Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers: 'Criminele vreemdelingen land uit'

  •  
15-09-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
479 keer bekeken
  •  
ANP-Leers_arrogant_300_01.jpg

UPDATE: Leers kan plannen niet waarmaken ... Zijn voorstellen zijn strijdig met de Europese regels ... Minister Immigratie en Asiel zet paradepaardje PVV buiten ...  Vreemdelingen, korter dan drie jaar in Nederland kunnen al na een dag cel een enkeltje terug krijgen

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) gaat morgen vijf wetsvoorstellen indienen om het asielbeleid flink aan te scherpen. Criminelen en illegale vreemdelingen wil hij voortaan een extra strenge behandeling geven. Wie over de schreef gaat, moet sneller het land uitgezet kunnen worden. Zo stelt Leers voor dat wie korter dan drie jaar in Nederland is en toch een nachtje in de cel terecht komt, al het risico loopt om uitgezet te worden.
Update 15.00
De vijf wetsvoorstellen die Leers morgen gaat indienen is ‘geschreeuw voor de bühne’. Dat zegt advocaat Bart Toemen van Specialistenvereniging Migratierecht Advocaten (SVMA) in een reactie in de Volkskrant. Een deel van zijn plannen is strijdig met de Europese regels. Als hij toch doorzet krijg het aan de stok met het Europese Hof voor de rechten van de mensen.
Volgens Toemen kan Leers vreemdelingen niet uitzetten die bijvoorbeeld al twintig jaar in Nederland zijn. “Het merendeel van die vreemdelingen heeft dan al de Nederlandse nationaliteit. Die kun je er echt niet uitschoppen.” Bovendien moet er aan heel wat criteria voldoen worden voordat iemand het land uitgezet kan worden. “Er wordt onder andere gekeken naar de lengte van het verblijf en of iemand kinderen heeft.”
Kortom:
Het is een hoop grootspraak waarmee hij in conflict gaat komen met het Europese Hof voor de rechten van de mens. Leers vertelt dat dingen niet mogen, heeft met zijn soundbite de aandacht, maar dat gaat uiteindelijk volledig botsen met Europese richtlijnen”, zegt Toemen.
Leers wil geen eindtermijn verbinden aan zijn uitzetregel. Wie een ernstig misdrijf pleegt, ook al in die persoon al twintig jaar in Nederland, moet teruggestuurd worden naar het land van herkomst.
Met de indiening van de wetsvoorstellen voldoet Leers aan één van de kernpunten van het gedoogakkoord. Vooral de PVV is voor een strenger asielbeleid. Het was voor Wilders één van de voorwaarden om in te stemmen met een gedoogconstructie.
Volkskrant: Leers wil criminele en illegale vreemdelingen harder aanpakken Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (123)

rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 8:41

Tja, op welk punt kan, moet of mag de PvdA van Rutte een compromis vragen om in te kunnen stemmen met steun aan pensioen en euro beleid?

msj_meijerink
msj_meijerink15 sep. 2011 - 8:41

Goh, ik hoopte al dat Gekke Gert was ingedut, maar daar komt weer een onzalig hersenspinseltje van hem en zijn vriend en provinciegenoot, de GBL boven drijven. Na de Europese problemen -een dubbel probleem voor Markje, want de GBL gedoogt het kabinet hier niet en de oppositie wil wisselgeld voor hun steun- moet de GBL weer met stroop worden ingesmeerd. Er wordt door Gert opzichtig naar de GBL gepaaid.

PietPieters
PietPieters15 sep. 2011 - 8:41

Goed zo. Herd Leers wordt weer Gerd Leers!

Michiel Online
Michiel Online15 sep. 2011 - 8:41

het gaat er toch niet om wie, maar hoeveel? dat is nou juist het punt. de slavenhandelaar Nederland haalt de mensen binnen die braaf zijn en werken in plaats van te zeggen "ons land kan zoveel aan en daarmee is de kous af". ik weet het niet maar volgens mij is hier een heel smerig woord voor zoals fascisme/discriminatie of iets dergelijks.

Heileeuw
Heileeuw15 sep. 2011 - 8:41

Zolang het gaat om niet genaturaliseerde, dus mensen die geen Nederlands paspoort hebben, kan ik mij hier wel in vinden.

schrijverazazel
schrijverazazel15 sep. 2011 - 8:41

Tja het gaat slecht in het land, dan is het weer eens tijd voor een afleidingsmanouvere dus word het PVV volk maar weer eens gepaaid. Dat leid ze af van de echte problemen. Verhoging van de zorg, euro crisis, dreigende economische dubbel dip, werkeloosheid etc..

Bernie2
Bernie215 sep. 2011 - 8:41

En gestaag laat de haatzaaiende schaduwpremier Wilders zijn doodsbange marionetten precies doen waarvoor ze voor het gedoogkarretjes zijn gespannen. Al dan niet met doorgeladen geweer op het achterhoofd. Boerka's zijn nu nagenoeg geschiedenis, het tolereren van vreemdelingen xenofobisch beperkt. Binnenkort gehoofddoekte meisjes en vrouwen het OV uitgeschopt en kan met de inrichting van Tuigoord (exclusief voor jonge moslims) een start worden gemaakt. Tot uw service. En wij? We stonden er met onze neus bovenop. Hoe? 'Labiel' lijkt me de beste omschrijving. Labiel en murw geslagen. Zo gaat dat.

zegmaarmark
zegmaarmark15 sep. 2011 - 8:41

Heel goed punt. Eigenlijk vrij normaal, lijkt me: wanneer iemand zo aardig is om je bij hem of haar uit te nodigen, gedraag je je. Zal t overgrote deel van de Nederlandse bevolking aanspreken. Missch op een enkeling hier op joop na

elgringo2
elgringo215 sep. 2011 - 8:41

Tja, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet kan bedenken wat hier mis mee is. Als iemand bij je op visite komt thuis en hij gedraagt zich niet, dan gooi je 'm ook op straat. Je eigen kinderen geef je straf, die kun je kwalijk op straat gooien.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 8:41

Ik geloof al lang niet meer in het paradepaardje van de PVV. Het is meer een gebaar naar de weggelopen CDA'ers die naar de PVV gevlucht zijn. Er heerst binnen het CDA de gedachte dat als ze nu maar doen wat de PVV ook doet de stemmers wel weer terug zullen keren. Aan de andere kant is dit weer zo'n voorstel waarvan je weet dat je uiteindelijk door Europa teruggefloten gaat worden. Je moet toch wat.

Dehnus
Dehnus15 sep. 2011 - 8:41

Ah Leers moet weer even aan zijn populariteit werken. Dus gaat hij weer even PopiJopi doen. Hij weet net zo goed als wij dat het niet gaat werken want die "criminelen" zijn dan ineens hun paspoort kwijt of weten niet waar ze vandaan komen. Of ze mogen van het land van herkomst niet terug en dan worden ze daar ook weer op het vliegtuig teruggestuurd. En na 20 jaar iemand die NL spreekt, NL baan heeft en in NL altijd alles heeft gedaan is een Nederlander!

eeweew
eeweew15 sep. 2011 - 8:41

Mag dit?

