Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Biden: kans op kernoorlog in 60 jaar niet zo groot geweest

Ernstigste waarschuwing voor Armageddon tot nu toe
Joop

Lega Nord ruimt illegalen op voor 'Witte Kerst'

  •  
18-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schule_300.jpg
Operatie ”White Christmas” moet er voor zorgen dat voor 25 december alle illegale immigranten uit de Noord-Italiaanse gemeente Coccaglio, bij Brescia, verdwenen zijn. Burgemeester Claretti van de Lega Nord heeft opdracht gegeven de verblijfsvergunning te controleren van ongeveer vierhonderd buitenlanders in het stadje dat zo’n zevenduizend inwoners telt.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Hoogkamer2
Hoogkamer218 nov. 2009 - 13:14

Heel genuanceerd gesteld: hij is net als Berlusconi een fascist en het zal me niks verbazen als hij er nog trots op is.

KeesMaf
KeesMaf18 nov. 2009 - 13:14

Wel lekker suggestief om een foto te plaatsen waarop de suggestie wordt gewekt dat de man de hitlergroet brengt... Al snap ik dat iemand die illegalen, dus mensen die onwettig in een bepaald land verblijven, onmiddellijk het etiket 'fascist' opgeplakt dient te krijgen op dit weblog.

doeidoei
doeidoei18 nov. 2009 - 13:14

Het grote voordeel van een belofte met SMART kenmerken is de toetsbaarheid. 25 december wordt een spannende dag. Ik gok dat ik eerder een afspraak met de Kerstman heb, dan dat deze belofte wordt gerealiseerd. Niets om je druk over te maken dus.

boogey55
boogey5518 nov. 2009 - 13:14

Strikt genomen horen illegalen niet in het land. Maar door er de "Witte Kerst" bij te halen worden de racistische bedoelingen voor mij wel aangetoond, ook al worden die ontkend. Het lijkt me verder duidelijk dat dit soort dingen gezegd worden als de bevolking hier "rijp" voor zijn Rare mensen die Italianen.

MarkC2
MarkC218 nov. 2009 - 13:14

De fout in deze actie ligt hem niet in het feit dat 'illegalen' (ofja, geen mens is illegaal, dus liever: mensen zonder geldige verblijfsvergunning) gewezen worden op hun illegaliteit, maar het gaat om te manier waarom, de intentie er achter en de uitvoering er van. Deze zijn ronduit fascistisch en xenofobisch. Wellicht zien we dergelijke ongenuanceerde acties binnenkort ook in Almere en Den Haag?!

EStoppel
EStoppel18 nov. 2009 - 13:14

"Coalitiegenoot van Berlusconi wil 'schoon schip maken', deadline 25 december" En nu maar hopen dat het woord 'deadline' niet al te letterlijk wordt genomen. Waarom doet niemand iets aan die macht van Berlusconi, toch doodeng dat in Europa nog zo'n dictator rondloopt?

HugoSpanje
HugoSpanje18 nov. 2009 - 13:14

Een aardige en sprekende foto bij het artikel. Mag ik ik dit uitleggen als een linkse poging om het gedragen woord: "onderbuikgevoelens' bij het publiek los te maken? Hoe was het ook weer? 'Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet'

kapteinIglo
kapteinIglo18 nov. 2009 - 13:14

Is dit alweer een broertje van Geert ?.

kwelwater
kwelwater18 nov. 2009 - 13:14

Hoe kun je in Godsnaam illegaal zijn als mens. en dan ook nog in een land. Hoe kun je het bedenken. als ik hier over nadenk voel ik een diep verdriet. Illegaal leven. op basis van historisch bevochten gronden. mag je er wel of niet lopen.......te erg...te vreselijk Foto bij het stukje is inderdaad ongepast. maar de mensen die dit bedenken zijn in mijn ogen wat beginsel betreft niet veel beter dan Inquisitie, en dat zeg ik niet i.v.m. het land van herkomst, maar omdat het om intolerantie gaat. en in dit geval nog geen eens naar aanleiding van geloof overtuiging,nee naar aanleiding van op welk stukje grond je bent geboren.Beschaving ja natuurlijk. aha.