Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers gaat PVV-eisen migratie niet meer verkondigen in Europa

  •  
26-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Leers_PW_01.jpg

Update Leers krijgt geen opvolger  ... Samsom en Rutte willen minister voor Immigratie verruilen voor Buitenlandse Handel of Ontwikkelingssamenwerking

Demissionair minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie) gaat in Europa niet meer de boer op met de migratie-eisen uit het gedoogakkoord. Dat heeft hij vandaag in de Tweede Kamer gezegd, zo meldt de Volkskrant.
Update 22.00 Leers zal niettemin blijven hameren op de uiteindelijke doelen van genoemde middelen: minder misbruik en betere kansen als iemand migreert, zo schrijft de Volkskrant. De Europese agenda loopt door, maar “mij past bescheidenheid”, zei Leers.
Eerder
In de nieuwe regering is straks geen plaats meer voor een minister voor Immigratie en Asielzaken. Het is één van de punten waar Samsom en Rutte het over eens zijn geworden tijdens de onderhandelingen.
Het ministerie werd in het leven geroepen bij de vorige kabinetsformatie op verzoek van gedoogpartner PVV. 
De VVD en de PvdA willen 12 ministerposten behouden. In plaats van de minister voor Immigratie komt er een minister voor Buitenlandse Handel of voor Ontwikkelingssamenwerking. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (27)

TheoJ2
TheoJ226 sep. 2012 - 22:16

Ontwikkelingssamenwerking is een volledig leeg begrip. Je moet voortdurend opboksen tegen studies die aantonen dat de 'samenwerking' niet helpt.

TheoJ2
TheoJ226 sep. 2012 - 22:16

Deden ze maar een ministerie voor Europa. Dat is er belangrijk genoeg voor.

JandeBoer2
JandeBoer226 sep. 2012 - 22:16

"Ontwikkelingssamenwerking is een volledig leeg begrip." Dat is een volledig lege zin. "Je moet voortdurend opboksen tegen studies die aantonen dat de 'samenwerking' niet helpt." ?? Dat moet ik helemaal niet. Genoeg studies die aantonen dat onwikkelingssamenwerking wél helpt. Veel geld voor ontwikkelingssamenwerking wordt echter niet aan samenwerking besteed. Snap je het verschil?

BioMike
BioMike26 sep. 2012 - 22:16

"In plaats van de minister voor Immigratie komt er een minister voor ... Ontwikkelingssamenwerking. " Ga je je toch afvragen of de uitspraak van Desmond Tutu hierop invloed heeft gehad.

rgeurtsen
rgeurtsen26 sep. 2012 - 22:16

Waarom wordt er gelekt uit de formatie. Rutte toont zich onbetrouwbaar. Overigens ben ik het helemaal eens met de afschaffen van de functie van Leers. Wat we nu nodig hebben is een staatsecretaris voor kinderen. Die functie moet het te grote gapende gat tussen kinderrechten-verdragen en nederlandse wet- en regelgeving en/of uitvoering dor allerlei organisaties, moet overbruggen. Dit kan onder andere door het invoeren van een Kindertoets voor alle wet- en regelgeving. De bedoeling daarvan is om de consequenties voor kinderen te inventariseren vóórdat over regelgeving gestemd wordt. Kinderen moeten autonomer worden - minder een aanhangsel van ouders zijn. Niet de kinderen volgen de ouders ein rechten en plichten maar andersom.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 sep. 2012 - 22:16

[Leers krijgt geen opvolger] Natuurlijk krijgt Leers wél een opvolger, deze opvolger zal echter weer net zoals de voorgangers van Leers een staatssecretaris zijn, en geen minister.

geila
geila26 sep. 2012 - 22:16

Radiostilte ?

blues boy
blues boy26 sep. 2012 - 22:16

Wordt Leers nu de minnaar van Albert Verlinde?

ElChe
ElChe26 sep. 2012 - 22:16

Leers was een dieptepunt op zich. Zo iets is uberhaupt niet op te volgen. Over en sluiten en nooit meer aan denken.

Artois
Artois26 sep. 2012 - 22:16

Leers kan zich nu aansluiten bij het nieuwe moraalverhaal van Buma's CDA. Bleker ziet graag een minister van geschiedenisvervalsing, zodat definitief kan worden vastgelegd dat het CDA nooit met de PVV heeft samengewerkt

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos26 sep. 2012 - 22:16

Gerd wie? Oh dat is die sneue meneer die al twee jaar beleid van de PVV aan het uitvoeren is en nog steeds niet in de gaten heeft dat de gijzeling voorbij is. Stockholmsyndroom.

[verwijderd]
[verwijderd]26 sep. 2012 - 22:16

Zou het geen goed idee zijn om de initiatoren van van dergelijke onzinministeries de rekening daarvoor te presenteren? Dat maakt ze allicht een stuk terughoudender.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen26 sep. 2012 - 22:16

Piet, vroeger stelden ze voor dat mensen die iets onzinnig voorstelden zich er rekenschap van moesten geven dat God of Petrus hen na het sterven zou vragen waarom en dat God en petrus hierover zouden oordelen. Jij geloofd net zo blind en infantiel in de materiële impuls - pavloviaanse onzin.