Sonia2
Sonia215 sep. 2011 - 8:41

Mooi, zijn we meteen van het (hoofdzakelijk christelijke) gezeur af over de barbaarse gevangenissen en juridisch systeem in dictaturen - we sturen mensen er immers zelf naartoe. Owowowow Iran hangt mensen op, hoe barbaars, kan dat niet gewoon beschaafd met de electrische stoel of een spuitje? Owowowow mensen krijgen niet eens een advocaat, en al helemaal geen vakantie op Cuba aangeboden, wat een schande.

KingBenzai
KingBenzai15 sep. 2011 - 8:41

Goede zaak. Helemaal mee eens!!! QUOTE: ´Ik vraag me in deze trouwens wel af wanneer de bedoelde asielzoeker in dit topic uit een aantoonbaar oorlogsgebied komt stuur je hem of haar dan ook terug, waarbij het risico aanwezig zal zijn dat zo iemand alsnog vermoord wordt in dat oorlogsgebied.´ Al kwam ie van Mars of Titan, als ie zich niet kan gedragen = exit. Duidelijk statement: u mag gerust binnen, u bent welkom, maar gedraag u anders exit!!! Simpel, praktisch en effectief.

eeweew
eeweew15 sep. 2011 - 8:41

Betekent dit dat niemand met Nederlandse ouders die toevallig in het buitenland geboren is ook naar dat land teruggestuurd kan worden?

opgeheven
opgeheven15 sep. 2011 - 8:41

Ik vind eigenlijk dat je iemand die een permanente verblijfvergunning heeft niet zomaar kunt uitzetten. wel vind ik dat je een illegaal of iemand die nog een asielaanvraag heeft lopen kunt uitzetten wanneer hij een ernstig delict pleegt. Het mag niet zo zijn dat je voor het stelen van een reep chocolade uitgezet kunt worden. Verkrachting of gewapende overval is dan weer veel zwaarder en dat vind ik wel reden tot uitzetting.

ErnsTT2
ErnsTT215 sep. 2011 - 8:41

Wat een geweldig nieuws, wanneer vertrekken Leers Rutte en Wilders precies, dan kom ik ze uitzwaaien !!!

Ineses
Ineses15 sep. 2011 - 8:41

Geldt die één dag cel na een veroordeling of ook er voor? Bij het laatste zou dus een verdachte uitgezet kunnen worden zonder dat er een bewijs is.

Marsman2
Marsman215 sep. 2011 - 8:41

De grote slechtnieuwsshow is nakende. Prinsjesdag! De portemonnee van Henk & Ingrid zal geplunderd worden, evenals hun spaarvarken. Grootste tijd om Het Volck, wiens Neerlands bloedt door d'aderen vloeit, te paaien met een afleidingsmanoeuvre. Door drie dagen voor de derde dinsdag van september heel hard en ferm op de vreemdelingentrom te slaan hoopt men dat Henk & Ingrid niet zullen horen dat ze nog verder uitgekleed zullen gaan worden. Wat is trouwens de definitie van van 'vreemdeling' in deze vijf wetsvoorstellen? In Nederland wordt je bijvoorbeeld nog steeds als allochtoon beschouwd al ben je van de derde generatie en geboren uit ouders die hier ook al geboren zijn. Gaan deze wetten ook gelden voor bijvoorbeeld roomblanke Amerikanen die hier door hun werkgever gedetacheerd zijn en één nachtje de cel in moeten omdat ze betrapt zijn met een paar glazen te veel op achter het stuur? Het is een lege dop voor de bühne. Maar een kinderhand is gauw gevuld...

meijerlahn
meijerlahn15 sep. 2011 - 8:41

Hè hè, daar is Gerdje weer, met vijf wetsvoorstellen nog wel. Lang niks van hem gehoord. Het wordt ook wel hoog tijd om het blondie weer eens naar de zin te maken, want de eurocrisis, Griekenland en vakbonden krijgen wel heel veel aandacht en zijn wel heel veel in het nieuws. Blondie en zijn xenofobe ideeën dreigen een beetje op de achtergrond te raken en dat is niet de bedoeling. Geen nood, toevallig had Gerdje nog een paar wetsvoorstelletjes in de la liggen.

Tealc2
Tealc215 sep. 2011 - 8:41

==Wie een ernstig misdrijf pleegt, ook al in die persoon al twintig jaar in Nederland, moet teruggestuurd worden naar het land van herkomst.== Oow...zijn er dan in Nederland mensen die twintig jaar lang een verblijfsvergunning hebben??

Sternenstaub
Sternenstaub15 sep. 2011 - 8:41

Criminele vreemdelingen belasten onze samenleving met hun antisociale aanwezigheid alhier, dat is inderdaad zo. Maar aangezien de onderhavige bedrogconstructie die het land gijzelt in mijn visie aan de democratische rechtsstaat wezensvreemd is en dus politiek crimineel, zou de minister, als ik mijn fantasie even de vrije hand laat, met zijn woorden ook hebben kunnen bedoelen: "De leden van de gedoogconstructie en hun propagandisten, apologisten, beleidsuitvoerders en andere collaborateurs gaan het land verlaten, Nederland teruggeven aan de Nederlanders!" En dan zou ik versteld hebben kunnen staan van de plotselinge manifestatie van zelfkennis onder de gelederen van de tot op heden psychoten, opportunisten, hypocrieten en narcisten. Kan het geschieden?! Theoretisch altijd, maar het het is niet waarschijnlijk. Het is wachten op de val en/of de verkiezingen voorlopig dan maar. En ondertussen je kasboekje zo goed als dat nog mogelijk is op orde hebben, of brengen (voor hele volksstammen is dat zolangzamerhand respectievelijk ondoenlijk en onhaalbaar geworden). Ken uzelve, politici en aanhang, of leer het snel, want wij hebben u en uw leugens schijnbewegingen al lang door, en eens wordt de onvermijdelijke politieke omslag een feit. Niet ik ontken de werkelijkheid, u doet dat. Kom op, Cohen! Geef Nederland terug aan de in essentie sociaal-democratische, échte Nederlander, en red dit almaar armer wordende volk van de totaalkapitalisten-guillotine die tegenwoordig staat opgesteld op elk marktplein door heel Europa.

JanJansen17
JanJansen1715 sep. 2011 - 8:41

'Aanscherping asielbeleid hoop grootspraak' De plannen van minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) om met vijf wetsvoorstellen het asielbeleid aan te scherpen, zijn „geschreeuw voor de bühne”. Een deel van zijn plannen kan Leers helemaal niet waarmaken vanwege Europese regelgeving. Dat zegt althans advocaat Bart Toemen van Specialistenvereniging Migratierecht Advocaten (SVMA) in een reactie... http://www.telegraaf.nl/binnenland/10556816/___Grootspraak_van_Leers___.html?p=4,1

Latok
Latok15 sep. 2011 - 8:41

Stel dat ik als Nederlander wonende in Thailand bij een verkeersovertreding of een visum probleem de politieagent niet met 100/+++ Baht blij zou kunnen maken en in een cel beland... Ik moet er niet aan denken terug uitgezet te worden naar Nederland. Het is daar niet veilig hoor ik steeds...

doeidoei
doeidoei15 sep. 2011 - 8:41

Een land moet in beginsel zelf kunnen bepalen wie het toe laat, daar is niks mis mee. Het is daarom zeer begrijpelijk dat je criminelen terugstuurt naar hun eigen land. Ik heb het dus over een misdaad, niet over een verkeersboete. Als je als Nederland een breed maatschappelijk draagvlak voor de multiculturele samenleving wil hebben moet je de rotte appels kunnen terugsturen.

