Joop

Leerkrachten en zorgpersoneel moeten gewoon zélf ophouden met onzinadministratie

  •  
22-08-2023
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
5313 keer bekeken
  •  
ANP-410443705

Nu de verkiezingen naderen, kunnen wij van veel belangenorganisaties verwachten dat zij kandidaten en politieke partijen bestoken met brandbrieven en manifesten. De Beroepsvereniging Verzorgenden Verplegenden V&VN is er vroeg bij. Ze probeert de personeelscrisis in de zorg op de agenda te zetten. Die wordt volgens deze vereniging veroorzaakt door veel te veel management en administratieve lasten . Nu zijn zorgmedewerkerprofessional  zeker dertig procent van hun tijd kwijt aan administratie. Daar worden ze  gillend gek van. Dus zoeken te velen ander werk, ook al omdat je  voor de centen niet in de branche hoeft te blijven, tenminste als je geen medisch specialist bent of hoog in de managementboom zit. Daarom wil V&VN dat het collegegeld voor opleidingen in de verpleegkunde wordt afgeschaft maar daar gaat dit stuk niet over.

In het Algemeen Dagblad geeft voorzitter Jaap Kappert voorbeelden van onzinnige registratieverplichtingen. Zo moet steeds worden genoteerd wanneer een patiënt of bewoner gegeten heeft. Ook wordt volgens Kappert over dementerenden heel veel vastgelegd dat misschien nuttig is als zij een genezingsproces ingaan maar het tegendeel is het geval. Knappert roept de  Kamerkandidaten op aan dit soort toestanden een eind te maken. Ze leiden niet tot goede zorg maar wel tot frustratie, te weinig tijd voor de zorg op zich en tenslotte tot uitstroom van het personeel.

Het volgende kun je voorspellen. Dit manifest krijgt de komende dagen in de media de nodige aandacht. De kandidaten maken een mentale notitie. Je hoort al jaren in verkiezingstijd dat de administratieve lasten te zwaar zijn en dat die moeten worden verminderd. Dat nemen ze nu nog eens met nadruk in hun beloftes en mooi weer verhalen op. In de praktijk leidt nieuw beleid daarna tot een verzwaring van de registratieplicht.  Dat is een constante in de Nederlandse politiek en zal in 2024 niet plotseling anders zijn. Dat manifest is zinloos.

Zorg en onderwijs zuchten al decennia onder administratieve lasten. Leerkrachten en verplegend personeel kunnen daar maar op één manier van afkomen: door zélf op te houden met onzinnige registraties. Vakbonden zijn uitstekend in staat het kaf van het koren te scheiden. Als V&VN vindt dat het manifeste flauwekul is een aantekening te maken elke keer dat een patiënt eet, dan roept het de honderdvijftigduizend leden op daarmee te stoppen. Krijgen ze daarmee individueel moeilijkheden, dan springt de bond voor hen in de bres – met juridische hulp, met werkonderbrekingen door de solidaire collega´s enzovoorts.

De onderwijsvakbonden gaan op dezelfde manier tot actie over. De gunstige gevolgen zullen meteen duidelijk worden omdat er nu tijd is voor zorg en de handen echt aan het bed zijn en niet op een toetsenbord. En de leerkrachten veel meer tijd krijgen voor contact met de leerlingen. Als professionals massaal en consequent weigeren zich naar onzinregels te gedragen en zich niet door allerlei managementtypetjes laten intimideren, dan verandert er iets.

Anders niet. Ook niet als Messias Omtzigt de grootste wordt.

15 oktober 2023 is een goede begindatum voor het massale weigeren. Dan kunnen Kamerkandidaten meteen laten zien waar ze werkelijk staan.

Voor het overige ben ik van mening dat het toeslagenschandaal niet uit de publieke opinie mag verdwijnen en de affaire rond het Groninger aardgas evenmin.

Luister naar Het Geheugenpaleis. Nu: hoe zet je een fluistercampagne op.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (48)

RechtsenLinks
RechtsenLinks24 aug. 2023 - 4:46

De schrijver van dit artikel is vergeten dat het niet de managers zijn die die administratie romslomp creëren. Maar de zorgverzekeringen die het moeilijk maken....

