Joop

Lekkende Wilders-beveiliger al veroordeeld voor schenden ambtsgeheim

  •  
24-02-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wildersbeveiliging
De geschorste agent van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) Faris K. werd in 2008 al eens veroordeeld tot 100 uur werkstraf wegens het lekken van informatie. Dat meldt het AD. Faris K. was eind 2005 als politiemedewerker werkzaam in Utrecht, waar hij persoonsgegevens, strafrechtelijke onderzoeken, meldingen en openstaande zaken tegen drie personen aan iemand zou hebben doorgespeeld. Hoe hij na het schenden van zijn ambtsgeheim alsnog kon doorstromen naar de supervertrouwelijke dienst is onduidelijk. DBB-medewerkers horen zorgvuldig gescreend te worden.
Eerder werd bekend dat de broer van Faris K., Mohammed, in 2007 eveneens werd ontslagen bij de politie wegens schending van zijn ambtsgeheim. Hij liet zich betalen om kentekengegevens en informatie uit een lopend moordonderzoek aan drie bekenden door te spelen.
Nog twee agenten geschorst Faris K. is niet het enige lid van het beveiligingsteam van Wilders dat verdacht wordt van het plegen van strafbare feiten. In 2015 werden twee DBB’ers die politici en leden van het Koninklijk Huis beveiligen geschorst op verdenking van betrokkenheid bij een grote witwasoperatie. Eén van hen was de directe beveiliger van Geert Wilders. Zowel de PVV-leider als de minister van Justitie zouden daar vanochtend over zijn geïnformeerd.
Volgens de advocaat van Faris K. betekent dit echter niet dat Wilders te vrezen heeft voor zijn veiligheid. Volgens Nihad el Farougui heeft het OM de zaak ‘enorm aangedikt’:
“Er is echt geen sprake van direct lekken naar een criminele organisatie. De angst van Geert Wilders voor zijn veiligheid is dan ook onterecht. De naam van Wilders komt wel voor in het onderzoeksdossier, maar echt maar als een heel klein onderdeeltje van de zaak.”
Update 16.20 uur: Faris K. wordt ervan verdacht in de privésfeer informatie gedeeld te hebben over zijn werk. Uit het onderzoek is niet gebleken dat hij informatie heeft gedeeld met een criminele organisatie. Dat meldt het OM. De verdenking van witwassen schuilt erin dat hij voor het financieren van zijn eigen hypotheek zwart geld heeft gebruikt.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (119)

frenkie2
frenkie226 feb. 2017 - 9:58

Ik heb me prima vermaakt met de flauwekul die hieronder allemaal wordt geplaatst, en alleen maar omdat het weer eens een marokkaan is die over de schreef gaat, worden alle registers open getrokken om het hele gebeuren te marginaliseren. Wilders zou er zelf achter zitten heb ik zelfs gelezen. Om je te bescheuren!

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin26 feb. 2017 - 18:48

Leuk dat je je ermee vermaken kan. Trouwens: iets onbeduidends kan men niet marginaliseren, wist je dat? Ik ben diegene die suggereerde dat Wilders, in zijn neergang, er zelf achter zou kunnen zitten. Dat betekent dat ik het niet bewijzen kan. Maar als dat zo is, dan past dat 100% in een patroon: Wilders, die zichzelf permanent ensceneert als slachtoffer en vervolgde; en het ziet er voor hem in de peilingen steeds minder rooskleurig uit. Dus durft hij daarom niet naar debatten met anderen erbij (die zou hij verliezen); en dan is lijkt dit verhaal op een wanhoopsstrategie. Die wanhoop is zo groot, dat hij, blijkens het nieuwste bericht hier op Joop, in Duitsland vertelde dat Pim Fortuijn door een radicale islamist vermoord is. Wilders is een man in de war. En dat is tragisch. Ja ja, lach er maar om.

frenkie2
frenkie227 feb. 2017 - 17:12

Cliff Clavin 26 februari 2017 at 19:48 Wilders is een man in de war. Nee Wilders is een man die op een echte dodenlijst staat, waarvan er al mensen gedood zijn. U heeft niet het begin van een idee hoe dat moet voelen 24/7. Dus bespaar me u belachelijke complot theorieën!

adriek
adriek26 feb. 2017 - 8:16

Los van het feit of het al dan niet terecht is dat Geert zich nu niet meer buiten durft te vertonen is het wel opvallend dat hij blijkbaar niemand in zijn team genoeg vertrouwd om hem, en zijn standpunten te verdedigen in debatten en op straat?

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus26 feb. 2017 - 7:38

Wilders heeft / had dus beveiligers tot in zijn safe houses van Marokkaanse achtergrond. Lijkt me een aardig contra-bewijs dat hij NIET alle Marokkanen over 1 kam scheert. Ten geleide - ieder commentaar dat hieruit mijn stemgedrag afgeleid kan worden is onjuist.

1 Reactie
Zandb
Zandb26 feb. 2017 - 17:21

Gluteus: Feitelijk juist en onjuist: Hij scheert inderdaad niet alle Marokkanen over één kam behalve eenmaal en daarvoor is hij ook veroordeeld. Verder is zijn partijprogramma onmiskenbaar "over één kam scherend" en "discriminerend". Alleen betreft het dan niet specifiek Marokkanen. Elk stemadvies dat hieruit kan worden afgeleid is voor rekening van de afleider.

Break on through
Break on through25 feb. 2017 - 19:27

Begrijp ik nu goed dat de beide broers hier als een soort van Marinus van der Lubbe fungeren? https://nl.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe Jammer dat het veel mensen ontgaat dat de VVD feitelijk eindverantwoordelijk is, V&J. Kan vooropgezet zijn nietwaar? E.e.a. is al geruime tijd bekend was... En dan Wilders. Steevast mensen opnaaien over "Islamisering" en een "Tsunami" en termen laten vallen als ""Marokkanen probleem" (klinkt mij in m'n oren als "Judenfrage" maar goed) Maar naar nu blijkt word hij tot in zijn safe house beveiligd door onder andere nota bene Marokkanen. Met andere woorden, Wilders gebruikt terminologie waar hij zelf geen gehoor aan geeft... En ook niet in gelooft. Terminologie is dus maar een beetje voor de buhne...

Richard555
Richard55525 feb. 2017 - 14:32

Wat er ook van waar is het is onacceptabel dat de screening van deze mensen zo belabberd is. Ik heb een intense hekel aan Wilders maar dat maakt hier niets uit. Dit kan niet en mag niet. Kan iedereen die door deze club moet worden beveiligd overkomen. Stel dat het een kroongetuige is in een zware moordzaak waar de onderwereld uiteraard geen zin in heeft. Iets anders is dat Wilders er mogelijk electoraal weer voordeel van heeft. Geen probleem mensen hoe meer zetels Geert afsnoept van de VVD hoe beter. PVV mag toch niet meeregeren en een kleinere VVD is alleen maar goed voor een nieuwe coalitie. Dus laat Geert maar oogsten. Dat dan 2.000.000 kiezers in de kou staan is hun eigen schuld blijven er nog 11.000.000 over dus onzin dat je zo'n grote groep niet zou mogen uitsluiten van regeermacht. Dat geldt voor alle partijen die niet mee mogen spelen. Opgeteld zijn er dat nog veel meer dan die 2.000.000 PVV-ers. Dus niet getreurd laat Geert maar 30 zetels halen en de VVD 25. Komen ze toch nooit aan voldoende zetels voor een kabinet. Rutte wil regeren en niet onder premier Wilders dus dat gaat echt nooit gebeuren.

Mostafa
Mostafa25 feb. 2017 - 13:31

Een vraagje: waarom is het witwassen van geld bij criminelen, fraude, corruptie en verdwaalde bonnetjes zo erg en eng is dan bij de VVD-ers...nota bene onze volksvertegenwoordiers ?!

1 Reactie
Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 15:43

En wat heeft dat met het lekken van informatie te maken dat tot moord kan leiden?

Bouwman2
Bouwman225 feb. 2017 - 11:50

Ik ga het echt niet nakijken, maar een vogeltje tsjilpte dat het ging om een voorwaardelijke taakstraf. Dat krijg je tegenwoordig al voor een beetje wildplassen, dus om nou net te doen alsof een beetje lekken gelijk staat aan het lidmaatschap van een motorbende is wat overdreven. Het is me trouwens bekend dat dienders in het algemeen best gesteld zijn op Wilders, die zelf ook al eens veroordeeld is maar óók niet gestraft. In zijn algemeenheid wordt Wilders hoofdzakelijk geschermd door mensen die alleen geen lid zijn van zijn free ridersclub omdat het lidmaatschap tamelijk exclusief is. Overigens is het circus van beveiligers nogal prijzig, zeker als je het vergelijkt met andere mensen die ook bescherming nodig hebben. Dat het staatshoofd niet meer zomaar over straat kan fietsen is me wel duidelijk. Traditioneel bestaat de functie al heel lang en overal zie dat verschijnsel. Maar Wilders is geen staatshoofd, en nog minder een die die functie vervuld voor alle burgers an het land, inclusief degenen waarvan Wilders zegt dat ze net zo ongewenst zijn als muggen op de slaapkamer. Je dient met je dertig zetels wel in de gaten houden dat enige bescheidenheid wenselijk is.