Lucifer2
Lucifer215 sep. 2011 - 8:41

Wetgeving over verblijfsbeeindiging van toegelaten vreemdelingen vanwege criminele antecedenten heeft een lange geschiedenis. Zo hebben we daar de glijdende schaal, een grafiek in de wet met aan de ene kant de oplegde sanctie in maanden en aan de andere kant de lengte van het legale verblijf. Daarnaast heeft het Hof in Straatsburg op dit punt een bulk jurisprudentie afgeleverd, dat wil je niet weten. De Nederlandse wetgeving zoals die nu is staat er al mee op gespannen voet. Dit wordt niks, en Leers en zijn ambtenaren weten het. Ze laten het gewoon afschieten door de Raad van State, waar zo'n wetsvoorstel toch langs moet.

Lucifer2
Lucifer215 sep. 2011 - 8:41

Ik zit nu even een paar reacties te lezen en help graag een misverstand uit de weg. De strafrechter heeft geen flauw benul van vreemdelingenrecht en zet niemand het land uit. Het is het bestuur, Leers, die na een strafrechtelijke veroordeling met inachtneming van de vreemdelingenwet een besluit kan nemen tot intrekking of niet verlenging van een verblijfsvergunning. Dat besluit kan vervolgens weer worden voorgelegd aan de bestuursrechter.

Lucifer2
Lucifer215 sep. 2011 - 8:41

Wat trouwens echt heavy is, is dat je (illegale) vreemdelingen ook officieel, bij besluit, ongewenst kunt verklaren. Dan is je enkele aanwezigheid hier al strafbaar en krijg je, steeds als je wordt aangetroffen, 3,4,5 maanden gevangenisstraf. Je hoeft er maar één misdrijfje (zeg winkeldiefstal) voor te plegen. Maar dan heb je ook wat.

Lucifer2
Lucifer215 sep. 2011 - 8:41

Weet je wie ze ongewenst moesten verklaren ? Iemand die, aldus een pamfletje dat ik gisteren op een demonstratie op Het Plein tegen bezuinigingen op gefinancierde rechtshulp zijdelings in mijn handen kreeg gedrukt, vrijelijk rondloopt in Wassenaar, terwijl z'n maten van destijds worden vervolgd in Argentinie, onder andere voor babyroof. Die.

denmol
denmol15 sep. 2011 - 8:41

Wat hier gebeurt is lekker navelstaren en ouwehoeren over niet haalbare maar wel goed voor de voeding van de onderbuiken van veel witte boze Nederlanders. Deze goedkope en voor de onderbuik van sommigen lekker klinkende maar onhaalbare voorstellen doen terwijl de financiële wereld in brand staat vind ik getuigen van weinig tot geen realiteitsbesef.

Sternenstaub
Sternenstaub15 sep. 2011 - 8:41

Is Leers hard? Hardleersheid is onder Christenen vergeeflijk. De rest moet 's werelds tranendal lijden tot hij in den Heere is. Wijsheid komt met de blaren. Pijnlijke blik. Traantje in ooghoek. Och, moeder, onder die burka zijn uw grijze haren zoek. En Leers kan hard doorgaan met hard Leers te zijn. Hij is gewoon hard zichzelf. De zachte variant liet hij achter in Maastricht, samen met de g van gedogen. Het is hem vergeven, deze misleide martelaar van populistisch rechts. Meewarige blik. Even slikken. Stukkie ontroering. Stukkie medelijden.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai15 sep. 2011 - 8:41

Er zit natuurlijk niemand te wachten op criminelen dus begrijp niet helemaal waar de heer Leers voor op z'n donder rijgt Lijkt wel of iedereen het lekker vind om opgescheept te zitten met criminelen enkel omdat het van rechts komt. Ben beslist niet rechts maar zit echt niet te wachten op onaangepaste criminelen die onze samenleving pijn doen. Dus of het nu van links of rechts komt ik zit niet te wachten op onaangepaste criminelen die niks hebben met onze samenleving. Weg ermee lijkt me uiterst plausibel.

hetgroteplaatje2500
hetgroteplaatje250015 sep. 2011 - 8:41

Er moet eerst maar gecontroleerd worden of asielzoekers een strafblad hebben in het land van herkomst. Zo ja, wegwezen! doen ze in Amerika ook. Leers moet eerst de (idiote) Europese regelgeving verandert krijgen. Dat zal een tijdje kosten als het al lukt want in Brussel zwaait links de scepter en die hopen dat we binnenkort met 30 miljoen mensen hier leven. Meer wegen die naar Rome leiden: de subsidies aan asieladvocaten flink naar beneden schroeven! Die rotzakken traineren op de kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Eigen bijdrage eisen van elke asielzoeker om de aanvraag te starten. Het is tenslotte absolute onzin om ervan uit te gaan dat alle asielzoekers geen geld hebben. 18 miljard bezuinigingen en waarschijnlijk wordt het meer. Ik heb 27 jaar gewerkt, raakte arbeidsongeschikt en heb een uitkering gelijk aan het Bijstandsniveau. Ik kam me niet meer veroorloven dan een basis Ziektekostenverzekering. Geld voor een juridische verzekering heb ik al helemaal niet. Twaalf jaar procederen zonder een dubbeltje te betalen en ondertussen een uitkering verkrijgen. We zijn geen steenrijke oliestaat( waarom gaan die asielzoekers daar niet naartoe?) dus een veel strenger asielbeleid is absoluut noodzakelijk. De voorstanders van een heel soepel asielbeleid 10 % meer belasting betalen? Lijkt me fair: wil je wat betaal er dan maar voor.

jozefjacobrachel
jozefjacobrachel15 sep. 2011 - 8:41

Slechts heel veel geschreeuw voor de bühne zoals altijd! Wat niet meneer Leers maar juist **Shadow-MP van Nederland** Wilders en zijn 23 collega's in de Tweede Kamer (en nota bene bijna alle Henks en Ingrids van ons land neem ik aan) willen qua nieuwe maatregelen zijn gewoon bijna alles onuitvoerbaar zijn zoals ik weet. Volgens mij zijn ze toch tegen alle verdragen die Nederland eerder al getekend heeft, daarom!!!

Tealc2
Tealc215 sep. 2011 - 8:41

Beste mensen er leven geen ijsberen op de zuidpool..maar alleen pinguïns . Ijsberen leven op de noordpool.

Joeri2
Joeri215 sep. 2011 - 8:41

Zonde van kansen. Rondjes laten lopen in molens. Daar hebben we wat aan. Of ontploffende kerncentrales laten blussen. Bij balkenende de stoep vegen.