Inzicht
Inzicht23 aug. 2023 - 8:42

In het bedrijfsleven is mijn ervaring dat de professional meestal zelf betrokken wordt bij inrichting vh bedrijfsproces. Het is me opgevallen dat mensen van de werkvloer bandeloos enthousiast kunnen worden over het optuigen van procesbeheersinstrumenten zodra ze deel uitmaken van een taakgroep. De veronderstelling op dat moment is dat een administratieve handeling zoals een korte notitie maken of een getal invullen, verwaarloosbaar is qua tijd en inspanning. Vervolgens worden de gemaakte keuzes in scripts en codes gegoten en is iedereen de daaropvolgende jaren weer een paar procent extra van zijn leven kwijt aan de informatiestroom. Bij ontwerp van processen en softwarepaketten moet er een kosten baten analyse worden gemaakt van de administratieve belasting. Zover ik weet wordt dit vrijwel nergens gedaan.

Gio Servas
Gio Servas23 aug. 2023 - 3:22

Het is nog erger dan dat hier staat. Thuiszorg medewerkers moeten dit gewoon vanuit hun eigen huis doen, via hun eigen computer, hun eigen internet en in hun eigen tijd. Tegenwoordig wordt er ook nog verwacht dat zij zelf bij ziekte of afwezigheid plannen, verschuiven en bij klanten gaan navragen of zij vervanging nodig hebben. Dat voor een salaris van een gemiddelde schoonma(a)k(st)er.

Frits Jansen
Frits Jansen22 aug. 2023 - 18:29

Ik liet een knobbel op mijn voorhoofd in Duitsland verwijderen. Goedaardig dus onverzekerde "schoonheidsoperatie" hoewel ik elke keer de kapper moest waarschuwen. Maar nu komt het. Ik maakte mijn eigen afspraak op internet. Betaalde met mijn pinpas. Wat een eenvoud.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe23 aug. 2023 - 12:57

De behandeling bij mijn tandarts kan met de pinpas worden afgerekend maar dat scheelt nauwelijks administrie denk ik. Van bellen voor een afspraak zou ik graag afwillen.

pahan
pahan22 aug. 2023 - 13:56

Jaap is een liefhebber: * Als voorbeeld noemt Kappert de verplichting om op te schrijven dat een cliënt heeft gegeten of gedronken. „In een normaal proces van goede verpleging kijk je naar wát iemand eet; zitten er voldoende voedingsstoffen in, is de kwaliteit goed? Maar in de verpleeghuiszorg word je erop afgerekend óf je hebt genoteerd dat iemand gegeten heeft. Dat leidt niet tot het einddoel: goede zorg leveren.” * Hoe weet je dan wát iemand gegeten heeft? En waar komt die verplichting vandaan? Daar zit een verhaal achter wat professional Jaap natuurlijk nooit meegekregen heeft, die is in een gespreid bedje begonnen en kan goed klagen. Ik vraag me wel af of zijn opleiding eigenlijk wel wat ingehouden heeft.

Jozias2
Jozias222 aug. 2023 - 13:32

Klinkt altijd goed, stoppen met onzinnige administratie. Maar voordat je echt kun oordelen over zin en onzin moet je toch ook weten wat het beoogde doel was toen het werd ingevoerd. Daarnaast zit het ook in de maatschappij als geheel. Enerzijds willen we geen bureaucratie en administratie. Anderzijds roept de maatschappij ‘hoe heeft dit kunnen gebeuren’ zodra er iets mis gaat en roepen we leidinggevenden of politici ter verantwoording. Als je wil dat er minder wordt verantwoord dan moet je tegelijkertijd misschien ook meer accepteren dat zaken mis kunnen gaan en een zekere risico bereidheid hebben als samenleving.

4 Reacties
Sam V
Sam V22 aug. 2023 - 13:49

Precies en ik zou zelfs verder willen gaan en met elkaar accepteren dat de overheid er niet is om al onze problemen op te lossen en ons voor alle risico’s te behoeden of continu te compenseren. Laten we ophouden met mensen als weerloze kleine kinderen nagenoeg zonder verantwoordelijkheid te behandelen.