GeertvanDuinen
GeertvanDuinen25 feb. 2017 - 11:15

@Sonic Ten eerste beledigt u mij door mij uit te maken als "PVV fanboy" en ik zou het op prijs stellen als u daarvoor uw excuses zou aanbieden, maar ik houd mijn adem er niet voor in gezien uw postgeschiedenis van ordinair beledigen van iedereen die het niet met u eens is (ook wel PVV gedrag genoemd) Dan voor uw werkelijk meer dan belachelijke argumentatie van Obama en Trump lopen ook buiten, zouden zij dat ook doen als de secret service zulke lekken heeft als de DBB? Natuurlijk niet, maar het slachtoffer is Wilders en uw haat voor hem geeft u de toestemming om zulke onzin te verkondigen, prima het is immers een vrij land, maar het is niet gestoeld op feiten. @Harry "Advocaat Plasman heeft duidelijk aangegeven dat het zogenaamde lekken van verdachte alleen in de “publieke sfeer’ gebeurde," En u neemt natuurlijk alles klakkeloos over wat een advocaat van de VERDACHTE zegt, natuurlijk doet u dat want het past heel mooi in die nauwe tunnelvisie van u, waar alles wat rechts is fout is en alles wat links is, is fantastisch. Probeer eens wat breder te kijken, (dat advies geldt ook voor Sonic) want ook u komt op dit moment over als een schreeuwende PVVer die zijn zin niet krijgt, u bieden zijn geworden wat u claimt te haten.

6 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens25 feb. 2017 - 13:45

@ GeertvanDuinen Beleefd is je reactie op een tekst van iemand direct daaronder te plaatsen. In dat geval kunnen mensen zoals ik dan zien waar die verontwaardiging van u vandaan komt. Nu komt u over als een schreeuwende PVV-er en daar zijn er al meer dan genoeg van. Bovendien heb ik ook liever dat PVV normaal doen. Overigens zowel de minister president Rutte als de verantwoordelijke minister Blok hebben nadrukkelijk uitgesproken dat wilders geen gevaar liep. Dat het lokale leugenaartje te televaag bij monde van de minst betrouwbare journalist in het land beweert dat het wel zo is snijdt heel weinig hout. De televaag was altijd al fout. Dat wilders misschien niet goed slaapt, is wellicht gezien de schade van zijn uitspraken onder andere bij onschuldige kinderen met een marokkaanse achtergrond helemaal niet zo erg. Zijn geweten zou hem wakker moeten houden vanwege het verdriet dat hij deze kinderen aandeed. Aangezien wilders een geweten mist, is dit effect ook niet al te erg. Kortom qua presentatie, vorm en inhoud zit u er nogal naast met uw reactie.

kindval
kindval25 feb. 2017 - 14:13

+1

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 15:45

@DaanOuwens "Zijn geweten zou hem wakker moeten houden vanwege het verdriet dat hij deze kinderen aandeed. Aangezien wilders een geweten mist, is dit effect ook niet al te erg." Nu moest ik bijna huilen omdat ik dacht aan de inzamelingen voor arme ezels, spaanse windhonden, de uitstervende tijgers etc. De gebruiken dezelfde woorden om mensen geld uit de zak te kloppen.

Pater Familias
Pater Familias26 feb. 2017 - 4:16

Meneer Ouwens, Niemand verlangt van U dat U dhr. Wilders een goede nachtrust wenst of het eens bent met de politieke standpunten van dhr. Wilders. Maar laten we constateren dat dit een stukje systeemrot is waardoor mensen het vertrouwen verliezen in de check and balances. Ik neem nu even een zijstraatje richting etnisch profileren. Dat kunnen we ook gerust een stukje systeemrot noemen. Kijk, nu heb ik wel weer meteen Uw aandacht. Waarom heb ik Uw aandacht daarmee wel terwijl de schande aan de rechterkant zo moeilijk is te accepteren voor U? Ik krijg toch sterk het idee dat U ook tot de ambtenaren klasse bent toegetreden. En ambtenaren zijn ondanks hun hoge opleidingen zelden mensen van de werkvloer. Van de VVD hoeven we geen integriteit te verwachten, maar verdedigt u ze nu maar toch. Van links kunnen we soms niet meer verwachten dan dat ze met een kleurenwaaier langs het personeelsbestand lopen om te kijken of het wel allemaal politiek correct is. Wederom check and balances. Wellicht vliegen er een paar agenten en leidinggevenden uit. Maar de schade is niet te overzien. Zowel allochtoon als autochtoon gaan het systeem nog meer wantrouwen. Dat is het eerste opstapje richting anarchisme. Allochtoon en autochtoon wantrouwen elkaar straks nog meer, en U? U kan alleen maar smalend lachen omdat Wilders wat minder goed slaapt. Echt, wat heeft U ooit op de Universiteit geleerd?

DaanOuwens
DaanOuwens26 feb. 2017 - 16:21

@ Pater Familias Het meest verstandige dat ik naar aanleiding van uw tekst kan zeggen is dat U met een kleine letter u geschreven moet worden. Met U richten wij ons tot god. Nu is mijn begaafdheid inderdaad uitzonderlijk, maar ik ga er niet van naast mijn schoenen lopen.

Pater Familias
Pater Familias28 feb. 2017 - 2:52

U had het over beleefdheid. En u mag mij altijd met U aanspreken. ;-) Grammatica-nazi uithangen als we geen inhoudelijke argumenten meer kunnen leveren. Tja, het siert u. Inmiddels is het doorgedrongen in de hogere regionen dat er een grootschalig onderzoek moet komen naar de vele integriteitsschendingen binnen de systemen die juist voor de checks and balances moeten zorgen. Ik noem maar even wat zaken op: Lekken van gevoelige informatie, politie agenten die veroordeelt worden in verkrachtingszaken, witwaspraktijken, etc. etc. Autochtoon, allochtoon, niemand vertrouwd er nog op. De politiek maakt er een bende van onder leiding van de VVD. En u valt met verve de VVD aan als het in het politieke straatje van u past, maar u staat de VVD ook weer bij als het om een politieke opponent gaat. Ik vind dat een houding met weinig ruggengraat. Misschien moet u toch maar eens een VVD partijlidmaatschap overwegen. Desbetreffende diensten moeten geen weerspiegeling zijn van de maatschappij maar gewoon het beste van het beste eisen. Tijd terug ook, dan heb je zo`n halve kamper die informatie doorspeelt aan de drugsmaffia. Zo`n kerel had nooit door de selectie procedure mogen komen. Klaar.

Mostafa
Mostafa25 feb. 2017 - 10:29

Heel eng en bezopen van de Telegraaf, NOS, de Volkskant en nog meer media die riepen dat de aanhouding van deze beveiliger heeft te makem met informatie door geven aan criminelen en witwassers...volgens de Trouw ging het alleen om loslippendheid...het door geven van informatie aan zijn familie... Volgens Trouw had het OM niets dorgeven aan deze enge media...de enge media had zelf die.criminelen en witwassers zelf verzonne ... mijn vraag is: wie gaf de informatie aan de Telegraaf over die criminelen en witwassers....Wilders zelf?! Drie keer bezopen van deze enge media.

Vuurrood
Vuurrood25 feb. 2017 - 9:18

Het voor een strafbaar feit veroordeelde parlementslid Geert W., met Indisch-Nederlandse achtergrond, blaast het weer eens geweldig op. We zijn niet anders gewend. Deze kruimelaffaire komt als geroepen. De kas van de PVV is zo goed als leeg en een verkiezingscampagne kost veel geld. Mocht het tot gelukzaligheid stemmend stemmenverlies komen voor de PVV heeft Geert een goede smoes. Of het is een vooropgezet plan van de VVD. Tenslotte waren zij de baas op dat ministerie waar de beveiliging onder viel. Fijn wat misstappen, wat zo zuiver des VVD's is, en dit dan een paar weken voor de verkiezingen uit laten komen. Wie zei ook al weer "ik maak jouw hele partijtje kapot"? Heeft iemand nog anderen horen miepen over de beveiliging? Er zullen toch wel meer mensen beveiligd worden? Trouwens, heeft iemand ooit hard bewijs gezien dat Geert bedreigd werd en wordt? Drama Queen ons aller Geertje. Een grote klucht deze affaire. Ongeveer 2 jaar geleden 2 leden op non-actief wegens malversatie's, niet geheel onbekend in VVD land. En dan nu iemand met een te groot ego welke op verjaardagen staat op te scheppen over zijn functie. Vreselijk hoor!