JoopSchouten
JoopSchouten15 sep. 2011 - 8:41

'Wie een ernstig misdrijf pleegt, ook al in die persoon al twintig jaar in Nederland, wil hij terugsturen naar het land van herkomst.' Na 20 jaar? Wat een idioot idee. De PVV zal de tralies erbij aflikken.

2 Reacties
FrankS2
FrankS215 sep. 2011 - 8:41

Als je na 20 jaar nog niet de NL nationaliteit hebt aangevraagd is dat raar.

andjusticeforallgraag
andjusticeforallgraag15 sep. 2011 - 8:41

De ironie en het toeval is dat volgens alle peilingen in Denemarken zal zeer waarschijnlijk de Deense regering vandaag vallen (weten jullie nog, 11 jaar lang al aan de macht met gedoogsteun van de PVV van Denemarken). Denemarken heeft op dit moment het alle strengst immigratie-en asiel beleid van Europa zoals ik weet. Het tij in ons land over een paar jaar kan ook keren dus. Aan de andere kant met Wilders en zijn 23 collega's als gedoogpartners, kan meneer Leers nog iets anders doen dan *het PVV beleid* continu aan het uitvoeren?! Persoonlijk verwijt ik nog steeds het CDA om in de eerste plaaats deze faustian pact één jaar te sluiten met de PVV in ruil voor het pluche.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

heel goed meneer leers en vergeet niet om de majesteit daarbij recht in de ogen te kijken

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 sep. 2011 - 8:41

Die Majesteit is zo Duits als maar kan en heeft een Brits paspoort, en er zijn over haar financien best wat vragen te stellen, dus ik ben benieuwd wanneer ze wordt uitgezet....

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Iets zegt mij dat de PVV niet tevreden zal zijn voordat mensen met een dubbel paspoort ook als vreemdeling worden beschouwd.

2 Reacties
hannogroen
hannogroen15 sep. 2011 - 8:41

Iets zegt me dat de PVV nooit tevreden zal zijn. Jan Jaap vd Wal zei het ooit ongeveer als volgt: 'stel je hebt een k baan, k huis, k relatie, k kinderen etc, wat doe je dan? je geeft iedereen behalve jezelf de schuld en stemt PVV'.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

De PVV is nooit tevreden. Ze vroegen niet voor niets om uitbreiding van het begrip "niet westerse allochtoon". Ze zullen niet rusten totdat alles wat hen niet zint het leven onmogelijk is gemaakt in dit land.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 8:41

Ik vraag me in deze trouwens wel af wanneer de bedoelde asielzoeker in dit topic uit een aantoonbaar oorlogsgebied komt stuur je hem of haar dan ook terug, waarbij het risico aanwezig zal zijn dat zo iemand alsnog vermoord wordt in dat oorlogsgebied. En Leers op dat moment achterblijft met het bekende bloed aan zijn handen. Alhoewel hij daar niet echt mee zal zitten want het is tenslotte maar een asielzoeker.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Je draait het om, mijn waarde. Die asielzoeker moet gewoon geen zware criminele activiteit uitvoeren; dan is er niets aan de hand. Je maakt nu van deze criminele asielzoeker een soort slachtoffer; het is een dader!

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Het enge is (gezien de reacties hier) dat het allemaal normaal gevonden wordt. We glijden af.

1 Reactie
zegmaarmark
zegmaarmark15 sep. 2011 - 8:41

Nee hoor, je behoort gewoon tot n uitstervend ras: de goedgelovige, idealistische, iedereen-is-welkom etc etc nederlander. Je opmerking is van t niveau; ik ben niet gek, de rest van de wereld is gek.

FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Wat is hier zo vreemd aan? Het lijkt me meer dan normaal dat nieuwkomers een toegevoegde waarde moeten hebben in de samenleving. Criminele hebben deze toegevoegde waarde niet; integendeel. Ze misbruiken onze gastvrijheid en hebben dus niets in Nederland te zoeken. Vanzelfsprekend moet het dan niet gaan om kleine criminaliteit, maar om de zware.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Beste Frans, je hebt het over gastvrijheid..... Over welke gastvrijheid heb je het? Ik kan die namelijk niet ontdekken in de taal en handelingen van rechts, nakakelend Nederland absoluut niet meer vinden. Ze maken dus geen gebruik van gastvrijheid. Ze moeten hier werken, onder het minimumloon en dan "opzouten" als we ze genoeg hebben uitgebuit...... dat is de gastvrijheid van rechts NL..... Tja...en goed voorbeeld doet goed volgen.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Oja.... Dus eens mens geeft geen toegevoegde waarde? Kijk maar eens naar dat nieuwe programma van de KRO waarin "buitenlanders" van zeer grote waarde zijn voor hun geliefden. Ieder mens heeft toegevoegde waarde voor iemand.... Maar je zal wel alles teruggeredeneerd hebben tot geld, zoals de laatste tijd kennelijk normaal is. Een mens is geen levend wezen, maar een productiemiddel. Dat vind ik knap kortzichtig en eigenlijk heel droevig... dat men zo diep kan zakken....

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Artikel 1 Grondwet: "Allen die zich in Nederland BEVINDEN, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan." Daar gaat het dus mank. Mede hierom willen sommigen deze regel afschaffen..

2 Reacties
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

@ Alfred Dat was initieel ook mijn gedachte, maar ik mag aannemen dat Leers' ambtenaren artikel 1 niet vergeten zijn en deze maatregel wel degelijk mag. Ook nu worden reeds eisen gesteld aan een verblijfsvergunning. Waarschijnlijk krijgt men eerst een tijdelijke verblijfsvergunning die na goed gedrag wordt omgezet in een permanente.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Het lichtvaardig omgaan met "ongewenst vreemdeling" verklaren, dat een mogelijkheid zou kunnen zijn, kan een geweldige boemerang effect krijgen. Want waarom zouden andere landen dat dan niet kunnen gebruiken. Dan krijgen we een gezellig "ruilhandel" aan gedetineerden. Overigens vraag ik me af of de rechter er nog iets van mag zeggen, of zijn dat toch maar pamperende D66-ers die vreemdelingen knuffelen en mogen worden overgeslagen? (Zeg ik met enig cynisme)

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Criminele vreemdelingen ? Die bestaan helemaal niet. Het zijn individuen, ieder met hun eigen diepmenselijke verhaal en het is een schande om die zomaar over één kam te scheren en als crimineel weg te zetten! Vreemdelingen worden schandelijk gestigmatiseerd en dat moeten wij met zijn allen niet willen zullen moeten in dit land.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Niemand scheert ze over één kam. Dat doe jij blijkbaar. Criminele mensen hebben in NL niets te zoeken en we zijn ze graag kwijt.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Ik vind het helemaal best. Als je een levensvatbare multiculturele samenleving wilt kun je beter voorkomen dat de criminaliteit onder allochtonen de spuigaten uitloopt. Wie zich niet wil gedragen in zijn gastland verdwijnt. En dan zal er inderdaad een volksverhuizing optreden. 50% van de mannelijke Marokkanen in Rotterdam schijnt een strafblad te hebben.

