Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Legendarische Calypso wordt gerestaureerd

  •  
14-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
604 keer bekeken
  •  
De Calypso, het schip waarmee de onderwaterpionier en natuurbeschermer Jacques Cousteau de wereldzeeën bevoer, wordt gerestaureerd. Cousteau maakte sinds 1950 documentaires over het leven onder water en opende daarmee de ogen van het grote publiek voor de kwetsbaarheid van de zee. Zijn documentaires vonden gretig aftrek op televisie. Hele generaties zijn opgegroeid met de avonturen en lessen van kapitein Cousteau. In 1975 scoorde countryzanger John Denver een wereldhit met zijn ode aan het beroemde schip.
Het onderzoeksschip de Calypso verging in 1996 bij Singapore. Cousteau zelf overleed een jaar later en onder de nabestaanden brak een hoogoplopend conflict uit over de bestemming van het geborgen schip. Daardoor lag het jarenlang weg te rotten in een Franse haven. Nu wordt het karkas naar Turkije vervoerd waar een gespecialiseerde scheepswerf de Calypso in oorspronkelijke staat herstelt.

Meer over:

wereld, nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.