3 Reacties
Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 15:46

Wilders heeft het lek zelf geregeld bedoelt u met de kans vermoord te worden?

Vuurrood
Vuurrood26 feb. 2017 - 9:59

Nee Buzzer, dat bedoel ik niet! vertel mij eens, waarom denkt u dat Wilders de kans loopt vermoord te worden? Gemiddeld worden er 1 tot 2 mensen per dag vermoord in dit land. Waarom zou Wilders dus de enige zijn welke kans loopt vermoord te worden? Lees nog eens wat ik beweer voor u rare gevolgtrekkingen maakt!

Crazy Henkie
Crazy Henkie28 feb. 2017 - 10:50

Vuurrood, met 1-2 moorden per dag, bedoel je niet per week? Nederland is geen hood in Amerika hoor. https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/30/laagste-aantal-moorden-in-20-jaar

Zandb
Zandb25 feb. 2017 - 7:15

Heb in "Met het oog....." de advocaat van K gehoord. Een storm in een glas water. Meer is het niet. Alle opwinding is het resultaat van verkeerde berichtgeving of getuigt van kwade opzet. (Het enige "zorgwekkende" is dat ze er op deze manier wel achter zijn gekomen, dat er "een zwak punt" zit in de beveiliging van Wilders waar ze nu dan, de hemel zij geprezen, wat aan kunnen doen.)

2 Reacties
Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 15:55

"de hemel zij geprezen,"wat heeft de hemel ermee te maken, die is blauw dacht ik voor onze ogen?

dordtenaar2
dordtenaar226 feb. 2017 - 6:12

Hoeveel zwart geld heb jij op de plank liggen? Om welk bedrag gaat het en hoe komen ze aan dat geld of maakt jouw dat niks uit. Zwart geld is altijd afkomstig van crimineel gedrag.

THB2
THB225 feb. 2017 - 1:51

De hele heisa, opgezet door de media, die zonder enig bewijs dit heeft opgeblazen tot superformaat, blijkt dus een storm in een glas water. Alle zelfbenoemde deskundigen, alle documenten, zgn. anoniem verkregen, blijken totaal, weer eens, niets waard te zijn. Deze man heeft dus zijn mond voorbijgepraat in privékring. Niks Marokkaanse misdaadorganisatie of zo. Stom, maar geen enkele reden om dit zo erg uit te buiten als de media hebben gedaan en Geert uiteraard, die zijn kans schoon ziet om als nationale huilbaby, weer in de slachtofferrol te kruipen. En nu heerlijk via Twitter verder communiceert en na de afgang qua opkomst in Schiedam zijn neus niet meer in het openbaar laat zien. Geen kritiek kreeg hij trouwens toch al niet van de media, geen tegendemonstraties etc. meer. Vraag je hem iets op Twitter dan word je geblokkeerd. Ik las, als reactie een stukje About Defrysk. De essentie van zijn reactie: "Als je voor de goede zaak wil strijden moet je stevig in je schoenen staan. Ik denk dan aan Malala Yousafzai. In het hoofd geschoten door een taliban strijder omdat ze strijdt voor vrouwenonderwijs. Ik heb haar nog nooit horen klagen over bedreiging en beveiliging. Dat een meisje, met een hoofddoekje nog wel godbetert, het gore lef heeft dóór te gaan met haar strijd voor de goede zaak, geeft te denken over de niet bestaande heldhaftigheid van Geert Wilders. Publiciteitsstunt of niet, Geert Wilders is laf. En exploiteert zijn lafheid voor electoraal gewin" En dat zou de reactie van het complete mediacircus moeten zijn.

6mei2002
6mei200224 feb. 2017 - 23:01

Het is grappig, dat mensen hier alle ins en outs weten, door te zeggen dat Wilders niet in gevaar is geweest. Misschien Mick van Wely even volgen. Mensen die roepen dat het Wilders wel goed uitkomt, moeten zich alleen maar schamen.

9 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin25 feb. 2017 - 12:14

*met krachtige masculiene stem* "Het komt Wilders allemaal heel goed uit!" En ik schaam me niet, ook al wil je dat graag.

Mostafa
Mostafa25 feb. 2017 - 12:19

De moslimse gemeenschap die loopt wel gevaar door rasistische uitspraken van de 2 keer ex verdachte van haat zaaien en discrinatie de heer wilders. Er worden veel moslims gediscrimineerd en veel moskeeen zijn met rasistische leuzen bekladen..ect.... Jij met je wilders!

MarjoleinS2
MarjoleinS225 feb. 2017 - 14:05

Cinema Het spijt mij oprecht dat u dit, samen met uw gezin, heeft moeten meemaken. Je zou nooit voor je mening mogen worden bedreigd. Ook Geert Wilders niet. Ik vind hem alleen niet oprecht. Dat heeft niets te maken met het feit of hij wel of niet bedreigd wordt. Dat zou nooit mogen bestaan. Aan de rest heeft hij geen boodschap, zelfs zijn eigen electoraat niet. Ik durf zelfs te opperen dat mocht Geert Wilders een machtspositie verwerven met bepaalde bevoegdheden hij zich niet af zal vragen of deze wettelijk geoorloofd zijn, maar dat hij gezien zijn functie en visie de samenleving moet beschermen. Hij is een dictator is de dop. Zoals het binnen een vrije samenleving als Nederland hoort, zouden we elkaar met respect moeten blijven benaderen. Ook al ben je het niet met elkaar eens. En bedreigen hoort daar totaal niet bij! Ik heb echter Geert Wilders dit nog nooit openlijk horen zeggen, dat mensen die bedreigt worden om hun mening hij dit schandelijk vindt. Dat bedreigen geen onderdeel is van zijn programma. Links of Rechts, Religieus of Atheïst, laat elkaar in de waarde. Spreek elkaar aan met woorden, nooit met wapens!! Dat de beveiliging een vergiet blijkt te zijn moet de politiek zich aantrekken. Maar die hebben zich al die 4 tot 6 jaar nergens wat van aangetrokken. Die staan overal boven naar hun eigen bevinden. Ik hoop niet dat ze het, kwa beveiliging, erop aan laten komen. Dat betreft ook Justitie, de Nationale Politie, Defensie en de AIVD.

Poezenmens
Poezenmens25 feb. 2017 - 15:32

@ Cliff +1 Maar dan met krachtige feminiene stem En ik schaam me ook niet.????

ATM2
ATM225 feb. 2017 - 16:19

Het is helemaal niet relevant of Wilders al dan niet in gevaar is geweest. Waar het in de kern om draait is dat iemand met een strafblad of criminele connecties (ook in de familie) gewoon geen deel uit zou mogen maken van de DBB. Integriteit van personeel binnen deze dienst is gewoon de belangrijkste voorwaarde om er te mogen werken.

Cliff Clavin
Cliff Clavin25 feb. 2017 - 18:02

@ Isis (16:32u) - haha, smakelijk gelachen om je mooie, bondige, en vrouwelijke instemming!

6mei2002
6mei200226 feb. 2017 - 0:11

Sommige mensen zijn de schaamte voorbij.

Gluteus Maximus
Gluteus Maximus26 feb. 2017 - 7:42

>*met krachtige masculiene stem* “Het komt Wilders allemaal heel goed uit!” En ik schaam me niet, ook al wil je dat graag @ CliffClavin - ik kan me zo voorstellen dat vanuit een veilig universiteitsstoeltje uw levensproblemen niet veel verder gaan dan koffie van te lage temperatuur. Dat kunt u ook wat moeilijk inschatten hoe het aanvoelt als er vanuit het MO een prijs op hoofd gezet wordt. (Overigens is een pathologisch gebrek aan schaamte redelijk goed te behandelen, gm).

Vuurrood
Vuurrood26 feb. 2017 - 10:01

6mei2002: Geef eens een reden op waarom mensen zich moeten schamen als zij roepen dat het Wilders wel goed uitkomt?

6mei2002
6mei200224 feb. 2017 - 22:55

http://m.telegraaf.nl/article/27687698/wilders-liep-wel-gevaar

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood26 feb. 2017 - 10:03

Ach gut, de telekledder beweert iets.