1 Reactie
Marsman2
Marsman215 sep. 2011 - 8:41

[50% van de mannelijke Marokkanen in Rotterdam schijnt een strafblad te hebben] U bedoelt neem ik aan 50% van de Marokkaanse staatsburgers die hier op vakantie en/of familiebezoek zijn? Nederlandse staatsburgers van Marokkaanse komaf zullen in ieder geval niet onder Ge(e)rd(t)s wetje vallen... tenzij Ge(e)rd(t) een grondwetswijziging in planning heeft!

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

"Als je mij (en mijn bijdragen hier) een beetje volgt weet je inderdaad dat ik geen problemen heb met boerka's. Niet bij nonnen, bij moslima's evenmin. De reden is dat ik ze niet tegenkom Klaas." Dat is nog eens een valide reden! Ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen in een nazi uniform, of met een uzi op zijn schouder, of met een goedendag in zijn hand. Ook maar toestaan dan?

1 Reactie
labels
labels15 sep. 2011 - 8:41

"Dat is nog eens een valide reden! Ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen in een nazi uniform, of met een uzi op zijn schouder, of met een goedendag in zijn hand. Ook maar toestaan dan" Hat zal toch niet zo zijn dat ik u erop moet wijzen dat een boerka slecht een kledingstuk is? Het is met een boerka doorgaans lastig om iemand dood te schieten en/of iemand de hersens in te slaan. De verboden van uzi's en gevaarlijke slagwapens zijn evident. De reden om een boerka te verbieden is alleen omdat ongeveer een miljoen rechtse xenofoben zich eraan kunnen storen. Als die mensen nou gewoon even de andere kant opkijken wanneer ze 1 van de 150 boerka-dragende vrouwen tegenkomen, dan hoeven onze wethandhavers zich niet bezig te houden met zulke futiliteiten.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 8:41

Het valt me op dat de voorstellen van Leers altijd zo extreem zijn, het is allemaal net een een beetje over the top. Nou dacht ik eerst dat dit bedoeld was om Wilders en zijn rebellenclub te paaien enerzijds en anderzijds om tegemoet te komen aan zijn eigen Christelijke achterban, een achterban die nogal racistisch en xenofoob is en gevlucht naar de PVV. Ik zag dus voornamelijk pogingen om dat racistische en xenofobe Christelijke gedeelte weer terug te halen naar het CDA. Maar inmiddels ben ik er wel achter dat de extremiteiten van Leers waarschijnlijk een ander doel hebben. Hij maakt zijn eigen voorstellen zo extreem en belachelijk zodat hij bijna zeker weet dat hij of teruggefloten wordt door onze eigen Grondwet of teruggefloten wordt door het Europese hof van de rechten van de mens. Leers vervalt in extremiteiten om zeker te weten dat zijn plannen onuitvoerbaar zijn en hij zich tegenover Wilders kan verdedigen met, ja Geert, ik heb het geprobeerd maar het is wettelijk allemaal niet mogelijk wat jij wilt. Ik struikel en over de Grondwet en ik struikel over Europese regelgeving. Best wel slim gedacht van Leers.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 sep. 2011 - 8:41

Heel aannemelijk Ygg ! Leers overdrijft zijn plannen om te worden afgewezen en haalt ondertussen een peroxide voetje bij Vodkop.

a.doorgeest
a.doorgeest15 sep. 2011 - 8:41

De uitgelekte beleidsvoornemens (nieuwe wetten) van Leers zijn stuitend, en niet zo'n beetje ook. Op crimineel gedrag gepleegd door een niet-Nederlander staat voortaan dus als extra sanctie: verbanning. Leuke toevoeging aan ons strafrecht. Een autochtone Nederlander hoeft deze sanctie niet te vrezen; een allochtoon die enigzins over de schreef gaat, wordt vrijwel meteen met deze nogal brute sanctie geconfronteerd en eraan onderworpen. Kortom: de Minister introduceert hiermee geïnstitutionaliseerde rechtsongelijkheid. Bovendien is de sanctie weinig genuanceerd: op zowel milde als minder milde vergrijpnen zal direct het ernstigste middel worden toegepast. Eén en ander siert deze Minister niet. Nog even een lesje staatsinrichting en juristerij voor beginners: een overheid dient rechtvaardig, redelijk, eerlijk en proportioneel te straffen. Da's zo'n beetje de kern van een rechtsstaat. Gerd Leers verlaat dit concept met volle teugen: uit puur opportunisme en om zijn intellectueel nogal ondermaatse gedoogmaatje tevreden te stellen. Vorig jaar toen Rutte/Verhagen - zeg maar troebel Katholiek/Liberaal -op de rit werd gezet, bezzwoer een bijkans huilende Verhagen, die voor de gelegenheid zijn vader in een invalidewagentje had laten aanvoeren, dat De Rechtsstaat door de strapatsen van de troebele Confessionelen géén schade zou leiden. Met de aangekondigde wetgeving genereert Leers wilens en wetens forse schade aan het juridisch bestel zoals wij dit kennen - c.q. kenden in dit land. Eén en ander is gewoon van God los. Gerd, ga wat anders doen en bezondig je niet aan dit soort onzin. Bovendien hebben mensen die langer in Nederland verblijven vaak de Nederlandse nationaliteit, en deze onderdanen kun je dus niet meer terugsturen. Gewetenloze meedogenloosheid als handelsmerk. Laat dat nu juist een grondeigenschap van een echte crimineel zijn. Leers moet zich schamen, en niet zo'n beetje ook!

1 Reactie
JanJansen9
JanJansen915 sep. 2011 - 8:41

100% mee eens arjan.

Roger2
Roger215 sep. 2011 - 8:41

Mensen die vinden dat we criminele buitenlanders in dit land moeten houden, die hebben geen enkel respect voor de eigen bevolking en ook geen enkel respect voor de allochtonen die wel hun best doen. En dat is pas echt stuitend.

1 Reactie
labels
labels15 sep. 2011 - 8:41

"Mensen die vinden dat we criminele buitenlanders in dit land moeten houden, die hebben geen enkel respect voor de eigen bevolking en ook geen enkel respect voor de allochtonen die wel hun best doen. En dat is pas echt stuitend" Ik heb respect voor iedereen en buitenlanders reken ik OOK tot mijn eigen bevolking. Iedere crimineel moet in gelijke omstandigheden gelijk behandeld danwel gestraft worden. Waar je wieg heeft gestaan behoort daarbij geen issue te zijn. Het zijn juist mensen zoals u die buitenlanders NIET tot onze bevolking rekenen en de ene buitenlander beoordelen op de daden van een andere buitenlander. Dat vind ik stuitend.

JanJansen9
JanJansen915 sep. 2011 - 8:41

Gelijke monniken, gelijke kappen. Dan ook criminele vertegenwoordigers en achterban partij van volksverlakkerij en vunzigheid ook bij het lichtste vergrijp het land uit. Daartoe kunnen we een grieks eiland claimen of een eiland voor de kust opspuiten. De club zal dan wellicht met 3 of 4 tk leden overblijven in de kamer en bij de volgende verkiezingen hooguit 5 zetels halen (ben optimist). Per definitie is discriminatie, haatzaaien en racisme strafbaar. Toch? Heb er voorts natuurlijk geen probleem mee indien een illegaal die een zwaar vergrijp pleegt (verkrachting, moord, etcetera) het land uitgekukeld wordt, maar dan loopt hij dus wel zijn straf mis....