Wimtel
Wimtel22 aug. 2023 - 15:10

Ik denk dat jede spijker op zijn kop staat. We moeten steeds meer doen om de kleine kans dat er iets mis gaat verder te verkleinen. Meestal is dat een combinatie van technische middelen en verslaglegging met controle. Ik heb een paar jaartjes full time mantelzorg gedaan en dan is het verrekte handige dat je voor elkaar dingen opschrijft. Als bijvoorbeeld verschillende personen een aantal keren een stomazakje hebben vervangen waar bijna niets in zit, maar de patient heeft wel "normaal" gegeten, dan is het wenselijk dat je dit terug kunt zien. Het kan duiden op een verstopping als dit een afwijking van de normale situatie is.

Frits Jansen
Frits Jansen23 aug. 2023 - 7:04

Ik vrees dat het "meten is weten" geloof dieper steekt. het leidt ook tot cijferfetisjisme wat mijn (commerciële) werkgever tot de rand van de afgrond bracht, want het dwingt werknemers tot onverantwoord gedrag als dat toevallig tot goede cijfers leidt. Ik herinner me de magazijnmeester die een "exceptional achievement award" kreeg, een hoge prijs dus, omdat hij die dure voorraden terug had weten te managen. Dat de technische dienst vaak niet in staat was reparaties uit te voeren bij gebrek aan reserve-onderdelen was zijn verantwoordelijkheid niet. Toen ik aangifte deed dat mijn fiets gestolen was werd ik bijna onhebbelijk ontvangen op het politiebureau. Want de politie wordt afgerekend op oplossingspercentage, en de kans dat ze een fietsendiefstal oplossen is nihil. Ik deed ook alleen maar aangifte omdat het moest van de verzekering. Maar door burgers te ontmoedigen aangifte te doen stijgt het oplossingspercentage. Een breuk wordt niet alleen groter als de teller groter wordt, maar ook als de noemer kleiner wordt.

Mardya
Mardya23 aug. 2023 - 7:13

"Als bijvoorbeeld verschillende personen een aantal keren een stomazakje hebben vervangen waar bijna niets in zit, maar de patient heeft wel "normaal" gegeten, dan is het wenselijk dat je dit terug kunt zien. " Inderdaad. Er zal heus wel overtollige administratie zijn, maar met dit voorbeeld slaat Van der Horst de plank flink mis. Bijhouden wanneer en wat een patient eet is best belangrijk. Ook als bijvoorbeeld lusteloosheid of andere symptomen optreden, is het van belang om te weten of de patient wel goed eet. Zonder administratie is het giswerk.

Rick Hofland
Rick Hofland22 aug. 2023 - 13:32

Mijn zus heeft een paar jaar geleden vanuit het bedrijfsleven een carrière switch gemaakt (vanuit de reclame naar de zorg, HBO verpleging in het ziekenhuis). Ze hoort vooral collega’s die al hun leven als verpleger werken het hardst klagen over de administratie last van tegenwoordig, zelf ervaart ze het administratieve deel als een klein noodzakelijk kwaad dat best te overzien is. Het kost haar nog niet een kwart van de tijd die sommige van de veelklagers er aan kwijt zeggen te zijn. Beroepen veranderen door de jaren heen en klein administratief werk is onderdeel geworden van het werken in de zorg, zo hebben tal van andere beroepen er ook taken bij gekregen waar niet iedereen altijd blij van wordt. Misschien zijn niet alle oud gedienden genoeg getraind in hoe je effectief en vlot licht administratieve handelingen kan doen of wellicht dat sommigen van hen daar zo veel moeite mee hebben dat ze eigenlijk niet (meer) geschikt zijn voor de functie-eisen voor bepaalde functies in de zorg.

2 Reacties
LaBou
LaBou 22 aug. 2023 - 16:03

Ik vrees wel dat deze reageerder niet genoeg zussen heeft om al functies in de verpleging te vervullen.

