Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leidse Sint-club door het stof vanwege racistische pieten

  •  
23-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
leiden
Stichting Sinterklaas in Leiden heeft excuses aangeboden voor de ‘kannibaalpietjes’, meldt Omroep West. De organisatie komt tot inkeer na berichtgeving op Joop waarin de met luipaardvellen en neusbotjes uitgedoste pietfiguren worden vergeleken met de racistische karikaturen uit ‘Kuifje in Afrika’. Volgens de stichting is het allemaal verkeerd begrepen. Het zou gaan om zogeheten prehistorische dino-pieten waarmee aansluiting werd gezocht bij de hype rond T-Rex Trix in Naturalis. Wat Pieten ‘uit Afrika’ te maken hebben met een prehistorisch dier dat in Noord-Amerika leefde, tientallen miljoenen jaren voordat de eerste mens op aarde verscheen, is volstrekt onduidelijk.
De organisatie gaat ‘proberen’ dergelijke ‘verwarring’ voortaan te voorkomen: ‘Het spijt de Stichting Sinterklaas in Leiden als mensen dit als kwetsend hebben ervaren. We betreuren de verwarring en zullen proberen dit voortaan te voorkomen.’ Misschien biedt een cursus bij de LOI uitkomst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.