1 Reactie
TrumanShow
TrumanShow15 sep. 2011 - 8:41

Best goed idee om iedereen dan naar zijn geboorteplaats terug te sturen als ze iets fout hebben gedaan. Bijvoorbeeld als je met drank op achter het stuur hebt gezeten en je heet Hero Brinkman lekker weg uit Den Haag en terug naar Almelo. Of als je Dion Graus heet en je hebt je zwangere vrouw mishandelt dan weg uit Den Haag en terug naar Heerlen. Voor de rest krijgen ze verbod om nog werkzaam te zijn in een andere stad.

Keesje1
Keesje115 sep. 2011 - 8:41

Geert Leers?!

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten15 sep. 2011 - 8:41

Goeie ! : )

ErnsTT2
ErnsTT215 sep. 2011 - 8:41

Inderdaad, niet alleen de VVD word steeds meer een proleten partij, maar het CDA is ook zijn Idealen vergeten, en zit nu vol populistische proleten :-((( Die een portemonnee op de plaats van hun hart hebben... (wat moet dat een ongelooflijk pijn doen bij al die CDAers die het hart wel op de goede plaats hebben)

hoorndol
hoorndol15 sep. 2011 - 8:41

Lekker hè Gert, mensen terugsturen naar een thuisland (indien bekend) waar een kritische opmerking zwaarder wordt bestraft dan een moord in dit (steeds minder) beschaafde land. Krijg onderhand de neiging om Gerd te vragen of hij mij ook wil uitzetten.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Als die mensen zich gewoon aan de wet houden, is er niets aan de hand! Wat is dit nu voor flauwekul om deze mensen als slachtoffers te zien? Het zijn daders!

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Los van de vraag of een dergelijk voorstel wenselijk is of niet denk ik dat het wel werkt. En misschien is dat genoeg reden. Ik denk ook aan de green card in de VS. Ja, als je je misdraagt moet je vertrekken.

1 Reactie
labels
labels15 sep. 2011 - 8:41

Volgens mij gebeurt het al dat bij de beoordeling van de verlenging van een tijdelijke verblijfsvergunning een eventueel strafblad wordt meegewogen.

DitBenIk2
DitBenIk215 sep. 2011 - 8:41

Ik woon nu zo'n tien jaar in het buitenland. Het lijkt me niet meer dan normaal dat ik het land uit word geflikkerd als ik me niet aan de lokale wetten houd. Dat heb je zelf in de hand. Als het land van herkomst zo gevaarlijk is, dan lijkt me de criminaliteit een heel onverstandige beroepskeuze.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Dus....u bent vóór een ruilhandelin mensen die een strafbaar feit hebben begaan? Want ja.... dan schieten we er wweinig mee op. Sturen we een Amerikaanse crimineel weg...krijgen we een Nederlandse weer terug.... Want alles heeft zo z'n wederkerige gevolgen. Misschien sturen we Ierse joyriders weg en krijgen we Nederlandse seriemoordenaars terug.....

ArjanSluiter
ArjanSluiter15 sep. 2011 - 8:41

Helemaal mee eens. Ik woon nu in Australie en ik mag voor de komende 2 jaar geen gebruik maken van een uitkering. Lijkt me doodnormaal. Tevens zou het voor mij volstrekt logisch en juist zijn dat ik het land uitgeknikkerd zou worden mocht ik me te buiten gaan aan ernstige criminele activiteiten. Waarom is dit zo'n probleem voor je Jopers?

KingBenzai
KingBenzai15 sep. 2011 - 8:41

Komt u binnen, u bent welkom. MAAAAAAAAAR: gedraag u, anders vliegt u eruit!!! Ik denk dat de meeste ´normale´ mensen (zware) criminelen als ongewenst beschouwen... Met die wetenschap is het toch heel simpel redeneren: We hebben al genoeg autochtone criminelen in Nederland. Daar kunnen we niks mee, behalve opsluiten en belasting voor hun verblijf in de gevangenis betalen. Met allochtone criminelen kunnen we WEL wat. Namelijk eruit ermee. Wat een prachtige oplossing. En wat de betreffende crimineel nu verder doet? Da´s niet aan ons!!! HIJ heeft van ons een kans gekregen, HIJ heeft die verprutst, dus HIJ mag zelf kijken hoe het verder gaat. Punt. Natuurlijk dient eea afhankelijk te zijn van hetgeen de betreffende crimineel heeft gedaan... Openbare dronkenschap kan niet op gelijke voet bestraft worden als een moord of geweldsdelict.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Mag de rechter ook iets van vinden? Is de grondwet van toepassing? En kan dat allemaal in een paar dagen? Zijn de mensenrechtenverdragen van toepassing? Hoeft iemand geen straf uit te zitten? Tja zomaar wat vragen....

rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 8:41

ha ha die King... je hebt in europa helemaal niet het recht om te zeggen U bent welkom en u gedraagt zich zoals wij dat willen anders gaat u maar. er moet volgens de verdragen sprake zijn van duurzame en ernstige ontwrichting van de samenleving. 99,9% van de individuele criminele daden vallen daar zelden onder. De vrijheid van Europa, het kenmerkende van onze cultuur de vrijheid van het individu, wil zelfs de PVV ondermijnen?

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 8:41

Stap 1. is het uitzetten van asielzoekers die wel eens crimineel gedrag vertonen waarbij de aard van het gedrag geen invloed heeft. Wat is stap 2 ? Asielzoekers uitzetten die niet als ons gekleed zijn ? Asielzoekers uitzetten die niet blank zijn ? Asielzoekers uitzetten die het Christelijk geloof niet aanhangen.? Asielzoekers uitzetten die niet hetero zijn ? Asielzoekers die zonder een cent bezit ons land binnenkomen.? Asielzoekers uitzetten die te laag zijn opgeleid.? Asielzoekers zonder reden uitzetten.? Totaal geen asielzoekers meer toelaten.?

2 Reacties
Jaap Breekpunt
Jaap Breekpunt15 sep. 2011 - 8:41

Vreemde voorstellen doet u.

Frank Straathoff
Frank Straathoff15 sep. 2011 - 8:41

U staat een soort 'weg met ons!' politiek voor. Leuk is dat.

rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 8:41

De minister gedraagt zich als een bestuurlijke politiek dolgedraaide gek. Hij blijkt niet bestand tegen fascisme en vreemdelingenhaat. De man is de verpersoonlijking van Verhagen. Alleen hij wordt het slachtoffer. Zoals ik de plannen nu hoor/lees, gaat dit tegen alle relevante europese verdragen in. No way, dat hij hier mee weg komt. Nederland wordt steeds meer de risé in Europa en verliest economisch en moreel gezag, met dit soort onzin.