MarjoleinS2
MarjoleinS224 feb. 2017 - 21:49

Het komt Geert Wilders wel heel erg goed uit; hij kan zich nu heerlijk in zijn slachtofferrol wentelen. Het koningshuis is niet minder de dupe, maar is muisstil. Zij hebben er geen enkele baat bij dit op te blazen. Geert Wilders wel zo vlak voor de verkiezingen. Het is erg voor Geert Wilders dat hij beveiligd moet worden, maar buit zijn situatie ook graag uit. Er zijn meerdere politici die beveiligd moeten worden, net zo erg, maar zij zijn daar weer uiterst discreet over. Het zegt iets over Geert Wilders. Roepen dat hij nooit zal zwijgen, tot op het randje van het toelaatbare, de nuance over de schutting gooit, rechters neprechters noemt omdat hij wordt aangesproken op uitspraken vanwege de vrijheid op meningsuiting, maar die ter discussie staan of het wel of niet racistische uitspraken betreffen. Het maakt hem allemaal niets uit. Hij neemt rechtszaken en beveiliging op de koop toe; alles voor de vrijheid van meningsuiting. Alleen die vrijheid bestaat allang niet meer, want hij moet beveiligd worden, en zich verantwoorden voor zijn meest controversiële uitspraken. Hij heeft bewust die keuze gemaakt, en blijft die maken. Hij kent de gevolgen. Zoals Geert Wilders zich nu opstelt laat het hem geen andere keus dan te stoppen met zijn ideaal, tegen de Islam, want wat hem nu is overkomen is zooooooo erg dat hij zijn werk niet meer kan uitvoeren; zijn eigen woorden. Of gewoon verder gaan met zijn campagne. Als hij premier van Nederland wilt worden (wat ik sterk betwijfel) zitten daar risico's aan als je doet zoals hij het doet. Het is zijn keuze.

17 Reacties
artikel
artikel24 feb. 2017 - 22:46

Het is inderdaad zijn keuze. Stel je voor dat dat hij toch gewoon zijn zijn campagne voortzet en er wordt dan een aanslag gepleegd dan zijn de gevolgen niet te overzien.Dan zijn er geen zwevende kiezers meer dan gaan de meeste stemmen naar rechts. Dan ben ik ook bang dat er veel geweld zal volgen. Ik vind het besluit van wilders verstandig. Verder vind ik het onbegrijpelijk dat een veroordeelde agent als beveiliger aangesteld wordt.

6mei2002
6mei200224 feb. 2017 - 22:56

@ MarjoleinS "Het komt Geert Wilders wel heel erg goed uit; hij kan zich nu heerlijk in zijn slachtofferrol wentelen." Het spijt me dat ik dit zeg, maar u moet zich echt schamen.

artikel
artikel24 feb. 2017 - 23:07

Even actueel: de advocaat van Faris K. vertelt net op T.V. dat er nog steeds een beveiliging probleem is.

Wittemuis2
Wittemuis224 feb. 2017 - 23:07

Dat Geert hier gebruik van maakt was te verwachten Marjolein, ben het met je eens maar ook benieuwd wat je nu vindt van dat onderdeel beveiliging ?

Cinema2
Cinema225 feb. 2017 - 1:44

"Het komt Geert Wilders wel heel erg goed uit; hij kan zich nu heerlijk in zijn slachtofferrol wentelen." Iets wat hij nadrukkelijk niet doet. Het is eerder andersom waarde MarjoleinS, u heeft weer een stok gevonden om de PVV te bashen. Begrijp mij goed nu heb ik niets met de PVV, nog minder met de uitspraken van de heer Wilders. Maar anders dan u begrijp ik donders goed dat hij bang is, vreest voor zijn leven!. Waar leef ik in godsnaam, in een bananenrepubliek? De elite binnen de elite binnen ons politiekorps worden niet fatsoenlijk gescreend!. Waarom hoor ik u hier niet over?. Morgen is het uw popidool, uw politieke leider, of wellicht u in eigen persoon. Ik gun het u niet, ik gun het helemaal niemand. Wat de heer Wilders jaar in jaar meemaakt, heb ik drie maanden mogen meemaken. Van hotel naar hotel, met een gezin, ondertussen nog een/ mijn onderneming runnen ook.. Zoals u weet ben ik "rechts" en uiterst kritisch over de EU. Is dit een reden om mij te bedreigen?. Veel linkse idioten vonden en vinden van wel. Het begon met mailtjes die gingen over "wat een leuke zoon heeft u, ik weet ook waar hij naar school toe gaat", dit soort mailtjes krijg ik nog steeds....Mijn auto is in de fik gezet, en jawel deze (linkse) eikel is opgepakt. Wat ik U duidelijk wil maken, het is een diepe schande dat dit mogelijk is in dit land.Meningen mogen en moeten verschillen, is heel gezond!. Ik kom ervoor uit, tegen beter weten in ga ik op FvD stemmen, mocht deze politieke club toekomst hebben dan ga ik mij hier wellicht ook voor inzetten. Hier op deze site zijn er een aantal lieden aanwezig die mij geen Nazi noemen, maar wel met beelden komen over Nazi Duitsland.... Zo heb ik nog nooit politiek bedreven...

Andre Smid
Andre Smid25 feb. 2017 - 4:55

Het koningshuis heeft dan ook niet aangegeven dat Marokkanen slecht zijn. Wilders wel en hoeft helemaal geen campagne meer te voeren, bij deze wordt dat voor hem al gedaan.

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 8:00

U snapt er geen hout van blijkbaar, de moord op Pim Fortuyn vergeten zeker en op Theo van Gogh. En dan "Zoals Geert Wilders zich nu opstelt laat het hem geen andere keus dan te stoppen met zijn ideaal, tegen de Islam, want wat hem nu is overkomen is zooooooo erg dat hij zijn werk niet meer kan uitvoeren; zijn eigen woorden. Of gewoon verder gaan met zijn campagne. Als hij premier van Nederland wilt worden (wat ik sterk betwijfel) zitten daar risico’s aan als je doet zoals hij het doet. Het is zijn keuze." Nee over een sprookjesboek en zijn sprookjesaanhangers mag je niets kwaads zeggen, dan verdien je eigenlijk dat je een kopje kleiner gemaakt wordt

MarjoleinS2
MarjoleinS225 feb. 2017 - 13:33

6 mei 2002, Ik wens hem niet dood!! En hoop oprecht dat het hem nooit zal gebeuren. Degene die zich echt moeten schamen zijn de bedreigers. En die heb je in alle soorten en maten! Er worden tal van politici bedreigt. Vorig jaar is er in Engeland zelfs een politica vermoord. En inderdaad Pim Fortuyn en cineast Theo van Gogh. Dat Geert Wilders wordt bedreigd is ook erg! Maar dat feit op zich maakt van hem geen held. In tegendeel. Hij kan makkelijk roepen achter een cordon van beveiligers. Ondertussen laat hij iedereen is zijn omgeving risico lopen. Gelukkig is er nog nooit iets gebeurd. En als er wat gebeurd wast hij zijn handen in onschuld. Tegelijkertijd heb ik Geert Wilders nog nooit openlijk bedreigers van mensen met een anti PVV standpunt afstand horen nemen. Alsof dat erbij hoort als je tegen hem bent. Nogmaals het is zijn keuze het risico te lopen. Dat hoort bij zijn martelaarschap, en ik ben van mening dat hij zijn zogenaamde martelaarschap goed uitbuit. Echte martelaars zijn mensen die zich niet verschuilen, die het openlijk opnemen voor de verdrukten in een samenleving. Die midden tussen de verdrukten gaan staan, hun armen spreiden en daarmee zeggen: " ik ga je helpen, en proberen te doen wat mogelijk is. Ook al loop ik het risico te worden opgepakt, of zelfs te worden vermoord. Maar ik ben er voor je! Ik zie toch wel enig verschil met Geert Wilders hoor.

MarjoleinS2
MarjoleinS225 feb. 2017 - 13:41

Artikel Je hebt gelijk. Het is al tijden een puinzooi bij de nationale politie en het departement Justitie. Dat mag de politiek zich aantrekken! Moet zich dit ook echt aantrekken! Maar zoals ik van dit kabinet inmiddels gewend ben wachten ze tot de ophef in de media is bekoeld en veranderd er niets. Hetzelfde geldt voor de AIVD. Daar is heel veel gespecialiseerd personeel wegbezuinigd. Defensie idem dito. Dit kabinet slaat zich op de borst dat het zo geweldig gedaan heeft, maar vraag het maar eens aan de betrokkenen. Zij voelen plaatsvervangende schaamte omdat het de huidige ministers en de premier hieraan ontbreekt. Kennelijk moet er eerst iets gebeuren, en dan volgt er een parlementaire enquete, en ..... dan verder nog niets. Politici leren niet.