Frits Jansen
Frits Jansen22 aug. 2023 - 18:34

In het bedrijfsleven had ik ook een urenregistratie. Als die niet naar wens was van mijn management vulde ik 'm gewoon opnieuw in. Managers krijgen de "werkelijkheid" te zien die ze willen

Armebeider
Armebeider22 aug. 2023 - 12:40

''Leerkrachten en zorgpersoneel moeten gewoon zélf ophouden met onzinadministratie'' Prima, maar ze zullen wel reden hebben dat ze dat niet eerder gedaan hebben. Maar dat niet alleen. Verplegers (m/v) en onderwijzers (m/v) moeten meer uren gaan werken. Nu werkt 80% van hen parttime, gewoon omdat het financieel kan zonder ook maar 1 luxe vakantie te hoeven schrappen. Laat staan dat ze in de steeds langere rijen voor de voedselbanken hoeven te gaan staan. Natuurlijk heel fijn dat de hoger opgeleiden werkzaam in zorg en onderwijs bruto dik betaald worden per gewerkt uur. En netto per gewerkt nog veel dikker omdat ze over hun jaarinkomen (dat dat laag blijft omdat ze maar de helft van de tijd werken) maar heel weinig belasting betalen. En dus de rest van de beschikbare tijd thuis achter het aanrecht kunnen te staan. Als de parttime werkende verplegers/onderwijzers (m/v) dan thuis ook nog een mannetje hebben dat het leeuwendeel van het gezinsinkomen binnenbrengt is het helemaal feest. En wat te denken van verplegers/onderwijzers die hun collega's in loondienst de middelvinger geven en als schijnzelfstandig ZZPer met subsidie en hoog uurtarief aan de slag gaan? We rekenen er maar op dat Timmermans vandaag nog bekend maakt dat aan parttime werken/schijnzelfstandig ZZP werken/tweeverdiener niet langer fiscaal gestimuleerd zal worden. En anders dan kan Omtzigt dat wel uitleggen.

15 Reacties
Volrin
Volrin22 aug. 2023 - 14:58

"Nu werkt 80% van hen parttime, gewoon omdat het financieel kan zonder ook maar 1 luxe vakantie te hoeven schrappen." Bron? Dat is niet de reden die ik hoor van collega's in het onderwijs of familieleden in de zorg. Diegenen van hen die parttime werken in ieder geval.

LaBou
LaBou 22 aug. 2023 - 16:05

@volrin, je denkt toch hopelijk niet dat dat kwartje ooit bij kees gaat vallen.

Jozias2
Jozias222 aug. 2023 - 16:27

@labou Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Als er redenen zijn waarom mensen niet meer kunnen werken dan moet je daar naar kijken en oplossingen zoeken. Maar in de basis zijn er voldoende leraren en zorgmedewerkers alleen de arbeidsparticipatie is vaak te laag. En anekdotisch bewijs maar ik ken in mijn omgeving ook veel, vooral vrouwen, die 2 a 3 dagen in de zorg of onderwijs werken om iets om handen te hebben. Maar voor het inkomen daar niet van afhankelijk zijn.

De Greet
De Greet22 aug. 2023 - 17:06

Een leerkracht hoeft met 54 vakantiedagen in het jaar ook niet te kiezen om parttime “te gaan” werken. 3 maanden per jaar doorbetaald vrij.

Frits Jansen
Frits Jansen22 aug. 2023 - 18:42

Als IT-er kon ik mijn werk niet meer aan omdat ik voortdurend ruzie moest maken over commercie terwijl ik dacht om mijn deskundigheid ingehuurd te zijn.

LaBou
LaBou 22 aug. 2023 - 20:18

Jozias weet natuurlijk best dat anekdotisch bewijs geen bewijs is.

Volrin
Volrin23 aug. 2023 - 7:20

@Jozias "@labou Hij heeft natuurlijk wel gelijk. " Dan kunt u vast een bron geven voor de bewering dat: "80% van hen parttime, gewoon omdat het financieel kan zonder ook maar 1 luxe vakantie te hoeven schrappen." Of niet dan? Ik vermoed dat het stil zal blijven. "Als er redenen zijn waarom mensen niet meer kunnen werken dan moet je daar naar kijken en oplossingen zoeken." Dat ga je niet lukken door onzin redenen te bedenken en mensen daarmee weg te zetten. "En anekdotisch bewijs maar ik ken in mijn omgeving ook veel, vooral vrouwen, die 2 a 3 dagen in de zorg of onderwijs werken om iets om handen te hebben. Maar voor het inkomen daar niet van afhankelijk zijn. " En een paar anekdotes = / = data. Ik kan namelijk mijn anekdotes daar tegenover leggen waarin vrouwen, maar ook mannen parttime werken vanwege de werkdruk. Zeker in combinatie met het opvoeden van kinderen, dure kinderopvang en andere privétaken.