2 Reacties
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Is het erg vreemd om van nieuwkomers te eisen dat zij zich aan de wet houden en bij zware overtreding hier niet welkom zijn? Kun je aangeven wat we aan deze criminelen hebben? En voor zover ik kan overzien is het niet in strijd met Europese verdragen. De nieuwkomers krijgen een tijdelijke verblijfsvergunning die na 3 jaar wordt omgezet in een vaste. Naar mijn idee is dat conform de wet.

JanJansen9
JanJansen915 sep. 2011 - 8:41

Beste Rob Wordt zo langzaam van EG-tegenstander EG-voorstander.

JoopSchouten
JoopSchouten15 sep. 2011 - 8:41

Medemenselijkheid dient zwaarder te wegen dan vergelding. Leers is daarom een onmens.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

@ joop Wat is dit voor waanzin? Weer die rare slachtofferrol! We hebben het hier over daders! Het is volstrekt normaal om van een nieuwkomer te eisen dat hij/zij zich aan de wet houdt. Nieuwkomers die de wet zwaar hebben overtreden, hebben niets in Nederland te zoeken. En medemenselijkheid? Pff, ze gaan willens en wetens naar Nederland en als ze dan weten dat ze bij een zware criminele daad het land uit worden gezet, dan nemen ze dit risico.

JanJansen9
JanJansen915 sep. 2011 - 8:41

Als alle onwelgevallige BUITENlanders het land zijn uitgezet.... ...komen alle onwelgevallige BINNENlanders aan de beurt.

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn15 sep. 2011 - 8:41

Bijvoorbeeld: te dikke mensen, mensen die roken, chronisch zieke mensen, linkse mensen, wao-ers, werklozen, gehandicapten, mensen die niet aan sport doen, analfabeten, bijstandsmoeders.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Diederik Samsom ontdekt de waarheid: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/15/pvda-kamerlid-samsom-ontzet-over-overlast-straattuig/

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat15 sep. 2011 - 8:41

Irrelevante link ! Het gaat daarin over Nederlanders met Marokkaanse wortels. Hoewel Henk en Ingrid natuurlijk moeten denken dat de ideeën van Leers daar de oplossing voor zijn..... Het is dus JUIST nu aan Samson om heel duidelijk uit te leggen dat dit NIET het geval is...... De voorstelletjes van Leers (i.o.v. GBL) zijn slechts mogelijk als de Grondwet gewijzigd wordt en ons land zich terugtrekt uit een aantal internationale verdragen.

cRRKampen
cRRKampen15 sep. 2011 - 8:41

"Ik vind het volstrekt normaal dat je van een niewkomer eist dat hij/zij zich aan de wet houdt van zijn nieuwe land." las ik weer eens. Ik ben het daar uiteraard mee eens. Natuurlijk geldt dit voor autochtonen zoals Hollanders niet zo, maar voor nieuwkomers ja absoluut! Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden! Nieuwkomers, houdt u aan de wet - die is er speciaal voor u!

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Dat zei ik. Voor alle duidelijkheid: Natuurlijk moeten Nederlanders zich óók aan de wet houden, maar hen kun je niet als sanctie opleggen dat ze het land uitmoeten.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 8:41

"Ik vind het volstrekt normaal dat je van een niewkomer eist dat hij/zij zich aan de wet houdt van zijn nieuwe land." ================= Ik stel voor dat iedere baby een intentieverklaring ondertekent waarin hij of zij verklaart zich aan de wet te houden van zijn of haar nieuwe land.

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

Tja, als je geen argumenten meer hebt, dan maar een flauw grapje...

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 8:41

Wie zet Leers nou eens over de grens? Ik wil hem helemaal niet in mijn provincie hebben. Zuid-Hollanders voor de Zuid-Hollanders! Weg met die vreemdelingen! Knieschotje, kopvodje, crimineel labeltje en hoppa, over mijn grens.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 8:41

effectiever is volgens mij wegpesten. dan doen we met hem net zoals Wilders met de rest van nederland doet. volgens mij is het beste middel de humoristische dreigtweet... Nogal vaak is te merken dat dergelijke berichtjes hartstikke veel succes hebben. De politie springt er bovenop, vliegt er over heen, komt zelfs bij je aan de deur. En de media gaan het slachtoffer lastig vallen, die voelt zich namelijk niet door jou tweet bedreigd, die leest leers niet eens, maar wel door alle media-aandacht. Zeker bij Leers helpt dat... die voelt zich zo persoonlijk betrokken. dan biggelen er maastreeeegse tranen... en begijpt hij misschien wat vele immigranten voelen - en ervaren hoe onwelkom ze door zijn waaan- waan- waaan- waaan- waan-zinnige beleid ook werkelijk ZIJN.

denmol
denmol15 sep. 2011 - 8:41

Dit is de zoveelste versie van de lach of ik schiet show van dit daadkrachtige kabinet dat het tot nu toe heeft gepresteerd om met niet een haalbaar wetsvoorstel te komen. Iedereen kan op z'n klompen aanvoelen dat deze voorstellen juridisch, met betrekking tot internationale verdragen waar Nederland voor getekend heeft, geen kans van slagen hebben. Maar volgens het kabinet is het geen probleem want ze houden de PVV en hun achterban zoet met dit soort dooddoeners terwijl we midden in een crisis zitten en er kostbare tijd aan dit soort onzin besteed wordt. In plaats van te gaan regeren komen deze ministers met compleet idiote en onhaalbare voorstellen die kostbare tijd in beslag nemen voordat men zich realiseert dat het anders moet. Hoelang moeten we het nog doen met dit stelletje prutsers vraag ik me af.

2 Reacties
caquerlaque
caquerlaque15 sep. 2011 - 8:41

Zo lang de media ze de hand boven het hoofd houden en zo lang mensen niet willen toegeven dat de PVV en daarmee het hele kabinet Fascistisch en Racistisch is

politiekistuig
politiekistuig15 sep. 2011 - 8:41

Leers is geen minister van financien maar van immigratie dus die zal wel met zijn ambtenaren af en toe wat moeten doen of in dit geval iets ontzettend dom roepen ,anders kunnen we dat ministerie wel opdoeken,wat na de volgende verkiezingen waarschijnlijk ook wel gaat gebeuren.

Heileeuw
Heileeuw15 sep. 2011 - 8:41

Ik ben wel klaar met de discussie over immigranten en de al of niet vermeende criminaliteitscijfers en vervolgens weer regels proberen te introduceren die op gespannen voet staan met de grondwet. Volgens mij staan we aan de vooravond van economisch zware tijden en wordt het tijd om daar iets aan te gaan doen. Laten we afspreken dat we boeven gewoon blijven vangen ongeacht sekse, afkomst of seksualiteit etc.

2 Reacties
Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 sep. 2011 - 8:41

Applaus Hein!

FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 8:41

We blijven de boeven ook vangen, maar de straf blijft individueel bepaald worden en kan dus wellicht impliceren dat je verblijfsvergunning wordt ingetrokken.

rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 8:41

Leers... ben benieuwd of hij wel zijn poot stijf houdt over het Schengen-verdrag. Dat wordt binnenkort uitgebreid met Roemenië en Bulgarije, en dat is pas echt stom. Bij ons is de rechtsorde een beetje een bende, maar daar is de criminaliteit nog veel meer de baas dan hier. Geen toelating tot het Schengen-verdrag. Niente, noppes nul!

