Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leiding Studio Sport onder vuur: ‘Signalen onacceptabel gedrag 15 jaar genegeerd’

  •  
23-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2380 keer bekeken
  •  
nos

Medewerkers van NOS Studio Sport stellen dat meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag, intimidatie en pesterijen op de werkvloer al vijftien jaar worden genegeerd. De hoofdredactie doet weinig of niets met meldingen, zeiden zij vorige week tijdens een personeelsbijeenkomst waarover de Volkskrant bericht.

Tijdens de bijeenkomst verweten boze en verontwaardigde NOS Sport-medewerkers hoofdredacteur Nooter dat hij net als de rest van de vierkoppige hoofdredactie jarenlang niet of nauwelijks had gereageerd op signalen of alleen ‘het minimale’ deed om de boel draaiende te houden. Volgens hen lijkt er sprake van een ‘diepgewortelde cultuur’. Onder de sprekers op de personeelsbijeenkomst waren bekende presentatoren en verslaggevers van Studio Sport.

Een week geleden kondigde de NOS aan een extern onderzoek in te stellen naar de tientallen meldingen over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Na de Volkskrant-publicatie over de misstanden bij De Wereld Draait Door trokken redacteuren van NOS Sport aan de bel omdat zij de beschreven patronen herkenden.

NOS-directeur Gerard Timmer, hiervoor algemeen directeur bij BNNVARA, verklaarde vorige week tijdens de bijeenkomst met de Sport-redacteuren dat er sprake was van een “groot probleem”. “We zijn nu op deze vloer niet het bedrijf dat we willen zijn.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.