewegen stappen te zetten. Brullen dat zij meer kunnen/moeten doen is heel makkelijk, in de praktijk zitten ze ook aan alle kanten klem en alle anderen die ook daadwerkelijk diezelfde verantwoordelijkheid gaan krijgen zullen dat ervaren. Ikzelf heb grote twijfels of wat het kabinet wil gaan doen zal werken, maar heb er heel veel respect voor dat ze het proberen. Als het daadwerkelijk lukt om de wereldwijde uitstoot te verlagen is dat al een unieke prestatie! Als is het misschien niet genoeg. Activisme is prachtig, maar dit is volstrekt geen nieuw geluid. Met een Inconvenient Truth werd Al Gore ook als grote redder naar voren geschoven en dat was 13 jaar geleden. In de jaren 90 had je ook vele activisten die dit luid wisten te vertolken. Misschien is de schaal nu groter, maar ik denk niet dat dat het verschil gaat maken. Iedereen wil duurzaam, maar niemand weet echt hoe dat is te realiseren.

stokkickhuysen
stokkickhuysen3 nov. 2019 - 16:34

Tempest Iedereen wil duurzaam, maar niemand weet echt hoe dat is te realiseren. Nee. Het gros van de politici is nog steeds van mening dat je ook kan kiezen niks te doen, inclusief ons kabinet. En als je dat dan verkoopt als 'proberen invloed uit te oefenen om iets te veranderen', dan noem ik dat wegkijken. Dit zijn de jongens die aan de knoppen zitten. Die hoeven anderen niet meer te beinvloeden, die kunnen gewoon zeggen 'sorry jongens en meisjes, dit kost geld.' Dit kabinet heeft geen enkel probleem die boodschap aan de onderkant van de maatschappij te brengen, dus ze kunnen het wel, als ze maar doorhebben dat het moment van J/N milieumaatregelen kiezen voorbij is. Maar dit is off topic. Over Greta: Gefaald: Persoonlijk vind ik haar een irritant warhoofd. Imperalist: ze moet vooral zo doorgaan maar ze is voor mij geen leider. Een leider verbindt; Thunberg is een activist die de mensen die het toch al met haar eens zijn inspireert. Zetje een wat ongezond gehyped meisje Even afgezien van Zetjes verwijzing naar haar gezondheidstoestand (Zetje vond het denk ik kostelijk toen T een journalist in een rolstoel nadeed, lachen om andermans ongemakken is toch het leukste) is er toch wel een downstemming in de kleedkamer van guurrechts als het om Greta gaat. In de tijd dat ze Greta bespreken hadden ze ook een nieuwe 'milieu is in orde, doorlopen graag' fabel kunnen pushen

gimli55
gimli555 nov. 2019 - 8:34

@Tempest, Zetje doet tenminste nog een poging, met zijn namen ga je de wereld niet redden, maar dat geeft niet. Jij probeert niet eens antwoord te geven door van onderwerp te veranderen, terwijl jij zelf aangaf dat je wel wat namen weet. Vraag ik erom, is het opeens niet meer je punt. Kom eens met steekhoudende relevante en niet constant veranderende argumenten. Dat maakt de discussie een stuk overzichtelijker. Ik wacht als Hr. Van Dalen nog steeds op antwoord.