Bernie2
Bernie226 sep. 2012 - 22:16

Het feit dat Rutte zijn rechts-extremistisch regeermaatje Wilders is kwijtgeraakt betekent nog niet dat we van het politiek geonderbuik af zijn. Allesbehalve. In de persoon van Fred Teeven (and others on the way) wordt de ultrarechtse VVD-flank nu al uitstekend bediend. Dat Leers, nadrukkelijk vertegenwoordiger van een nogal bruin regeerverbond, als deportatieminister van gekleurde wereldburgers van het politieke toneel verdwijnt zal geen zinnig mens een traan om laten. Zeker de kwetsbare doelgroepen niet. Mauro en de zijnen zullen de trieste marionet met genoegen en de grootste opluchting uitzwaaien. Maar nogmaals: poppetjes zijn veranderd en de ultrarechtse VVD-flank, waarin veel door Wilders gedetacheerde PVV-adepten vragen om nadrukkelijke aandacht. Populistisch junkfood volstaat, zoals we weten. Vandaag de burger en winkelier die inbrekers Rutteriaans kunnen doodslaan en voor de deur leggen in afwachting van verwijdering door Gemeente Reiniging, morgen met het grootste gemak opnieuw de moslims en andere medelanders met een andere huidskleur dan blank. Leers en zijn gewraakte ministerschap: een inwisselbare marionet. Dé interessante vraag is hoeveel populisme Samsom en de zijnen toestaan in de op handen zijnde regeercombi.

1 Reactie
Voice
Voice26 sep. 2012 - 22:16

En toen werd Bernie wakker.....

peterh2
peterh226 sep. 2012 - 22:16

Gewoon minister van europeese zaken: Budget van OSW vooral gebruiken om Zuid-Europa weer aan de praat te krijgen.

1 Reactie
TheoJ2
TheoJ226 sep. 2012 - 22:16

[om Zuid-Europa weer aan de praat te krijgen. ] Je hebt geen idee om wat voor bedragen Zuid-Europa vraagt.

eeweew
eeweew26 sep. 2012 - 22:16

Als de PvdA er geen minister van milieu uitsleept zijn ze als milieupartij niet meer serieus te nemen.

1 Reactie
rvonk2
rvonk226 sep. 2012 - 22:16

Dat waren ze toch al niet meer na het verbod op windmolens in noord-holland?

RvDugt
RvDugt26 sep. 2012 - 22:16

Sja krijgen ze de kans om te besparen door een minister weg te snijden laten ze het achterwegen. 11 is toch een mooi getal 6 VVD en 5 PVDA, maar er moet een extra vriendje geplaatst worden. Geeft wel aan dat ze niet gaan bezuinigen waar het moet, de overheid zelf.

1 Reactie
rvonk2
rvonk226 sep. 2012 - 22:16

Het kabinet Rutte was juist te klein. De ministers klaagden over te hoge werkdruk en de Kamer had moeite om de regering goed te controleren, omdat de ministers zulke volle agenda's hadden. Ik zou er juist weer één of twee bij doen. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10704/Kabinet-Rutte/article/detail/3318206/2012/09/18/Verbeet-het-kabinet-Rutte-was-te-klein.dhtml

Meta Foor
Meta Foor26 sep. 2012 - 22:16

jammer, was een perfecte functie voor mariet hamer geweest met haar kennis, doortastendheid en charisma

1 Reactie
Heileeuw
Heileeuw26 sep. 2012 - 22:16

Die gaat naar SZW en ja ze heeft haar strategische capaciteiten wederom bewezen.

[verwijderd]
[verwijderd]26 sep. 2012 - 22:16

Het is toch wel triest dat er zo langzamerhand niets meer over blijft van Wilders gedachtegoed. Het boerkaverbod gaat al niet meer door, wijkverbetering gaat wel door ondanks het verbod van Wilders tegen alle linkse hobby's. De BTW-verhoging op kunst en theater is van de baan. Nu weer dat ministerie van immigratie wat verdwijnt zodat we weer volledig de controle over onze landsgrenzen terugkrijgen, terwijl tijdens Wilders wij die helemaal kwijt waren. Je zult zien dat mensen weer veilig over straat durven lopen, terwijl dat niemand durfde toen Wilders nog wat te zeggen had en het ook deed. Het lijkt er op dat er wel degelijk ontwikkelingshulp naar het buitenland gaat, terwijl we dat geld juist in Nederland heel goed kunnen gebruiken, juist omdat de aanhang van Wilders weinig ontwikkeling heeft en best wat hulp kan gebruiken. Het blijft tobben.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink26 sep. 2012 - 22:16

Zo is het maar net. Waar blijft de reactie van een schuimbekkende Wim van Delft? Want hoe kun je dit nu zeggen!

bruces
bruces26 sep. 2012 - 22:16

Eline. Een Nederlandse minister van milieu wordt een papieren minister. Milieu zal eerst zinvol worden met een Europese minister van milieu. Milieu stopt niet bij de grens in Venlo of Roosendaal. Hoeveel kerncentrales staan er net over de grens in België en Duitsland ?

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen26 sep. 2012 - 22:16

[Milieu stopt niet bij de grens in Venlo of Roosendaal.] Dat is waar, maar als je dat als argument gebruikt om te zeggen dat een minister nutteloos is, dan moet ook de minister van defensie worden afgeschaft, de minister van economische zaken, en de minister van financien. Kortom een kulargumentatie.