Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leiderschap Thierry Baudet ter discussie binnen Forum voor Democratie

  •  
11-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
ANP-423686552

© DEN HAAG - FvD-leider Thierry Baudet spreekt demonstranten toe die demonstreren tegen de coronawet op het Plein. ANP REMKO DE WAAL

Thierry Baudet is de weg kwijt. Voor buitenstaanders is dat al langer duidelijk maar het AD bericht dat nu ook zijn eigen partijledden gaan inzien dat de oprichter dwalende is:
"“Een prominent lid van Forum voor Democratie heeft openlijke ‘twijfel’ of Thierry Baudet wel de lijsttrekker moet zijn van de partij bij de komende verkiezingen. Er moet bovendien snel een lijsttrekkerverkiezing komen, schrijft Rutger van den Noort in een opiniestuk. Binnen de partij van Baudet gist het al langer, onder meer omdat partijleden zich inlaten met complotdenkers die de ernst van het coronavirus ontkennen. In de peilingen is de wind ook uit de zeilen: de partij zou nu nog goed zijn voor 5 tot 10 zetels, de helft van voorheen.”"
Van der Noort concludeert over de neergang in populariteit: “Die sluit totaal niet aan bij de eerdere ambities en vult niet het electorale gat dat aanwezig is in Nederland.” De ambitie van Baudet is de partij deel te laten nemen aan de regering. “Bij mij begint de twijfel toe te slaan of Thierry Baudet de beste persoon is om dit in het huidige politieke landschap te bereiken.”
Van der Noort denkt dat de veranderde houding en toon van de partijleider de verdere groei van de partij tegengaat. Met zijn steeds extremistischer taal sluit Baudet Forum zelf uit van samenwerking met andere partijen. Als mogelijke alternatieven voor het leiderschap noemt Van der Noort het Amsterdamse gemeenteraadslid, Noord-Hollands Statenlid en Eerste Kamerlid Annabel Nanninga. In een Twitter-poll wordt massaal steun uitgesproken voor dat idee.
baudetpoll
Ook ziet hij Joost Eerdmans, gemeenteraadslid, WNL-presentator en voormalig lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, wel zitten. Eerdmans suggereerde vorig jaar al dat hij voor zichzelf een grotere rol ziet bij Forum.
De dissident roept op tot een ‘fatsoenlijke’ lijsttrekkersverkiezing. Dat lijkt echter uitgesloten. Officieel bepalen weliswaar de leden wie de nieuwe lijsttrekker wordt maar de statuten van de partij zijn zo in elkaar getimmerd dat in de praktijk het bestuur uitmaakt wie dat is. En Baudet zit in dat driekoppige bestuur. De samenstelling van het bestuur wordt ook weer door het bestuur zelf bepaald.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (131)

Pater
Pater13 okt. 2020 - 2:41

Wie ooit heeft gedacht dat Baudet op regeringsdeelname uit is moet zich zelf die fout toerekenen. Baudet heeft het er nooit over gehad.

Norsemen
Norsemen12 okt. 2020 - 9:50

Dat FvD leden heeft en PVV niet maakt voor de rede waarom mensen op die partij stemmen echt geen verschil. Mensen stemmen op Baudet, niet op FvD. Er lopen altijd wat figuren rond in zo'n partij die serieus denken dat het om het gedachtegoed gaat, dat zijn ook vaak de engste.

1 Reactie
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks12 okt. 2020 - 13:47

"Er lopen altijd wat figuren rond in zo’n partij die serieus denken dat het om het gedachtegoed gaat, dat zijn ook vaak de engste" Dat soort lieden en ook in bredere zin partijen waar het helemaal niet om welk gedachtengoed dan ook gaat maar alleen om de macht woekeren helaas als onkruid de laatste jaren.

korheiden2
korheiden212 okt. 2020 - 8:01

Het is trouwens maar goed dat Baudet zijn eigen glazen in gooit. Wilders heeft hetzelfde gedaan met zijn laatste tweet over Fatima en Mohammed die de meeste corona bedden bezet houden. Vervolgens komt Klaver in Buitenhof met een heel prachtig maar helaas onbetaalbaar verlanglijstje. Dus alles zal wel bij het oude blijven. We krijgen Rutte IV en misschien ook nog wel V. De PvdA schuift weer aan en het redelijke midden blijft aan de macht.

7 Reacties
Satya
Satya12 okt. 2020 - 10:13

Ik hoop dat de PvdA zich weer als een arbeiderspartij gaat profileren waar een sociaal denkende werkgever zich ook in kan vinden.

harmmeijer
harmmeijer12 okt. 2020 - 10:39

@ Satya Het wordt tijd voor de sociaal democraten om eens nadrukkelijk ‘sorry’ te zeggen. Dat meewaaien met de kille wind van het neoliberalisme, dat hadden we nooit moeten doen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2020 - 11:06

De klassieke achterban van de PvdA is grotendeels verdwenen of heeft zijn/haar heil elders gezocht. Asscher zou meer jongeren kunnen verleiden als hij zich richt op sociale onderwerpen en zijn mond houdt over integratie.

Satya
Satya12 okt. 2020 - 13:44

Merel Sorry weet ik niet, het neoliberalisme leek ook veel welvaart te brengen. Ik denk dat Samson erg fout is geweest door zijn zeer sterke sociale campagne en dan met Rutte samen te gaan werken. Danielle Ik denk dat veel mensen wat meer bestaanszekerheid zouden waarderen en daar zou volgens mij de PvdA een rol kunnen spelen. Deze opmerking begrijp ik niet helemaal: "Asscher zou meer jongeren kunnen verleiden als hij zich richt op sociale onderwerpen en zijn mond houdt over integratie." Als ik hem zelf uitleg zou het zijn accepteer elkaar en elkaars verschillen en laten we elkaar steunen wat betreft zorg, inkomen en orde. Zo'n oproep uit de politiek zou ik erg verwelkomen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 14:25

'het neoliberalisme leek ook veel welvaart te brengen' Links gaat wat mij betreft over de verdeling van die welvaart. Als verschillen groter worden worden mensen ongelukkiger, zo blijkt uit diverse studies. En is ook geen enkele ideologische reden om als de welvaart groeit deze oneerlijker te gaan verdelen lijkt me. Dat is de vergissing die PvdA heeft gemaakt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2020 - 15:48

Satya jongeren kun je over de streep trekken door je te profileren op meer baanzekerheid ea sociale issues. Voor hen is diversiteit al normaal. De oudere achterban zou verdeeld kunnen zijn over integratie dan is het verstandig daar niet te sterk op te focussen

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 okt. 2020 - 17:07

Stock, dat neoliberaal beleid meer welvaart bracht is juist. Hetzelfde geldt voor globalisering. Het klopt ook dat het de taak van de sociaal democratie is te zorgen dat die welvaart verdeeld wordt. Het lastige voor de PvdA was dat zij dat moest realiseren als onderliggende partij in de coalitie. In de praktijk betekende dat ze er niet overal in slaagden een meer rechtvaardige verdeling voor elkaar te krijgen. Dat was onmacht, geen vergissing. Tenzij je de poging om het te proberen, door in de coalitie te stappen, als een vergissing ziet. Maar wat als ze er niet in waren gestapt en de VVD met rechtse partijen had geregeerd. Dan was er helemaal geen sprake zijn geweest van een rechtvaardige verdeling. Dat zou een veel grotere vergissing zijn geweest.

Minoes&tuin
Minoes&tuin12 okt. 2020 - 7:10

Bovendien schijnen de 'leden' niet bekend te zijn of geen echte leden te zijn. Liever heb ik dat die partij helemaal verdwijnt als dat beter kan gaan lukken met Baudet dan laat hem nog maar even zitten.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin12 okt. 2020 - 7:10

verdwijnt. Als dat....

Greendutch
Greendutch11 okt. 2020 - 22:41

op de vraag wat hij het leukst vind , tv maken of politiek debat antwoordde b. ; tv maken natuurlijk! dus, geef dat kind een studiootje met apparatuur en laat hem kicken op eigen-roem, aandacht e.d. want dat is wat hij wil. er moet wel snel voorkomen worden dat nanninga de boot gaat sturen want een andere mening? ok maar niet zo abject als de hare

korheiden2
korheiden211 okt. 2020 - 21:12

Baudet richt inderdaad zijn partij ten gronde. Nog vorig jaar was Forum de grootste. Annabel Nanninga zou een betere lijsttrekker zijn. Maar de koers van de partij zou hetzelfde blijven.