MarjoleinS2
MarjoleinS225 feb. 2017 - 14:16

Wittemuis, Schaamteloos. Ik heb ook elders in reacties aangegeven hoe ik er over denk en dat de politiek zich dit ernstig moet aantrekken. Aan de andere kant ben ik ook van mening dat de betrokken beveiliger in de media al is veroordeeld voordat er een gedegen onderzoek heeft plaatsgevonden. Vanwege de tweet van Geert Wilders is half Nederland ineens ontzet. De betrokken beveiliger was niet echt discreet. Dat hoor je in zijn functie wel te zijn. Hij vertelt in vertrouwen iets over de beveiliging aan zijn vriendin. Die vertelt het in vertrouwen aan haar beste vriendin. Die vertelt het in vertrouwen verder, en de volgende ook. Wat die beveiliger zich niet heeft gerealiseerd is dat hij zich hiermee chantabel maakt. En de beveiliging rondom Geert Wilders en het koningshuis minder veilig maakt. Dat kan en mag niet gebeuren. Dat had hij zich moeten realiseren. Maar het zal nog moeten blijken of dit met opzet is gebeurd om de beveiliging bewust minder veilig te maken, met ongekende risico's voor de betrokken personen die moeten worden beveiligd. De screening is zelfs onvoldoende gebleken naar nu blijkt omdat deze beveiliger al eens is veroordeeld voor indiscretie.

MarjoleinS2
MarjoleinS225 feb. 2017 - 14:43

Buzzer Geert Wilders sluit op voorhand nuance uit. Zoals jij schrijft; een sprookjesboek, alleen is het voor een ander geen sprookjesboek maar een heilig boek. Wat je er ook van vindt, als je naast het uitsluiten van nuance tegelijkertijd normen en waarden over de schutting gooit, de ander zijn mening of (religieuze of culturele) visie beschimpt en het je geen ene donder interesseert hoe de ander zich daarbij voelt, kan je ook op weinig medeleven terug rekenen. Wat niet wilt zeggen dat hij bedreigd moet worden, in die mate dat hij beveiligd moet worden. Maar ik blijf erbij, zijn wijze van profileren is zijn bewuste keuze. Hij doet het expres, is er trots op en is niet van plan zich enigszins te matigen. Dan moet hij daar ook de gevolgen ervan ondervinden. Niet iedereen voelt zich senang bij zijn manier van politiek voeren. Voelen zich misschien ook wel bedreigt. Niet meteen levensbedreigend, maar ze zijn er wel. Wat doet Geert Wilders daar aan? Niets, en hij is het ook niet van plan. Het is niet zijn verantwoordelijkheid, het is niet zijn pakkie an. Want hij mag wel, hij is uitverkoren, hij staat boven de morele en ethische wetten. Hij is een door God gezonden Messias om ons land te redden van de reddelozen, op zijn manier. Hij heeft mij niets gevraagd, hij neemt zomaar aan dat hij uit mijn naam zijn waarheid mag uitspreken. Dat hij uit mijn naam anderen mag beledigen, vernederen, uitsluiten en discrimineren. Dat mag hij dus niet! Ik heb hem niet uitverkoren, ik zal hem ook nooit mijn stem geven. Laat hij op zijn eigen terrein blijven, ik hoop dat hij ook nooit mijn volksvertegenwoordiger wordt!! Maar bedreigd hoeft hij van mij niet te worden, laat staan vermoord. Belachelijk zelfs. In zo'n wereld wil ik niet leven. Hij wel. Hij weet wat hij doet, en heeft meermaals verkondigd dit er voor over te hebben. Het is niet eens meer een deel van zijn leven geworden. Het is zijn leven, en hij is er trots op!

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 15:50

"Echte martelaars zijn mensen die zich niet verschuilen, die het openlijk opnemen voor de verdrukten in een samenleving.' En martelaar willen worden door zichzelf te laten vermoorden omdat ze een onwelgevallig standpunt over achterlijke sprookjes uit een ver verleden innemen die in het hier en nu een gevaar zijn voor onze huidige Westers maatschappij?

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 15:54

"Zoals jij schrijft; een sprookjesboek, alleen is het voor een ander geen sprookjesboek maar een heilig boek. " Dat waren de sprookjes van Hans Christaan Andersen tijdens mijn jeugd ook voor mij. U snapt werkelijk geen hout van het religieuze systeem van onderdrukking.Dat sommigen menen dat de koran heilig is, betekend voor mij als ongelovige een direct gevaar, maar ook dat is blijkbaar ok voor u.

MarjoleinS2
MarjoleinS225 feb. 2017 - 21:32

Buzzer " U snapt werkelijk geen hout van het religieuze systeem van onderdrukking.Dat sommigen menen dat de koran heilig is, betekend voor mij als ongelovige een direct gevaar, maar ook dat is blijkbaar ok voor u." Jij hebt een probleem met bepaalde interpretaties van de Koran. Alleen wat jij nu doet is wat een in jouw ogen juiste interpretatie is bij ieder ander in de mond te leggen wiens mening je niet deelt. Dat is zeer kwalijk. Zo beroep je je op je gelijk en een ander zijn ongelijk voor iets wat niet is geschreven, noch is gezegd. Als je een discussie wilt voeren doe het dan met open visier, manipuleer niet en hou je bij de feiten.

Buzzer
Buzzer26 feb. 2017 - 7:40

"Wat je er ook van vindt, als je naast het uitsluiten van nuance tegelijkertijd normen en waarden over de schutting gooit, de ander zijn mening of (religieuze of culturele) visie beschimpt en het je geen ene donder interesseert hoe de ander zich daarbij voelt, kan je ook op weinig medeleven terug rekenen. " Van religie heeft een ieder die die speciale religie niet aanhangt sowieso niets te verwachten dan onderdrukking, onderwerping en dood

Vuurrood
Vuurrood26 feb. 2017 - 10:08

Buzzer: Jij bent werkelijk de vleesgeworden PVV aanhanger! Niet willen begrijpen of nog erger, het verdommen om te begrijpen wat bedoelt wordt. maar wel hardnekkig de stompzinnigheden van Wilders en zijn stichting met een verderfelijke ideologie verdedigen!

Buzzer
Buzzer26 feb. 2017 - 14:51

@Vuurrood Daar is ie weer, "Jij bent werkelijk de vleesgeworden PVV aanhanger! " Eeen ieder die niets van een domme religie uit het midden oosten moet hebben is per definitie een Wilders aanhanger, hoe stereotiep kan een reactie zijn.

JanB2
JanB224 feb. 2017 - 20:12

Prutswerk! Surrealisme begint hier in Nederland een leefwijze te worden ipv een kunststroming.

Mostafa
Mostafa24 feb. 2017 - 20:07

Bestraf hem als Nederlander en laat uw buren met rust, laat zijn afkomst apart heeft geen nut. Aboutaleb is ook.van.Marokkaanse afkomst..is ook de baas van de politie ergens in dit and...Hind kan ook goed zingen.....ect...! Maak.geen.feest voor wilders die nu roept vuur en brand omdat hij van Marokkaansenafkomst is en wilde zijn gelijk hallen? Minder Marokkanen?! dus?! Ik walg van die beveiliger ook van mensen die geen begriep hebben voor.de hele.Marokkaanse gemeenschap terwijl.geen 1 gemeenschap.op.aard kent alleen maak koe en en ei!

6 Reacties
Andre Smid
Andre Smid25 feb. 2017 - 5:00

Mostafa, ik denk dat meeste Nederlanders er ook niet veel van zullen aantrekken mbt hun buren hoor. Ik zeg ze nog steeds elke keer vriendelijk gedrag en als we elkaars hulp nodig hebben, dan staan we voor elkaar klaar. Probleem waar we nu wel tegenaan lopen is dat er idd een feest voor Wilders gemaakt wordt. Al is zijn kas leeg, gebeurd er weer iets waarvan hij alleen maar hoeft te zeggen dat hij gelijk heeft.

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 8:03

Natuurlijk doet zijn afkomst er in dit geval wel toe, de meeste aanslagplegers in Europa zijn van Marokkaanse afkomst en deze man berokkend de Marokkaanse gemeenschap nog verder flinke schade .

Mostafa
Mostafa25 feb. 2017 - 12:40

Andre, er bedankt voor uw geruststelling!

Mostafa
Mostafa25 feb. 2017 - 13:05

Buzzer... Allen wilders die schade loopt en niet we, want wij leven een gewoon normaal leven hij niet...hij heeft geen leven en geen prive...omdat hij heeft voor gekozen: moslims....rechters...mensenrechten ...en de burgers die anders denken dan hem.. te beledigen en te kleineren...