1 Reactie
DikBrix
DikBrix15 sep. 2011 - 8:41

Ik kan het nu niet vinden, maar advocaat Spong zei ooit al in AD dat de toelating van de oostbloklanden tot het Schengenakkoord nieuwe criminaliteit zou importeren. Dat is zijn vakgebied, maar had hij goed gezien.

Klapschaats2
Klapschaats215 sep. 2011 - 8:41

We gaan zien wat er in de praktijk van terecht komt. Op zich een goeie maatregel die goed gedrag beloont.

1 Reactie
RobvanKan
RobvanKan15 sep. 2011 - 8:41

Dus als ik een auto jat, kom ik in de bak en als Mohammed een auto jat, komt hij in de bak én wordt hij het land uit gezet. Dat is strijdig met de regel dat voor de wet eenieder gelijk is. Mohammed (die overigens ook James, Lech, Ling of Piotr kan heten) wordt harder gestraft dan ik, en wel omdat hij geen geboren Nederlander is. Niet omdat hij iets ergers gedaan heeft. Ga je schamen, Nederland. De brievenbuspissers, kopstootuitdelers, dronkenlappen en vrouwenmishandelaars bepalen nu dat een ander, nadrukkelijk niet zijzelf, zich keurig moet gedragen. Ik ben alweer blij dat ik niet in Nederland woon. Wat een ellendig rancuneus kleinburgerlijk zuur tokkievolkje.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen15 sep. 2011 - 8:41

Prima voorstel. Ik hoop dan wel dat het voorstel als eerste gaat gelden voor bestuurders in Holland, afkomstig uit Limburg die zich in het verleden niet altijd bestuurlijk integer hebben gedragen.

1 Reactie
brbrwr
brbrwr15 sep. 2011 - 8:41

Waarom niet ook de eigen "Hollanders" aanpakken. Je geeft hiermee zelf blijk van te willen discrimineren

FrenkMahon
FrenkMahon15 sep. 2011 - 8:41

Kent iemand de cijfers over hoeveel criminele vreemdelingen gepakt zijn die korter dan 3 jaar in Nederland zijn?

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai15 sep. 2011 - 8:41

http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/FA26E32C-250B-4D1D-B3B9-35085B6C48BC/0/2005verdachtvancriminaliteit.pdf graag gedaan, ze zijn zwaar oververtegenwoordigd.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 8:41

Een feit: Volgens de jaarlijkse verslag van de Justitie kent Nederland elk jaar 1,5 misdrijven, inclusief moord en doodslag. Gaat het hier alleen over de Saids en Rachids of de Keeses en de Jannen ook meedoen aan de narigheid in dit mooie land?

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 8:41

1,5 miljoen misdrijven, bedoelde ik. Correctie.

zegmaarmark
zegmaarmark15 sep. 2011 - 8:41

Saids en Rachis zijn verhoudingsgewijs oververtegenwoordigd. Ik heb t idee dat dit argument uw standpunt niet echt helpt

jozefjacobrachel
jozefjacobrachel15 sep. 2011 - 8:41

Ik heb toevallig net ergens gelezen: **Van de mensen die de afgelopen Kamerverkiezingen hun stem aan de PVV hebben gegeven is ruim een kwart onder de veronderstelling dat Geert Wilders minister is**. Deze meneer kan dus altijd alles, waar of niet waar, blijven roepen, dag in dag uit via de media maar zijn trouwe en diehard fans zullen waarschijnlijk alles gewoon als stroop inslikken!!!

1 Reactie
harryo2
harryo215 sep. 2011 - 8:41

Even googelen. -- site:xxx.nl "dat Geert Wilders minister" -- En vul dan voor 'xxx' bijvoorbeeld volkskrant, telegraaf, elsevier, trouw of nos in. Die kreet verscheen volgens google voor het eerst begin februari van dit jaar op, onder anderen ook op deze site. Toen scheen inderdaad één van de vier PVV-stemmers te denken dat de GBL minister was.Nu denkt volgens nos.nl zelfs één op de drie PVV- stemmers dat...

Mamamimi
Mamamimi15 sep. 2011 - 8:41

Ik heb een veel beter idee: ALLE criminelen het land uit !! Waarom alleen de buitenlanders, dat is toch discriminatie ten voete uit! Ja toch.. de manier waarop dat gezegd wordt staat te boek als discriminatie. Het is puur onderscheidt maken tussen bevolkingsgroepen, Officieel kan minister Leers hiervoor veroordeelt worden. Dat zal niet gebeuren want in Nederland meten ze natuurlijk altijd met twee maten! Alle criminele vreemdelingen het land uit en laat de Hollandse crimineel maar lekker hun gang laten gaan? Gewoon allemaal op het vliegtuig zetten, het kan, zo is Australië ontstaan. Allemaal op de boot gezet naar Australië! Ik zou zeggen zet ze allemaal op de boot naar de Zuid-Pool. Geef ze een zendertje in de hoop het contact te verliezen en de kou en de ijsberen doen de rest. Jaja ik snap het wel ergens, buitenlanders kwamen natuurlijk al uit het buitenland, dus dat bedoelt meneer Leers dat ze maar weer terug moeten naar land van herkomst. Maar hoe zit het dan met alle criminele Nederlanders in het buitenland? Dat zijn er nogal wat die gevangen zitten in buitenlandse cellen of Nederlandse criminele organisaties in het buitenland , moeten ze die dan allemaal weer terug sturen naar Nederland? Eigenlijk wel, dus als je het dan goed en eerlijk formuleert: ALLE CRIMINELE BUITENLANDERS HET LAND UIT STUREN, EN ALLE NEDERLANDSE CRIMINELEN IN HET BUITENLAND TERUG NAAR NEDERLAND. Heeft het buitenland er ook nog wat aan!

2 Reacties
L.Brusselman
L.Brusselman15 sep. 2011 - 8:41

Dat je niet erg slim bent was me al duidelijk maar om ijsberen criminelen te laten oppeuzelen op de Zuidpool is echt te dol. Google eerst eens IJsbeer voordat je ze op de Zuidpool laat wonen.

Michiel Online
Michiel Online15 sep. 2011 - 8:41

je doet me aan een andere reageerder denken...:D

pako1000
pako100015 sep. 2011 - 8:41

Hier kan ik heel kort over zijn. Natuurlijk wil deze advocaat dit niet, want hij ziet zijn bron van inkomsten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit soort lui hebben er voor gezorgd dat ons land overspoeld is met kansarme migranten. Zij verdienen er namelijk goud geld mee.

1 Reactie
Michiel Online
Michiel Online15 sep. 2011 - 8:41

"Hier kan ik heel kort over zijn. Natuurlijk wil deze advocaat dit niet, want hij ziet zijn bron van inkomsten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit soort lui hebben er voor gezorgd dat ons land overspoeld is met kansarme migranten. Zij verdienen er namelijk goud geld mee." Ik kan nog korter zijn: stop de beveiliging van Wilders en halveer zijn salaris een paar keer.