4 Reacties
LaBou
LaBou 12 okt. 2020 - 6:36

Kortom, Baudet lekker laten zitten. Succes gegarandeerd!

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks12 okt. 2020 - 8:23

@korheiden Tja, La Baudet ....de verongelijkte zure diva, Maar ehh...je spreekt over de koers van die partij. Die is er helemaal niet, het is niets meer en minder dan angst zaaien, zuur de slachtofferrol cultiveren en mensen tegen elkaar opzetten En met iedere andere 'leider' wordt het alleen maar narcistischer en absurdistischer. Je moet tenslotte wel behoorlijk van het padje zijn om met droge ogen vol te kunnen houden dat dit soort partijen iets zinvols toevoegen aan onze democratie en samenleving.

Mokker
Mokker12 okt. 2020 - 13:25

Wat ik heb gezien uit de debatten in de Amsterdamse gemeenteraad voert Annabel Nanninga denk ik dat zij wel een iets andere koers zou varen. Scheelt ook dat zij (voor zover ik dat kan nagaan) niet de dubieuze flirts met neonazistische figuren heeft zoals Thierry. Ik denk dat ze meer mensen zou kunnen aanspreken dan corpsbal Baudet.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks12 okt. 2020 - 13:42

@Mokker "Ik denk dat ze meer mensen zou kunnen aanspreken dan corpsbal Baudet." Wat voor mensen dan Mokker? Wat maakt dat jij haar hoger hebt zitten dan Baudet, wat spreekt jou zo in haar aan?

Phil2
Phil211 okt. 2020 - 18:48

Eerdmans inderdaad een veel nuchterder mens met goeie politieke antenne. Baudet is duidelijk van het padje.

4 Reacties
Paul250371
Paul25037112 okt. 2020 - 9:30

Eerdmans zijn politieke antenne is een mix van xenofobie en bevordering van het Grootkapitaal. De mensen die aan de onderkant leven qua inkomen worden door hem hard uitgebeuit. Eerdmans is een extreem rechtse rioolbewoner.

Mokker
Mokker12 okt. 2020 - 13:43

Paul, last van je onderbuik?

Kuifje3
Kuifje312 okt. 2020 - 14:34

Goede inhoudelijke reactie van Paul zoals we gewend van hem zijn. Not.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 15:06

@Mikker, Les luister gewoon eens wat de Eerdmans er allemaal uit weet te krijgen. En wat we nu ook weten: zelfs als je hem 100 keer iets uitlegt pakt hij het niet op. Hij geeft de ander gelijk om dan op zijn eigen stokpaard te springen en ervandoor te galopperen.

GoudenBergen
GoudenBergen11 okt. 2020 - 17:39

Het was waarschijnlijk nooit Thierry's bedoeling om de politiek in te gaan. Pas na het het winnen van het Oekraïne Referendum is het succes hem naar het hoofd gestegen. Forum werd van een denktank omgevormd tot een partij en Baudet kwam samen met Hiddema in de Kamer, waar hij de paljas uithing, In de aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten werd zijn taalgebruik steeds extremer, culminerend in de bizarre "Uil van Minerva" toespraak na zijn verkiezingsoverwinning. Vanaf dat moment is met hem van kwaad tot erger gegaan. Het is onbegrijpelijk dat mensen nog samen met Baudet in een partij willen zitten.

Satya
Satya11 okt. 2020 - 17:35

Verandering van leiderschap zal geen Verandering van het neo fascistisch denken binnen die club brengen.

Kuifje3
Kuifje311 okt. 2020 - 17:09

Met Joost Eerdmans aan het stuur zou ik wel overwegen FvD te stemmen. Baudet is een beetje naast zijn schoenen gaan stampen na de PS verkiezingen en zich steeds vreemder gaan gedragen. Hij had goud in zijn handen, maar op de huidige manier is dat volledig weg binnenkort.

12 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen11 okt. 2020 - 19:42

'Met Joost Eerdmans aan het stuur zou ik wel overwegen FvD te stemmen.' ouch.

Sonic2
Sonic211 okt. 2020 - 21:45

@ Jerommeke Baudet had nooit goud in handen. Als je ook allerlei reconstructies terug leest en je ziet hoe het voorgangers van Fvd is gegaan dan is dit niet meer als voorspelbaar dat dit is gebeurt. Dat het voor veel FvD en PVV kiezers een verrassing is dat is hun eigen grote probleem. Ik ken echt geen groep kiezers die er zo vaak naast gezeten hebben en die zo slecht zijn om dat gewoon te erkennen. Eerdmans heeft 0 uitstraling. Hij zal er in debat met Rutte meteen afgaan. Wilders maakt gehakt van hem en zal FvD weg zetten als een soort rechtse D66. Dat er ook mensen hier zijn die Nanninga of Roos als opvolger zien van Baudet. Dat is gewoon lachwekkend. En het gaat ook veel verder als het karakter van Baudet. De onhaalbare Nexit, de organisatorische weeffouten. Het flirten met Virus Wappies. De rechtse economische agenda. Terwijl dit land economisch van het neoliberalisme( althans in woord) afdrijft. En die klimaatplannen Baudet is een volslagen radicaal. Net zoals elke radicaal kan Baudet niet doseren. Baudet weg sturen is een cosmetisch deel van het probleem oplossen. Wat mij betreft mogen ze Baudet wel weg sturen, want echt niemand gaat op Roos/Nanninga of Eerdmans stemmen. Echt mijn god. Er wordt mij hier wel eens bubbel denken of hokjesdenken verweten. U mag zelf Eerdmans stemmen. Dat is uw persoonlijk afweging, maar als je echt denkt dat Eerdmans FvD overeind gaat houden. Eerdmans heeft in 2006 samen met Marco Pastors al gefaald. Met EenNL. 1 van de vele nationalistische partijen die gefaald hebben.

Kuifje3
Kuifje311 okt. 2020 - 22:24

Gelukkig leven we in een vrij land en mag ik stemmen op wie ik wil. Dat geldt ook voor Sonic en ik zal mij nooit zo over zijn keuzes uitlaten als dat hij meent dat over mijn keuze te moeten doen. Voor sommigen hier is vrijheid om te denken en te spreken uitsluitend voorbestemd aan mensen die hetzelfde denken of zeggen als zijzelf. DAT nijgt pas naar tijden waar ze zelf maar al te graag naar verwijzen. Ouch.

tomaatnet
tomaatnet12 okt. 2020 - 6:37

Het goud van de haat misschien? Ik zou het lood om oud ijzer willen noemen. Nanninga is net zo gevaarlijk en dom. Dom gevaarlijk maar wel openlijk. TB is dat onderhuids, stiekem. Al prik je daar op den duur wel doorheen.

DaanOuwens
DaanOuwens12 okt. 2020 - 7:18

@ Jerommeke Jij schrijft: Voor sommigen hier is vrijheid om te denken en te spreken uitsluitend voorbestemd aan mensen die hetzelfde denken of zeggen als zijzelf. Voor velen is hier is vrijheid van denken niet hetzelfde als het nastreven van een racistische samenleving. Dus als je aankondigt dat jij kiest voor de racisten dan hebben mensen daar kritiek op. Dat heeft niets te maken met de vrijheid van meningsuiting maar met de keuze die jij maakt. Overigens zal het vooral liggen aan jouw eigen opvattingen en niet aan die van het FvD.

Sonic2
Sonic212 okt. 2020 - 7:54

@ Jerommeke Dit is waarschijnlijk het meest treffende voorbeeld van woorden uit zijn verband rukken. U mag uw keuze maken. U mag wat mij betreft ook Wilders of Baudet stemmen. Volgens mij mag ik er wel mijn mening over hebben. Voor de rest zal ik het wel gemist hebben, maar nog nooit ook maar enig concreet respect voor mijn keuzes van u mogen ontvangen. Nog nooit een objectief en kritische blik. U vat het ook volledig verkeerd op als een persoonlijke aanval, maar als u ten eerste denkt dat FvD ook maar iets voor u gaat doen. Als u ten tweede denkt dat FvD ook maar ergens aan de bak komt en als u ten derde denkt dat Eerdmans ook maar iets gaat neerzetten of ook maar ergens landelijk zijn succes heeft laten blijken. Eerdmans heeft het nog nergens landelijk bewezen en geen charisma. FvD is een doodenge club en dan mag ik over zoveel domme keuzes geen mening hebben? Baudet nu voor de leeuwen werpen is hetzelfde als wat de PvdA in 2016 gedaan heeft. Dat gaat al helemaal niet werken. U doet voor de rest een stelling en onderbouwt dat helemaal nergens. Net als niemand hier goed kan onderbouwen waarom Nanninga nu de verlosser zal zijn. En daar mag je dan niets van vinden? Haha. En dan ook nog beweren dat uw zich respectvol over mijn keuzes uitlaat. Nou nooit niet hier. Never niet.

