© Voor de koning is het te laat, maar voortaan kan iedereen in Leiden drs cultuurmarxisme worden (foto:flickr/passetti)
Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Schijnt dat Cliteur reeds per brief voor opheldering heeft gevraagd: ("Wat schuift het?")
[Hoogleraar Afshin Ellian, zelf gepasseerd voor de nieuwe vakgroep, is blij met het initiatief: ‘Ik waarschuw al jaren tegen de gruwelen van het cultuurmarxisme, maar dat was altijd aan dovemansoren gericht. Men had geen flauw benul waar ik het over had......"] Hij zelf had ook geen flauw benul waarover hij het had. Kan hij zichzelf nu dus gaan bijspijkeren in zijn eigen kulfantomen.
Aangezien universiteiten en bedrijfsleven vaak een samenwerkingsverband aangaan is dit misschien hier ook een Idee. We kunnen deze leerstoel laten sponsoren / financieren door een verzekeringsmaatschappij gericht op de extreem rechtse kiezer; Boreaal.
Ik verheug me al op de bibliotheek met werken van Marx, Kropotkin, Erich Fromm en vooral het complete gedigitaliseerde archief van `De Waarheid'.
De eerste twee werkjes die hier in het Portugees bij de receptie lagen waren het Communistisch Manifest en "hör zu, kleiner mann" van Wilhelm Reich. Onder het motto: is weer eens iets andes dan de bijbel
@Hannes & Apple Mannen, dat lijkt me de ware Hemel voor jullie. Kom je mooi je Kerstdagen mee door! Veel leesplezier :-)
`k Ben uitgenodigd als gastspreker voor het januari-seminarium: `Thesis versus antithesis'. Met de bedoeling om bolsjewisme versus mensjewisme semantisch trachten te duiden vanuit een rudimentair leninistisch perspektief.
Prachtig idee wellicht dat Alexandria Ocasio-Cortez als gastdocente haar socialistische kledinglijn kan promoten, t-shirt-27 dollar, petje-28 dollar, sticker-5 dollar, hoodie-65 dollar. Dat zal die smerige kapitalisten leren.
Dit is een prachtig initiatief van de filantroop George Soros, een man die ik zeer hoog heb zitten en die wat mij betreft behoort tot één van de grootste en belangrijkste mensen van vooral de 20e eeuw. Ik zou het een leuk initiatief vinden dat er ook een standbeeld van hem komt in de universiteit van Leiden zodat ook toekomstige generaties deze grote man kunnen blijven bewonderen.
Prachtige kerel. Raskapitalist die geld gebruikt voor geopolitieke veranderingen. Wat mij betreft een schoolvoorbeeld van eerst rechts de zakken vullen en dan links lullen. Het meest bijzondere is dat hij een omgekeerde beweging maakt ten opzichte van de meeste linkse politici. Die komen links van de universiteit en eindigen rechts in raden van bestuur en toezicht.
Wellicht kan ook een collegereeks "links lullen, rechts zakken vullen" worden ingelast. We zien op dit moment op dat vlak nog wat teveel amateurisme bij pas afgestudeerden.
Deze keer is de satire zo waanzinnig dat-ie wat mij betreft weer leuk wordt.
LOL Een cursus "Misdaden van het Marxisme. 1917-2020" is voldoende.
Laten we het kapitalisme vooral niet vergeten. Oh ja, Afrikaanse levens tellen niet voor kapitalisten.
@Satya, Voor welk politiek systeem tellen Afrikaanse levens wel eigenlijk?
[ Wappie Kappie 8 december 2020 at 15:30 @Satya, Voor welk politiek systeem tellen Afrikaanse levens wel eigenlijk?] Khaddaffi had geloof ik een behoorlijk pro-Afrikaans beleid , liet ook mensen van bezuiden de sahara toe zonder teveel gedoe
Khaddaffi had soms wel rare ideeën, maar ook hele goede. Misschien was tribalisme zijn probleem, maar racisme was het zeker niet. Zwarte leiders voor wie zwarte levens tellen hebben meestal zelf een kort leven, met als bekendste voorbeeld Lumumba die onmiddellijk door de Belgen en de CIA werd vermoord.