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 20:02

@Mostafa Van alle groepen die Wilders heeft beledigd is er slechts 1 die hem van kant wil maken, de extremistische moslims

Vuurrood
Vuurrood26 feb. 2017 - 10:14

Buzzer: Natuurlijk doet zijn afkomst er in dit geval wel toe, de meeste aanslagplegers in Europa zijn van Marokkaanse afkomst en deze man berokkend de Marokkaanse gemeenschap nog verder flinke schade . Dit is werkelijk een grove leugen! Kom met bewijs. Zondagmorgen in het nieuws. In Duitsland waren in 2016 meer dan 3500 aanslagen gepleegd op vluchtelingen en hulpverleners van vluchtelingen met meer dat 500 slachtoffers. Gepleegd door roomblanke Duitsers met een bepaalde opvatting! Voor dat u zoals gewoonlijk niet begrijpt wat bedoelt wordt met een bepaalde opvatting. Gewoon rechts rapaille welke je ook altijd weer ziet rondzwermen als Wilders zijn bakkes weer eens in het openbaar vertoond!

bob b.
bob b.24 feb. 2017 - 19:12

De man is ontslagen bij de politie maar hij mag wel beveiligingswerk doen? En hij is niet de enige die daar wel welkom is. Ik zou alle beveiligingsbeambten maar eens nalopen.

1 Reactie
Pater Familias
Pater Familias24 feb. 2017 - 22:47

Dat zou je toch wel verwachten, maar met een VVD-er op Justitie en veiligheid hoef je daar niet op te rekenen natuurlijk. Die vinden integriteit heel erg lastig.

korheiden2
korheiden224 feb. 2017 - 19:02

De diversiteit van het politiekorps blijkt dus best problematisch. Ik kan me de angst van Wilders wel voorstellen. Hij heeft dus blijkbaar al die tijd geen enkel bezwaar gehad tegen de Marokkaanse achtergrond van zijn beveiliger.

3 Reacties
TotCo Ring
TotCo Ring24 feb. 2017 - 23:12

Daar mag nu best onderzoek naar gedaan worden. Of is de diversiteit te belangrijk en mogen de minderheden niet gescreend worden door de angst om te discrimineren?

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 8:05

De diversiteit speelt ook nog steeds met Turkse agenten die Erdogan aanhanger zijn en gegevens uit het politieregister kunnen vissen om Gulen aanhangers te verklikken. Dat dubbele nationaliteiten gedoe inclusief dubbele loyaliteit moet uitgebannen worden.

Vuurrood
Vuurrood25 feb. 2017 - 9:26

Omdat Wilders dermate met zichzelf ingenomen is dat hij anderen gewoon niet ziet staan!

Wittemuis2
Wittemuis224 feb. 2017 - 17:55

Toeval bestaat niet, wat een zooitje bij die dienst. Hoe is het mogelijk dat deze Marokkaan er überhaupt werkte. Die hele aanpak van de nationale politie mag voor mij op de schop, wiethokjes leeg trekken heeft de grootste prioriteit en de rest...... Schandalig!! Spelen ze Wilders ook.nog eens in de kaart die hier dankbaar gebruik van maakt.

3 Reacties
Andre Smid
Andre Smid25 feb. 2017 - 5:02

Probleem is dat de politie dienst gedwongen wordt een betere afspiegeling te zijn van de maatschappij. Daardoor heeft deze een aantal eisen moeten laten vallen. Op het moment dat de politiediensten weer strenger gaan screenen, dan zal zij weer verweten worden te discrimineren.

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 8:07

1 foutje in de beveiliging van Wilders is genoeg om een aanslag om hem te kunnen plegen, hij staat hoog op de hitlist van de sprookjesaanhangers.

Vuurrood
Vuurrood25 feb. 2017 - 9:27

Welke Marokkaan? Bij die dienst werken alleen Nederlanders. Wist u dat niet of suggereert u iets?

Zalwel2
Zalwel224 feb. 2017 - 17:37

Hiermee slaan wij internationaal een flater. De dienst die het koningshuis, diplomaten ( ook buitenlandse ) en andere vips moet beveiligen blijkt criminelen in dienst te hebben.

msj_meijerink
msj_meijerink24 feb. 2017 - 16:42

Geert heeft gewoonweg geen zin om te flyeren: te koud, te nat, te winderig voor watjes als hij. Hij gebruikt deze kans om eronderuit te komen.

1 Reactie
Perro caliente
Perro caliente24 feb. 2017 - 19:25

Een heer van stand heeft, vervuld van goede bedoelingen, het onnavolgbare vermogen ontwikkeld in meer dan zeven sloten tegelijk te lopen. Geeft daarvan anderen de schuld.

Nigtevecht2
Nigtevecht224 feb. 2017 - 16:36

Wmb kan hij niet hard genoeg worden bestraft. Wat schandalig zeg. Dit mag nooit meer gebeuren.

6mei2002
6mei200224 feb. 2017 - 16:23

@ Harry Heeft u misschien een link, waar ik kan lezen hoe de heer Wilders dit "incident" opblaast ? Ik heb niets gelezen op zijn twitter hierover namelijk.

1 Reactie
Sonic2
Sonic224 feb. 2017 - 21:18

Zijn twitter timeline staat vol mee. De laatste twee dagen. Dat geeft Harry al helemaal gelijk natuurlijk. Wilders had ook 1 Tweet kunnen sturen waar hij zijn afschuw toonde. Het was voor iedereen al enorm duidelijk hoe erg het was. Ik vond dat lek in zijn beveiliging ook erg. Hij had niet eens hoeven tweeten, want iedereen vond het erg. Ook ik vind dat Wilders goede beveiliging moet hebben.

FrankVerdellen2
FrankVerdellen224 feb. 2017 - 16:06

ik vind dit nieuws echt enorm! hoe is het mogelijk na theo van gogh en pim fortuyn. dit riekt zwaar naar vooropgezet plan. ik was het al van plan, maar na deze enorme slapstick van de overheid is mijn keuze zeker. ik ga op Wilders stemmen.

8 Reacties
Break on through
Break on through24 feb. 2017 - 19:51

PVV promotie team?

Neurotherapie
Neurotherapie24 feb. 2017 - 20:04

Ik ga niet op Wilders stemmen.

Sonic2
Sonic224 feb. 2017 - 21:20

@ Break on Trough Haha. 100% PVV promotie team. Je had het ook rond die rechtszaken. Opeens mensen die spontaan allemaal zeiden dat ze eerst VVD zouden gaan stemmen, maar nu de PVV. Het is allemaal te toevallig. Zelfs op Geenstijl stappen mensen over op FvD en VNL. Dus laat Frank maar lekker overstappen naar de PVV. Hoe Frank en al die andere PVV fanboys verdwaald raken op een VARA site is me een compleet raadsel. Het zijn wat dat betreft net radicale moslims. Die komen ook altijd hun zin opdringen aan mensen die dat helemaal niet willen.

FrankVerdellen2
FrankVerdellen225 feb. 2017 - 1:11

Neen, ik ben 28 jaar PvdA-lid geweest, ook nog zeer actief geweest in mijn stad voor de partij. Ik kom zelfs uit een rood nest zoals dat heet, mijn vader en opa zaliger ook. Maar wij hebben het hier in de wijk zien gebeuren, ik ga er niet lang over uitweiden, maar als ik u zeg dat mijn 19-jarige dochter na zonsondergang niet meer alleen over straat kan ( zelfs overdag is het een risico, maar dan blijft het bij sissen en klakken). Ik woon dus midden in zo'n bekende krachtwijk ( tot 20 jaar geleden gewoon een nette buurt ). Ik heb zo lang aan de bel getrokken, brieven geschreven etc., maar er gebeurde niets, behalve het tegendeel, en dan vinden mensen het vreemd dat wij als familie, op één iemand na, allemaal op Wilders gaan stemmen? Wij zijn enorm door de gevestigde politiek in de steek gelaten! Wilders gaat niet alles oplossen, economisch zal ie er wel een jandoedel van gaan maken, maar als ie maar 20% vd genoemde en bekende problemen kan oplossen dan hebben we al veel gewonnen en de rotzooi van hem ruimen we erna maar weer op. Maar dan hebben we in elk geval weer een normaal leven in onze wijk/stad!

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 8:09

Wilders met zijn nep-verkiezingsprogramma kan me gestolen worden, deze nep populist en brood politicus heeft totaal geen ideeën en zoals Lubach afgelopen zondag al aantoonde liegt hij er op los. Maar dat hij gebruik maakt van zijn rechten op vrijheid van meningsuiting is geen reden om vermoord te worden en elk mogelijk risico dient uitgesloten te worden.