Norsemen
Norsemen12 okt. 2020 - 8:29

@Jerommeke "Voor sommigen hier is vrijheid om te denken en te spreken uitsluitend voorbestemd aan mensen die hetzelfde denken of zeggen als zijzelf. DAT nijgt pas naar tijden waar ze zelf maar al te graag naar verwijzen" Als je hier nog aan toevoegt dezelfde huidskleur heb je FvD goed samengevat.

Zandb
Zandb12 okt. 2020 - 8:49

Jerommeke Dat is geen terecht verwijt. Sonic vindt iets van uw keuze, zoals u misschien wel iets van de keus van een ander vindt. Hij verbiedt u niets (in tegendeel) en laat zich niet laatdunkend over mensen uit maar wel over hun keuze, bv wanneer ze voor het FvD stemmen. Dat ik of Sonic of u meedelen dat u of ik of Sonig graag zouden zien, dat 'anderen' 'andere' keuzes zouden maken, dat is een zeer respectabel onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. Wanneer u dat Sonic wil onthouden, is niet hij maar bent u de kwaaie pier.

Kuifje3
Kuifje312 okt. 2020 - 14:45

@Sonic: ik was wat te fel naar u toe. Excuus. Mijn verwijt is gemeend, maar naar de verkeerde persoon. Ik heb hier al vaker aangegeven dat ik absoluut geen aanhanger van Baudet ben. Het is een rare kwast die naast zijn schoenen is gaan lopen na de PS verkiezingen. Eerdmans heb ik veel hoger zitten. Hij komt uit de Fortuyn-school, waar een flink aantal goede bestuurders uit zijn voortgekomen. Ik denk niet dat hij de kar zal gaan trekken en dus zal FvD rustig steeds verder weg gaan zakken net als ooit de LPF.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 14:46

@Jerom 'ik zal mij nooit zo over zijn keuzes uitlaten als dat hij meent dat over mijn keuze te moeten doen' Dat is jammer, op een opiniesite waar we op elkaars meningen reageren. Wat kom je hier dan eigenlijk wel doen?

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 18:10

Voor sommigen hier is vrijheid om te denken en te spreken uitsluitend voorbestemd aan mensen die hetzelfde denken of zeggen als zijzelf. Klopt, maar waarom blijf je dan klagen dat je respect wil voor je mening. Ik vraag alleen waarom je die mening bent toegedaan, maar je hebt duidelijk moeite met de onderbouwing. Geeft niks, gewoon proberen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 18:19

'Eerdmans heb ik veel hoger zitten. Hij komt uit de Fortuyn-school, waar een flink aantal goede bestuurders uit zijn voortgekomen. ' Nou. Wat vind jij precies een goed bestuurder? Kun je me wat namen geven (behalve Eerdmans) uit de Fortuynschool?

Break on through
Break on through11 okt. 2020 - 16:01

Populisten vallen massaal uit de gratie. Gewoon omdat het kleine Trumpjes zijn die ook gewoon op hun sterfbed, terwijl ze dood liggen te gaan aan de corona, blijven ontkennen dat corona dodelijk kan zijn en nog even fijn een stuk of wat toespraken willen doen. Met veel rondvliegend speeksel enzo...

5 Reacties
Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks12 okt. 2020 - 8:25

Dat wordt dan wat volgend jaar met de verkiezingen voor de Tweede Kamer... dan gaan we een aantal partijen dus niet meer terugzien :)

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2020 - 9:11

Brenda dat wordt inderdaad wat, maar er duiken vast wel weer nieuwe op als Baudet cs verdwijnen. ????

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks12 okt. 2020 - 9:24

@DanielleDefoe Het is ook net onkruid ;)

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 19:31

Ik denk dat de jonge kiezers niet meer echt op die populistische toer gaan. Zij zien dat er echte problemen zijn die een oplossing nodig hebben. En ze zien dat ze het niet van hun ouders moeten hebben.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2020 - 21:57

Die ouders hebben nog geruime tijd stemrecht

Phantom3
Phantom311 okt. 2020 - 15:54

Nog een vrouwelijke lijsttrekker moet hier op gejuich kunnen rekenen.

8 Reacties
NoahAmber
NoahAmber11 okt. 2020 - 16:39

Hoezo hier?! Op rechts zijn ze nog niet zover dan? Zeker blijven steken ergens.

LaBou
LaBou 11 okt. 2020 - 17:00

Opheffing, ja, dat zou op gejuich kunnen rekenen. Verandering van lijsttrekker, tja, ze doen maar.

DaanOuwens
DaanOuwens11 okt. 2020 - 17:36

@ Phantom Jij schrijft: Nog een vrouwelijke lijsttrekker moet hier op gejuich kunnen rekenen. Waarom?

Grundle
Grundle11 okt. 2020 - 17:41

Ja zolang het maar uit mensen hun eigen kamp is. Zodra er ook maar enige afwijking is van het manifesto worden de vrouwen verketterd. Je kan het zien aan Tulsi Gabbard die opeens een russische spion zou zijn nadat ze populair werd.

Satya
Satya11 okt. 2020 - 19:33

"Je kan het zien aan Tulsi Gabbard die opeens een russische spion zou zijn nadat ze populair werd." Nu doe jij juist dat. Nog erg veel mensen steunen Gabbard. Het heeft Clinton geen goed gedaan die opmerking. Omdat Nanninga een vrouw is hoef ik nog steeds niet de standpunten FvD leuk te vinden. Daar heeft haar geslacht niets mee te maken.

Grundle
Grundle12 okt. 2020 - 8:28

@satya Ik merk alleen iets op ik verketter helemaal niemand. Je hoeft haar niet als persoon toe te juichen maar kan alsnog blij zijn dat zij als vrouw een kans zou krijgen. Je kan blij zijn voor mensen zonder dat je ze aardig vind. Wens een ander altijd het beste, is goed voor je ziel :)

Zandb
Zandb12 okt. 2020 - 8:51

Phantom 'Zelfs' aan vrouwen stellen 'we hier' eisen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2020 - 10:54

Voor vrouwelijke lijsttrekkers moet je in het Noorden zijn. Meestal, maar niet altijd, betreft het linkse partijen.

Willem Heerema
Willem Heerema11 okt. 2020 - 15:49

Het electoraat van FvD bestaat niet slechts uit ultra-rechts -en zijn treinreizende vriendinnen- die Thierry Baudet graag zien en horen, maar ook uit mensen die een stem op FvD zien als proteststem tegen de gevestigde orde. En vooral die laatste groep moet in de gaten worden gehouden. Ook zij pruimen het gestook en gelieg van Thierry Baudet blijkbaar niet.Bij de FvD beginnen ze zich dat dus te beseffen.

1 Reactie
PVDB2
PVDB211 okt. 2020 - 16:52

Dat heeft wel erg lang geduurd voordat ze er achter kwamen. Voordeel van een populist is dat je woord nooit war hoeft te maken aangezien men er alles aan zal doen om niet de grootste te worden. Maar wees niet bang, er zijn er nog genoeg die aan zijn lippen hangen. Al verteld hij dat de wereld plat is. Misschien in het begin voor veel mensen toen Otten er nog bij zat. Het Harry Potter Latijn daar gelaten. Gelukkig is/was 80% van de kiezer wijs genoeg om door de onzin te prikken. Dat hebben we bij de concurrent Wilders gezien. Gaat fotoshoppen als hij misschien wel de grootste word en weet dondersgoed dat veel partijen niet met punten op het A4tje meegaan. Baudet hetzelfde. Begon met het plan van het leeg pompen van Gronings gas, later werd het steeds gekker. Uiteraard altijd de schuld van links. Het is een mooie cash cow voor de kernleden. Niet alleen vorig jaar een aardig puntje maar ook nu weer. Komt daarbij de schimmige / slordige ledenadministratie. Heeft hij wel zoveel leden als hij zegt? Niets reproduceerbaar. En daar hangt de subsidie vanaf die men krijgt. Kan hij dit niet bewijzen dan is het een probleem. Terugvorderen van subsidie, ook van vorige jaren. We zullen zien wat er van terecht komt de komende 6 maanden..