The Apple, "Khaddaffi had soms wel rare ideeën, maar ook hele goede. Misschien was tribalisme zijn probleem, maar racisme was het zeker niet" Nu zou je er nog over kunnen discussieren of Khadaffi's blasfemie-wetten al dan niet rasistisch waren (niet- gelovigen die niet kunnen beweren dat ene Mo of Allah niet bestaat, zou je volgens sommigen als racsisme kunnen beschouwen. Nu discriminatie van gelovigen door diezelfde sommige ook als een vorm van racisme beschouwd wordt), maar Khadaffi was ook een vermaard antisemiet. Maar misschien dat @Appple dit niet onder discriminatie schaart? https://in.reuters.com/article/us-libya-jew/libyan-jew-returns-home-after-44-year-exile-idUSTRE7900PI20111001 https://www.jpost.com/jewish-world/jewish-news/libyan-jews-recall-a-tyrant-who-forced-them-into-exile En nee, om je voor te zijn, die joden werden niet zo bejegend omdat ze de Israëlische nationaliteit hadden... (was dat overigens wél het geval geweest, ook dan zou er sprake van discriminatie zijn geweest)
@Satya Laten ze in Afrika eerst zelf maar eens Afrikaanse levens laten meetellen. Telkens toch wel verbaasd over uw 'bril' op het dagelijkse even. Hebben ze trouwens een mooie TV spot over.
The Apple, Als je echt niet kan komen dan een slappe "Zijn dat betrouwbare bronnen?", dan doe je er wellicht beter aan om helemaal niet te reageren. Wat je ook had kunnen doen is de linkjes openen. En de info tot je nemen. En indien mogelijk, te weerleggen. Omdat één van de bronnen uitvoerig verhaalt over de aantallen joden onder Khadaffi, moet het namelijk redelijk makkelijk zijn mogelijke onjuistheden te weerleggen. Het aantal joden onder Khadaffi kun je overigens ook vertalen in het aantal wat er NIET resteerde. Overigens geef ik twee argumenten waarom jouw bewering dat Khadaffi niet van racisme beticht kan worden, onzinnig en onjuist is. Op beide ga je niet in. En op één kom je niet verder dan twijfel aan de informatie van de aangehaalde bronnen proberen te zaaien.... Iemand die sommige ideeën van Khadaffi als 'raar' omschrijft , maar tevens op hele goede ideeën meent te moeten wijzen, heeft wat mij betreft de schijn sowieso tegen. Als mogelijk 'raar' het tribalisme aanvoeren. Maar het actief en wereldwijd steunen van terrorisme door Khadaffi kennelijk niet onder 'raar' schaart....
Misschien is het met in het achterhoofd alle discussies over extreem rechts en extreem links, zinnig om te proberen op alle HBO's en Universiteiten een meer objectief / intersubjectief pakket aan te bieden. Laat de voor- en nadelen zien van stromingen; van politieke keuzes. Studenten kunnen dan best zelf beslissen waar hun voorkeur (later) naar uitgaat. Zo voorkom je van die eenzijdge gestuurde bolweken als de UvA en Nijmegen, en studenten die niet in staat zijn om in een gemeleerde wereld in balanzen te denken.
@norm Wat vreemd dat je in een pleidooi voor meer objectiviteit/intersubjectieviteit twee universiteiten aanwijst als 'eenzijdig gestuurde bolwerken'. Je had ook meteen het goede voorbeeld kunnen geven en het bij een goede onderbouwing van het bestaan van 'eenzijdig gestuurde bolwerken' en de mogelijke voordelen en nadelen van het veranderen van dergelijke bolwerken. Wie om objectiviteit roept is daarmee nog niet zelf objectief.
Als Norm om objectiviteit roept is dat slechts zijn masker om het tegendeel te verbergen. Als ik die teksten van hem lees, dan moet ik steeds denken aan Roodkapje en de boze wolf.
@ LeChat Onderbouwing voorde UvAen UvN? U maakt een grapje. Stel voor om eens wat lessen economie op beide te volgen, dan is onderbouwing niet meer nodig. Tenzij jezelf het onderscheid niet meer ziet... Dat kan ook.... Eigenlijk best wel logisch bij sommigen.
@The Apple Dat van dat Rode Kapje dat kan ik van u wel waarderen. Erg Roodkapje zelfs. Maar dat was voor eenieder al wel helder. Lekker vanuit Brazilie NL becommentariseren, en vooral niets over Brazilie te melden hebben. PS: u zit daarwaarschijnlijk vanuit belasting overwegingen?
Voor vorming politiek bewustzijn was academisch Tilburg destijds de beste keuze. https://wikimiddenbrabant.nl/Karl_Marx_Universiteit
Overigens wil ik best wel over een Brazilië schrijven en ik kan uren verhalen vertellen die ze in Nederland moeilijk zullen kunnen geloven en toch echt gebeurd zijn. Maar voor niks gaat de zin op. Dit is kruiswoordpuzzelen en dat is werken.
Leuk geschreven! De afgelopen jaren bleek echter satire een voorspellende waarde en heeft de werkelijkheid van politiek, activisme en de universiteit de satire ingehaald. Nu maar hopen dat dat in dit geval niet het geval zal zijn.