Volrin
Volrin23 aug. 2023 - 7:22

@Greet "Een leerkracht hoeft met 54 vakantiedagen in het jaar ook niet te kiezen om parttime “te gaan” werken. 3 maanden per jaar doorbetaald vrij. " Weer eentje die moet bewijzen dat ze geen weet heeft van wat leraren doen en die vakantie gewoon in de werklast is doorberekend.

Jozias2
Jozias223 aug. 2023 - 8:02

@volrin “Ik kan namelijk mijn anekdotes daar tegenover leggen waarin vrouwen, maar ook mannen parttime werken vanwege de werkdruk. Zeker in combinatie met het opvoeden van kinderen, dure kinderopvang en andere privétaken.“ Ik geef zelf aan dat het anekdotisch bewijs is. Maar laten we naar de feiten kijken. 1. Veel vrouwen (meer dan mannen) werken direct na het afstuderen al in deeltijd. Daardoor ook in het onderwijs omdat daar relatief veel vrouwen werken. 2. Volgens het scp blijven de meeste vrouwen deeltijd werken ook als de kinderen groot zijn. 3. Er werken veel meer vrouwen deeltijd dan mannen, zeker in zorg en onderwijs, maar de werkdruk is voor beiden gelijk. Dus de hele argumentatie over zorg en opvang en werkdruk zijn niet de oorzaak dat er zoveel vrouwen deeltijd werken in deze sectoren. En als werkdruk wel de beperkende factor is (wat ik me afvraag). Dan moet dat probleem worden opgelost. Iemand moet in zijn algemeenheid het aantal uur werken, belast worden en betaald krijgen voor hetgeen is afgesproken. Als dat structureel meer belasting is dan betaalde uren dan is minder werken niet de oplossing van dat probleem. Je houd het probleem dan in stand je maakt het alleen draaglijker voor jezelf. Hier de bronnen: https://nos.nl/artikel/2471090-deeltijdwerk-al-snel-na-diploma-in-trek-onder-vrouwen-niet-per-se-slecht

De Greet
De Greet23 aug. 2023 - 8:16

Het is niet in de werklast doorberekend. Overuren worden gecompenseerd in extra loon of nog! meer vakantie. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-in-het-onderwijs/vraag-en-antwoord/compensatie-voor-werknemers-onderwijs-bij-overwerk Overwerk zit niet in de 3 maanden vrij.

Jozias2
Jozias223 aug. 2023 - 10:26

@de Greet Overwerk is toch geen reden om minder uren te gaan werken. Overwerk is eerder een reden om meer uren te gaan werken. Als er structureel meer werk is en je bent bereid dat te doen laten ze daar dan ook structureel voor betalen.

Gerygrr
Gerygrr23 aug. 2023 - 11:10

Armebeider, U constateert dus, dat het parttime werken vele malen aantrekkelijker is dan fulltime werken. Dat klopt uiteraard. Het onderwijs is zo jarenlang door duopartners gerund. De fulltimer was in de minderheid en de parttimers hebben niet in de gaten, dat hun collega echt niet twee keer zoveel netto overhield in de portemonnee. De solidariteit ontbrak dus ook w.b. weigeren van. Duo’s delen trouwens de administratieve last, dat scheelt. De door anderen hier genoemde “overdracht” is noodzakelijk bij het delen van groepen leerlingen. In het klassenboek houden de partners bij welke lessen werden gegeven en wat er zoal plaatsvond….. Conflicten, oudergesprekken, afspraken… Dat is interne administratie, daarnaast nog verplichte toetsresultaten voor o.a. de inspectie. Controle op de uitvoering van individuele en groepsplannen om leerachterstanden aan te pakken. Wie dat weigert, heeft geen kans op onderzoek en eventuele verwijzing naar het speciaal onderwijs.

Gerygrr
Gerygrr23 aug. 2023 - 11:14

DeGreet, Nee dus. De leerkracht werkt jaarlijks wettelijk geregeld evenveel als andere ambtenaren. Het door u genoemde voordeel bestaat allerminst. Je krijgt taken toebedeeld, waar te weinig uren voor worden berekend. Te veel uren mag je niet rekenen. Wie ziet nog Slob vertellen, dat leerkrachten wat hem beyreft hun lessen niet meer hoeven voorbereiden…. Schandalig. Wat essentieel is ga je dan onbetaald doen. De kinderen namelijk zijn prioriteit voor de onderwijzers, leraren.