Dave Velzen
Dave Velzen11 okt. 2020 - 15:42

Dat laat de grote uil van Minerva nooit toe. Maar ruzie in die tent ik vind het prima.

Hein2
Hein211 okt. 2020 - 15:15

PVV, VVD en FvD op rechts? En dan de christelijke varianten CDA en SGP. De markt is overspoeld mat rechtse opties. De nette rechtse ballen bijven VVD stemmen, lijkt me zonneklaar. De wat grovere xenofobische en anti-Marokkanen landgenoten hebben de PVV als keuze. De ietwat door God aangestuurde rechtse rakkers (vergeet niet hoe de katholieken Mussert steunden...) hebben CDA en iets heftiger de SGP. Waar blijft onze Baudet nu? Met z'n "overstap service" richtte hi zich aanvankelijk op de ontevreden rechterflank van de VVD, maar die kans is verspeeld. Het blijven nette mensen. Dan rest hem slechts de samenzweringstroela's van Willem Engel, de #ikdoenietmeermee - gederailleerden, de Q-anon adepten en de graancirkelidioten. Nog een wonder dat hij op 7 zetels staat. Dat moeten hard core jongeren zijn, en de ondernemers die inmiddels tonnen hebben geïnvesteerd in het partijtje, en niet kunnen velen dat hun investering in rook opgaat.

2 Reacties
Phantom3
Phantom311 okt. 2020 - 15:56

VVD net rechts? Veel rechtse kiezers zijn de VVD zat. Alternatief is er alleen niet.

Kuifje3
Kuifje312 okt. 2020 - 14:55

@Phantom: dat alternatief leek er even te zijn. Jammer dat het een luchtbel blijkt te zijn. Ik zal na 2002 nooit meer VVD stemmen. Ik was voor de moord er al van overtuigd dat er een kogel zou komen na de oproep van Zalm. Daar heeft Melkert of Rosenmuller geen invloed op gehad. Dan maar weer niet stemmen. Wel zo gemakkelijk.

[verwijderd]
[verwijderd]11 okt. 2020 - 14:54

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman11 okt. 2020 - 16:31

Breivik heeft het aardig geformuleerd. Misschien moet je zijn manifest nog een keer tot je nemen.

NoahAmber
NoahAmber11 okt. 2020 - 16:41

Annabel is zeker iemand van statuur die Ezel met 2 vingers in de neus zou kunnen vervangen ????

Satya
Satya11 okt. 2020 - 17:44

"Had ik gehoopt dat er eindelijk iemand was die hetzelfde zei als Geert Wilders maar dan wat netter en beter geformuleerd. " Nepfatsoen dus. Neo fascistisch gezwam uit een net pak en in mooie woorden blijft gewoon neo fascistisch gezwam. Dat de vorm dan verschil maakt begrijp ik niet. Ze zeggen hetzelfde alleen de één verpakt het dus 'netjes' en dan is het ineens goed. Ik denk overigens dat het FvD een veel kwaadaardiger achterban heeft als de PVV. De KKK stemt op FvD. Nanninga die de ovens van Hitler bewondert, ik kan er niet bij dat mensen dit hoopje ellende als een toevoeging zien.

Zandb
Zandb11 okt. 2020 - 18:11

Alain U hoopt dus op mensen die het heel netjes (is gewoon synoniem aan stiekem) heel slecht met mensen voor hebben. Duidelijk; daar is in ieder geval geen woord Frans bij.

Hans van Degen
Hans van Degen11 okt. 2020 - 18:18

Annabel Nanninga gaat binnenkort met zwangerschapsverlof. Waarschijnlijk zal ze dan rond de jaarwisseling bevallen (?) Het is nog maar de vraag of ze een rol kan spelen bij de komende verkiezingen in maart...

Sonic2
Sonic211 okt. 2020 - 21:54

Veel mensen vergeten wel eens dat die waardeloze LPF lijst door Fortuyn werd samengesteld. De dood van Fortuyn was om vele reden erg, maar ik ben er 100% van overtuigd dat de LPF ook met Fortuyn een enorme rotzooi was geworden. Fortuyn kon geen team aansturen. Fortuyn kon geen leiding geven. Fortuyn had 0,0 politiek gevoel. Die was ook onderuit gegaan. Dat uiterst rechts elke keer kritiekloos en zonder enige nuancering Fortuyn bewierookt, is wat dat betreft schadelijk. En dat Nanninga hier de nodige schouderklopjes ontvangt, laat mij opeens de verkiezing van Trump en Brexit begrijpen. Laat PVV en FvD kiezers zich a.u.b bezig houden met voetbal, GTST, RTL Boulevard en laat ze a.u.b 1,5 meter afstand houden van welke stembus dan ook. Nanninga heeft 0 charisma. Nanninga kan het niet overbrengen. Ze heeft een aantal tweets uit het verleden waar ze op gepakt kan worden. Nanninga is de vrouwelijke Jan Roos. Het is wat mij betreft prima dat FvD gesloopt wordt. Dus in die zin snap ik de hang naar Nanninga wel. Maar zij is echt volledig ongeschikt.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 okt. 2020 - 8:23

Ik heb Breiviks manifest gelezen. Typische vrouwenhater en vooruitgangsverliezer.

Karingin
Karingin11 okt. 2020 - 14:53

Alius aliud dicit

harmmeijer
harmmeijer11 okt. 2020 - 14:33

Oh jee, zou hij, als fractievoorzitter, zomaar het rijden in z’n Jaguar op kosten van de partijkas moeten opgeven en bovendien een salaris van 118.000 euro per jaar.

Bouwman2
Bouwman211 okt. 2020 - 14:24

Ik houd niet zo van stokebranden.... Ik denk altijd maar, ach, in elke relatie schuurt het wel eens en zonder wrijven geen glans en wie niet waagt maakt toch geen kans.

Norsemen
Norsemen11 okt. 2020 - 13:37

Grappig, die FvD leden blijven maar denken dat ze een normale partij zijn met hun lijsttrekkerverkiezingen.

Theo Joekes
Theo Joekes11 okt. 2020 - 13:36

Het is in ieder geval van een politieke partij goed dat het leiderschap openstaat voor voortdurende kritiek en ter discussie kan staan. Het is ook altijd bij Nederlandse politieke partijen zo geweest waar een zekere vorm van populisme aankleefde zoals de PVV, de SP, FVD, en eerder CP en CPN dat dat door de dan leidende figuur als bedreiging werd gezien.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde11 okt. 2020 - 13:20

Los van de vraag of Nanninga nu zoveel meer te bieden heeft, is het duidelijk dat Baudet geen leider is. Hij komt over als een verveelde dandy die te laat uit zijn bed rolt terwijl de Kamerdebatten allang begonnen zijn, die zich moet bedienen van gimmicks omdat zijn woorden zo weinig zeggen en getuigen van een enorm gebrek aan feitelijkheid. Baudet overtuigt niet, op geen enkel vlak. Hij is een miserabel debater, heeft geen dossierkennis, komt met informatie die er werkelijk niet toe doet, alles om daar niet met een mond vol tanden te staan. Baudet is geen politicus, hij is niet eens de voorzitter van een studentendispuut, Baudet is een luchtje dat voorbij drijft en mensen in verwarring achterlaat.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 okt. 2020 - 12:11

dat is uiteraard de reden dat wilders een eenmanspartij heeft fascisme gaat nu eenmaal met éen leider en de rest volgt

2 Reacties
Loebkesman
Loebkesman11 okt. 2020 - 13:32

Zoals Greta Thurnberg?

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 14:20

Ja, fascisten vechten elkaar altijd allemaal de tent uit haha Dat was ook zo in Italie, als je oude bronnen leest. Fascistische bendes, werden dan geleid door van die kemphaantjes, die elkaar allemaal naar het leven stonden. Het koste Mussolini veel moeite, om het bij elkaar te krijgen allemaal. Ik vind Baudet overigens wel meer fascistisch dan Wilders. Wilders praatte niet op de ijzerwaken. Baudet wel. Hij sprak een grote massa white power skinheads toe. Hij wel, Baudet wel. Het feit dat zoiets dan groot is in de kamer, is echt beyond me. Het zegt wel iets over hoe Nederland er aan toe is. Hoe wankel het allemaal is.