Vuurrood
Vuurrood25 feb. 2017 - 9:29

FrankVerdellen: Niet van die rare dingen zeggen. Jij was altijd al van plan op Geert te stemmen en niet nu pas.

Nico de Mus
Nico de Mus25 feb. 2017 - 9:57

@Sonic 24 februari 2017 at 22:20 !! Hoe Frank en al die andere PVV fanboys verdwaald raken op een VARA site is me een compleet raadsel.!! Ben blij,kun je tenminste vol op het orgel gaan . En anders hoef je op het forum van gelijkgezinden alleen maar bij de eerste reaktie een smiley te plaatsen

ATM2
ATM225 feb. 2017 - 16:24

!! Hoe Frank en al die andere PVV fanboys verdwaald raken op een VARA site is me een compleet raadsel.!! Je kunt je tegenstander alleen verslaan als je weet wat zijn gedachten zijn. Bovendien, het is heel verhelderend en goed voor je meningsvorming om ook informatie tot je toe te laten die niet per definitie overeenstemt met je eigen gedachtengoed.

Meta Foor3
Meta Foor324 feb. 2017 - 16:06

laatste nieuws: de beveiliger heeft alleen in besloten kring van vrienden en familie wat gegevens uitgewisseld. Reden voor de kersverse minister Blok om de hele zaak te bagataliseren. Bij een vorig bezoek van het Koninklijke Huis, viel me al op dat heel hun entourage en beveiliging een sterk -zal ik zeggen- westerse look had; begin nu te begrijpen waarom.

1 Reactie
Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer224 feb. 2017 - 19:29

Ja, en zijn broer is al eerder ontslagen door de politie voor lekken aan criminelen. Dus de besloten kring kan wel eens minder besloten zijn dan je denkt.

Jan Woei
Jan Woei24 feb. 2017 - 16:01

Of Geert het incident opblaast moet nog blijken lijkt mij. Dat dit iemand die afhankelijk is van beveiliging door de staat ongerust maakt is toch allesinds voorstelbaar? Ondertussen bewijst dit maar weer eens dat minderheidsgroepen op lange termijn niet gebaat zijn bij positieve discriminatie. We zien steeds weer dat zodra dit een rol speelt mensen op functies terecht komen die om wat voor reden dan ook ongeschikt zijn. Het komt als een boemerang terug.

1 Reactie
Vuurrood
Vuurrood25 feb. 2017 - 9:33

U bedoelt toch niet de "heren" Teeven, Opstelten en v.d.Steur? Deze "heren" waren om meer dan 1 reden ongeschikt voor hun functie. Om over Wilders maar te zwijgen. Totaal ongeschikt als volksvertegenwoordiger. Wie vertegenwoordigt hij eigenlijk met zijn stichting?

Harry5
Harry524 feb. 2017 - 14:45

Het is te walgelijk voor woorden om te zien hoe Geert het incident met de marokkaanse beveiliger direct buiten alle proporties opblaast en gebruikt om: 1) wederom aan te geven hoe vreselijk de marokkanen zijn, weer een reden om de marokkaanse groep te demoniseren en te stigmatiseren; 2) in de welbekende slachtofferrol te schieten waar hij zo goed in is Van zijn kant gezien misschien wel enigszins begrijpelijk maar daarom niet minder stuitend, ik hoop dat de bevolking dit doorziet maar ik ben bang van niet.

21 Reacties
Nigtevecht2
Nigtevecht224 feb. 2017 - 16:37

Hallo, U heeft geen idee wat échte doodangst is. Als u dat wel wist zou u niet blind tegen Wilders ingaan, en eens wat empathie tonen voor een man die de rest van zijn leven bedreigd wordt.

Richard4
Richard424 feb. 2017 - 16:47

Het is ook walgelijk om te zien hoe mensen dit weer bagatelliseren . Hij is wel een politicus ,En net als bij Fortuin kloppen de dingen niet zoals het hoort te zijn . Uit de hoek van zijn tegenstanders hoort er iets goed geregeld te zijn . Maar dat is het weer niet . De geschiedenis heeft zich niet herhaald maar was sommigen wel heel erg goed uitgekomen. Het geeft mij en velen toch te denken . Zou het bij jou ook moeten doen Harry.

Gerard21
Gerard2124 feb. 2017 - 16:54

Ik zie nergens in de pers dat Wilders dat doet. Sterker nog, het is juist duidelijk dat Wilders er jarenlang geen probleem van gemaakt heeft dat onder zijn beveiligers Marrokaanse-Nederlanders zaten, die zelfs in zijn Safe-house kwamen. U kuny best (samen met vele anderen) een hekel aan Wilder hebben, maar als ik uw reactie nog eens herlees bent u toch echt degene die hier een 'incident aangrijpt' om 'te demoniseren en stigmatiseren'.

GeertvanDuinen
GeertvanDuinen24 feb. 2017 - 17:02

Wat een ongelooflijke trieste opmerking is dit zeg... Ik ben geen helemaal geen Wilders fan maar ik kan me heel goed voorstellen dat als je 12 jaar al beveiligd wordt omdat je in een democratie je mening geeft (wat je er ook van vindt) en je er nu achter komt dat de mensen die DIRECT verantwoordelijk zijn banden hebben en informatie lekken met de mocro maffia, dat je dat niet in de koude kleren gaat zitten, gezien de geschiedenis met politici. U noemt het zogenaamde slachtofferrol, heeft u enig idee hoe het is als jarenlang je leven wordt bedreigt omdat de mensen die het niet met je eens zijn je willen vermoorden, links heeft al een politieke moord op zijn geweten, of wilt gewoon dat ook deze politici uit de weg geruimd wordt, wees dan een man en kom daar dan ook voor uit. Ongelooflijk dit, werkelijk.

Henk21
Henk2124 feb. 2017 - 17:18

Wilders benadrukt nergens dat het om een Marokkaan gaat, terwijl hij juist dit voorbeeld geweldig uit zou kunnen buiten voor zijn campagne, maar dit doet hij nergens! Waar jij dit vandaan haalt is ook een raadsel. Dhr. Wilders gaat in mijn ogen juist zeer integer om met deze informatie en gebruikt enkel het onderdeel dat hij niet veilig was/is (wat al belachelijk is in dit land) voor zijn campagne. De slachtofferrol is niet meer dan terecht in deze. Hij is zijn leven niet zeker, mag hij zelfs dan niet even aangeven dat hij een slachtoffer is?

DFVJGOP
DFVJGOP24 feb. 2017 - 17:19

Waar heeft Wilders deze zaak dan gebruikt om te demoniseren en/of te stigmatiseren? Sterker nog, Wilders heeft het helemaal niet over de nationaliteit van deze personen gehad. Deze mannen bevestigen enkel de vooroordelen en omdat mensen zoals u daar niet mee om kunnen gaan wordt de schuld weer eens bij Wilders in de schoenen geschoven en daarmee bent u degene die aan het demoniseren is.

shrew
shrew24 feb. 2017 - 17:23

1 heeft Wilders dit gebruikt om aan te geven dat Marokkanen vreselijk zijn? Dat heb ik gemist, graag een bronverwijzing. 2 Wat betreft persoonlijke veiligheid is Wilders toch wel een slachtoffer. Je hoeft het niet met hem eens te zijn om dat in te zien.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*24 feb. 2017 - 17:49

Dag meneer Harry. Het is juist zo opgeblazen dat het effect daarvan helemaal weg is, wat mij betreft. Zo werkt *the law of diminishing returns*!. Ik bedoel, als de MP, de minister van Veiligheid en Justitie en de Korpschef van de Nationale Politie alle drie al hebben gezegd dat Geert Wilders kan gewoon zijn werk blijven doen, blijkbaar zonder gevaar, wat betreft zijn huidige veiligheid, ondanks het vermoedelijke lek. En heeft Nederland over het algemeen b.v. de afwezigheid van Geert Wilders vanmiddag bij het eerste grote lijsttrekkers op Radio 1 wel gemist?. Ik denk van niet. Jammer in elk geval wat betreft zijn diehard fans in b.v. Volendam morgen maar wat betreft de rest van Nederland, over het algemeen, het is gewoon weer weekend, neem ik aan. Ik wens u een heel fijne avond.

Crazy Henkie
Crazy Henkie24 feb. 2017 - 18:05

Het is ook wel jammer dat een eerder veroordeelde agent toch nog werd aangehouden, waarschijnlijk om de politie uitstraling te behouden. Daarom pleit ik voor de beste persoon op elke plek, ongeacht afkomst of kleur. Wel jammer dat je de fouten van een ander in de schoenen van Wilders wil schuiven, het is namelijk wel zijn leven wat gevaar loopt en hij moet blind kunnen vertrouwen op de mensen die hem beveiligen. Als een beveiliger van Sylvana Simons had gelekt en sympathie voor de KKK had gehad, zou je dan ook roepen dat zij het dan voor eigen gewin gebruikt als zij dan racisme roept?

bob b.
bob b.24 feb. 2017 - 19:07

Gerard, waarom zou Wilders een probleem maken van de Marokkaanse achtergrond van zijn beveiliger. Hij heeft net als Fortuin niks tegen Marokkanen. Dat praatje is alleen voor zijn aanhang bedoeld.