Gerygrr
Gerygrr23 aug. 2023 - 13:11

De Greet, In jouw link staat dit: Staan er in de arbeidsovereenkomst of cao geen afspraken over overwerk? Dan hangt het van de situatie af of de werknemer compensatie krijgt voor het overwerk. Het kan zijn dat overwerk hoort bij het werk in het onderwijs. Of bij de aard van de functie. Denk hier aan de hogere functies, zoals directeur van de school. De arbeidsvoorwaarden zijn daar dan al op afgestemd. Hoort overwerk niet bij de functie en wil een werknemer aanspraak maken op compensatie? Dan moet vaststaan dat de werknemer het overwerk deed in opdracht van het schoolbestuur. Of dat het schoolbestuur instemde met het overwerk. En dat laatste is de truc. Ze gaan niet instemmen! Ze gaan vetellen wat je niet meer hoeft. En ja, dat is dan een essentieel onderdeel van je beroep, zodat ze weten dat je het toch wel blijft doen, gratis! Er was lang geleden een onderwijsstaking op woensdagmiddag. Buiten de lesuren dus. En de bonden vonden het prima, dat er salariskorting werd toegepast. Tegenwoordig verplichten schoolbesturen leerkrachten ook kantooruren te maken op school. Niet vrij dus.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 aug. 2023 - 15:00

Het typisch nederlandse anderhalf systeem is zo ingesleten dat ook werkgevers er vanuit gaan.

JanDuine2
JanDuine222 aug. 2023 - 12:24

Er zijn zelfs ongetwijfeld rapportages bij die wellicht ooit enig nut hadden, maar waarmee inmiddels, om wat voor reden dan ook, allang niets meer wordt gedaan. Ik heb het zelf in een grijs verleden meegemaakt dat we maandelijks een rapportage voor het hoofdkantoor moesten maken, waarvan ik vrijwel direct dacht dat dit onzinnig was. Toen ik dat een keer onder de aandacht bracht van een bezoekende hoofdkantoor hotemetoot, haastte die zich, met m.i. vrij onduidelijke argumenten, om het belang van de rapportage te onderstrepen. Ik dacht er het mijne van en ben direct gestopt met het indienen van de rapportage. Nooit meer iets van gehoord!

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk22 aug. 2023 - 13:34

Je bedoelt het fenomeen bloemetjes van Catharina. Dat kom tik nog regelmatig tegen in de professionele wereld. Gewon omdat er te weinig wordt gevraagd waarom doen we dit en het antwoord dat als eerste wordt gegeven omdat we dat altijd al zo deden.

TheunT
TheunT22 aug. 2023 - 11:49

Dus die nutteloze managers komen met nutteloze regelgeving?

Gerygrr
Gerygrr22 aug. 2023 - 11:45

“veel te veel management en administratieve lasten “ Het klopt helemaal! Zoals ik ooit heb geprobeerd mijn. Ollega’s daarvan te overtuigen. Het probleem is dat genoemde beroepsgroep daarmee werkeloos wordt . Bovendien gaat de onderwijsinspectie dan scholen als zwak bestempelen. De pc en rk scholen tegenover het te zeer geplaagde openbaar onderwijs zich sowieso positief blijven presenteren……

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr22 aug. 2023 - 13:15

Zo jammer, die foggy brains van mij… Collega’s uiteraard.

Kit2
Kit222 aug. 2023 - 11:44

Je hebt helaas een geidealiseerd beeld van de vakbonden. Die worden geleid door universitair-opgeleide elitaire mannetjes en vrouwtjes die de mond vol hebben van regenboogjes, tralalala, sexuele diversiteit, hoepla hoepla, integratie, ja ja ja en achter elke boom een racist zien, maar allang geen fluit doen voor de belangen en arbeidsvoorwaarden van de gewone werkenden.

1 Reactie
Olav Meijer
Olav Meijer22 aug. 2023 - 13:31

@ Hit: Een belachelijke voorstelling van zaken.