Bernie2
Bernie211 okt. 2020 - 12:07

De Baudet-troepen willen dus een andere leider omdat Baudet de weg kwijt is en faalt? Baudet was al van het eerste moment een antidemocratische smeerlap die zich graag met nazies ophoudt en Nederland wil omvolken naar een roomblank land. Elk FvD lid weet en wist dit. Annabel Nanninga als opvolger? De dame die het met haar klotsende onderbuik bestaat om haar jodenhaat en vluchtelingenhaat (dobbernegers) openlijk en schaamtevrij te etaleren. Op twitter bijvoorbeeld waar ze stelt dat '..Hitler zijn werk niet goed afgemaakt heeft' en dat Mein Kampf een tof kerstkadootje is. Als de donkerbruine Baudet-troepen voor Nanninga als nieuwe leider kiezen is duidelijk waar het FvD voor staat en wat het wil. Tenzij je graag deel uitmaakt van deze fascistoïde bende, is de overstap naar een fatsoenlijke groep (dat in elk geval voor democratische waarden gaat) niet echt moeilijk lijkt me.

26 Reacties
vdbemt
vdbemt11 okt. 2020 - 12:39

"Als de donkerbruine Baudet-troepen voor Nanninga als nieuwe leider kiezen is duidelijk waar het FvD voor staat en wat het wil". Precies.

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 12:39

Precies Bernie Vertel het rond, laat je niet intimideren, door deze fascisten.

harmmeijer
harmmeijer11 okt. 2020 - 12:44

@ Bernie Voor mij is FvD al lang geen fascistoïde bende meer dat neigt naar fascisme. Het zijn gewoon fasciten.

harmmeijer
harmmeijer11 okt. 2020 - 12:45

fascisten.

stokkickhuysen
stokkickhuysen11 okt. 2020 - 13:27

@Bernie Nee joh, Nanninga vindt niet alle vluchtelingen slecht, se heeft er eentje in huis genomen. Dat wast blijkbaar je hadnen voldoende schoon om de rst buiten te houden. Oh ja. en het dwingt de vraag in de strot van andere politici waarom zij niet hetzelfde doen, als ze mensen dn zo graag willen helpen. Ik weet niet waarom Nanninga de vluchteling in haar huis heeft genomen, maar de dissonatie tussen die actie en haar politieke verhaal is schrijnend. Het zou natuurlijk wel prachtig zijn: Nanninga die een voostel doet om alle Nederlanders thuis een vluchteling te laen opnemen. 'we moeten onder wettelijke taak blijven uitoeffenen, terwijl rechts een hopeloze huizenmarkt heeft gecreerd ver de afgelopen twintig jaar dat ze aan de knoppen zitten'.

Bernie2
Bernie211 okt. 2020 - 13:33

Als je donkerbruine groepen als PVV en FvD kenmerkt als fascisten is dat een beschuldiging van formaat. Daarom zeg ik het niet hardop, maar het is een aanduiding die hen niet zou misstaan. Daarom hou ik het bij 'fascistoïde', omdat beide partijen (in elk geval de leiders) bepalende kenmerken gebruiken van het beproefde fascisme.

Loebkesman
Loebkesman11 okt. 2020 - 13:35

Mensen die te pas en te onpas fascisme roepen hebben zelf de trekjes wanneer je hun reageergeschiedenis leest. Vindt je ook niet Merel?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 okt. 2020 - 13:45

Ach ja laten we het beest vooral niet bij de naam noemen hè Met fluwelen handschoentjes aanpakken want Pim hè

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 14:03

Om aardig gevonden te worden, weigeren mensen dan het achterste van hun tong te laten zien. Ik noem FVD maar niet fascistisch, want dat willen mensen niet horen Ja, als iedereen die instelling heeft, is dat dus levensgevaarlijk. Er staat een olifant in de kamer en niemand praat erover. Ik was eens op een feestje en mensen hadden het over Baudet, heel voorzichtig, heel timide en ik zeg op een gegeven moment....' Baudet is een fascist' Waren al die brave burgertjes helemaal geschrokken. Jammer dan. Dit is politieke strijd, dit is niet een soort consensus project. Het gaat op de lange termijn over leven of dood. Baudet kiest ervoor om voor zijn denkbeelden uit te komen, wij kiezen ervoor om daar dan weer op te responderen. Hij betreed zelf de boksring

MaxMax2
MaxMax211 okt. 2020 - 14:24

Joh, Annabel Nanninga wegzetten als jodenhater, terwijl ze nota bene het Amsterdams Joods Akkoord heeft getekend.. 'Ook over de tweet uit mei 2015 waarin zij over Hitlers Mein Kampf zegt ‘Je leest zes bladzijden en je hebt meteen zin Joden te vergassen’, is Nanninga kort: “Dat zijn niet mijn woorden maar een citaat van komiek Hans Teeuwen over het verbod op de verkoop van dat boek. Waar ik overigens tegen ben.”' En dan heeft Nanninga ook nog een vluchteling in huis genomen..

Bouwman2
Bouwman211 okt. 2020 - 14:29

Nou, die mevrouw Nananga staat er haarscherp op. Donkerbruin. Ik zou dat zelf nooit zeggen, ik probeer altijd me verre te houden van alles wat met racisme in verband kan worden gebracht. Voor mij maakt het niet uit welke kleur de kat heeft, als die maar doet waarvoor ie is aangesteld: muizen vangen.

harmmeijer
harmmeijer11 okt. 2020 - 16:22

@Loebkesman Wie wil begrijpen waarom Baudet en FvD onderdeel zijn van een neofascistische politieke golf mag zich dan ook niet blindstaren op de extreme, gemilitariseerde en antisemitische aspecten van het fascisme uit de jaren veertig. We moeten terug naar de jaren dertig, toen het fascisme in Nederland in volle opbouw en bloei was. Dus geen vergezochte vergelijkingen tussen de militaire esthetica van fascistische bewegingen destijds en de frontsoldaatmetaforiek van Baudet vandaag, hoe veelzeggend die ook is. De vergelijking zit dieper, niet enkel in de retorische overeenkomsten maar ook in de denkkaders en politieke strategieën. https://overdemuur.org/waarom-thierry-baudet-een-fascist-is/

harmmeijer
harmmeijer11 okt. 2020 - 16:29

“De extreem-nationalistische retoriek van Baudet is op belangrijke punten identiek aan de politieke denkkaders van de jaren dertig van de vorige eeuw. Toch blijven we moedwillig blind voor het feit dat we ook vandaag te maken hebben met onversneden fascisme. Wie zelfs maar voorzichtig suggereert dat Forum voor Democratie (FvD) en haar leider Thierry Baudet de taal en de politieke strategieën van het fascisme overnemen wordt hard aangevallen op sociale media en in de landelijke media (zoals Kees Boonman overkwam). Waarom eigenlijk? Misschien omdat we bij het fascisme enkel aan haar meest gruwelijke uitwassen van de late jaren dertig en jaren veertig van de vorige eeuw denken en we daarom te voorzichtig zijn bij het her- en erkennen van fascistisch gedachtegoed in het heden.”

Mark Huysman
Mark Huysman11 okt. 2020 - 16:47

@MaxMax Ik denk dat je bezig bent een rabiate jodenhater goed te praten. Waarom weet ik niet misschien kun je het toelichten. Hier nog een paar tweets van haar: GAS GEVEN ALS JE EEN JOOD ZIET,OLD HABITS DIE HARD”#DEMANJUK” Op dodenherdenking [4 mei]: ”WAT ZIJN JULLIE STIL. IS ER IEMAND DOOD OF ZO?” ”NU EVEN WAT MEIN KAMPF KOPEN JE KAN NIET VROEG GENOEG BEGINNEN METDE KERSTCADEAUX. STI-HILE NACHT,SIEGHEILIGE NACHT” ROT FFE OP FRANS TRAAS, MORAALRIDDERS, DIE WAS HITLER EVEN VERGETEN IN DIE MOOIE OVENS VAN M Niet vreemd natuurlijk dat ze in de boreale wereld van Baudet beland is waar de hardcore antisemiet Le Pen als een lichtend voorbeeld gezien wordt.