Sonic2
Sonic224 feb. 2017 - 19:52

Helemaal mee eens. Ik ben blij dat jij het stelt. A Obama en ook Trump heb je de afgelopen jaren onder veel grotere beveiliging zien staan en die buiten dat niet zo gigantisch uit. Hoor je Hirsi Ali dit doen? Hoor je premier Rutte dit doen? Ik ben de eerste om toe te geven dat Wilders het niet verdient om bedreigd te worden. Ik kan me voorstellen dat hij een vreselijk leven leidt, maar je zult Bill Clinton, George Bush 41 en 43 en Obama niet horen over hun beveiliging. Die nog veel omvattender was.

Break on through
Break on through24 feb. 2017 - 20:00

Het is verkiezingstijd, dus iedere stunt is geoorloofd. Vind het wel frappant dat dit juist nu naar buiten komt. En had dit niet met wat minder publiciteit opgelost kunnen worden.

Liempt
Liempt24 feb. 2017 - 20:41

Harry, het zou je sieren eens de reacties van repliek te dienen. Nu ben je net een PVV-meeuw, op de plek schijten en gelijk weer verder vliegen.

Sonic2
Sonic224 feb. 2017 - 21:09

@ GeertvanDuinen Ik pik jouw reacties er maar uit. Ik kan ook een aantal andere PVV fanboys er uit pakken. Waar waren jullie toen Obama, Cohen en Marcouch bedreigd werden? Toen Sylvana bedreigd werd kon er van blonde Geert geen enkel medeleven vanaf. Ik hoorde jullie niet. Sylvana had het aan haar zelf verdiend. Dat was een beetje de teneur. Harry heeft 100% gelijk. Er zijn hier ook mensen die tegen de islam zijn. Er zijn hier mensen die in ieder geval het volledige jargon hebben van een PVV aanhanger. Je kunt natuurlijk nooit in een stemhokje kijken, maar PVV'ers herken je van kilometers afstand. Of je doet het over de hele linie. En komt ook tegen iedereen die bedreigd is. Dus ook Pechtold en Halsema. Ook Rutte. Ook Cohen. Waarom werkt het altijd maar 1 kant op? @ Richard Kalsbeek Een onvoorstelbaar emotionele reactie. De beveiliging van Wilders is over het algemeen nog goed geregeld. Hij leeft na 13 jaar nog. En dat is best knap als je kijkt op welke dodenlijsten Wilders staat. Ik ben het heel erg met Wilders oneens, maar het is natuurlijk onzinnig om te stellen dat dit mensen goed uit kwam. Ik vond de dood van Fortuyn ook erg. Een dood van een politici gaat over alle partij politieke grenzen heen. @ Gerard Op het woord demoniseren ga ik al niet eens in. Alles bij de PVV aanhang is demoniseren. Ook weer zijn term die aan flinke devaluatie onderhevig is. Ik ben benieuwd naar de betogen van de PVV aanhang over Obama. Die werd enorm bedreigd. Ik ben benieuwd naar het medelijden voor Peter R.de Vries. Die werd plat bedreigd door hyper agressieve PVV aanhangers. Dat is er niet. Het medelijden voor Sylvana is er ook niet. Alleen bij Wilders moet er een show van worden gemaakt. Het valt me op dat mensen met allemaal emotionele flut argumenten komen. Als je de manier ziet hoe Wilders zijn beveiliging uitbuit dan is een reactie van Harry gewoon de juiste. Het enige wat ik als reactie zie is emotie. Valse aannames dat Harry Wilders dan wel dood wil hebben. En opeens moet ik met Wilders empathie hebben( wat ik wel heb overigens in zijn persoonlijke situatie), maar waar was die empathie met Sylvana? @ Henk Obama en zelfs Trump hebben veel zwaardere beveiliging en zelfs Trump( de koning van de slachtofferrol) haalt het niet in zijn hoofd om dit op wat voor manier dan ook uit te buiten. Respect voor Trump op dat gebied. Harry heeft gewoon gelijk.

Sonic2
Sonic224 feb. 2017 - 21:15

@ Bob Hoe zou Wilders een Marokkaanse beveiliger eigenlijk moeten weren? Hoe kan je dat naar de rest van Nederland communiceren? Wilders die een Marokkaan weert die voor zijn veiligheid zou moeten zorgen. Ik denk dat Wilders gewoon taxeert dat het hem electoraal niets oplevert.

Zalwel2
Zalwel224 feb. 2017 - 21:23

@Sonia Uw vergelijk loopt mank. Obama, Trump en Bush hoeven niet van safehouse naar safehouse. Ook is het budget van de door uw genoemde personen velen malen hoger. De heer Wilders overnacht in een marinekazerne. Trump in het Witte Huis.

Harry5
Harry524 feb. 2017 - 22:03

Ik bedoel het volgende: Wilders blaast een incident op door te zeggen dat hij niet meer campagne durft te voeren etecetera. Advocaat Plasman heeft duidelijk aangegeven dat het zogenaamde lekken van verdachte alleen in de "publieke sfeer' gebeurde, hij wilde indruk maken op de meiden en heeft ook niet specifiek over Wilders gelekt maar in algemene zin over zijn werk verteld, omdat hij in een aantal gevallen als beveiliger van Wilders optrad kwam dit soms ter sprake maar hij was niet specifiek aan het lekken met de bedoeling om Wilders in gevaar te brengen. Ook heeft hij dus duidelijk NIET gelekt naar criminele organisaties wat natuurlijk in potentie wel degelijk een gevaar voor de veiligheid van Wilders had kunnen betekenen, hij heeft dit alleen in publieke sfeer naar zijn vriendinnen toe gedaan. Wilders is dus GELUKKIG laat ik dat voorop stellen, geen enkele maal in gevaar geweest, en dat is de hoofdzaak vind ik.

DFVJGOP
DFVJGOP25 feb. 2017 - 5:50

"Advocaat Plasman heeft duidelijk aangegeven dat..." Harry, wat een beroepsleugenaar aangeeft is irrelevant.

RationeleBurger
RationeleBurger25 feb. 2017 - 7:42

@Harry, "Wilders is dus GELUKKIG laat ik dat voorop stellen, geen enkele maal in gevaar geweest, en dat is de hoofdzaak vind ik." Toch knap dat u die conclusie nu al zo snel kunt maken. Het komt op mij over dat uw onderzoek daarnaar van hetzelfde niveau is als dat van het antecedentenonderzoek bij de DBB (of politie in het algemeen). Persoonlijk ben ik erg benieuwd welke lijken er de komende weken nog meer uit de kast van de nationale politie komen vallen.

Buzzer
Buzzer25 feb. 2017 - 8:12

Wat stuitend is, is dat zijn leven constant bedreigd wordt door gestoorde islamieten. Net als Rushdie, Kurt Westergaard en zoveel anderen die het gewaagd hebben kritiek op sprookjes uit het jaar 600 te hebben

msj_meijerink
msj_meijerink25 feb. 2017 - 11:29

Als Wilders tijdig zijn klep houdt, en voor de rest eerst nadenkt voordat hij zijn huili huili verhaal doet, heeft hij helemaal geen beveiliging nodig. Kwestie van ontbrekende fatsoensnormen bij hem.

ATM2
ATM224 feb. 2017 - 14:41

Notoire onbetrouwbare sujetten dus. Maar, waarschijnlijk vanwege het o zo correcte gewenste gedrag nog een tweede kans, en wel gelijk bij de DBB. Zie hier ook weer een deeloorzaak van het faillissement van de politieorganisatie.

2 Reacties
Vuurrood
Vuurrood25 feb. 2017 - 9:38

Mensen zoals u zijn een deeloorzaak van het faillissement van het eens zo tollerante en beschaafde Nederland!

ATM2
ATM225 feb. 2017 - 15:57

Leg uit Vuurrod. Zijn deze lui betrouwbaar gebleken ? Nee ? Dan hebben ze niks te zoeken bij de DBB. Als je bij defensie een vermeend verkeerde vriend/vriendin hebt wordt je ontslagen, maar bij een dienst als de DBB, waar integriteit zo ongeveer je belangrijkste competentie moet zijn, kunnen dit soort lui gewoon blijven. Ziekelijk !