Wimtel
Wimtel22 aug. 2023 - 10:40

Diegene die als eerste stopt met het bijhouden van verslaglegging/administratie, mag als eerste op gesrpek komen bij haar/zijn meerdere. Overigens, helemaal geen administratie is een illusie, zeker als er geen contactmoment (overdracht) is tussen de verschillende diensten. Om een beslissing voor de toekomst te nemen (bijv aanpassing medicatie), heb je toch vaak info over het verloop van bepaalde markers nodig. Zo zijn er veel meer dingen waarvoor het nodig is dat je dingen opschrijft zodat je terug kan kijken.

3 Reacties
Pietje Puk139
Pietje Puk13922 aug. 2023 - 12:26

Misschien moet je eens leren begrijpend lezen. "Als V&VN vindt dat het manifeste flauwekul is een aantekening te maken elke keer dat een patiënt eet, dan roept het de honderdvijftigduizend leden op daarmee te stoppen." Met de nadruk op: "HONDERDVIJFTIJGDUIZEND LEDEN". Wat willen die achterlijke managers gaan doen als AL het personeel gewoon weigert om onzin op te schrijven? Ze allemaal ontslaan? De hedendaagse arbeiders begrijpen niet meer dat zij bij de directie zaken af kunnen dwingen door met zijn allen actie te ondernemen. Iedereen is bang voor zijn baantje, terwijl alle ondernemingen in alle sectoren staan te schreeuwen om mensen. Dezelfde actie bepleit ik om van dat achterlijke flexwerk af te komen. Als ALLE schoolverlaters keihard weigeren om een tijdelijk contract te ondertekenen voor een funtie die permanent moet worden ingevuld, is die onzin heel snel afgelopen.

Wimtel
Wimtel22 aug. 2023 - 14:57

@Pietje Puk139: Er suggereert iemand iets over de V&VN met een "Als". Jij gaat er vanuit dat die 150k mensen dat gaan doen. Ik ga er vanuit dat ze het niet allemaal gaan doen. Die paar die het dan wel doen, mogen dan op het matje komen bij hun meerdere. Het maakt daarbij niet uit hoe groot/opvallend je 150k schrijft.

Volrin
Volrin22 aug. 2023 - 15:06

"Overigens, helemaal geen administratie is een illusie, zeker als er geen contactmoment (overdracht) is tussen de verschillende diensten. " Het is ook een stropop.

Wimtel
Wimtel22 aug. 2023 - 10:38

Diegene die als eerste stopt met het bijhouden van verslaglegging/administratie, mag als eerste op gesrpek komen bij haar/zijn meerdere. Overigens, helemaal geen administratie is een illusie, zeker als er geen contactmoment (overdracht) is tussen de verschillende diensten. Om een beslissing voor de toekomst te nemen (bijv aanpassing medicatie), heb je toch vaak info over het verloop van bepaalde markers nodig. Zo zijn er veel meer dingen waarvoor het nodig is dat je dingen opschrijft zodat je terug kan kijken.

Wimtel
Wimtel22 aug. 2023 - 10:37

Diegene die als eerste stopt met het bijhouden van verslaglegging/administratie, mag als eerste op gesrpek komen bij haar/zijn meerdere. Overigens, helemaal geen administratie is een illusie, zeker als er geen contactmoment (overdracht) is tussen de verschillende diensten. Om een beslissing voor de toekomst te nemen (bijv aanpassing medicatie), heb je toch vaak info over het verloop van bepaalde markers nodig. Zo zijn er veel meer dingen waarvoor het nodig is dat je dingen opschrijft zodat je terug kan kijken.

Palipka
Palipka22 aug. 2023 - 10:23

Goed idee

van Putten
van Putten22 aug. 2023 - 9:41

Leuk bedacht Han… Maar als je wordt gegijzeld door een computersysteem waardoor je eerst een hoop onzin moet invoeren voordat je je nuttige taken kan verrichten dan kan je als zorgverlener geen kant op.

3 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst22 aug. 2023 - 14:56

Nou dan voeg je ook geen nuttige taken uit. Heel eenvoudig. Niet in je eentje. Allemaal samen.

van Putten
van Putten22 aug. 2023 - 16:52

Han, de zorg leent zich doorgaans niet voor het niet uitvoeren van nuttige taken.

Hanvander Horst
Hanvander Horst22 aug. 2023 - 23:49

Van Putten, dát is de chantage.