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 17:56

Het is mij niet helemaal duidelijk, of Nanninga het sarcastisch bedoelde of niet Op internet valt sarcasme altijd in andere aarde, of hoe zeg je dat ? Sarcasme werkt niet, online. Snap je wat ik bedoel ? Ik denk dat ze een grapje maakte, of probeerde te maken Maar, als zij het doet, wordt het wel raar. De leider van je partij spreekt skinheads toe, die de Hitlergroet doen en jij maakt dan nog grappen over ovens Het wordt allemaal heel bizar dan en verdacht

Mark Huysman
Mark Huysman11 okt. 2020 - 19:11

@Aart Dat is een truc van extreemrechts: steeds de meest vreselijke dingen roepen over minderheden en raszuiverheid en als je er dan op aangesproken wordt zeggen dat het ‘sarcastisch’ was, of ‘ironisch’ of anders bedoeld. Doet Baudet ook steeds.

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 19:20

Ik snap je punt Huysman Het valt alleen moeilijk te bewijzen. Je weet niet of iets sarcastisch bedoeld is, of niet, je kan niet in haar hoofd kijken. Wel zit er een luchtje aan, als nou net zij dat soort grapjes gaat maken. Zij bevind zich immers gewoon ook echt in bruine kringen. Zo grappig is het dus niet

Satya
Satya11 okt. 2020 - 19:43

Maxmax Ze heeft ook David Irving proberen normaal te maken. Ik neem aan dat je weet dat hij en Kevin MacDonald aan de basis van het frame cultuurmarxisme staan, waar notabene de denkwijze van Marcuse voor gebruikt is om het frame rond te krijgen, een Frankfurter Schule filosoof. De manier van 'indoctrinatie' is te vergelijken met zijn ideeën over waarom de Marxistische revolutie uitblijft.

MaxMax2
MaxMax211 okt. 2020 - 21:43

@Aart Er mist inderdaad een stuk context, en het is een beetje sarcasme gemixed met sarcasme. Dat weet Mark Huysman ook wel, maar die wil Nanninga kaltstellen door haar een jodenhater te noemen. Nanninga is Charlie Hebdo, en dus een voorstander van het vrije woord.

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 22:39

Ik vind Nanninga een walgelijke vrouw, laat dat voorop staan. Maar, ik ga niet zeggen dat ze op basis van die rare tweet 'een joden hater' is. Het punt is, echte jodenhaters tweeten dat meestal niet. Snap je wat ik bedoel ? Die haten gewoon joden en die zijn daar dan heel serieus mee bezig en gaan het niet op twitter zetten op die manier, omdat ze weten dat ze het anders aan de man moeten brengen, hun denkbeelden Sieg heilige nacht. Ja, een beetje een flauw grapje, maar je kan dan niet zeggen op basis daarvan, dat iemand 'een nazi' is. Zo simpel is het natuurlijk niet. Ik ga wel eerlijk zijn, hierin. Niet alles wat iemand zegt, vind die persoon ook. Je kan dingen zeggen die je niet meent en je kan dingen menen die je niet zegt een wijze les van Aart, voor vanavond.

Mark Huysman
Mark Huysman12 okt. 2020 - 13:33

Je kunt een voorstander zijn van het vrije woord maar dat hoeft nog geen reden te zijn om zelf allerlei antisemitische (en anti-zwarte) rotzooi uit te braken. Zoals Ilja Pfeiffer onlangs stelde is ironie een wapen van extreemrechts geworden: ze roepen de meest vreselijke dingen en wanneer mensen daar vervolgens wat van zeggen dan is de verdediging ’ironie’, of ‘grapje’, terwijl ze het in de kern natuurlijk wel menen. Als Nanninga lid zou zijn van een partij die geen enkele extreemrechtse neiging zou hebben en die geen verwijzingen naar boreale mythes zou uitdragen dan zou je dat verweer van ‘sarcasme’ misschien nog kunnen aannemen (en je afvragen of ze gewoon gestoord is) . Maar aangezien het FvD niet alleen extreemrechtse connecties heeft maar ook een leider die graag in termen van raszuiverheid spreekt en minderheidsgroepen demoniseert, lijkt me dat we dat verweer van ‘sarcasme’ met een korreltje zout moeten nemen.

Mark Huysman
Mark Huysman12 okt. 2020 - 13:43

En trouwens, Aart, jouw opmerking dat echte antisemieten zich liever niet openlijk antisemitisch uitlaten klopt niet. Zie hier Jean-Marie Le Pen, waarvan toch wel vast staat dat hij een jodenhater is (en idool van Baudet): https://joop.bnnvara.nl/nieuws/jean-marie-le-pen-dreigt-kritische-joden-met-oven Of, Max, denk je dat we dit ook 'sarcastisch' moeten opvatten?

Aart van de aap
Aart van de aap12 okt. 2020 - 14:04

Mark Daar moet ik je een punt geven, wat betreft die Lepen Maar, daar wil ik wel bij zeggen. Kijk, ik hekel Nanninga om de ideeen die ze écht heeft, waar ze bloedserieus over is Die tweets is gewoon onzin. Ik kan ook allemaal onzin uitkramen, wil nog niet zeggen dat ik het meen. Nanninga = de FVD en dus de vijand, per definitie. Maar niet omdat ze rare dingen zegt op twittter terwijl ze het in de kern natuurlijk wel menen. Je weet niet wat Nanninga echt meent. Dat is de ambiguiteit eraan Ze wilt echt Joden vergassen ? Of doet ze alsof ? Het enige wat we weten, is dat ze een FVD aanhanger is. Dat zijn als het ware haar serieuze denkbeelden. Dat weten we zeker, daar zit geen enkele ironie in. En die denkbeelden zijn al bizar genoeg.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 okt. 2020 - 14:14

Dat Joods Akkoord, zijn alle Joden daar akkoord mee? Ik dacht het kritiek op Israel als antisemitisme definieert?

Mark Huysman
Mark Huysman12 okt. 2020 - 15:54

[Ze wilt echt Joden vergassen ? Of doet ze alsof ?] Ze is prominent lid van een partij die geïntrigeerd is door de fascistisch traditie en daar -voor zover dat niet te veel opvalt- graag zaken uit overneemt. Zie raszuiverheid (tegen ‘homeopatische verdunning’ en voor een dominant blank Europa), zie referenties aan zogenaamd boreale verleden. Zie ook sympathie voor de oude Le Pen, vriendelijke omgang met openlijke nazi-supporters als Erkenbrand, whatsapp-groepen waarin antisemitische drek onderling uitgewisseld wordt, etc. Als zo iemand dan de ene antisemitische tweet na de andere uitbraakt dan denk ik dat het enigszins naïef is om dat puur als (mislukte) grap te willen zien.

Aart van de aap
Aart van de aap12 okt. 2020 - 23:53

Mark Ik moet je bij nader inzien toch wel een punt geven, inderdaad vrees ik

Sonic2
Sonic211 okt. 2020 - 11:55

Misschien kan Thierry Forum zuiveren van al die extreemlinkse elementen. Het lijsttrekkerschap van deze verlosser in twijfel trekken. Hoe durven ze? Ten eerste ben ik het volledig met Han eens. Baudet is uitermate geschikt om deze doodenge beweging tot nul te reduceren. Voor de rest heeft van Noort gelijk. Baudet is zwaar, zwaar ongeschikt als lijsttrekker. Hij is absoluut totaal ongeschikt om een team aan te sturen. Zijn debat prestaties waren zwaar onder de maat. Het enige waar hij wel goed in is dat is ruzie maken. Volledig voorspelbaar. Heel goed van Rutger van Noort dat hij het lef heeft om het gewoon te zeggen wat al die "extreemlinkse" types al jaren roepen. Het zal hem niet in dank worden afgenomen. Die lijsttrekker verkiezing zal er niet komen, want het zal een enorme chaos worden. Waarbij al Baudet zijn kwetsbaarheden al duidelijk worden als hij al met Nanninga en Roos in debat moet. In het debat met die 2 zal hij al kwetsbaar zijn. Moet je nagaan. De FvD schreeuwers van anderhalf jaar geleden hoor en lees je op een of andere manier nergens meer. Die grote mond merk je ook niet meer. Alweer op het verkeerde paard gewed in die hoek. En alweer niet het fatsoen om dat te erkennen. Hun grote ongelijk.

8 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 okt. 2020 - 12:14

Dan lopen ze weer naar Wilders totdat de publieke omroep weer een gek teveel op TV laat komen en die een partij gaat oprichten.

Loebkesman
Loebkesman11 okt. 2020 - 13:39

Ik riep het een half jaar geleden al. FvD is straks helemaal finito. Helemaal te wijten aan Baudet zelf. De rechtse kiezer had al weinig te kiezen. Dom-rechts stemde FvD, fatsoenlijk rechts is dolend.

Sonic2
Sonic211 okt. 2020 - 16:03

@ Griezel in post-gezellig Nederland Er is 1 heel positief punt. Dat zowel Wilders als Baudet behoorlijk goed zijn in hun eigen glazen ingooien. Dat heeft zelfdestructie. Het is niet iets waar je vanuit gaat, maar het geeft wel hoop. Overigens heeft krankzinnige Geert zich weer fors misdragen vandaag weer. https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1315232293791969280 Dat er nog mensen zijn die zo gestoord zijn dat ze ook maar overwegen om op Wilders te stemmen is echt beschamend. Doodeng volk wat er op stemt. Dat er nog mensen zijn die Henk en Ingrid in de watten leggen. PVV en FvD stemmers zijn vijandig aan Nederland. Ze maken alles kapot. Niemand die er wat van zegt, want als je dat doet demoniseer je. Of krijg je weer zo jankend figuur die in al zijn of haar lafheid op Wilders of Baudet stemt. Of steunt. Of de rode loper er voor uit rolt. Ik weet niet wat van die drie erger is.

wegmetons
wegmetons11 okt. 2020 - 19:42

Ze zijn beiden uitstekend bezig om zichzelf te decimeren Sonic, en dat is maar goed ook. Baudet met zijn waardeloze debatstijl + het luchtje van buitenlandse invloed wat er aan hangt. Wilders net met die weerzinwekkende tweet over dat moslims bedden pikken van 'normale nederlanders'. Waren de verkiezingen maar morgen, dan waren we van die 2 tenminste praktisch af...

Sonic2
Sonic212 okt. 2020 - 8:08

@ Wegmetons Die hele tweet reeks van Wilders is een grote middelvinger naar normaal rechts. Je hebt ook nog ergens normaal rechts en normaal rechts zie ik als een slachtoffer van die 2 clowns. Die tweet reeks van gisteren heeft niets met menselijkheid te maken. Beste weg met ons en via u zeg ik dat ook tegen Loebkesman. Niet links, de media, Joop, Daan Ouwens, Paul of ik zetten uw weg als tokkies of als gekken. Dat doen de 2 "leiders" van "rechts". Er wordt enorm veel gemopperd over links, maar als je rechts bent dan moet je concluderen dat je tussen economisch liberaal mag kiezen en alt right. En eigenlijk zit de VVD ook in diepe nood, want de VVD blijft overeind door de Corona crisis en dat Rutte de staatsman kan uithangen Dit is dus een rechtse boodschap. Zuiver rechts eens van de verkeerde invloeden. Laat het gaan over ondernemers, MKB. Laat het gaan over belastingverlaging. De overheid is niet alleen maar de vijand. Maak van het neoliberalisme weer liberalisme. Zuiver je van alt right. Het is opmerkelijk( op inhoudelijk vlak) dat sommige mensen van rechts mij als een behoorlijk grote vijand zien, want ik ben zeker niet Woke links. Dat verafschuw ik zelfs.

wegmetons
wegmetons12 okt. 2020 - 11:42

Ik val in de categorie liberaal, ik hou niet van een overheid die alles voor me regelt en beslist. Ik kan heel goed zelf besluiten of ik vlees of groenten eet bijvoorbeeld, of ik stop met roken of niet. En ik zie kapitalisme als het minst imperfecte systeem. Toch, als je dat niet kan zien en mij als fascist weg zet dan is iemand als daanouwens geen haar beter als baudet (dat is ie sowieso niet, de twee hebben heel veel gemeen). Liberaal is niet asociaal, liberaal betekent niet dat mensen die pech hebben in het leven maar dood moeten vallen. De meeste liberalen zijn hartstikke voor de wao en de bijstand!

Sonic2
Sonic212 okt. 2020 - 14:16

@ Weg met Ons Naar mijn mening heeft DaanOuwens heel veel gelijk. En met hem nog een heleboel mensen. Niet omdat u een fascist bent. Niet omdat Sam V dat is. Daar gaat het niet om. Het is namelijk een collectieve strijd. Het is in het belang van heel Nederland dat Baudet klein blijft. Wilders ook, maar daar gaat het niet over in dit artikel. Elke zetel voor dat Nederlandse Jared Taylor filiaal is er 1 te veel. Punt. Het maakt niet uit welk label je er op plakt. Het is geen linkse of rechtse strijd. Het is een strijd tegen een doodenge partij top, waaronder Baudet. Misschien zullen er wel fatsoenlijke FvD statenleden zijn. Naar mijn meningen zijn nuanceringen, verkapte steunbetuigingen aan Baudet volstrekt ongepast en overdreven. Net als ik bedreigingen aan het adres van Baudet volstrekt ongepast en overdreven vind. Er zullen wel zorgen en problemen zijn. Baudet zal zijn achterban nooit goed bedienen. En hij zal het nooit oplossen. Baudet dus steunen of de rode loper voor hem uitrollen. Zijn wangedrag nuanceren. Allemaal volstrekt onnodig. Volledig overbodig. En dat er dan mensen zijn die bakken kritiek over zich heen krijgen. Tja. Ook nogal hun eigen fout. Net als het toetreden van Baudet in de politiek een fout was. FvD en PVV geen zetels verdienen. Stem, steun, nuancering, relativering allemaal volstrekt onnodig en overbodig in het FvD geval. En Nederland is er mee geholpen als die partij zo klein mogelijk blijft. En over liberalisme. Ik verwijs naar de laatste 40 jaar. Het leidt tot grote ongelijkheid. Tot meer armoede. Tot verloederde sociale zekerheid. Tot meer stress en burn out. Tot een collectieve sector die nu niet bepaald beter is geworden. En vooral tot en met dit jaar een ijzeren begrotingsdiscipline. Die ons land tijdens elke bezuinigingsperiode elke keer op slot zet. Die hele begrotingshysterie heeft geleid een lockdown voor de economie. Ook ik had die gedachte he. Liberalisme, sociaal liberalisme en neoliberalisme kan de goede punten van de markteconomie en van de sociaal democratie combineren. Het plan was misschien een 6 waard. De uitvoering een 3. Liberalisme klinkt in theorie mooi. In de praktijk leidt het tot ieder voor zich. Naar mijn mening.

wegmetons
wegmetons12 okt. 2020 - 19:04

Nou Sonic, dat is maar net hoe je liberalisme uitlegt. Dat is punt 1. Als je liberalisme uitlegt alsof zij het Amerikaanse hyperkapitalisme is, dat is het niet. Sterker nog, de aanhangers van die vorm van economie en alles wat er bij komt kijken zien liberalisme als iets verschrikkelijks. Dat staat zowat gelijk aan communisme voor die lui. Maar het probleem met sommige lui is dat zij, u verdedigt ze dus ik spreek over ze tegen u, de prioriteiten verkeerd stellen. Prima dat je tegen Baudet of Trump ben. Dat ben ik ook, kan dat soort lui niet luchten of zien en vind ze verschrikkelijk. Maar u schat de mensen die u noemt echt verkeerd in, zij zijn de linkse versie van Baudet en zijn volgelingen. Vrijheid van meningsuiting geld alleen voor dezelfde mening. De rest is maar tuig en moet de mond gesnoerd worden. Ik stel de mensen die u verdedigd op dezelfde hoogte qua weerzinwekkendheid als Baudet/Wilders/Trump.

Hanvander Horst
Hanvander Horst11 okt. 2020 - 11:29

Ik ben voor Thierry Baudet. Stel je voor dat het FvD een leider krijgt die de weg niet kwijt is. Dan zijn wij helemaal in de aap gelogeerd als beschaving zijnde.

15 Reacties
2e kans
2e kans11 okt. 2020 - 11:47

Want? Vindt u het verkiezingsprogramma eigenlijk best goed?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland11 okt. 2020 - 12:13

Je bent altijd de weg kwijt als je bij die partij zit .

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 12:28

Hier heb je ook wel weer een punt, Han Nanninga is alleen ook een gekkie En ik denk dat de FVD gewoon langzaamaan een nieuwe VVD word en dan in coalities komt. Zo niet, dan verdwijnen ze van het toneel. Denk ik hé. Dat is mijn vermoeden

Loebkesman
Loebkesman11 okt. 2020 - 13:42

“ Nanninga is alleen ook een gekkie” Als je bijvoorbeeld haar tweets uit context trekt en aan voorbij gaat dat zij wel aan linkse barmhartigheid doet door een asielzoeker in huis te nemen dan heb je inderdaad een punt.

DaanOuwens
DaanOuwens11 okt. 2020 - 17:40

@ Loebkesman Jij schrijft: en aan voorbij gaat dat zij wel aan linkse barmhartigheid doet door een asielzoeker in huis te nemen Mooi dat je constateert het de normale rechtse barmhartigheid is het terugsturen van mensen naar oorlogsgebieden. Goed dat je dit nu erkent. Of er in het geval van Nanninga sprake was van barmhartigheid valt te betwijfelen. Gezien haar tweets is het ongeloofwaardig en we weten inmiddels dat rechtse barmhartigheid niet bestaat. In ieder geval weerleg je niet de stelling dat Nanninga een "gekkie" is

Satya
Satya11 okt. 2020 - 17:50

"Als je bijvoorbeeld haar tweets uit context trekt en aan voorbij gaat dat zij wel aan linkse barmhartigheid doet door een asielzoeker in huis te nemen dan heb je inderdaad een punt." Die tweets worden niet uit zijn context getrokken. Niet voor niets heeft zij pogingen gedaan David Irving te normaliseren. Ze draagt ook een erg groot gedeelte van Irving standpunten uit. Als jij één actie, die zij tot op de bodem uitmelkt als tekenend wil zien dan ga je voorbij aan alle extreemrechtse acties die zij doet. Het vergoelijken van KKK ideologie bv zoals iedereen die op die club bruinhemden stemt.

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 17:57

Natuurlijk is Nanninga een internet gekkie. Of ze nou vluchtelingen in huis haalt of niet. Het blijft een beroeps gekkie

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 19:28

Dit keer heeft Satya wel gelijk FVD is veel gevaarlijker dan men denkt. Onderschat het niet. Het zijn een beetje de knuffel fascisten van Nederland geworden. Misselijkmakend. Een historicus vergeleek het FVD gedachtegoed met 1930, terecht. En deze man kreeg meteen de wind van voren. Typerend ook. Typisch Nederlands. Je mag niet iets zeggen, dat iemand zou kunnen 'kwetsen'. Zelfs al is het waar.

MaxMax2
MaxMax211 okt. 2020 - 21:44

@Satya 'Niet voor niets heeft zij pogingen gedaan David Irving te normaliseren. Ze draagt ook een erg groot gedeelte van Irving standpunten uit.' Nanninga ontkent de holocaust niet, Nanninga is voorstander van het vrije woord. Waar iemand, hoe dom het ook is; de holocaust mag ontkennen.

Satya
Satya12 okt. 2020 - 7:51

Maxmax "Waar iemand, hoe dom het ook is; de holocaust mag ontkennen." Dat mag van mij ook. Irving ontkent overigens de holocaust niet maar zegt dat het niet zo groot was als de officiële lezing nu is. Irving heeft daarnaast een heel maatschappelijke visie waar Nanninga wel in mee lijkt te gaan.

Satya
Satya12 okt. 2020 - 7:53

"Dit keer heeft Satya wel gelijk" Deze zin hoort te zijn: Satya heeft altijd gelijk. Het leven zou zoveel makkelijker worden als jullie dat gewoon allemaal accepteren. Binnen 3 maanden is al het onrecht uit de wereld. ????

Aart van de aap
Aart van de aap12 okt. 2020 - 10:16

Een wereld zonder onrecht, zou dat niet saai zijn ?

Satya
Satya12 okt. 2020 - 13:36

Aart Saai? Ik denk het niet, ik denk alleen onhaalbaar. Onrecht kan erg klein zijn en niet zo bedoeld. Het grote onrecht mag van mij wel een stuk kleiner worden.

Sonic2
Sonic212 okt. 2020 - 14:01

@ Aart van de Aap Als je er wat langer over nadenkt inderdaad slaat dat argument nergens op. Ik vind het lekker om een drankje te drinken, maar dat doe ik vaak in de kroeg. Nooit huis. Het zou ook betekenen dat als je dol bent op vrouwen dat je dan maar een vrouw ook meteen in huis moet nemen. Iedereen die dol is op kernenergie moet maar een kerncentrale in de achtertuin neerzetten. En laten we bij iedereen die dol is op vlees een koe in de achter tuin neerzetten. Dan zien ze elke dag wat ze opeten. Het hele argument slaat helemaal nergens op. Als het Nanninga echt om het ideaal was gegaan had ze het stil gehouden. Als het uiterst rechts echt om vluchtelingen was gegaan dan hadden ze niet elke keer hoeven te roepen dat ze een donker iemand kennen die ze aardig vinden. Alsof om Najib Amhali kunnen lachen ook maar iets zegt over hoe je met de rest omgaat met mensen met een migratie achtergrond. Dat zegt het niet. Allemaal non argumenten dus. Het laat het inhoudelijke failliet van rechts en uiterst rechts. zien. Uiterst rechts schetst het beeld elke keer dat links massaal elke dag kampvuren organiseert met vluchtelingen. Elke dag een vluchteling omhelst en elke dag vijf keer in de kerk/moskee loopt te bidden hoe geweldig vluchtelingen zijn. Er zit nogal een verschil in tussen willen dat de mensenrechten gerespecteerd moet worden en tussen een vluchteling in huis nemen. Die tegenstelling wil uiterst rechts altijd maken. Als je voor een iets ruimer vluchtelingen beleid bent of er iets liberaler tegen over sta dan moet je er maar 1 in huis nemen. Onzin tegenstelling. Fata morgana. Laat Baudet dan eens in Purmerend gaan wonen. Tussen het volk wat hij meent te representeren. Het is weer zo totaal onzinnig (ultra) rechtse catchphrase die helemaal nergens op slaat en die om een volkomen onduidelijk reden elke keer herhaald mag worden in het debat. Net zolang tot je er zo erg mee bent dood gegooid dat het ergens op slaat.

Aart van de aap
Aart van de aap12 okt. 2020 - 14:11

Ja, Sonic Het is natuurlijk een goede publiciteit stunt, van Nanninga geweest. Goed, we gooien 90 procent van de vluchtelingen het land uit, maar ik neem wel één hele lieve vluchteling in huis, voor de vorm. Dan kan niemand meer zeggen dat ik racist ben. Wel slim gespeeld, dat moet je ze meegeven. Die doortraptheid van de FVD, daar kunnen jij en ik nog wat van leren. Het is symbool politiek. Baudet zegt dan, ik ken een zwart persoon, dus ben geen racist. Je ideeen worden er niet minder bizar op, alleen. Het zegt denk ik meer iets over die zwarte persoon, dat die persoon graag met Baudet omgaat haha. Baudet vind dat je lekker pepernoten mag gaan uitdelen, als zwarten. Even los van dit alles en als we het back to the basics brengen In wiens voordeel is het FVD beleid ? FVD beleid is in het voordeel van 'de ondernemers'. En het is in het nadeel van de migranten. Voor de rest heeft niemand er dus iets aan. Alleen als je 'ondernemer' ( kuch ) bent, heb je iets aan de FVD. Het is een partij tegen arbeid, voor het kapitaal. Tegen de werkende klasse, voor de kapitalisten en huisjesmelkers en 'managers'. Daarom bestrijd ik het dus.

Aart van de aap
Aart van de aap11 okt. 2020 - 11:25

Dit soort extreem rechtse partijen vallen vanzelf uit elkaar. Gelukkig maar.

1 Reactie
tomaatnet
tomaatnet12 okt. 2020 - 6:43

Zoals de PVV, oh nee dat is een beweging met één almachtige leider. Kan niet uit elkaar vallen. Het is niet die mens maar zijn hatelijke opvattingen. Denk dat hijzelf een getroubleerd verleden heeft. Anders kom je niet tot haat en verdeeldheid zaaien.